üzenetek

hozzászólások


Micsurin
(nagyúr)
Blog

Tetszetős ha lehal a Band 3 akkor tuti ilyenre nevezek be. :K

Kíváncsi leszek mennyi utángyártott szíj lesz hozzá. Ha lenne bőr vagy rendes óra szerű fém szíj az lenne nagy királyság.


Jakesz
(őstag)

Nagyon alul van értékelve ez az okoskarkötő, pedig egyértelműen a legjobb. Pofás megjelenítés, jó szoftver, sok egészségfunkció, és lehet rajta előre beírt üzeneteket küldeni, amik tetszés szerint módosíthatók. Utóbbit gyakorlatilag csak ez a Galaxy Fit 2 tudja (és az elődje), ami a többi gyártóra nézve elég gáz, pedig egy nagyon hasznos funkció.


mbotnd
(tag)

(Ne nézzetek hülyenék) Spotifyt tud kezelni?


Rodi 4.80
(senior tag)

Vitték volna tovább a Gear Fit vonalat! Kényelmes volt, viszonylag elegáns, középen volt árban, és mindent tudott amit kellett.


Hallosz
(senior tag)

Szombaton vettem egyet, nagyon pofás. Nincs vastag csuklóm, az utolsó előtti likban kényelmes.
***
Nézem a Spoty de nem találom.


dabadab
(titán)
Blog

Érdekes, hogy nem nagyon szokott szó esni arról, hogy a gyakorlatilag egyetlen érdemi része (a pulzusmérés) mennyire pontos.

Szóval akkor felvetem: mennyire lehet megbízni a pulzusmérésében?


viny
(tag)

Én kellemesen csalódtam benne. Egy EKG pontos(nak mondott) Polár szenzorral (szíjas) hasonlítottam össze. 2 pontos eltérésnél nagyobb nem volt a kettő között. Persze itt is volt egy kis delay nagyobb terhelés felismerésénél, hiszen periférián mér (a legtöbb cca 10 MP volt nálam, 3-as zónáról 4-re lépve).
Anyway, én nagyon pozitívan csalódtam a mérés pontosságában, nem gondoltam volna.
Persze, aki erre megy, annak egy mellkaspántnál még kevés jobb választása van, szvsz. De az egy másik termékkategória és, mint olyan, másra való.

[ Szerkesztve ]


Sn00k
(veterán)

Irjak a cikkben hogy mas markaval problemas az ossze parositas. Valakinek van ezzel tapasztalata? Egy pixel 5el lenne hasznalva... :U


joghurt
(addikt)
Blog

A marketing prospektus lefordításán és a kézbevételen túl valami értékelhető gyakorlati teszt? Résztávos futás? Spinning? Neajdisten úszás? Konkrét napi stressz mérés?


Hallosz
(senior tag)


Van még 2 oldal, és igen az úszás benne van, az elsők közt.

[ Szerkesztve ]


joghurt
(addikt)
Blog

Köszönöm, de ez miben válasz a felvetésemre? Olvastam a cikkben, hogy tud (?) 90 féle aktivitást. Csak épp mennyire használhatóan? (Mondjuk kíváncsi lennék, hogy húzódzkodásnál, ahol a csukló mozdulatlan, ott hogyan számol bármit is.)


turbulencia8
(őstag)

Nagyon jol sikerult ez az uj Fit!


Hallosz
(senior tag)

Arra gondoltál már, hogy veszel egyet és kipróbálod te magad?


joghurt
(addikt)
Blog

Bocs, de én vásárlás előtt szoktam tájékozódni a termékről, és nem összevásárolok minden szart, hogy majd biztosan jó lesz valamire. (Mert nem egy ebből élő újságíró vagyok, és a gyártó/forgalmazó sem szór meg tesztpéldánnyal.)

Épp ezért egy bemutató cikktől várnám, hogy ténylegesen be is mutassa, milyen.

