[Re:] [.Szaki.:] It simply works - Új telefon, új bejegyzés - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


.Szaki.
(őstag)
Blog

A terjedelem ezúttal sem lett szűkös.. :)


RandomName
(tag)

Jó lett..


.Szaki.
(őstag)
Blog

Köszönöm! :R


janeszgol
(nagyúr)

De regen olvastam ilyen terjedelmesen es igenyesen megirt intelligens irast.
Majd a szabadnapomom megint elolvasom. Kicsi nosztalgia, mivel tobb dolgot, ami a posztodban van azt megbeszeltuk a forumon. Csak mar ritkan latlak itt.


DrBubo77
(addikt)
Blog

Azt nem értem, hogy a javítása miért nem érte volna meg? Tavalyi árlistában 18 ezer volt egy hátlap csere. Pár éve nálunk is volt egy ilyen az S8+-szal.


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Jó volt olvasni , köszönöm. :)


Somatom
(addikt)
Blog

Az elején szóba került a DeX. Na, mondom, erre kíváncsi leszek, mert a többablakos módot aktívan használom készüléken és HDMI kimeneten is. De, aztán nem írtad, hogy ezt hogyan váltottad ki iPhone -nal.


.Szaki.
(őstag)
Blog

Köszönöm! :R

Bizony, sok dologról beszéltünk régen, remek vitákat folytattunk le. :K

Az elmúlt időszakban volt olyan, hogy 2-3 hónapig nem is néztem az oldalra, a fórumot pedig már rég elengedtem. A termékek sem annyira izgalmasak már, a kommentszekció pedig tele lett olyanokkal akik vagy foggal-körömmel védik a terméket, vagy pedig széttrollkodják a topicot. Képesek vérre menni egy tárgy miatt.

Off topicban időnként megtalálható vagyok. :)

DrBubo77

Ugye írtam, hogy addig használom amíg kap főverzió frissítést, az Android 10-zel viszont ez már megtörtént. Akkor pedig már nem szívesen költöttem volna rá. Megmondom őszintén nem emlékszem milyen javítási ajánlatokat találtam. Utána pedig megjelent a 12 Mini és bár tény, hogy a Samsung még bőven bírná szusszal, onnantól kezdve, hogy akartam egy 12 Minit, minden logikus érv a kukába ment. Innentől ne keress racionalitást, kellett, megvettem. :)

Luck Dragon

Én köszönöm a visszajelzésed és hogy elolvastad! :R

Somatom

Erre végtelenül egyszerű a válaszom: Sehogy.

A DeX-et eredetileg azért vettem, hogy a munkahelyemen található rendkívül elavult gép helyett tudjak költséghatékonyan, gyorsabban, jobb minőségű munkát végezni, valamibt azért, hogy a TV-t okosítsa. Ez annyiban módosult, hogy ha nagyobb munkát kell végeznem, akkor behozom Párom azóta vásárolt notebookját, amivel azért nyilván lényegesen jobb dolgozni, de nem is egy kávéház a két eszköz. Így a Samsung megmaradt kizárólag tartalomfogyasztásra.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(addikt)
Blog

Sejtettem, hogy az nem fog menni.


e-newsee
(addikt)
Blog

Nekem sima Galaxy S9 van már 3 éve, de valóban, kiváló telefon, teszi a dolgát.
Jó volt látni egy írást pont a két rivális márkáról, és még jobb volt azt látni (ezzel az avatárral pláne), hogy amennyire csak lehetett, objektívan megfogalmaztad mindkét márkánál a pro és kontra dolgokat. Nyilván az ember érzelmileg is húz valamerre, ezt nehéz levetkőzni, de valahogy így kellene mindkét oldalnak hozzáállni a dologhoz. Mert olyan nincs, hogy az alma mindenben jobb, mint a samu, és fordítva sem igaz. Az élet más területein is fontos lenne a hasonló gondolkodásmód, de az sajnos csak utópia marad.
:R

[ Szerkesztve ]


