üzenetek

hozzászólások


Aryes
(nagyúr)

Én a legtöbb appot próbálom minél régebbi verzión tartani, én is érzem, hogy pl a Chrome minden frissítés után egyre lassabb és lassabb, több memóriát zabál...


Aryes
(nagyúr)

Pár napja úgy merül a telefonom akksija, mint a kő. A play áruház állandóan a top3-ban van, pedig meg sem nyitom. Mi a fene ez?


pcnet
(addikt)

Nem a play services? Mert akkor csak a szokásos. Oneplus topicokban is panaszkodnak, hogy darálja az akksit.


Aryes
(nagyúr)

Nem, konkrétan a play áruház állandóan fut, és újraindítja magát. Nemrég lőttem ki az akkumulátor statisztikában (kényszerleállítás), most megint 10 perccel több a CPU idő, mint mikor legutóbb néztem. Minden frissítés, értesítés ki van kapcsolva, ami csak a beállításokban van. Még az alkalmazás adatait is töröltem már, de semmi.
Az a baj, hogy a frissítést nem lehet letiltani, ha pl. visszaállítom gyári állapotra, amint netet kap, frissíti magát, hiába van letiltva minden app frissítése. És az alkalmazásfigyelő oldalon sem lehet felvenni a mindig alvó alkalmazások közé... Többször csinálta ezt az elmúlt évek alatt, egy idő után meg szokott javulni, de mégis a jó édes anyját, aki ezt így megírta. :W
A vége az lesz, hogy letiltom a πcsába, úgysem telepítek szinte semmit. :DDD
Azért örülök, hogy mások is szenvednek vele, már kezdtem azt hinni, hogy hallucinálok. :F

+1: a play szolgáltatások. Mikor 3 éve vettem a telefont, volt 8-9 folyamat a play szolgáltatások alatt (fejlesztői beállítások/futó szolgáltatások). Most van 15 :Y Ebből legalább 4 valamilyen helymeghatározás címszó alatt, holott ez alapból nálam ki van kapcsolva. :W

[ Szerkesztve ]


Aryes
(nagyúr)

Hát gondoltam egyet, és kikapcsoltam a play áruházat. Az akkuidőm gyakorlatilag megduplázódott. :DDD


#16695808
(senior tag)

Igen a play áruház nagyon erőszakos. En mar igaz nem használom a telót mert kicsit lomhának érzem de megvan még és örülök hogy használja még valaki ... egyik legjobb középkategóriás Samsung volt a maga idejében.


ratcache
(aktív tag)

"örülök hogy használja még valaki"

asszonnyal konkrétan nem lehet mit kezdeni, mert efölött neki minden tepsi, nem hajlandó váltani... én meg heti szinten takaríthatom le a telót, mert a belső szabad 1-1,5GB hely ennyi idő alatt telik meg a Viber cache-el, hiába van már minden más memóriakártyára irányítva meg legyalulva/tiltva... nagyon kellene már utód max. ekkora méretben :((

[ Szerkesztve ]


Aryes
(nagyúr)

Én sem vagyok hajlandó lecserélni, amíg működik... :N
Ha minden kötél szakad, A41-re fogok váltani az egy kezes használat (kb. a legkeskenyebb készülék a piacon) és az amoled kijelző+AOD miatt.
A tárhely nálam is állandó küzdelem, bár rengeteg app van fent (játék alig), azért kis odafigyeléssel tartom az 1G körüli üres helyet. A másik az üzemidő, de mióta letiltottam a play-t, megint hozza a 8óra körüli SOT-t. 3 éves akksitól ez nem rossz teljesítmény. ;)

[ Szerkesztve ]


zoo8800
(veterán)
Blog

Csodák csodájára érkezett egy novemberi biztonsági frissítés.


#16695808
(senior tag)

Hogy tiltottad a play-t? Pontosan hogyan kell csinálni?


Aryes
(nagyúr)

Kelleni éppen nem kell, de az alkalmazások/ rendszeralkalmazások megjelenítése/ play áruház oldalon a kikapcsolás gombbal tudod kikapcsolni. Nekem most éppen vissza van kapcsolva: karácsony előtt kellett valami, visszakapcsoltam, és véletlenül úgy maradt. Lefrissítette a fél telefont (nálam az automata frissítés alapból ki van kapcsolva), mire észre vettem. Utána olyan SOT rekordot produkált, hogy úgy gondoltam maradhat bekapcsolva:
[kép]
Mindezt 3 éves akkumulátorral. :Y Nem hiszem, hogy a Samsung még egyszer csinál ilyen jó készüléket...

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(félisten)

Ennek a telefonnak valóban nagyon nagyon jó az üzemideje.


#16695808
(senior tag)

Igen, nagyon jó telefon. Összetört az iphoneom és visszatértem 😀 üzemidőben leköröz egy 11 hónapos iphone-t ami már csak 89%os akus. Az iphone du 4-6 között már lemerült volna, Mig az a3 ami már 3 és fél éves és még mindig bőven megva egy nap toltes nélkül. Felüdülés visszatérni az A3 ra.... igaz a multitasking nem olyan jó mint az IOS de kibírható. Szerintetek meddig kap még biztonsági frissítést az A3.... nálad mit frissített ? Én nem merek mindent mer korábban mindig a tarhely gondjaim voltak.


