[Re:] [.Szaki.:] Samsung Galaxy S9+ vásárlásom története - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


.Szaki.
(addikt)
Blog

A terjedelmet tekintve lehet jobb döntés lett volna a telefonról alkotott véleményt külön posztban megírni. :)

Egyébként a képek alá írtam megjegyzést is, ezek valamiért nem jelennek meg sajnos.


t72killer
(titán)
Blog

üdv a klubban:R. én mondjuk az s7e óta nem találom a helyem - egyelőre nem látok telefont a piacon, amire érdemben cserélni tudnám - pl leiskolázná a még mindíg bő 7 órányi SOT-ot aktív wifis böngészés közben.


Syl
(nagyúr)
Blog

Valami provokatív címmel mehetett volna címoldalra is :B

Az 5S után ("Mérete pont ideális az egykezes használathoz, és mindenhol elfért.") az S9+ valahogy nagyobbnak tűnik. :B

"A csomag elképesztő mennyiségű tartozékkal kecsegtet. Kapunk egy gyorstöltőt" - ezúton is csókoltatom kukkapitányt! :((( Szerencsére van iPad-em, így annak a töltőjével etetem az X-et. Nem gyorstöltő, de azért gyorsabb, mint az alap iPhone töltő.

"Ezért vagyok valahol dühös Cupertino-ra, mert szerintem ezt a telefont nekik kellett volna megalkotniuk" - két év alatt az Amoled kijelzőt sem voltak képesek rendesen kihasználni (AoD, DarkMode)...

Tudom, nem építő jellegű a kommentem, de ezeket a tüskéket szeretem időnként kihúzgálni :DDD


.Szaki.
(addikt)
Blog

"Valami provokatív címmel mehetett volna címoldalra is :B"

Igaz ugyanezzel a címmel, de eredetileg annak indult. :) Nem voltam benne biztos, hogy bír-e olyan értékkel az írás, hogy címlapos legyen, ezért inkább átmásoltam blogbejegyzésbe. :)


fkosa
(tag)
Blog

Én egy iPhone '7+'-t cseréltem 'S9+'-ra ... eleinte nagy csalódás volt.
1. az iPhone 4-5napos üzemidejével szemben S9+ max. 1,5nap. Az üzemidő eleinte még az egy napot sem érte el, vissza is akartam vinni, mert azt hittem, rossz az akkumulátor. Miután kilőttem a felesleges alkalmazásokat, valamit javult a helyzet.
2. a bluetooth folyton kiakadt (cache probléma volt, törlésével vagy az eszköz újrapárosításával egy ideig megint használható volt)
3. a felület rendszeresen döcögött
4. A 9-es android borzalmasan néz ki (persze biztos van, akinek tetszik)

Hetente jöttek/jönnek rá frissítések, amik pl. a bluetooth problémát úgy néz ki orvosolták (a 9-es adroid nemrég jött ki, azóta még nem próbáltam a kihangosítót).

Ennyi pénzért az ember azt várná, hogy software-esen is egyben van a telefon (a hardware-re nem lehet panasz, a kamera is nagyon jól teljesít, a kijelző tényleg csodálatos) és nem menet közben "reszelgeti" a Samsung.
Ami tetszik, az a gyári reklámblokkoló. Ilyet androidra nehéz találni...


.Szaki.
(addikt)
Blog

"a bluetooth folyton kiakadt (cache probléma volt, törlésével vagy az eszköz újrapárosításával egy ideig megint használható volt)"

Érdekes, nálam ez a probléma pont fordítva volt, az 5S elég gyakran dobálta el a rácsatlakoztatott dolgokat, az S9+ pedig stabilan tartja. Előbbi a Wi-Fit is szerette időnként elengedni. Nem tudom mennyire gyakori az ilyen hiba, de a topicjában sem olvastam hasonlót, bár elég nehezen követhető, egy nap alatt simán összehoznak 100 hsz-t. :D Viszont szerintem ha van még hasonló problémád kérdezz ott bátran, igyekeznek segíteni mindenkinek. :)

Nekem eddig egy frissítés érkezett, de maradt a 8.0. Kilencest még nem jelzett.