Somatom
(addikt)
Blog

Én még ezt is elfogultnak érzem. Lásd DeX, ami a Samunál még fontos volt neki, az iPhone -nál már nem. Az OTG -ről is azt írta, hogy lényegtelen. Ja, neki. Más meg rendszeresen tol külső adathordozókat a telójára, tabjára. Ott már felmerülhet az NTFS, ami iPhone -on szintén nem megoldott. Aztán ott van az automatizálás. Olyan szintű program nincs iPhone -ra, mint pl. a Tasker. Vagy, a launcher. Nekem a Nova fekszik. Évek óta ugyanazt a beállított kinézetet és működést használom minden telómon, tabomon. IPhone esetén meg az van, amit kapok. Stb., stb.


.Szaki.
(őstag)
Blog

Még sok hibamentes évet kívánok az S9-hez, és külön köszönöm, hogy úgy olvastad el ezt a bejegyzést, terjedelmének ellenére, hogy átment az, amit szerettem volna átadni. :R

Egyetértek!

:R


aero.
(veterán)
Blog

De basszus annyiszor leírták már, hogy nem neked való. Szerencsére Androidon megannyi utólagos lehetőség van, ami almánál nincs és nem is lesz. Kicsit olyan érzésem van, hogy vágysz az IOS-re, de nem tudsz váltani ezek hiánya miatt, merthogy ezt mindig kihangsúlyozod. :R

A szerző multitasking alatt az osztott képernyős appokra gondol? Illetve köszönet az írásért, tetszett.

[ Szerkesztve ]


.Szaki.
(őstag)
Blog

Igen! :K

Örülök, hogy tetszett! :R

[ Szerkesztve ]


Somatom
(addikt)
Blog

Ezt nekem címezted? Állandóan azt olvasom, hogy milyen gördülékeny, milyen flottul működik minden. Ki ne vágyna egy ilyen rendszerre? Csak, amikor az ember kicsit jobban belemélyed abba, hogy mi is az a "minden", akkor kezdenek kidőlni a csontvázak a szekrényből.

[ Szerkesztve ]


e-newsee
(addikt)
Blog

Meg kell védenem.
Az OTG hiányát pont negatívumként hozta fel.
"...ez is egy olyan képesség amire ha egyszer is szükség van az életben, akkor már megérte, hogy tudja."
Ergo jó volna, ha tudná, de gondolom nem használta annyiszor, így bevállalta a hiányát. De ettől még elsimerte, hogy jó, és jó lenne, ha lenne az Apple-nél is. Ez szerintem nem elfogultság.

A DeX-ről szintén nem azt írta, hogy nem volt fontos iOS-en, hanem hogy mire telefont cserélt, MÁR nem volt annyira fontos, mert asszony vett egy laptopot, így ha asztali mód kell, akkor azt használja. Nyilván, ha nem elérhető a laptop, akkor ugyanúgy ott a Samsung, ha mégis kellene.


Somatom
(addikt)
Blog

Konklúzió:
Ha szeretné azokat a funkciókat, amiket a Samsungon használt, akkor pluszban kell venni/vinni egy laptopot. Neki lett egy laptop és a maradék feladatokra már elég volt az iPhone is. Sztem ez azért erős kompromisszum költségben és hordozhatóságban is.

[ Szerkesztve ]


e-newsee
(addikt)
Blog

Persze, hogy kompromisszum. Ezt nem vitatom. De gondolom, mérlegelt, és bevállalta ezeket. Nem ismerem személyesen, de lehet, hogy ha napi szinten kellett volna neki az OTG, vagy a DeX, akkor nem is váltott volna vissza. A fene tudja. Szerintem a kolléga tudja mérlegelni, hogy az ő használati szokásaihoz az egyes készülékek hiányosságai hogyan passzolnak, és milyen viszonyban állnak a pozitívumokkal és az érzelmi faktorral.
És azért azt se felejtsük el, hogy az S9-hez is kell kompromisszumot kötni. ;)


Somatom
(addikt)
Blog

Csak így szubjektívvé válik az összehasonlítás.