Aryes
(nagyúr)

"nálad mit frissített ?"

Egy pár olyan régi appot, ami időközben rosszabb lett, pl korábban nem volt benne reklám, vagy más olyan feature, ami miatt nem lett jobb, csak nagyobb és lassabb. :) Pl az MX player-ből egy régi verziót használok, mert a legfrissebb verzió fél perc, míg betölt és kilök mindent a 2 GB ramból, míg a régi gyors és apró. Csak a Chrome-ból használok mindig frisset, de sajnos az is csak hízik és lassul. :(((

[ Szerkesztve ]


#16695808
(senior tag)

https://napidroid.hu/ezek-samsung-galaxy-mobilok-mar-biztonsagi-frissitest-sem-fognak-kapni/?fbclid=IwAR2xQvsDCID2H5SNvp0Jy-DazyFSB5M9WMh62aPWRkITU-NGNOCLipo13ww

vége...a frissítéseknek.... szép életút és kivételes széria volt a 2017-es A széria.
nagyon hűséges társam volt meg is tartom tartalék telónak, de nem tudtam már visszaszokni rá a lassúsága miatt.
Hogy van az hogy az androidon egy Google alkalmazást (Gmail ) egy kínszenvedés használni (lassú darabos) de egy belépő szintű ios készüléken mint a villám és 100x hasznalhatobb.., azt hiszem ez lesz az android veszte ... az optimalizalatlanság...,

[ Szerkesztve ]


Aryes
(nagyúr)

Én nem használom a gmail appot, egy kalap kaki. A Samsung gyári emailkliensét használom évek óta.

Egyébként én nem hagytam Oreo-ra frissíteni, maradtam 7.0-n. Igaz így évek óta nem kapok rá biztonsági frissítést sem, viszont nagyjából ugyanolyan gyors a telefon, mint új korában. :U


Red_Bull
(aktív tag)

Üdv!

Hamarosan én is beruházok egy ilyen készülékre. Nincs más választás sajnos, egy ilyen 4 éve megjelent készüléket kell venni, ha az ember ekkora méretű androidos telefont szeretne..
Jobb lett volna egy új, az A40/A41 méretével még nagy nehezen kibékültem volna esetleg de sokat utánaolvasva nem merem egyiket sem megvenni, mindkettőnél gondok vannak, A40-nél van ez a SIM eldobálós probléma sokaknál, ami alaplapcsere, A41-nek meg sokan írják , hogy gagyi a közelségérzékelője és felold telefonálás közben, ez nem mindenkinél van persze, de ezen felül is sokkal több negatív dolgot lehet olvasni pl árukereső véleményeknél, mint az A3 szériáknál. Régebben volt A3 2015, most jelenleg 2016 van, ezek nagyon strapabíró minőségi készülékek voltak szerintem, csak már kissé lassú ez a 2016, ezért szeretnék egy ilyen 2017-est, ezzel kihúzom még 1-2 évig, aztán hátha jön valami androidos kompakt készülék ami olyan mint egy iphone 12 mini.

Akinek volt mindkét készülék azoktól kérdem: 2016-ról 2017-re váltva érezhetek jelentős sebességnövekedést? Van esetleg valami amiben rosszabb?


janeszgol
(félisten)

Hol találsz még ilyen telefont? Használtan veszed?
Volt sebességnövekedés, de eltűnt a frissítéseknek köszönhetően. Nem tragikus (gmail valóban vacak, azt sehol nem használom), használható, de jobb volt 7.0-án.

Nekem az A3 2017 az egyik kedvenc telefonom. Méret, kijelző, kamera, üzemidő kiváló.


Red_Bull
(aktív tag)

Természetesen csak használtban tudok már, nézegetem egy darabig az aprót, amíg találok valami szép állapotút.


Aryes
(nagyúr)

Látom még mindig egyezik az ízlésünk telefonok terén! :DDD
Igen, a 2016 után a 2017 jelentősen gyorsabb és használhatóbb volt, bár én a 2016-ot még frissítettem anno, a 2017-esnél viszont volt eszem, és maradtam 7.0-án, jó döntés volt. Ennek ellenére sajnos a letilthatatlan frissítéseknek köszönhetően (pl Chrome, Play áruház, Play services) mostanra annyira döcögős lett, hogy két hete váltottam A41-re. Mondanám, hogy nem bántam meg, de ez nem minden téren igaz, főleg a nagyobb méret és a hardveres gombok hiánya okoz nekem gondot, viszont az érzékelő hiba az nálam egyáltalán nem jött elő, pedig ugyanúgy használom, mint az A3-at.
Összességében: mivel nem fogsz találni 7.0-ás, frissítés nélküli A3(7)-et (az enyémet nem adom el ;] ), tegyél egy próbát az A41-gyel.

üzenetek