OFFOFF: A megvétel-kipróbálás megtörtént egy másik típusú karkötővel, cikket is írtam belőle a logoutra. Több mint egy hónapja várja a moderátorokat. Kalandor tegnap azt ígérte, most már belenéz.


vilmose33
(őstag)

Köszönöm a tesztet. Ennyiért belefér kipróbálni.


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

Annyiban problémás, hogy kell hozzá Samsung Health-et telepítened, meg Samsing accountot létrehoznod. Utóbbi persze kell Samsung telefonon is, de ott a Health előre van telepítve.


darthsmoke
(Korrektor)

Huawei Mate 20-szal és iPhone-nal is tökéletesen együttműködik.
Én úszás közben is használom, alapvetően teljesen jó, még a mellúszást meg a gyorsúszást is meg tudja különböztetni. Leggyakrabban azt is eltalálja, hanyadik hosszt úszom (a medence hosszát az appban kell megadni), viszont volt már, hogy egy-egy hosszal félremért. Előtte Fitbit Versa 2 volt, ami jóval drágább motyó, és az is csinált ilyet.
Én teljesen elégedett vagyok vele (ennyiért), volt Mi Band 4-em és Honor Band 4-em is, mindkettőre köröket ver a normális szoftver miatt, és közben nem sokkal drágább náluk (abszolút értelemben).


Hallosz
(senior tag)

Én vakmerő típus vagyok.
Online megvettem, és használom, kitapasztalom.
Ha nem tetszik, 15 napon belül visszaviszem, így saját élményből tudok dönteni.
(marad mert, nekem tökéletesen megfelel)

[ Szerkesztve ]


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Restellem, de nem próbáltam ki vele 90 féle aktivitást.


vamosip
(tag)

Pár kérdésem lenne:

Ha jól látom magyar nyelvű?
Ékezeteket megfelelően kezeli értesítés esetén?
Bármilyen alkalmazás beállítható értesítésre?
DND módot tényleg átveszi a telefonról?
Be lehet-e állítani, hogy este levegye a fényerőt?
YouTube Musicot kezeli-e?
Ébresztést átveszi a telefonról vagy külön beállítható?

MiBand 4 van, emiatt kérdem.

Köszönöm!


Sn00k
(veterán)

:R


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Igen
Igen
Igen, ami már egyszer notifikált a telefonodra
Igen, de lehet, hogy ez csak Samsungon megy
Manuálisan, van egy esti mód
Igen
Külön


juuzer
(addikt)

Ez így ennyiért best buy. Leginkább az alkalmazás miatt. Azért a mit a Xiaomi, meg a Huawei a perecek mögé pakol, szerintem az azért elég gyenguszka funkcionalitásban a Samsung Healthez képest.

Igaz a Huawei sokat fejlődött az elmúlt években, míg mondjuk a Mi Fit nem.


joghurt
(addikt)
Blog

Mármint azt is meg tudja különböztetni, ha hosszonként váltogatod a mellet és a gyorsot? Valamilyen részidőt tud mérni?

Vagy: Úszás közben a métert és kalóriákat írja ki, vagy lehet mellé legalább egy másodperces stoppert kirakni, hogy az ember tudja az indulási időket a sorozatoknál?


vamosip
(tag)

Jól hangzik, köszönöm!


Bjørgersson
(félisten)
Blog

Nyilván nem kell mind a 90 edzést, de legalább a legalapvetőbbeket (gyaloglás, futás, úszás, biciklizés), valamint a pulzusmérés pontosságát le lehetne tesztelve, hiszen ez lenne az aktivitásmérő karkötők lényege és nagy valószínűséggel ezek miatt veszik őket az emberek. A ti tesztjeitekben viszont - ha jól emlékszem - ezekről szó sem esik. :)


kátú
(őstag)

Te most tulajdonképpen egy okos karkötőt szeretnél, vagy egy személyi edzőt, aki 2000/óráért még kiabál is veled?


adabra
(senior tag)