.Szaki.
(őstag)
Blog

Jól látod a helyzetet. :)


e-newsee
(addikt)
Blog

Egyrészt ez egy vélemény cikk, egy blogbejegyzés, nem szakújságíró által közölt cikk. Tehát nem kötelező pártatlannak maradni. Nyilván meglátszik/meglátszhat rajta a saját véleménye.
Másrészt nem hallgatta el a negatívumot csak azért, hogy jobb színben tüntesse fel az iPhone-t, hanem leírta (igen, ahogy mondod, szubjektív véleményként), hogy bár negatívum, ő megvan nélküle. Miért is kellene valakinek a saját blogján a saját maga által, önszorgalomból leírt véleménycikkben 100%-ig objektívnek maradni? :F Hiszen eleve az volt az írás célja, hogy a saját tapasztalatait ossza meg az olvasókkal a két típusról.
Találkoztam már kommentcsatákban mindkettőtökkel, és bizony volt olyan, hogy őt is, és téged is túlontúl elfogultnak éreztem valamelyik irányba, és jól el is beszéltetek egymás mellett a saját igazatokat hajtogatva. De itt most Szaki szerintem teljesen korrektül írt egy véleményt az Galaxyról, mindenféle sz@rozás és "de akkor is az alma jobb" felhang nélkül. Nekem legalábbis ez jött le annak ellenére, hogy én is android felé húzok, és szeretem a Samsungokat (az árpolitikájukat leszámítva).
De én itt most le is zárom a dolgot. Leírtam a véleményem, nem egyezik a tiéddel. Ez van. Vállap elbírja. ;)


Somatom
(addikt)
Blog

Két terméket vmi szempont alapján hasonlítunk össze. Ha közben változtatunk a szemponton, akkor értelmetlen lesz az összehasonlítás. Az Üvegtigris jutott eszembe. :)

[ Szerkesztve ]


.Szaki.
(őstag)
Blog

Kedves Somatom!

A két termék megvásárlása közt eltelt 2 év. Két év hiszed vagy sem, de rengeteg idő tud lenni egy ember életében, rengeteg minden tud változni, éppen ezért változnak az igények és az egyéni preferenciák is. Így lehetséges az, hogy akkoriban nagyobb szükségem volt a DeX-re, mint 2021-ben, így lehetséges az, hogy akkor nagyobb szükségem volt az OTG képességre, mint most és így lehetséges az, hogy most egy jól működő CarPlay-nek és Sirinek jobban tudok örülni, mint akkor örültem volna. Hiszen ha akkor is utóbbiak lettek volna fontosak, akkor nem lett volna Androidos eszközöm.

Szubjektív az összehasonlítás? Persze hogy az, nem is árultam zsákbamacskát, leírtam, hogy igyekszem minél objektívebben megírni a bejegyzést. Hazudtam? Nem, mert eleve nem kedvelem azokat, akik elfogultan védik a sajátjukat, és képtelenek elfogadni azt, hogy másnak meg más jó. De elárulok Neked valamit: 100%-osan objektív cikk nem létezik! Sem az én bejegyzéseimben, sem Bog tesztjeiben, sem Vályi Pista videóiban, hiszen véleményt nyilvánítani a legobjektívebb hozzáállás mellett sem lehet úgy, hogy ne keveredjen a szubjektív véleményeddel. Arról van szó, hogy megosztod a Te véleményedet másokkal. Megosztod a Te tapasztalataidat másokkal.