Cifu
(nagyúr)
Blog

@Szaki: Jó írás lett, külön tetszik a végén a részlehajlás nélküli megjegyzés, hogy az Apple-nak kellene az innovációt vinnie, de lemaradt a konkurenciától. :R

@fkosa: 1. az iPhone 4-5napos üzemidejével szemben S9+ max. 1,5nap. Az üzemidő eleinte még az egy napot sem érte el, vissza is akartam vinni, mert azt hittem, rossz az akkumulátor. Miután kilőttem a felesleges alkalmazásokat, valamit javult a helyzet.

Sajnos a háttérben futó alkalmazások miatt ez irtó idegesítő tud lenni Androidnál. Érdemes végigszemezni őket, és amit nem használsz lelőni. Itt külön hozzá kell tenni, hogy a T. alkalmazásfejlesztők irtó csúnya húzásokat tudnak megejteni. Lásd a Waze esetét, ahol nagy nehezen beismerték, hogy hát az alkalmazás a háttérben futva (tehát amikor nem használta az ember) is folyamatosan küldte az adatokat...

Viszont ha te 4-5 napos használatot akarsz egy androidos telefontól, akkor nem a Samunál kellett volna szétnézni (vagy akkor inkább a Note lett volna a te telefonod)...

Ennyi pénzért az ember azt várná, hogy software-esen is egyben van a telefon (a hardware-re nem lehet panasz, a kamera is nagyon jól teljesít, a kijelző tényleg csodálatos) és nem menet közben "reszelgeti" a Samsung.

Ez szerintem valahol a piaci verseny miatt lehet így. Mindig kell az új, és a kapkodás ára a szoftver. Tényleg üdvös lenne, ha végre nem a hardware-ben, hanem a szoftverkörítésben versenyeznének a gyártók. Ilyen téren nálam most etalon a Oneplus egyébként...

[ Szerkesztve ]


.Szaki.
(addikt)
Blog

Köszönöm! :R


Fred23
(nagyúr)

Kíváncsi leszek, meddig marad meg Nálad az S9+, és ha esetleg leváltod még idén, mi lesz helyette! :D

Én márciusban vagy áprilisban váltok majd, de minél többet olvasok a potenciális utódokról, annál jobban látom, hogy kivétel nélkül az összes megoldás kompromisszumos.

Egy iPhone 8 vs S9+ választásnál viszont tuti az előbbi opcióra voksoltam volna a saját szempontjaim alapján. A lekerekített, hatalmas kijelző nálam inkább hátrány, mint előny, de mondjuk az is igaz, hogy a 4.7", amit már megszoktam, böngészésre tényleg nem a legjobb. Tudnék örülni 5-5.5"-nak, mivel egyre több tartalmat fogyasztok mobilról, viszont a G7 6.1"-os kijelzője már kissé sok, no meg a mobil hossza is, a V30 túl széles, meg láttam már beégett kijelzővel is, a Nokia 8 Sirocco szintén hajlított kijelzős, az XZ2 Compact kamerája kicsit gyenge, 3.5 jack sincs stb. IP67 vagy IP68 nálam elvárás, és így nézve kábé a leginkább racionális választás számomra talán egy batár nagy dög lenne, ami ráadásul még kínai is, mégpedig a Mate 10 Pro.

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(félisten)

No, meglepő választás. Komálom én is a Samsung telefonokat, elég régóta, de azért antennában lehetnének jobbak. Az i8 kijelzőben (nincs pwm) és méretben nekem jobb, viszont ha a kettő közül kellene dönteni, én is az S9+ telefont venném. A 8 Plusszal és az utáni iPhone-kal szemben is. Sajnos az Apple elmaradt. Ár/éréktben mindenképp.
Viszont a Huawei-t én a Samsung elé helyezem. Amiben gyenge a Samsung, azt "javítja" a Huawei, minden más meg copy paste. Oké, kamerában lehet elmarad tőle.


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Gratula a telefonhoz :)


fkosa
(tag)
Blog

Ha esetleg valakinek még előjön az a probléma, hogy nincs hang a bluetooth kapcsolatnál (pl. kihangosító):
https://www.theandroidsoul.com/how-to-fix-galaxy-s9-bluetooth-problems/
Nekem az 5. pont (Wipe cache) bejött (az újrapárosítás hosszadalmasabb).

Az üzemidővel kapcsolatba:
Minden olyan alkalmazást kilőttem, ami nem feltétlenül szükséges. Ezt elvileg a saját akkumulátor figyelő alkalmazása is megteszi, bár én nem láttam, h. javított volna bármin is.
A felbontás csökkentése sem igazán hozott a konyhára.
Csak érdekességképpen: az iPhone 7+ és az S9+ akkumulátora közel egyforma kapacitású.

Ami viszont az S9 javára javára írható (ezért is vettem meg):
szabadon másolgathatok bármit a telefonra. A munkám során jól jön, ha egy kapcsolási rajzot vagy adatlapot nem kell keresgélni a neten, csak megnyitom a telefonról.
Ebből a szempontból idegesítő volt az Apple hozzáállása: mindent csak iCludon keresztül lehet. Remélem a jövőben ebből engednek.


Mr.Silkó
(veterán)

Végigolvastam, reális, tőled elvárható minőségű és hangvételű írás lett, gratulálok hozzá! :)

Annyit azért megjegyeznék, hogy amikor a szoftveres részletezésnél írod, hogy sok alkalmazásból dupla kínálat van alapból, ezt részben cáfolnám, ugyanis a böngészőn (Internet + Chrome) és a levelezőn (Gmail + gyári email kliens) kívül nincs minden készüléken gyárilag a többi felsorolt appból második alternatíva, a független és a telekomos S9/S9+-oknál legalábbis biztosan, szóval ez inkább a te készüléked sajátja. ;)


Mr.Silkó
(veterán)

"Csak érdekességképpen: az iPhone 7+ és az S9+ akkumulátora közel egyforma kapacitású."

Nem éppen, az előbbiben 2900 mAh, míg az utóbbiban 3500 mAh az aksi kapacitása. Ez azért már szignifikáns különbség. Egyébiránt a mondandód ettől függetlenül alá tudom támasztani, nálam az iPhone 8 Plus jobban bírta szuflával, mint most az S9+, főként a készenléti (nem) fogyasztás miatt az iPhone-nál, ugyanakkor összességében jobban elvagyok a Samsunggal, pedig az Apple telókat is szeretem.

[ Szerkesztve ]


.Szaki.
(addikt)
Blog

Hosszútávra tervezek vele. :)

Tökéletes telefon nem létezik, mindenben van egy kis kompromisszum.

janeszgol

A Huawei-jel, mint márkával nekem sincs problémám, az EMUI szimplán nem az én világom. :)

aprokaroka87

Köszönöm! :)

Mr.Silkó

Köszönöm a véleményt, valamint a korrekciót is! :R Ezek szerint a Telenor rakosgathatta tele ezekkel az applikációkkal.


Mr.Silkó
(veterán)

Nem szántam okoskodásnak, csak a teljesség kedvéért egészítettelek ki ennyi infóval. Valószínűleg valóban a telenoros ROM sajátja ez a pár duplikált alkalmazás. :)

[ Szerkesztve ]


.Szaki.
(addikt)
Blog

Nem is tartottam okoskodásnak, valóban fontos információ volt! :)


Mr.Silkó
(veterán)

:R


Elf
(aktív tag)

"ami pedig végképp kizárta a márkát, hogy a Mi8 kivételével nem is volt kapható a szolgáltatómnál más típus"

Ez miért szempont?
Márminhogy mi van a szolgáltatónál.
Csak érdekelne. :)
Köszi!

[ Szerkesztve ]


Syl
(nagyúr)
Blog

Nem egyértelmű? A telefonjait a szolgáltatótól veszi, feltételezem részletre (én is így teszek már sok-sok éve). Amit a szolgáltató nem árul, az nem érdekli.


#81733120
(senior tag)
Blog

Jó lett, mehetett volna címlaposként is. :K :R

"Kicsikét még olvasgattam teszteket, nézegettem, hogy mik lehetnek lehetséges alternatívák, de csak nem hagyott nyugodni, hogy egy második esélyt mindenki megérdemel, miért ne lehetne megnézni egy Samsungot is?"

Akkor a Huawei is megérdemelné... ;] Persze az EMUI egy külön világ, tele bugokkal.

