üzenetek

hozzászólások


DS39
(nagyúr)

nagyon béna ez a notch-os megoldás. akár Samsung, akár Apple csinálja. (új macbook)


Fecó 11
(csendes tag)

A kijelző és a teljesítmény tesztet miért nem lehet ugyan azokkal a készülékekkel megcsinálni? A teszt jó, a vas szuper csak drága nagyon..


viragdani01
(HÁZIGAZDA)

Sajnos az M1 Pro teszthez készült mérések eltűntek valahol az éterben, azért írtam a kijelzős táblázatba a 2020-as iPad Prón mérteket, mert az méretben közelebb áll a Tab S8 Ultrához. Teljesítményben pedig az M1-es iPad Air inkább mérvadó, mert ott megegyezik a vas az aktuális Pro modellekkel.

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(félisten)

Ez már túl nagy nekem. A 10-11 col a határ nálam. Viszont az S Pen miatt nem mondom, hogy értelmetlen és jobb egy laptop. Ha nem lenne benne wacom, akkor azt mondanám.


Wesiz
(tag)

nagyon nehéz elképzelni egy olyan élethelyzetet amire a tab s8/s8+ nem elég de egy laptop nem jöhet szóba és valóban ez kell.
tudom, naiv vagyok de érjen már véget ez a (szerintem felesleges) specifikációs f*szméregetés. félmillió egy tabletért (ami nem is a kimaxolt verzió)?? sok hülye meg megveszi


iFixit
(tag)
Blog

Egyébként itt is ugyan az az S-pen jár a cucchoz mint az s7 szériához?Aminek olyan gumiszerű a bevonata,mert ha az ,akkor sajnos az nem a legjobb,az enyémen megette az idő vagy nem tudom,kénytelen leszek hozzá venni vagy egy másik ugyanilyet vagy megnézni az S-pen Pro esetleg olyan-e anyagában mint az Apple pencil...


Fecó 11
(csendes tag)

köszönöm szépen válaszod :R :R


-Maci-
(őstag)

Mondjuk én meg vettem. Elővételben, billentyűzettel, készülék beszámítással.
Igaz munkára kénytelen vagyok a céges laptopot használni, de munkaidőn kívül csak a tabit használom. Főként tartalom fogyasztásra, fényképeim szerkesztésére és tanulásra.
Nekem eléggé bejön.
Talán egy dologgal egészíteném ki a dex módot:
Nem kötelező a saját billentyűzetes tokkal használni. Rádug az ember egy TypeC dokkolót és ott a külső egér, billentyűzet, füles.Tölti is. Nekem a laptop miatt is kellett egy dokkoló (külső monitornak, 3D egérnek stb...) úgyhogy ha dex módban használom a tabit és dokkolóra teszem, így minden működik, ami laptoppal is és meg van a 2 monitor is.

Tény, hogy egy kézzel ölben tartani nem olyan komfortos, minden más esetben szerintem minél nagyobb, annál jobb. Direkt a nagy méret miatt döntöttem az Ultra mellett.

A laptop vs. tabi gondolathoz:
A melóhelyen nemrég kaptam egy új HP Elitebook laptopot, csúcs harverrel. Megnéztem, ~500e körül lenne ez a laptop.
Hát a képernyő egy nagy rakás *****. Mondhatni kényszer megoldás. Csak pont szemből nézve jó, de akkor sem életszerű.
A tabi AMOLED panel panelja viszont hibátlan.
A windows+laptop arc alapú feloldása az valami kritikán aluli. Tabin, monitoron épp csak hozzá érek, már fel van oldva. A laptopon meg forgatom a fejem, döntögetem a monitort ide-oda... Akár percekig is eltart. Nem is értem, hogy 2022-ben egy ilyen laptop ennyire béna legyen... :U
Egyszó mint száz: Az én felhasználási szokásomhoz jobb egy ~450e -s tabi, mint egy ~450e-s (windowsos)laptop.

[ Szerkesztve ]


viragdani01
(HÁZIGAZDA)

:R
Ezt én is akartam írni, aztán végül csak elfelejtettem. De most kiegészítettem egy mondattal, hogy a külső BT és vezetékes billentyűzeteket is kezeli a rendszer. köszi!


-Maci-
(őstag)

Lejárt a szerk. idő és még lenne egy gondolatom laptopos témához:
Írja a cikk is, én is írtam, hogy igen, ölbe véve kissé macerás dolgozni a tabin. No de?! Szokott valaki ölbe tett laptopon dolgozni a vonaton? Szerintem a kis touchpad-del egy laptop sem kényelmesebb. Akkor meg ezért kár lehúzni a tabit.
Szvzs munkára akkor jó mindkettő, ha asztalon van. Külső egérrel, billentyűzettel.Pont. :K
IIlettve nem tudom, kérdezem: A képernyő érintést nem lehet kikapcsolni DEX módban? A véletlen hozzáérések elkerülése végett? Biztos van olyan app, vagy valami...

[ Szerkesztve ]


Silenzio
(addikt)
Blog

Szerintem ez a gép egy baromság. Tudom, véleményes, és biztos létezhetnek olyan szcenáriók, amikben használható, de manapság egy HP Envy 13 4. generációs Ryzennel lassan kijön az árának a feléből, és ahhoz is van/vehető toll, 1.3 kg, az akkuja ugyanolyan jó, van tablet üzemmódja és még sorolhatnám, miben jobb, kezdve a Win11-gyel. Egy dologban szenved hátrányt, annak 16:9-es a kijelzője. Ja, és persze nem vehető le a billentyűzet, de cserébe nem fejnehéz, úgyhogy ez pont előny. Az előző hsz-re pedig: ölben is kifogástalannak kéne lennie, ha hozzá vagy szokva a touchpadhez, és igen, vonaton is.


janeszgol
(félisten)

Én ölben használom a laptopot is.
A kijelző még mindig a tabletek irányába dönt, lassú a felzárkózás. (Az Asus elkezdte, bár azok az oledek minősége elmarad a Samsung telefonokétól.)


-Maci-
(őstag)

Világos.
Én csak azt próbáltam írni, hogy szerintem ebből a szempontból nem sokkal kényelmetlenebb a tabi, mint egy laptop.
Itt van mellett a laptop és a samu billentyűzet is. Méretre kb egyformák.

[ Szerkesztve ]


bigcet
(csendes tag)

Galaxy Tab S8+ teszt várható? Vagy tekintsük úgy, hogy ugyanazt tudja, mint az Ultra, csak kisebb?
Azt is írjátok a konklúzióban, hogy az Ultra ugyanaz, mint az S8 vagy S8+. De ez a kijelzőre pont nem igaz, ott elég nagy a különbség nem?


bigcet
(csendes tag)

Én szoktam ölben laptopozni vonaton, egyáltalán nem komplikált. A tabletnek és laptopnak is megvan a maga előnye és hátránya.


viragdani01
(HÁZIGAZDA)

Várható, úgy tudom, jövő hétfőn érkeznek a Samsungtól.


viragdani01
(HÁZIGAZDA)

Próbáltad fejlesztői módba tenni a DeX-et? Úgy esetleg ki tudod kapcsolni. Sajnos ma reggel visszavitték a tesztdarabot, így megnézni nem tudom.

A cikkben említett véletlen érintések egyébként nálam nem a DeX-ben, hanem inkább normál tablet módban voltak jellemzők. Egy olyan tok, aminek a kerete a kijelző fölé magasodik ezt a problémát megoldja amúgy.


bigcet
(csendes tag)

Szerintem az Ultrát az Ipad Pro-hoz (2021) kell hasonlítani, mert szerintem a két csúcskategóriás gép teljesítménye a fontos egymással szemben. Én megnéztem pár videos tesztet, amiben nagyrészt a Pro veri az Ultrát. És ezt úgy mondom, hogy nem vagyok Apple fan. A Samsung előnye talán az Android és a középen elhelyezkedő selfie kamera. Teljesítményben sajnos mindenben alulmarad.


-Maci-
(őstag)

Sajnos nem találom hogy kell fejlesztői módba tenni a dex-et. :U


bigcet
(csendes tag)

Szuper! Sajnos nekem kicsit későn, addigra már a kezemben lesz, túl csábító volt a samsung.com ajánlata :)) :DD


Timer
(veterán)

Személy szerint üdvözlöm a méret növelését, ezzel ki lehetne lassan váltani a nyomtatott magazinokat. Hiába van előfizetésem digitális verziókra, a 11-es tableten túl kicsi, scrollozni kell, mert ugye a hazai lapkiadók nem ismerik az újratördelt szöveg fogalmát, kapsz egy PDF nyomatot, és viszlát. Egy ekkora tablet már jórészt megoldaná a folyamatos zoom és scroll problémáját. Csak nem éppen ezen az áron.


kakuk.tamas
(addikt)
Blog

Az iPaden is középen van, és mivel tartalmat fogyasztani jobb álló nézetben, talán jobb is, hogy a rövidebb oldalon van.

Ennek a tabnak, nem tudom mi értelme. Ennyiért már normális notit is kap az ember ekkora méretben is...


Predatorr
(őstag)

Hát én a vicces gamer laptop árig olvastam. :B


bigcet
(csendes tag)

Igen, a hosszú oldalon középen van a Samsung és rövid oldal közép az ipad :) Személy szerint én videochatelni fektetve szoktam asztalon, nem úgy hogy fogom a kezemben. Telefonnál van értelme, azért egy tablet szvsz nagy túl nagy ehhez.


bollokcs80
(Korrektor)
Blog

Én anno a sima Tab S7-el és a gyári billentyűzetével próbálkoztam notebook-pótlékként, de nekem se vált be, pedig csak sima irodai alkalmazások pótlására kellett volna. A kialakítás nekem is "fejnehéz", és mivel Windowson élek 20 éve, nem tudtam megszokni az eltéréseket. A Dex-ben is zavart pl. hogy nem tudok két, egyenrangú profilt beállítani (munka/magán). Ezzel együtt maga a gép szuper (a 7 is az volt), de ennyi pénzért én inkább egy jól felszerelt, 13-14"-os notebookot vennék (akár PC akár Alma).


janeszgol
(félisten)

A 12-14 colos notik nekem is hiányoznak a megfizethetőbb árkategóriában. Akad, de választéknak nem mondanám.


Decske
(aktív tag)

Ezzel nem igazán értek egyet. Ha normálisan meg van csinálva a touchpad, ölben, otthon, vonaton jól lehet használni A kis 10 colos Surface Go type coverjén lévőt is szívesen használom. Asztali PC-n is azt használnék, ha lenne normális áron.


kakuk.tamas
(addikt)
Blog

Azért a két tab között van méretbeli különbség... Egy 15,6-os ultrabookot is jó lenne szerinted ölben használnod?


Hallosz
(senior tag)

Napközben nagyon pöpec prezit bemutatni, este meg filmnézésre. De ha ez van az ölemben és lefordul mikor elaszom a filmen, hát nagyon szomorú lennék.
Most egy 14" ASUS notin nézek filmet ami OLED kijelzős, ha el is alszom rajta ott marad az ölemben.

[ Szerkesztve ]


UnA
(Korrektor)
Blog

Mindkét eset nagyon rossz alvásra.

És ha ölbe kell venni, akkor vannak a laptopnál jobb dolgok is... ;)


kakuk.tamas
(addikt)
Blog

És nem is tabletről van szó…

Nálam mindegy, hogy noti vagy tab lenne az ölembe. Az tuti a földön végezné… :))

[ Szerkesztve ]


Decske
(aktív tag)

Volt 17 és 15,6 colos, most van 14-es és 13,3-as laptop amit szintúgy szoktam ölben használni. Az aláírásomban szereplő G14-essel még játszani is szoktam, ha párna vagy állvány van köztem és a laptop között. :)


doooo
(veterán)

Hmm... azt hittem (ezen széria modelljei mellé) adnak töltőfejet.
Tab S8+-t tervezek venni, jó lesz akkor egy 45W-os töltőfejet is a kosárba rakni majd. :U

Mellesleg hihetetlen ez a vékonyság, meg a hatalmas képernyő... az SoC is tökéletes ekkora készülékházba... és még a főkamera is meglepően jó képeket csinál (számos középkategóriás mobil örülhetne, ha ilyen eredményeket produkálna nappal).

Ettől függetlenül a középső testvérre esik majd a választásom (ami ugyanilyen jó mindenben, csak normálisabb a mérete, na meg jóval olcsóbb).


Somatom
(veterán)
Blog

Kíváncsi leszek rá, bár nem hiszem, hogy váltanék S7+ -ról.
Ez az Ultra nekem már túl nagy. A 12,4" számomra ideális.

[ Szerkesztve ]


moleculez
(veterán)
Blog

Összefoglalónak szerintem ez tökéletes:
"Második eszközként így simán el tudom képzelni egy asztali számítógép mellett a Tab S8 Ultrát, mint munkaeszközt, ha az ember munkaköre és pénztárcája megengedi. De ne felejtsük el, hogy billentyűzettel együtt félmillió forint és másfél kiló felett járunk az Ultrával, ennyiért pedig már Mac és Windows vonalon is találni munkára fogható potens laptopot, utóbbi rendszerrel akár érintőkijelzőst is, ami mellé nem biztos, hogy kelleni fog egy második gép is. Persze, embere és munkája válogatja."

Arra kíváncsi lennék (egyik Samsung tablet tesztbe sem láttam még), hogy más Samsung kütyükkel milyen jellegű együttműködés van? Avagy milyen lehetőségeket rejt a Samsung ökoszisztéma. Emellé tök jó lett volna egy Samsung teló (belakva), és egy TV.
Pl az Applenel ez híresen sokoldalú és szoros. (tapasztalatból mondom hogy nagyon hasznos, és produktív is)


Somatom
(veterán)
Blog

+1
Tényleg tök jó lenne ezeket a lehetőségeket kivesézni. Nem is értem, hogy ez eddig miért nem történt meg, ha már van Samsung blog.
A tabletem látja a Samsung tizen tévét, tudom vele kezelni és a tartalomátküldés is müxik.

A telóm hívásait úgy-ahogy tudom kezelni a tabon. Nagyon szeretném használni ezt a ficsőrt, de csak külső eszköz által létrehozott Wifi hálón működik. Közvetlenül a teló és a tab között nem tudtam összehozni. A kamionban nincs routerem, ezért lenne jó közvetlenül.

A tab tudna lenni a teló DeX -e, amit szintén jópofa ficsőrnek tartok. Sajnos, ezt nem tudtam kipróbálni, mert min. 10 -es Android kell hozzá, viszont más okból, telón még 9 -en vagyok, nem engedem frissülni.

Van még sok okosság a Samsungokban. Pl. a töltöttség 80% -os maximalizálása, vagy a SmartThings, Tasker integrációval. A SmartThings alá bevihetők pl. Tuya eszközök.
Vagy, ott vannak a DeX és az Android többablakos módja közti különbségek.
Szvsz. lenne miről írni a témában.

[ Szerkesztve ]


#76500480
(aktív tag)

Szerintem, kivételesen a Samsung jól árazta be a WiFi-s verziót. Mintha össze játszanának az Apple-el…kinek mi a fontosabb oled vagy IPS, M1 v Snapdragon, toltoadapter vagy ceruza… :U

Mondjuk én inkább a 11es Prohoz hasonlítanám, mert kijelző méretben így is, úgy is eltérnek.
Én a 11” Pro mellett azért döntöttem mert majdnem azt tudja, 12.9 tábla. Amikor meg utána olvastam, hogy MiniLEDes kijelző megkapta a villogtatós PWMet, végleg döntöttem 11es mellett. 450ert Ultrat vennék hiába droid az op :D

[ Szerkesztve ]


Urmy
(tag)

Nekem S8+ van (160ert vettem) es azt kell mondanom teljesen elegedett vagyok. A lenyeg egy ilyen eszkoznel a kijelzo es ebben nincs ellenfele. Kijelzoido is 10 ora korul van amit azert keves laptop tud elerni. Szoftveres fronton vannak gondok de ebbe is megindult a fejlodes. Ami hatrany hogy egy ilyen utan minden mas kijelzo, iszonyat gagyinak fog tunni. 170hz ips monitorot hasznalok, kivalo darab amig nem lesz fekete a kepen mert onnan elverzik az egesz. A kontraszt a szinek a samsung oled kijelzokkel teljesen mas kavehaz.
Bt egerrel es billentyuvel (logitech) pedig laptoppa varazsolhato.
Szorakozasra nincs jobb, szovegszerkeszteni videot vagni tartalmat gyartani jelen allas szerint meg nem a legjobb, de egy univerzalis kis keszulek. 400 500 ezret persze nem er, de szerintem idovel realisabb lesz az ara is.


kakuk.tamas
(addikt)
Blog

Ha tabon akar videót vágni valaki, ott az M1-es Air. Luma-val az iPad verhetetlen benne, Androidra nincs mégcsak hasonló tudású progi se.


MarciKING24
(tag)

Minden szavaddal egyetértek. Nálam 512es S22U van és ezen dolgozom, dex-szel, nagy Samsung tvn otthon. Van egy Dell laptopom is, borsodzik a hátam ha be kell kapcsolni... A következő egy ilyen tablet lesz.


bostone
(addikt)
Blog

160?
Annyiért engem is érdekel.
Tudod linkelni?


vodrosjozsi
(őstag)

Nem nagyon látom értelmét, hogy váltsak s7-ről.
Bár ha lenne itthon S5e akkor arról se nagyon lenne.


janeszgol
(félisten)

S5e? Nem mondom jó tab, én imádom (mikor megjelent, még a hardver is jó volt, ma már gyenge), jó kijelző (bár Jelly effectes), jó hang, bitang jó akku, egyszerűen baromi jó a fogása, jó a mérete. 100k alatt nem cserélném le az S5e-t, mivel nincs alternatívája, felette már van.


-Maci-
(őstag)

Királyság! Örülök, hogy egyet értünk.:K
Nekem S21U van, a tabi meg egy őskövület HP laptop. A TV-m nem említésre méltó.
Nekem a tabival és a telóval kerek a történet.
Ha agyalsz, vedd meg nyugodtan az S8U-t. Nem fogsz csalódni.:K
Igaz ugyan, hogy biztos jók a korábbi modellek is. Egy S7-ről én sem váltottam volna, de nekem csak egy alap Huawei tabim volt előtte. Aztán úgy voltam, hogy ha már újítok, szóljon nagyot. S8U lett és szerintem még jó pár generációig jó lesz, nekem.:B

[ Szerkesztve ]


bostone
(addikt)
Blog

Notit vagy mosógépet sem évente váltanak.


bigcet
(csendes tag)

Tudtok, abban segíteni, hol érem el a tablet tulajdonságait, pl beállításokon belül, hogy milyen proci van benne? A szoftver és a tárhely megvan, de a procit nem találom. Előre is köszönöm!


Dr.NX
(addikt)

Nem tudod a beállításokban megnézni, legalábbis a mostani One UI 4.1-ben nem.
Tölts le egy CPU-Z vagy hasonló appot, ha nem hiszel a tesztnek és a gyári specifikációknak.
Snapdragon 8 Gen 1


Somatom
(veterán)
Blog

Ma kaptam nagynénémtől "tévéidőt" :) , úgyhogy kicsit tudtam tesztelni. Van vmi odaérintéses, NFC párosítás, de ezt nem tudtam életre kelteni (vszínűleg user error). Ennek hiányában a tévé távirányítójával egy gombnyomással engedélyezni kellett az összekapcsolódást. Utána már a tableten lehet kiválasztani, hogy mit szeretnék. Tud a tévé távirányítójaként működni és persze tartalomátküldésre is van lehetőség. A képernyőtükrözés is símán ment. Van lehetőség a képarányok összehangolására. A fórumot próbáltam, teljesen jól jelent meg a tévén. Persze, van némi késés a HDMI -hez képest. Kíváncsi lennék a késésre Lanon, de sajnos, nincs kompatibilis Lan adapterem.
Szvsz. Samu ökoszisztémán belül elég flottul működik a tévé - tab összhang.

[ Szerkesztve ]


moleculez
(veterán)
Blog

:R és ez még csak a tab - tv viszonylat, még ott lehet a teló, és óra is is a képletben...
Nekem i-ökoszisztémában van tapasztalatom, és arra hagyatkozva azt mondom, hogy az eszközök közti együttműködés sokszor értékesebb/hasznosabb mint az eszköz funkcionalitása.


Somatom
(veterán)
Blog

Egyetértek, de sajnos, szoftveresen a Samsung nem áll a helyzet magaslatán, ahogy maga az Android sem. A DeX -et nem szeretem, gyakran errorba fut. Inkább az Android többablakos módját használom. A Tasker integráció is lehetne jobb. Böngészőből is több kell. Hiába a DeX, a Samsung böngészőjében az egérkezelés hiányos. Bár, raktak bele zoom gombot. Auto áttördelés sincs, azt csak az Opera tudja.
Órával nincs tapasztalatom. Nekem fontos a headset funkció, azt meg csak a Huawei Talkband tudja. Két-három óra meg furán nézne ki a karomon. :N

üzenetek