Legalább a hótalpazást és a csillagugrást kipróbálhattad volna :D


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Gyaloglás megvolt (screenshot is van a cikkben), bringa megvolt, de ott amúgy is csak a pulzust méri, a GPS adatok a telefonról jönnek, úszni hova menjek covid idején? Az összes komolyabb sportórával megyünk terepfutni, tehát rosszul emlékszel. Ez egy aktivitásmérő karperec, sporthoz ennél komolyabb kell. Nem mellesleg toltam az otthoni edzést is a Health, a MiBox4, a tévém, a telefonom és a karperec segítségével (de ezt már egy ideje csinálom Watch3-mal is), véletlenül pont ismerem elég jól a Samsung személyi edzős felhozatalát, mert a csapatsportok járványügyi kiesésével (foci), a fos idő beköszöntésével (bringa) én is arra kényszerülök, hogy otthon ugrabugáljak a tévé előtt. Plusz Almási Csilla 20 perc gerinctorna, na ilyen aktivitás nincs, a jógát szoktam rá bekapcsolni, de lényegében mindegy.

Sportóráknál két eltérő hosszúságú futótáv van fixen, amit Bone végigtol és elemzi a kapott adatokat mind a GPS pontosságát, mind az exportot, mind pedig a mért értékeket. Tényleg olvasgass Garmin meg Amazfit teszteket nálunk, ha ez eddig elkerülte a figyelmed. AliceWake pedig edzőterembe szokott menni ezekkel a kis izékkel és tolja a futópadot.

[ Szerkesztve ]


tony_snow
(tag)

Nem ertem miert nem probalta az alpesi si funkciot a tesztelo.. mennyi ido innen az Alpok? Par ora autoval.
Viszont az tenyleg a tesztelo teljes erdektelenseget tukrozi, hogy meg a harcmuveszeteket sem tesztelte, ehhez meg utazni sem kellett volna, eleg lett volna egy fel ejszakat raszentelni hetvegen a belvarosban. Ez a teszt igy teljesen ertekelhetetlen.


darthsmoke
(Korrektor)

Igen, meg tudja különböztetni a mell- és a gyorsúszást hosszonként. Mondom, van olyan, amikor véletlenül egy pár másodperces plusz hosszt mér, de ez ritkán fordul elő, és szerintem frissítéssel javítani fogják.
Úszás közben az összes eltelt időt, a métert, hosszt, csapást és a kalóriákat írja ki, stopperre sajnos nincs lehetőség. Az érintőkijelzőt lezárja menet közben, csak az érintőgomb aktív.


gyuri2008
(veterán)

Minden értesítés átjön a pántra,pl viber,messenger,gmail?


darthsmoke
(Korrektor)

Igen, és ki lehet választani az appban, hogy melyek jöjjenek át. Ráadásul úgy láttam, az app ikonja átjön a témából, azaz úgy jelenik meg, ahogy a telón, a launcherben.
Grafikus emoji support nincs, (Emoji) jelenik meg helyette.


janeszgol
(félisten)

De neked miert kell ez a sokminden? Te az a tipusu sportolo vagy, aki zene/mobil nelkul nem szeret sportolni, mert unalmas?
6 oldal szemettel van tele a szoftver.

Kicsit olyan kirakatembereknek valok ezek a cuccok. Lehet posztolni facsere, hogy mennyit futottam. 90 sport... De a legfontosabb nincs benne. A dugas.


Fred23
(nagyúr)

Tetszik, de a Honor Band 5-nek szerintem jobb az ár-érték aránya sajnos. No persze az embernek nem kell tán fillért szexuálnia ekkora kiadásnál.


darthsmoke
(Korrektor)

Nekem asszem Honor Band 4 volt, de vitatkoznék ezzel. Szoftveresen sokkal jobb ez a karkötő, egyszerűen jobban működnek a dolgok, reszponzívabb, elegánsabb a menü. Arról nem is beszélve, hogy a szoftverfrissítés nem idegörlő 20-25 perc, hanem 3-5 perc hála a Bluetooth 5.0-nak.


Fred23
(nagyúr)

Ennek örülök. Régóta Huawei/Honor mellett vagyok okoskarkötők terén, pedig sokkal inkább vennék Samsungot.


joghurt
(addikt)
Blog

Na, ez van annyira biztató, hogy érdemes legyen megpróbálkoznom vele. (Nem vagyok híve az "x nap múlva majd visszaviszem" életmódnak. Többe kerül a rászánt időm. ;))
Esetleg statisztikát is lehet kérni az egyes elindulás-megállások közötti időkről, vagy legalább van valami reszponzív grafikonja az appnak?

#34 janeszgol: Nem "sokminden" kellene. Egyedül sportolásra szeretnék használni egy sportkarkötőt. Személy szerint leginkább úszásra. Nem vagyok versenyúszó, de azért nem is abból áll a dolog, hogy egy óra alatt ellögybölök 1500 métert a termálban. Mint ahogy egy amatőr futó sem mindig csak leugrik fél órát kocogni, hanem néha csinál résztávos edzést, úgy én is edzésterveket úszok. Elindulásokkal, megállásokkal, megadott időkre, megadott intenzitással. Nem kívánom, hogy a karkötő vakon rekonstruálni tudja ezt, de azt igen, hogy az egyes ismétlések idejét vissza tudjam nézni.


Duree
(veterán)

Kár , hogy nem régen vettem Xiaomit, mert szívesen megvettem volna.


janeszgol
(félisten)

Vilagos. :R


darthsmoke
(Korrektor)

Itt egy részlet a távokról:


joghurt
(addikt)
Blog

:R :C
Ööömbódottá. Ennyike.


zseko
(veterán)
Blog

Nekem egy MiBand 2 van, gondolkodom a cserén egy MiBand 5-re, ez tudja azokat mint az? Ha ez is hozza ugyanazt, akkor ez lenne. Alvás, pulzus, lépésszámláló, elégetett kalóriák, és tök jó grafikonnal kirajzolja pl. a biciklizéssel megtett utat és a hozzá tartozó zónákat.
Ami jó lenne, ha lehetne látni napon is a kijelzőt, és hogy kiírja a hívó nevét. Amit a MiBand csak egyéb trükkökkel tud csupán, és az ékezetes karakterek támogatására azóta is tesznek :U Ha meg mindkettő 15e körül van, akkor már jobban a Samsung, ha normális az is.
Képernyőt egyébként lehet ezen cserélgetni nekem tetszőre, úgy mint a MiBand-on?


vamosip
(tag)

Na, vettem egyet, úgy érzem egyelőre érdemes volt lecserélni a Mi band 4-et.
Én főleg értesítésre, ébresztésre használom.

Pozitív:
- Magyar nyelv + ékezetek értesítésnél
- DND szinkronizálódik a telefonnal nem kell külön bekapcsolni.
- Telefon ébresztője ezen is jelez, de lehet külön is ébresztést állítani.

Negatív:
- Nincs emoji értesítésnél (túl lehet élni)
- Zenevezérlést nehezebb előhozni (YT music működik)
- Éjszakai csökkentett fényerő kézzel kapcsolható, de elvileg lehet automatizálni a telefon testreszabási szolgáltatásával ami egyelőre nem tudom pontosan mit takar (A71)


Fred23
(nagyúr)

Pár órája olvastam, hogy valaki a lépésszámlálás pontatlanságát kifogásolta -ami mondjuk szoftveresen tuti javítható, ha javítást igényel-, Neked mik a tapasztalataid ezen a téren?
Másik pedig, kalóriaszámlálás használata tényleg macerás?


vamosip
(tag)

Hát első nap, úgyhogy egyelőre ezügyben nem tudok segíteni, de pár nap múlva okosabb leszek.


Micsurin
(nagyúr)
Blog

Spotify van? Vagy gyári Samsung zenelejátszó?


gyuri2008
(veterán)

Térképet megjeleníti az edzés után?
A telefon gps használj?
Gondolom a pántban nincs gps.

[ Szerkesztve ]


vamosip
(tag)

Én YT musiccal használom, de szerintem mindig az aktuális lejátszót kezeli

üzenetek