üzenetek

hozzászólások


csepelball
(tag)
Blog

Köszi az írást!

Ennek is megvan a feelingje, főleg ha van paintball pályához hasonló helyszín hozzá, mondjuk egy strandon felállítva. Lehetne vizesparkokban hasonló szolgáltatás is


Skillet
(addikt)
Blog

Strandon szoktuk nyomni vízparton, igaz, csak a fiammal, de nagyon jó élmény így is... De amúgy az ötleted szuper. Külföldön sok helyen vannak is viadalok :K


Napfénysüti
(nagyúr)
Blog

Érdekes egy vízipuska de ahogy írtad is azért elég húzós ára van.
Egyszer azért kipróbálnám. :)


Gubek-Einste
(titán)
Blog

TheVR 2022 augusztusában kipróbálta már a Two-t.


HussarF
(addikt)
Blog

Egy ilyen finom/drága szerkezetnek tényleg elég a csapvíz? Én inkább ioncserélt vízzel próbálkoznék. Főleg nálunk, ahol elég kemény a víz, tartanék tőle, hogy előbb-utóbb tönkreteszi a vízkő.


Skillet
(addikt)
Blog

Ilyen ioncserélt víz árak mellett hamar letennél róla. pár nap alatt ellocsolnád egy ilyen vízipuska árát... :DDD meg amúgy is. Rengeteg vizet el lehet lövöldözni vele. Meg hát mindenhová nem tudsz magaddal vinni egy raklapnyi lágy vizet.


HussarF
(addikt)
Blog

Kézikönyvében nincs vízkőtlenítési eljárás?


Skillet
(addikt)
Blog

:N
Talán nem tervezik ezt annyira hosszú életűnek, hogy ilyesmikkel kelljen foglalkozni.
:B
Passz. Nem tudom. Én nem találtam benne (manual) ilyesmit.


HussarF
(addikt)
Blog

Mondjuk a vízkő ott tud igazán problémát okozni, ahol melegítik a vizet, pl. mosógép, kávéfőző, stb. Lehet itt ez tényleg nem okoz gondot hosszabb távon sem.


Skillet
(addikt)
Blog

Megnéztem, sima csapvizet írnak, semmi mást.
Majd kiderül, milyen hosszú lesz az élettartama.


Z_A_P
(addikt)

Bakker a xiaomi a koppintas? Alin majd 100e Ft :Y Gondolom akkor joval tobbet tud.
Azert en felnek ettol, plane gyerekekkel, ha ez mondjuk 2 meterrol szembe megy, azt akar ki is szedi nem?


Barret001
(addikt)

Minek? Újat kell venni helyette! Filléres tétel :)


Barret001
(addikt)

2 méter? Megy az jóval közelebbről is.


Astroboy
(őstag)

Védőszemüveget a kölökre oszt' jóvan. ;)


Sibiza
(csendes tag)

A vízkőtelenítésben már az is sokat segíthet, ha elrakás előtt 1 - fél tartálynyi vizet ioncseréltre váltani, így szerintem amit kell úgyis kimosna belőle.


Astroboy
(őstag)

Vagy egy kis ecettel kevert vízzel átmosni. :K
Bár kétlem, hogy olyan nagyon kövesedne, mivel egyrészt nem vízmelegítő, ahogy azt fentebb is írták a kollégák, másrészt egy zárt rendszerről beszélünk ami jó tömítettséget feltételez, így annak az esélye, hogy a külső száraz levegővel érintkezve kiszáradjon és így a vízkő kicsapódjon, minimális sztem.

(ez szép hosszú mondat vót' :DDD )


KROK640
(veterán)
Blog

Egy nullával kevesebbért gondolkodás nélkül rendelném, de azért 65-70 ezer ft (és minimum kettő kell a funhoz) már elég komoly összeg, egy abszolút szezonális játékhoz amit pár óra alatt megun az ember.

[ Szerkesztve ]


Vesa
(veterán)

Az a gond, hogy a gyerek leszedheti mert a lencse bepárásodik és/vagy vizes lesz és nem lát rendesen. Aztán már kész is a baj. Szerintem felelőtlenség ilyesmit gyereknek adni. Mondjuk én nem vagyok mérvadó, sosem értettem mi a szórakozás abban ha emberek egymást lövik? Még akkor is, ha csak vízzel... Szóval mi a militáns megoldások helyett inkább egyéb aktív szórakozást találtunk a gyerekeknek. :)


Ba cy lus
(őstag)

Pedig ha belegondolunk, hogy ~30 éve mennyibe kerültek a kicsit komolyabb játékok a fizetéshez képest, kb. ez lenne most a reális áruk.