[ Szerkesztve ]


.Szaki.
(addikt)
Blog

Igaz olyan, mint tűt keresni a szénakazalban, de ha az ember figyelmes, és jó ideje van ugyanannál a szolgáltatónál, akkor ki lehet fogni jó ajánlatokat. Plusz, ahogy Syl is írja, ezt a telefont most életemben először részletre vettem. :)

Roaming

Köszönöm! :R

A Huawei is megérdemli, persze, amint lesz rajta új felület. ;] A régi Samsungom és e között az a különbség, hogy egy teljesen más platform van rajta, na meg eltelt azóta legalább 8 vagy 9 év. :) Amennyiben a Huawei is rendbe szedi az EMUI-t, vagy kitalál egy új UI-t, akkor természetesen lehet róla szó. Ez persze az én szubjektív véleményem, tudom, hogy sokan elégedettek vele, de ez az UI továbbra sem az én világom. :)


Elf
(aktív tag)

Nem egyértelmű, azért kérdezem. :-)
És ennek mi az előnye? No offense csak sose csináltam ilyet és nem értek hozzá.


.Szaki.
(addikt)
Blog

Már minek mi az előnye? Az előbb leírtam mindent. :)

A részletfizetés szimplán csak kényelmesebb, havonta kell elenyésző összeget fizetni érte. Persze ez továbbra sem azt jelenti, hogy olyan is válassza ezt a lehetőséget, akinek ez túlmenne a takaróján. Úgy gondolom, hogy ha kényelmesebb, akkor érdemes ezt az opciót választani, de nem árt, ha ettől függetlenül megvan a telefon vételára.


Atlantis
(veterán)

Szóval mindenki megérdemel egy második lehetőséget, csak pont az Apple-nek nem adtad meg, holott előtte évekig hűségesen szolgált a telefon...nekem ez fura.

Legyen szerencséd az S9-el, de kíváncsi vagyok, ezt is megelégedéssel használod-e majd évekig...sőt arra is, hogy 1 év múlva elégedett leszel-e vele, mikor majd nem jön ki rá frissítés vagy ha mégis, nem lesz benne köszönet, mert már az éppen aktuális csúcsmodellre koncentrálnak. Már most, 1 hónap után, a kvázi friss rendszerre is írod, hogy megröccen néha, meg azzal kell tökölni, hogy mennyi app fut és becsukni őket...ez javulni nem nagyon fog véleményem szerint, sőt.

Szerintem így tud igazán drága lenni egy telefon: most spóroltál 20k-t, hogy nem az i8-at vetted, amit jó eséllyel 3-4 évig, teljes szoftveres támogatást élvezve használhattál volna, míg a választott telefonodat másfél éve múlva lehet elásnád valahová szíved szerint...vagy nyomott áron eladhatod, ha tudod és veszel másikat, a megspórolt összeg többszörösét bukva.

Az Apple talán nem túl innovatív jóideje, ezt aláírom és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tud csábító lenni nekem is egy-egy Androidos telefon...de szerintem az iOS igen erős fegyverük még mindig, minden korlátjával együtt...mert végül is a szoftver az, amivel naponta "kommunikálsz", a hardver csak egy keret...ami természetesen nem elhanyagolható, de nem a hardver fog bosszantani hosszú távon
.
Trolloknak: írásom nem a millió+1-edik flame indítója akart lenni, szigorúan egy magánvélemény....nem vagyunk egyformák természetesen. :)


Syl
(nagyúr)
Blog

Ahogy .Szaki. is írta, kényelem.
Mivel év(tized)ek óta előfizetéses vagyok, én nem tekintek erre rabláncként, mint sokan. Ha meg már úgyis tartom az előfizetést, akkor kihasználom az ingyenes lehetőséget és kihozok részletre telefont. Minek venném meg függetlenül, magasabb (vagy akár ugyanazon) árért, egy összegben, ha egyszer úgyis az előfizetésemhez fogom használni és még csak komoly összeget sem kell érte kitennem a pultra?
A használt piacot hagyjuk. Utoljára kb 15-16 éve vettem használt telefont, azóta sem. És nem is fogok.


#81733120
(senior tag)
Blog

Kinek mi végülis. :) Én lassan két éve használom, 4 Huawei eszközöm volt eddig, amin EMUI fut/futott. De már kicsit kezd unalmassá válni, lehet teszek egy kitérőt. :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek