Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


GreatL
(senior tag)

Nos igen... lenne azért költsége a filmet teljesen screenexre írni máshogy viszont nincsen értelme. Instant bukta. Igazán lényeges tartalom meg nem kerülhet ki a perifériára, ez a másik értelmetlenség benne.


Syl
(nagyúr)
Blog

Hm, újra feltalálták a Cinerama-t? '62-ben így készült A vadnyugat hőskora című epikus film. Látszik is végig a filmen, hogy három vászonra vetítették.


erahurka
(nagyúr)
Blog

Akkor azt láttam rajta, nem értettem miért tűnik úgy néha, mintha három képből rakták volna össze :DDD


Syl
(nagyúr)
Blog

A forgatás is valami spéci tripla kamerával zajlott: kép kép


erahurka
(nagyúr)
Blog

Ilyen miért nincs ma már, hogy kitalálnak valamit és megcsinálják, és nem CGI-ra bízzák?


menpee
(aktív tag)

Van rengeteg olyan kis költségvetésű film manapság is, amiben nincs CGI viszont azok közül egyet sem tudsz berakni blockbuster produkciók közé, mert a mozibajárós többség finoman fogalmazva is letojná. Ezekben az időkben nagy robbanások, meg márvel kell a népnek, aki meg kicsit is igényesebben képzeli el a filmezést, mint a csürhe pattogatott kukorica zabálását meg beröhögéseit hallgatva, a közepes minőséget is csak nagy jóindulattal elérő vetítést végigülni, az már régen projektorra váltott otthon.


Syl
(nagyúr)
Blog

Én nem vagyok ellensége a jól kigondolt és kivitelezett CGI-nek. Vannak dolgok, amiket egyszerűen azzal kell megoldani. Például a vadnyugat hőskorában a tutajos jelent, amikor kilométerekről látszik, hogy az ott egy nőnek öltözött férfi kaszkadőr. Na, az ilyesmit kell megoldani CGI-vel, nem pedig a semmiből előtűnő vasember ruhát.


erahurka
(nagyúr)
Blog

Én sem vagyok az ellensége. De már kicsit túlzásba viszik.


GreatL
(senior tag)

Én meg inkább nézegetem a kaszkadőrt meg az alternatív zuhanó autót... meg inkább gyújtsanak fel egy romos gyárat, hadd égjen percekig minthogy béna animáció legyen a helyén pár másodpercben.


Syl
(nagyúr)
Blog

> minthogy béna animáció legyen a helyén

Mit is írtam én? "jól kigondolt és kivitelezett CGI" Amiről nem tudja megmondani az ember, hogy az CGI.


Vesa
(addikt)

+1
Régen leszoktam a kommersz moziról, elegem lett az előttem sötétben film közben telefonozó, mellettem szörcsögő, zizegő idiótáktól. Hogyan lehet egy rendes, valamire való filmet így átélni? Sehogy.
Drámai jelenetnél, a film történetvezetésének szempontjából kiritkus részen azt hallom, ahogy a fél mozi csámcsogva zabál. Köszönöm, de ezért az élményért a mozinak kéne fizetnie nekem, hogy elviselem, de hogy én fizessek ezért? Egy random kifőzdében ingyen átélhetem, ha akarom. A hang is pocsék volt a legtöbb komplexben (halk, dinamika nulla, mélyek alig). Maradt a házi cucc, és már nem is vágyom moziba.

CGI-vel nincs bajom, ha az előttem szóló által leírtak szerint van megcsinálva. Nagyon sok olyan megoldást tud, ami hagyományos módon korlátozza a rendezőt. Az más kérdés, hogy itt is sok a ZS kategóriás megoldás.


erahurka
(nagyúr)
Blog

Sosem értettem mikor azért vergődik valaki mert zavarja ha esznek mellette moziban. Én is sokszor kukoricázom, szerintem semmi baj nincs vele.

A telefonozás már engem is idegesít, de azért elég jó nagy vásznon nézni a filmeket.


Vesa
(addikt)

Én viszont pontosan értem, hogy Te miért nem érted...


erahurka
(nagyúr)
Blog

Hát lehet burokban is élni és verni az asztalt ha valaki ránk mer nézni...


Vesa
(addikt)

? Én szimplán arról írtam, hogy ebben a kultúrálatan hulladékban nem veszek részt, mert nem kívánok a csámcsogó, 2 órát zabálás nélkül kibírni nem tudó műveletlen emberekkel együtt mozizni, akik ráadásul annyi üdítőt isznak, hogy nem bírják ki hugyozás nélkül a film végéig sem, még egy további zavaró tényezőt iktatva be a már így is kellemetlen környezetbe (film vége előtt sorozatban mennek ki WC-re, besétálva a képbe). Megértem, ha valakinek ezt jelenti a mozi, csak nem érdekel. Írtam továbbá még arról, hogy szerencsére van megoldás, magam részéről például egy nyugodt, minőségi filmezést valósítok meg a saját házamban, saját rendszeren!