Garfield.37
(tag)

Kb 1 évvel ezelőtt készült róla videó : [link]


Tsebacsi
(nagyúr)

Segítek, ott van a leírásban is, hogy az a kettes :U


nemlehet
(őstag)
Blog

Aztán amikor nem látod akkor a gyerekek botra szúrt kutyaszarral verik egymást. :U

Nem neked szól kifejezetten, de annyira nem értem ezt a fajta túlféltést és sopánkodást. Meg kell tanítani a gyereket biztonságosan játszani, nevelés kérdése. Egy csomó országban lehet rendes, 2 ütemű gyerekmotort venni, 10 év alatti gyerekek csapatják vele a mezőn probléma nélkül. Fémstoplis cipőben nyomják a gyerekligában, azzal még gyilkolni is lehet, ennek ellenére nincs belőle baj jellemzően.

Ez se veszélyesebb ezeknél. A másik része meg a gyereknek meg kell tanulni helyén kezelni az "erőszakot". Fogja látni a tévében, videójátékokban akkor is ha te mindent megteszel hogy tiltsd. Teljesen természetes része egy gyerek fejlődésének a tettetett harc, az állatvilágban is a normális játék része. Ettől nem lesz erőszakos vagy buta .


Szevam
(aktív tag)
Blog

Max a használat végén egy desztvizes öblítés, ha nagyon félteni kell :).

hihetetlen mekkorát nőtt ez a gyermek!!! :R


Alusky
(aktív tag)
Blog

Galambokat lelövöldözni akkor ez gyenge ahogy látom.
Buliban Jagert lövöldözni vele? Hmmm....

Ioncserélt víz 750 az 5 liter. Az kb 160 lövés, kb. 10 rugó egy akku lemerülése, ha figyelembe vesszük a gyerekek megunási faktorát akkor pont a puska árát kilövik pluszban. Én maradnék a csapvíznél, nem fogják addig használni, hogy bedögöljön a vízkőtől.
2.3 bar az még a hálózati víznyomást se éri el. Ha valaki ki akarja próbálni a tekergetős keskeny szájú spriccelővel ki tudja otthon mi az ereje kb.


Skillet
(addikt)
Blog

Veled értek egyet. A vérünkben van az erőszak. A fiúk folyamatosan nagyobbnál nagyobb botokat keresnek és azzal flangálnak, játszótéren egymás felé lóbálják. Olyanok, mint az ősemberek :DDD gyanítom ez normális és a fejlődésük része. Ebbe mélyebben is bele lehetne menni, de nem ide tartozna. Vesa írta, hogy ők egyéb aktív szórakozást találtak a gyerekeknek. Azt hiszem van nálunk is bőven minden. Foci, tollas, frizbi, bicikli, roller, gördeszka, falmászás... meg még ezernyi dolog, had ne soroljam. Viszont van nekik elektromos autó is, szeretik. Biztos van aki arra is azt mondja, hülyeség, miért nem mozog inkább az a gyerek?! Az enyéim mozognak eleget, nem csak az elektromosban ülnek, szóval... A fiam sport suliba jár, egyébként... :K
Ez a spyra is tavaly rengeteg kellemes órát okozott a gyerekeknek és nekünk is. Jópofa cucc, szeretjük. Strandon a medence mellett nagyon jól elvoltunk. Egy játék.
Ba cy lus azt írta, még reális is lehet az ár... A helyzet az, hogy igazából szerintem is. Valószínűleg nem az árával van baj, mindent összevetve, hanem a pénzünkkel... főleg azzal, hogy nincsen :DD ami meg van, egyre kevesebbet ér.
Alusky galambokat nem is szeretnénk vele lelőni, meg semmilyen állatot sem bántanánk.
A nyomás bőven elég. Pár méterről van annyi ereje a puskának, amennyi kell, sőt. Ha ennél több lenne benne, azt már nem játéknak hívnák, hanem vízsugaras vágónak :C
Szevam a gyerek azóta (fotók) plusz 1 év. Nagyon rohan az idő. A kisebbik is most volt 4 éves :B
Ha valakinek a 22. kerület nem a világ végét jelenti, ki tudja próbálni valamikor. Most, hogy alakul az időjárás, mi is elkezdjük majd lehordani. :R


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Na de mé szezonális?

-8 °C-ban is ugyanúgy puffogtathatsz vele, legalább kicsit megéled a nép. ;]


Egon
(nagyúr)
Blog

Galambokat lelövöldözni akkor ez gyenge ahogy látom.

Viszont a kertünket telesz*ró szomszéd macskák ellen, az erkélyről vajon jó lehet? ;]


Hunmugli
(aktív tag)
Blog

Fiad arcát esetleg kitakarhatod, személyiségi jogok meg óvatosság meg minden.
Jó szórakozást a puskához.


UnA
(Korrektor)
Blog


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

:'


Skillet
(addikt)
Blog

Ööö... Aláírtam magamnak a hozzájárulási nyilatkozatot, így felhasználhattam a fotóit egy cikk megírásánál :DD
Köszönöm amúgy, biztos igazad van, hogy jobb az óvatosság... De neten biztosan máshol is fellelhető róla pár fotó. Úgy hiszem, túl van ez a világ gondolva. Személyiségi jogok az ugye itt még nem játszik, gondolom nem jelent fel miatta. :C egyelőre erről még nekem kell döntenem, nem neki. :R


Skillet
(addikt)
Blog

Volt egy garanciális ügyintézésem. Később szerintem majd leírom, hogy alakult.


Reggie0
(félisten)

Legalabb nem a kukaba menne a kocsibol leengedett fagyallo :D


Zirowe
(nagyúr)
Blog

Tök jó meg minden, de amúgy miben tud többet ennyiért, mint ez?


roseA580
(kezdő)

Van még olcsóbban is:[link]


Skillet
(addikt)
Blog

Szerintem sokkal többet tud. Ezekben a bóvli cuccokban nem beépített az akku, a vízállóság is kérdéses, mert anno olvasgattam, hogy beáznak az akkuk.
Illetve gyenge is az akku. A leírásban valami 200 lövést írnak? :DDD hát jó sűrűn kell akkor tölteni. Digitális kijelző nincsen, különböző lövési módok nincsenek.
Az ereje is sokkal gyengébb! Szerintem ezeket a cuccokat, főleg ebben az árkategóriában nem igazán lehet összehasonlítani a spyra-val.
A xiaomi cucca talán tudja, bár tesztek alapján az is gyengébb (erőben).


Skillet
(addikt)
Blog

És akkor jöjjön a garanciális ügyintézés. 1 év garancia van a puskára... Volt is részem garis ügyintézésben, ugyanis a fiam feltöltötte a Spyra-t, viszont az nem lőtt. Valami kattanást produkált (elektromágnes), és még a kijelző is azt mutatta, hogy fogy a dzsúz, de semmi sem történt. Újra vízbe merítettük, -hátha nem szívott vizet, vagy ilyesmi- és ravasz előre. És bizony elkezdett vizet szívni... Csak hát ez nem volt jó ötlet, ugyanis a tele tankra szívott rá és azonnal feltűnt, hogy a burkolat is elkezd felfúvódni, vagyis túlszivta magát. Amikor ezt észrevettem, visszahúztam a ravaszt, ezzel leállítva a töltést.
Nyomtam neki reset-et, de az sem oldotta meg a dolgot. Úgy tűnt, hardveres a gond.
Csináltam videót a puska hibás működéséről és elkezdtem a garanciális ügyintézést. Gyorsan ment, írták, hogy küldenek új puskát és köszönik szépen, de a régire nem tartanak igényt, a helyi előírásoknak megfelelően járjak el, adjam le a megfelelő helyen stb.
Naaaa mondom, szép... egyből abban reménykedtem, hogy ebből 2 puska lesz :DD el is kezdtem szétszedni.
Nem egy bonyolult szerkezet amúgy.
A burkolat nem sérült igazán, talán csak 1 csavar nem fogja a kb millióból :) Van bent egy szivattyú, az tolja bele a vizet egy fekete gumi tömlőbe. A tömlő elkezd dagadni, a nyomás is ebből adódik. Van egy elektromágnes, ami (ha meghúzzuk a ravaszt) hátraránt egy dugattyút, így engedve utat kifelé egy adag víznek.
A lényeg, hogy itt a mágnes és a dugattyú között megszűnt a kapcsolat, hiába dolgozott a mágnes (hallottuk is a kattogást), értelemszerűen nem tudta meghúzni a dugattyút. Konkrétan egy apró anya csavarodott le a helyéről, lehet nem ártott volna oda gyárilag valami csavarrögzítő kence.
Első körben a zuhanyzónál kézzel hátrahúztam azt a dugattyút és ki is jött végre a víz. Utána a helyére raktam az anyát és ennyi. Na mindegy. Belül nem sok kárt tett a túltöltés. Ha nem szívott volna tele tankra vizet, akkor meg tényleg csak az anyát kellett volna visszatekerni a helyére. De így sincs gond. Van 2 spyra :Cmire az új megjött, már a régi is működött! :B
A belsejéről majd esetleg rakok fel képeket, ha valakit érdekel.

[ Szerkesztve ]


HussarF
(addikt)
Blog

Akkor 1 puskát kell venni, szétszedni, az anyát lekapatni. Készíteni videót, hogy nem működik. Küldik a 2. puskát és lesz is két puska egy áráért :D


halisa
(tag)

Képek jöhetnek! Csak az érdekesség miatt!

üzenetek