Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Frawly
(addikt)

Gratula a géphez és a tuninghoz, ütős masina lett. Sajnálom, hogy ennyit szívtál vele. Viszont ahogy számolom, elég drága lehetett, hiszen szinte mindent kicseréltél benne, ami plusz kiadás.

Egy dologtól állt égnek a hajam: alaplapot, nyákot, stb. ne rakj rá az antisztatikus zacsira, mivel annak a külseje pont hogy begyűjti a statikus töltést, ami kinyírhatja kisüléssel az alkatrészeket. Illetve egyéb műanyag zacskón összerakást is kerülni kell. Gondolom úgy voltál vele, hogy szigetel, de nem jó ötlet.


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

A ramok benne voltak a támogatási listában?


epityesz
(aktív tag)

Grat!
Jó,érdekes és nem utolsósorban=szórakoztató :R :C


F e Z o
(veterán)

Látom kijutott a jóból, szép kis procedúra, de minden jó, ha a vége jó.


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Illetve nem akarok megmondó lenni, de... azért megmondom. ;]

Az elején a debug led alapján lehetett volna tudni, hogy a CPU ludas, főleg ha egy ramnál csak az világít. De ez elég WTF, sosem találkoztam még hibás CPU-val, szóval valószínűleg én is szívtam volna.

A RAM-ok terén a Ryzen 2666 MHz-et támogat hivatalosan. Ennél feljebb érdemes alaposan utánanézni, hogy menni fog-e az adott modul illetve kell-e a CPU-n valami bütykölni (OC).

Na de amúgy jó hangulatú kis cikk lett. :C

[ Szerkesztve ]


patomi
(őstag)
Blog

Jó kis írás, én már az elején feladtam volna. :R


sutszi
(addikt)
Blog

Kb ezt gondolom én is. Jó kis történet, sok vérrel verejtékkel...De a nagy része a problémáknak abból jött, hogy nem volt utánanézve a dolgoknak csak utólag. Meg új gépnél az első, hogy BIOS-t frissítek és beállítom. Addig nem teszek OS-t... De minden jó ha a vége jó...


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Jaja, de ezt mi is csak azért tudjuk, mert már megjártuk ugyanezt. :DDD


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Jóvan, csak kikerült. :D :C


pomorski
(őstag)

Gratula, pofás kis gép lett...!


Televan
(veterán)

A belső hangok már csak ilyenek. De ez egy igen költséges hobbi. Nálam sem jobb a helyzet,én is agyalok mindig valamin. :K
Jó írás,köszi. Lehet nekem is a gépépítés hiányozna konzol + laptop párosnál.


Petya XT
(tag)

Ez debug :DDD

Ennyit szívni valamivel... És az még hagyján, hogy nem indul, de legalább jó drága is volt minden..vicc. :)

Én az ominózus zárómondatot sokkal hamarabb kimondtam volna. Tisztelet a kitartásodért, jó gép lett, és szórakoztató iromány. :R


Killer01
(őstag)

Grat a cikkért, jól sikerült :) Megkínlódtál a perfekt gépért, hogy én hányszor jártam már hasonló helyzetben (amikor is megígérem magamnak hogy ha müxik rendben én többet hozzá nem nyúlok.... oszt' max 2 hónapot bírok ki szerelgetés nélkül :DDD ).


sutszi
(addikt)
Blog

Nyilván. ;]


Pcm
(tag)

Én csak azt szeretném mondani, hogy 2011.07. óta használok egy Asus P8Z68-V PRO alaplapot egy i5 3570K procival, 4.5GHz-en,Scythe Mugen hűtéssel, hallotti csendben.... :DD

[ Szerkesztve ]


ggeleven
(senior tag)
Blog

Fasza írás volt, nekem bejött a könnyed stílus. :D Ha megint hozzányúlsz, akkor arról is kérünk cikket! ;)


Dtomka
(addikt)

Nekem is volt pár gépem, de ennyit az összessel nem szívtam mint Te ezzel az 1-gyel.
Nagyszerű írás, és örülök, hogy happy end lett :)

Milyen az m2-es ssd? Biztos nagyon gyors :) Nekem is lassan cserélnem kellene a meglévőt.
De nem tudom, hogy :
500gb sata III vagy 250gb m2 legyen

Köszönjük a storyt! :R


Vladi
(nagyúr)
Blog

Most kedvet kaptam a gépépítésre. :C Előre is hozom a következő konfigom határidejét 2019 novemberre. :))


JanR
(addikt)
Blog

Nagyon köszönöm srácok. Tényleg egy harc volt, ennyit még nem küzdöttem géppel! :R

(#1) Frawly: azt a keretet, amit a gépre szántam, nem igazán léptem túl. Nem hibásak voltak az alkatrészek, csak nekem nem megfelelők. 1-2 ezer forint difiről beszélünk. A táp bele volt kalkulálva már az elején. Egyedül a 1080 ami váratlan volt, de az.. tényleg kihagyhatatlan volt.

(#2) Sub-ZeRo: A első Corsair igen, a második G.Skill nem, a 3 kit újra igen.

(#5) lezso6: Voltak már hasonló tüneteim táp és ram miatt is, ezért nem gondoltam egyáltalán a CPU-ra. Meglepődtem nagyon.

(#7) sutszi: Mikor meglett a gép, szerettem volna BIOS-t frissíteni, de ugye nem indult el a gép. Mire eljutottam odáig, magad is olvashattad, hogy update-l kezdtem. 1-2 bekezdés nem feltétlen időrendben van, hanem ahogy eszembe jutott. 5 hónapja van összerakva a gép, ebből 2,5 hónapja megy hibátlanul ;]

Azért az a nagy része a problémáknak nem feltétlen az utánaolvasás miatt van. Épp az imént említettem, hogy a Corsair pár benne volt a támogatottságban, még is rossz volt egy modul. Arról meg, hogy rossz 1500X-et fogtam ki, azt nem kerülöm ki utánaolvasás nélkül.

(#15) Pcm: Egy kicsit azért én is meginogtam a RAM-os dolog miatt, de tényleg nagyon gyors gép lett, pozitívan csalódtam a Ryzen-be. Igaz, már nézegetem az Intel-t újra, mert a 4 Ghz-et szerettem volna elérni és kicsit böki a csőröm, hogy 3.8-nál megálltam. Csak itt már nem lenne akkora előrelépés, amekkora ráfordítás kellene hozzá.

szerk.:

(#17) Dtomka: Egy Samu Evo 960 m.2 250 Gb-os van a rendszerben jelenleg. Személy szerint nem vettem észre különbséget használat alatt a SATA-hoz képest. Egy teszt program persze kihozza a difi-t, de ugye nem azzal játszom.

[ Szerkesztve ]


->Raizen<-
(veterán)
Blog

Most kérdem én megérte az a sok ideg és ősz hajszál hogy amd-t vettél? Ennyit szopni egy platformmal... :N Intelt csak összerakod és megy. A ryzen fórumában is szokat szívtak a ram kompatibilitási problémákkal. Meg még sok egyéb mással is nem olvastál bele? :D Akkor elsőre úgy állítottad volna össze az alkatrészeket. :D Az meg a másik miért nem volt elég a 6600k? Nekem alacsonyabb fesszel megy 4,6 ghz-en mint neked a rízsszem 3,9 ghz-en. Kétlem hogy gyorsabb lenne a procid. :D Ez után a cikk után legalább 6x meggondolja az ember itt hogy amd-t vegyen. Én 2013 ban kaptam agyhúgykövet az amd platfomtól végleg. Fx 8320 .as gépet raktam össze r9 290 ref sapphire vga kártyával asus alaplappal. [link]

Csak én nem írtam be a cikkbe a szopórollert. :D Tünetek: Az első 700-as tápegységgel nem indult el a gépem. 290k papírnehezék állt az íróasztalomon napokig amíg nem kaptam meg a másik tápot. :D Aztán a cpu oc: Macera volt és 4,4 ghz volt a vége viszont nem nagyon tapasztaltam gyorsulást a programokban. A másik meg: néha nem adott képet a gép bekapcsolás után úgy maradt. Csak a reset gomb segített. A harmadik meg hogy néha úgy jött be a win hogy a szivárvány különböző színjeiben pompázott a képernyő kockás hibás volt.
A pontot az i-re meg az tette hogy melegedett mint az állat vga 90+ proci is jó meleg volt és a felszálló utasszállító repülőgép hangja kutyafül volt ehhez képest. Sőt remegett az egész gépház meg az asztalom is, masszázs funkcióval is funkcionált a gép.... :U :D

üzenetek