Egyszer próbáld ki, milyen egy igazán jó film, ahol a drámai, feszült, csendes jelenetbe nem csámcsognak, szürcsölnek bele végig...Persze vannak kifejezetten ótvar filmek tömegével, melyeknél nincs mit megzavarjon egy kiadós hányás sem, mivel nem szólnak az ég világon semmiről.


Syl
(nagyúr)
Blog

Én moziban csak feliratos változatra megyek, ezzel az idióták 99%-a azonnal kiszűrésre kerül :D


erahurka
(nagyúr)
Blog

Ha lehet én is. Bár tegnap fullos volt a Jojo Nyuszi vetítés, és mellettem folyton mobilozott egy kretén. Szólni már nem igen merek mert múltkor is meg akartak verni mikor szóvá tettem hogy esetleg ne világítson vele 10 percenként.


PuMbA
(félisten)

és hétvégén délelőttől délután 15-ig is komolyabb a közönség, mint csúcsidőben, azaz este, amikor mindenki beszabadul :)

[ Szerkesztve ]


Syl
(nagyúr)
Blog

Moziban csak látványfilmet nézek :B Minden másra ott a zenkórMastercard

(#18) PuMbA

+++1 Így-így!


erer1000
(őstag)
Blog

ezzel hogy csámcsognak, ott a bökkenő hogy a kaja a reklámok alatt elfogy 95%-ban ;] ;]


UnA
(Korrektor)
Blog

Az is lehet, hogy csak rossz mozit választottál – bár egy kicsit zavaros nekem az egész, mert azt mondod, hogy nem szoktál járni, ehhez képest túlságosan is leíró jellegű volt a történeted... :)

Mi szoktunk moziba járni kb. havonta egyszer, és csak nagyon ritkán van hasonló probléma az emberekkel.


Márton
(veterán)

Amíg a nagy Imax vászon volt, addig a 3D is ütött.
Most a 2k-s digi már nem az igazi. Jobb itthon, meg a VR szemüveg..


Vesa
(addikt)

A multiplex nem mai találmány! Értsd: bőven lehet leíró véleményem akkor is, ha 20éve tapasztaltam meg mindezt, és azóta a közelében sem jártam (kb. ez a helyzet). ;)


UnA
(Korrektor)
Blog

Velem is történtek események 20 évvel ezelőtt, de nem csak ez alapján szoktam élni az életemet ;) Érdemes néha esélyt adni a dolgoknak...


Vesa
(addikt)

Minek adjak esélyt, ha van sokkal jobb alternatíva? Miért kéne elviselnem ostoba, kultúrálatlan embereket, ha nem muszáj? Ráadásul még én fizessek azért, hogy zavarnak filmezés közben...??
Ha számodra ez a fajta zavaró mozis közeg nem probléma, én elfogadom, úgyhogy kérlek Te is tedd ezt ha a tiédtől eltérő véleményt látsz, és ne oktass engem arról, hogyan kéne élnem!

[ Szerkesztve ]


GreatL
(senior tag)

Valaki a hétvégén tényleg elég idiótán röhögött vetítés közben. Azt hittem egy gyerek de aztán mondták hogy egy öreg manusz volt a kretén.


erahurka
(nagyúr)
Blog

Bad Boys 3 premier előtti vetítésén ült tőlem jobbra talán két hellyel egy csávó aki szerintem beteg volt, de úgy szakadt minden poénon hogy öröm volt hallgatni :D Engem nem zavar ha egy vígjátékon nevetnek, kínosabb volt mikor egy másik filmnél akkor röhögtek hangosan mikor épp elvágták az egyik főszereplő torkát. :Y


solfilo
(veterán)
Blog

Lehet csak nekem volt eddig szerencsém, de az esetek 95%-ban nem tapasztalok semmi zavarót (moziünnepen és hétvégi csúcsidőben mondjuk nem járok). A hely mondjuk nem mindegy, nem egyformák a mozik közönség szempontból. Kajáról, CC-ben annyi a reklám, hogy a film elejére már alig van belőle nekem. :DDD

"Egyszer próbáld ki, milyen egy igazán jó film, ahol a drámai, feszült, csendes jelenetbe nem csámcsognak, szürcsölnek bele végig..."
Erről jut eszembe, hogy mikor igazán jó filmet nézünk a moziban, ahol drámai, feszült, csendes jelenet van, jó közönség esetén egyszerre tartja vissza szinte mindenki a lélegzetét, tapintható a csend, fantasztikus az ilyeneket átélni. :B

erahurka, köszi a beszámolót! :R


Vesa
(addikt)

"jó közönség esetén egyszerre tartja vissza szinte mindenki a lélegzetét, tapintható a csend, fantasztikus az ilyeneket átélni"

Sajnos ez zsákbamacska! Ha eleve "rettegéssel" indul a mozi, hogy vajon jó lesz-e a közönség vagy beül mellém egy kretén aki végig bezavar majd a primitívkedéseivel, az már régen rossz. Ezért hagyom ki inkább. Az átéléshez nekem nincs szükségesm tömegre és senkire, elég ha én visszatartom a lélegzetem, mert az azt jelenti, hogy át tudtam élni a filmet és nem zavart meg senki! :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek