üzenetek

hozzászólások


pusihusi
(addikt)

Köszönöm.


pusihusi
(addikt)

És a 45mm hány nap?


kmarci25
(veterán)
Blog

Hosszmértéket nem váltunk időre! :DDD :DDD ;]


pusihusi
(addikt)

;] :C :R


vihartigris
(őstag)

Vetélkedő műsorba való kérdés! ;] :DDD


pusihusi
(addikt)

Az SPO2 hol lehet beállítani? Letőlteni?


pusihusi
(addikt)

Üdv. Érdeklődnék a Watch 3-ra meddig jön frissítés.


alcapone386
(őstag)

Hát...nekem 2022.09 hóban jött utoljára valami apró frissítés. Szóval amióta wear os-re átálltak azóta ritkábban kapunk.


pusihusi
(addikt)

Köszönöm akkor már ne is várom.


alcapone386
(őstag)

Szerintem már csak akkor fognak frissíteni, ha valami nagy biztonsági rést találnak és javítani kell :F


Dirtyz
(őstag)

Sziasztok! Hol érdemes kijelzővédő fóliát-üveget nézni és milyen tipus ajánlott? Sajnos a mostani kijelzővédő megsérült, de tett a dolgát, az óra nem sérült.


VGYke
(addikt)

Telefont váltottam, így újra kellett csatlakoztatni az órát.
Nem tudom, lehet e ennek köze ahoz, hogy jó néhány óraszámlapom eltünt és azóta sem találom az áruházban.
Ilyen pl. AZEERAE, AL-02, stb.
Pl. itt vannak a fényképek az óraszámlapokról, amikor még megvoltak.
Tapasztalt valaki már ilyet?


LEON_01
(tag)

Hali!
Az első telefonváltásnál én is így jártam, utána már mindig beraktam a kívánságlistára azt, amelyiket feltelepítettem. Így onnan már egyszerű volt visszarakni, ha a készítő éppen nem törölte azt a számlapot.

[ Szerkesztve ]


pusihusi
(addikt)

Sziasztok, nem Samsung telefonnal használnám az órát. Valaki meg tudná adni a linket hogy tudjam használni az EKG. IL.Vérnyomás funkciókat. Köszönöm


tt_to
(tag)

Sziasztok.
Úgy látom nem nagyon pörög már ez a topik. :(

Nemrégen vettem egy ilyen órát használtan bízva abban hogy az nfc (ha már benne van), akkor fizetésre is alkalmas (mert egyébként meg minek bele?)
Visszakerestem nfc-s bejegyzésekre, de semmi érdemlegeset nem találtam evvel kapcsolatban, az azt jelenti hogy semmilyen módon nem lehet elérni ennél az óránál, hogy kezelje mondjuk a Gpay fizetéseket? 2023-ban? :U Ne vicceljetek már.... :(((


bcl
(senior tag)

Ez az óra már három éves, lassan jön a GW 6-os sorozat.
Ezzel együtt nagyon jó, én 5 pro-ra váltottam róla, és van, amiben a 3 még mindig jobb :)
Viszont az NFC az bizony nem "2023-ban?", hanem 2020-as, ráadásul sosem ígérte a Samsung, hogy univerzális lesz. Azokban az országokban, ahol működik, a Sasmung pay-jel lehet fizetni, de Mo éppen nem ilyen ország, ezt sosem vezették be, és már nem is valószínű, hogy fogják.
Ezen nem Wear OS van, hanem a Samsung saját Tizen-je , aminek ráadául le is állították a fejlesztését. Szerintem van, amiben jobb, mint a WOS, de a cég nem fektetett bele sok energiát, így a szélesebb körű "okosságok" sem nagyon érkeztek meg, és az appok is elég karcsún csordogáltak rá. Bár ez utóbbi a Wear OS-re is (meglepő módon) igaz...


tt_to
(tag)