Objektív akkor tudsz lenni, ha be tudod látni azt, hogy semmi sem tökéletes, maximum van valami, ami számodra, a Te egyéni preferenciáidnak jobban megfelel. Ha le tudod írni azt, hogy Neked ebben a termékben ez baromira tetszik, a másik meg kevésbé, és a másik termékben is van valami ami kedvedre való, ellenben egy másik dolog pedig zavaró, akkor az már objektív véleménynek mondható, hiszen nem azt állítod, hogy az egyik egy raklap szar, a másik pedig annyira jó, hogy nincs is szükséged semmi másra már a világon, csak ezt tulajdonolhasd. Aki így gondolkodik, annak valóban nem való ez a bejegyzés, mert én le fogom írni minden oldalnak az előnyét és a hátrányát is. Baromi hosszú, ez tény, nem is várom el azt, hogy mindenki végigolvassa annyira figyelmesen, mint ahogyan azt az itt hozzászólók tették, ez számomra megtisztelő. De le van írva minden pontosan.

Írod, hogy a Samsungot rendkívül kompromisszumosan egy iPhone-ra és egy notebookra cseréltem. Ez a tények ismeretének hiányában kicsit fura. Gondolom nem szeretnél összehasonlítani egy Androidos asztali nézetes mobiltelefont egy felső középkategóriás gamer notebookkal. Más programokat kell már használnom, mint amiket akkor kellett, amikor a DeX-et vettem. Sőt, továbbmegyek, jövőre ez a gép is kevés lesz és kell vennem egy saját, komolyabb gépet.

És itt jön a tanulság, amit aero is leírt, csak kicsit rövidebben: Ahogy nézegettem, hogy milyen gépet kellene vennem, óhatatlanul felmerült bennem az, hogy mi lenne ha vennék egy MacBook Pro-t M1-es chippel. Ez a 13"-es verzió. Nem vágtam bele eszetlenül, kikértem a Macesek véleményét, hogy azokra a célokra, amikre nekem kellene a gép, alkalmas-e. Egyetlen egy hang kivételével, aki szintén jóindulatból ajánlotta a gépet, mert amit azon a programon belül ő használ az pont megfelelően fut a Macen, mindenki egyhangúan azt állította, hogy ezekre a célokra a Mac sajnos nem alkalmas, mindenféleképpen WIndowsos gépet lenne érdemes néznem. Így is tettem, remélem megtalálom majd azt a gépet, ami ár-érték arányban is megfelelő lesz.

Tehát: Ahogy a bejegyzés végén is írtam és ahogy itt ennek a szintén hosszú kommentnek az utolsó bekezdésében is: Telefont és minden egyéb eszközt, legyen az számítógép, autó, bármi, úgy vásárolunk, hogy az a mi egyéni preferenciáinknak megfelelő legyen. Lehet, hogy tetszik az iOS, de ha egyszerűen nem tudja azokat, amikre Neked a mindennapi életben szükséged van és elengedhetetlen, akkor ez sajnos nem a Te platformod. MInt ahogyan nekem sem a MacOS. Nagyon tetszik a Mac, nagyon szeretnék, de a jelenlegi szándékaimat nem tudnám vele végrehajtani, így marad a Windows. Btw ha videót szerettem volna vágni és renderelni, akkor nincs kétségem afelől, hogy mindenki ajánlotta volna a Mac-et, de nekem nem arra kellett. Ez is csak azt mutatja, hogy minden termék jó, a kérdés csak az, hogy Neked mire van igényed.

A DeX a mai napig okosítja a TV-t fogja is még sokáig, sőt, most épp róla írom ezt a hozzászólást, mert egy remek tárgy, és amikor nincs nagy erőforrásigényű dolog, akkor továbbra is ezt használom. Mert jó.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(addikt)
Blog

Persze, hogy két év sok idő. Amikor a DeX -et írtad, akkor kezdtem belemélyedni a cikkbe. Végre egy Androidos poweruser tapasztalatai. Aztán meg kiderült, hogy dobtál mindent, aminek a kiváltása necces.


D1Rect
(félisten)
Blog

A 12-nek és származékainak kifejezetten jó formája van.


RandomName
(tag)

+1
Szakit anno nem mindig szerettük az S9 topicban... :)
Kíméletlenül kritikus volt a termékkel kapolatban, de mondjuk a jó részét is tudta értékelni. :)
Nem az a fajta ember aki szerint azért nincs hibája a készüléknek, mert ő a tulajdonosa, és személyes sértésnek veszi ha valaki említeni mer hasonlót is.... :)


.Szaki.
(őstag)
Blog

:R

Szerettem azt a topicot, nagyon kedves és segítőkész tagok alkották! :)


RandomName
(tag)


twofatcat
(addikt)

Az elfogultság nem hátrány, ha megindokolják mit miért kedvel.

NTFS a Microsoft fájlrendszere, még jó más cuccon nem lehet használni csak úgy. Az Android se kezeli natívan, akkor ezt miért kéred számon az iOS-en? Windows-on se tudsz alapból APFS meghajtót használni.

Nem olyan okos mint a Tasker, de az iPhone-ra is van Shortcuts.

DEX-nél azt nem vágom, amit a Windows Phone Continuumnál se (mert ugye nem a DEX volt az első), szóval hogy leül filmet nézni a család, megy a Samsungról a Netflix a tévén és bejön egy hívás, amit fel kell venned, annyi a mozizásnak. Munkában se vált ki egy laptopot. Inkább csak egy pótfunkció pl. utazáskor, irodában diákat mutatni, nem vált ki önmagában más eszközt.

#15
Ez másik irányba is igaz, ha én kezdenék el Android készüléket használni hetekig fognám a fejem mit tartok rosszabbnak. Megoldás: engem nem érdekel az Android világ, maradok iPhone-nál és együtt élek XYZ dologgal, ami XYZ lehet Androidon jobb, csak közben ABCDHFG több más dolog pedig rosszabb lenne számomra.


Somatom
(addikt)
Blog

Azért az jelentős különbség, hogy ha gyárilag nem, akkor egy 2000Ft -os alkalmazással írja az NTFS -t, a másik meg sehogy.
A "nem olyan okos" barokkos túlzás. Sehol nincs egy Taskerhez képest.
Ami a hívást illeti, felveheted más Samun is. Ha nem fontos, akkor meg ne zavarj mód.
Az munkától függ, hogy mire alkalmasabb egy laptop. Pl. mi a cégnél tableteket kapunk, mert GPS, híváskezelés és érintőképernyő híjján egy laptop teljesen alkalmatlan lenne munkára.
Teljesen igazad van, van, amiben az IOS jobb és van, amiben az Android. A bejegyzés a váltásról szólt, ezért lettem volna kíváncsi arra, hogy az Androidon általa használt ficsőröket hogyan alkalmazta iPhone -on. Aztán kiderült, hogy sehogy.

[ Szerkesztve ]


twofatcat
(addikt)

Szerencsére elég kevesen lehetnek, akik felhő korában NTFS meghajtót akarnak iPhone-hoz, iPadhez csatlakoztatni és írni rá. (iPadOS olvasni legalább már tudja) Akik mégis ablakos és almás rendszerek közt mászkálnak, azok exFAT meghajtókat használnak.

Ha DEX mozizás közben telefonálni is lehet, hogy nem szakad meg a film, akkor az már fejlődés. Hányan lehetnek akik csak Samsung telefon mindenre? Inkább niche funkció ez szerintem még mindig.

Fordítva váltás esetén is lenne olyan iPhone dolog, ami nincs, nem olyan Androidon, ez természetes.


RandomName
(tag)

Ez érdekes kérdés....
Volt hogy megdöglött a laptopom, és úgy gondoltam, hogy arra a pár napra a napi tartalomfogyasztási igényeimet tökre kielégíti a DEX.
Igen, működött. Az S9+ amivel használtam a másodtelefonom, így a hívásos felvetésed annyira nem érintett...
Addig fajult a dolog, hogy kb 10 hónap múlva jutott eszembe, hogy meg kellene rendelni az alkatrészt a laposba, mert a meló utáni agyfárasztásra tökéletesen elég volt a cucc.... :)
De ez én vagyok, másoknak akiknek melóra is kell, már nem lenne opció....

üzenetek