Köszönöm a gyors válaszodat, és hogy vetted a fáradtságot, de sajnos sok mindenben nem értek veled egyet. :R
Értem én hogy 3 éves az óra, és(?) nfc már régi technológia ez az egyik, a másik hogy ha nem tud nfc-t minek van benne? - ha a mi régiónkban nem működik az nfc-s fizetés, akkor nemes egyszerűséggel amikor az órán beállítod a régiót, akkor az nfc lehetőséget ki kellene venni az sw-ből, ez fejlesztői munkában nem egy nagy móka. Valamint 3 éve is használtak már nfc-s fizetési technológiát az órákban, miért lenne ez nagy elvárás egy piacvezető cégtől mint a samsung, hogy ha már beleteszi az órába a hardvert meg a szoftvert, akkor esetleg működjön is? Nagyon akarták volna akkor a tizen-be is bele lehetett volna tenni a Gpay apk-t kerülőúton egy frissítéssel akár, de nem akarták mert minek majd a következő verziókban benne lesz, vegyétek csak meg az újat, hadd legyen még több szemét a földön feleslegesen.
Ez az egész nfc mizéria nekem olyan, mintha egy autóba beleteszik a rádiós előlapot, de a meghajtót már nem teszik mögé, amikor meg ezt valaki szóvá teszi, hogy hát a rádió nem azért van az autóban hogy esetleg működjön, akkor még a user van hülyének nézve hogy mit képzel akkor hová lesz a parasztvakítás?!... mint a szockó rendszerben volt anno... erre írtam a 2023-at, hogy talán nem visszafejlődni kellene.
Ha már egy 5-ös tulajdonosa vagy akkor azt meg tudod erősíteni hogy abban rendben működik a fizetés Gpay-el, mondjuk ha van mögé egy revolut téve? Én ezt a funkciót (is) szeretném használni, másnak nyilván lehet ez nem prioritás, de hát nem vagyunk egyformák, mindenkinek más az igénye. ;)


bcl
(senior tag)

Egyetértünk.

De igazából nem velem vitázol, hanem a Samsung kőkemény üzleti alapokon hozott döntéseivel... :)
Az NFC a világ egy részén működik, működött, fizetésre. Csak nálunk nem...
Hogy miért hagyják benne, nem tudom. Lehet, hogy kiszámolták, hogy a programozó abban az 5 percben 5 centtel többet keresett mással...
A 2020-at arra írtam, hogy "2023-ban nem működik" - nem, már 2020-ban sem működött... :DDD
Ez az óra megállt kb 2020-ban, és nem visszafejlődött, csak nem fejlesztettek rajta. A Samsung akkor/utána döntötte el, hogy felhagy a saját OS fejlesztésével (órára, legalábbis), és átáll a Google OS-re. Lehet, hogyha ezt nem teszi, az NFC-t rendesen megcsinálták volna - de nem tették.

Én csak arra hívtam fel a figyelmed, hogy ez az óra nem 2023-as cucc, másrészt ezekre a döntésekre nekünk, felhasználóknak nagyon kevés ráhatásunk van. Nem tudom, a Samsung pay melyik országokban működött, de a magyar piac a méretéből adódóan annyira marginális, hogy - látod - még azt sem oldották meg, hogy ha nem lehet fizetni vele, akkor letiltsák.
Bár azt nem tudom, más eszközökkel párosítható-e az óra NFC-segítségével, mert ha igen, akkor van értelme meghagyni a lehetőséget.

A GW5Pro megy rendesen, nekem Erste/Visa kártyával rendben van, fizettem vele párszor már, még ha nem is sokszor.


tt_to
(tag)

Köszönöm szépen hogy válaszoltál, szélesedett a látóköröm és a tapasztalatom ezáltal az óra használati lehetőségeivel kapcsolatban. :R
Más fórumokon is utánanéztem, de úgy látom ezen az órán ez a funkció zsákutca. :(((Hamarabb kellett volna utánajárnom, és csak utána megvenni, hát ez van.
Más funkcióit tekintve egyébként meg szuper lenne, így pár nap távlatából nézve. :)


kniisa
(csendes tag)

Itt a fórumon olvastam régebben, de már nem emlékszem mikor, hogy régióváltással és Curve kártya közbeiktatásával meg lehetett "oldani", hogy Mo-n is lehessen NFC-vel fizetni.

üzenetek