[Re:] [Szoszo94:] Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


woodworm
(veterán)

A 860l a töredék hűtőborda ellenére is sokkal langyosabb a jól szellőző házban, mint az összezsúfolt R3G a tenyérnyi alumíniumdarabbal.

Érdemes különben figyelemmel kísérni mindkét topikot (akár a prometheusossal kiegészítve), mert rengeteg padavanos módosítás van, ami nincs minden topikban összeszedve (hangkártya zenelejátszással, netrádióval, weboldal tiltás, hirdetésblokkolás, kms szerver, push üzenet telefonra, stb).


fireqpeg
(csendes tag)

woodworm, suste:

Aha értem szóval a nagyobb ház és jobb szellőzés miatt hűvösebb, végülis ez nem hülyeség amit mondtok. Majd kiderül mi lesz még alszok az OC-s FW-build olásra 1 et. Mert ugye említettem nekem idáig nem volt erre szükségem mert ott van a Radmir kész FW. Azt csak rápattintottam a routerre 2 perc és rajta van a rendszer, ezt a prometheus-t meg soha nem csináltam most gondolok itt a forgatásra vagy buildre és akkor még nem említem az OC-s részét ami miatt nekem erre lenne szükségem, engem csak ez a OC-s dolog miatt érdekelne.

Kösz szépen azért a segítséget!


winbox
(senior tag)

Ezekhez a feature-ökhöz kaphatok linket? Vagy az általad korábban linkelt 4pda fórumon találhatóak?


woodworm
(veterán)

A 4pda fórum, router szekciójában érdemes szétnézni, azon routerek topikjaiban, amelyekre elérhető a padavan, plusz a prometheus topik. A topikok fejlécében, az itteni topikösszefoglalóhoz hasonlóan vannak a linkek a leírásokat tartalmazó hozzászólásokhoz. Általában duplán nyitom meg, eredeti nyelven és a fordítás, mivel a parancsokat szétcseszi a google.

Most a hangkártyával molyoltam, nem minden sikerült úgy, ahogy elterveztem, de működik. A goflex egy megosztása van csatolva, arról játszik le zenét, ami telefonról vezérelhető.

[ Szerkesztve ]


Starchm
(őstag)

Van egy viszonylag régi HP laserjet p3005 n/dn nyomtatóm, amit simán elérek telóról ha a hp beépülő nyomtatószolgáltatását használom. Viszont szeretném kivülről is használni a nyomtatót, ekkor a ddns-t adtam meg illetve a 9100-as portot átlőttem, h a nyomtatóra mutasson. Sajnos a hp cuccába nem lehet csak ip-t irni ezért kb 4-5 random cuccal végig próbáltam playstore-ból de 2-3nál semmi nem történt, 2nél meg konkrét nyomtatás nem jött csak adatok, h mi volt a host cim, milyen telóról akartam nyomtatni aztán ennyi.

Valaki próbálkozott már hasonló dologgal és ismer valami appot ami jó hozzá?

Illetve régebben is volt már problémám, h a Teamspeak ledobál random. A hwnat-nál levettem az udp natot és csak tcp megy lan/wan-ra, igy most nem dobál. Esetleg valakinek valami gondolata, h mi a baja lehet a hwnatos udp-vel a tsnek? Illetve bármi hátrányom lehet abból, hogyha az udp nincs hwnatolva?

verzió Padavan -- 3.4.3.9L-100_2999e9f

Köszi köszi


trance89
(őstag)

Valaki buildelt már padavan-t ezzel a sorral engedélyezve?

### Enable MT7621 CPU sleep mode (downclock to 220MHz on idle)
CONFIG_FIRMWARE_CPU_SLEEP=y

Holnap kipróbálom, lehet nem melegszik annyira a router amikor tétlen, ekkor sztem úgysem szükséges 900-on menetni


Brandynew
(őstag)

Amúgy miért baj az, ha melegszik? Mire elromlana, úgyis másik router kell a technikai fejlődés végett.


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Amit én buildeltem es megosztottam itt abban a 900/225/225 és a sleep mode is aktiv volt.


trance89
(őstag)

a sleep nem volt benne engedélyezve, csak a 900MHz:
### Force MT7621 CPU clock to 900MHz (override Uboot settings)
CONFIG_FIRMWARE_CPU_900MHZ=y

### Enable MT7621 CPU sleep mode (downclock to 220MHz on idle)
#CONFIG_FIRMWARE_CPU_SLEEP=y

délelőtt szétkaptam a routert és leforrasztottam az ellenállást, senki sem panaszkodott eddig 4pda-n hogy bármi bajt okozna, így már valós 1200MHz-en fut a ram (ellenállással csak 900):
Mar 11 10:33:14 kernel: CPU/OCP/SYS frequency: 900/300/225 MHz
sztem aki NAS-ként is használja a routert annál segíthet ez a sebességtöbblet, viszont akinek 0 tapasztalata van forrasztással annak nem ajánlom belekezdeni a műveletbe mivel egy rendkívül apró (kb 1x1,5mm) ellenállást kell leforrasztani egy szűk kis helyről, tűvégű forrasztópáka szükséges hozzá, pl egy ilyen bőven megteszi
letörni az ellenállást nem javasolt mert feltépheti a nyákot és nagy eséllyel letörnéd a körülötte található ellenállás/kondenzátorok egyikét


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Volt, most is az fut az enyémen. :)

Az ellenallas szerintem 0402-es méretű, melóban 0201-es a legkisebb jelenleg amit hasznalunk, na azt nehez forrasztani. :DDD Max elötte erdemes a memoriat ellenorizni hogy valoban alkalmas e erre szám alapjan vagy kozbe volt olcsositas...


trance89
(őstag)

A fw melletti templates.config fájlban ki van kommentelve a sleep sor, emiatt gondoltam hogy nincs benne
Igen az R27 is 0402-es méret, már ehhez is nagy kézügyesség és tapasztalat kell hogy sérülésmentesen leszedje az ember mert ugyebár leszedni akárki letudja csak nem mindegy mi marad utána
Az előző munkahelyemen 7 éven keresztül én is rengeteg ilyen méretű ellenállást/kondit stb pakolgattam le/fel, ez a méret még gyerekjáték, még kisebbek viszont már nagyon spéci felszerelést és nagyítót igényelnek :)


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Áhh, Leica mikroszkóp 4x nagyítással de a 0201 lenyegeben kisebb mint a tűpáka hegye....ehhh. :)

Az ellenállás levétele nélkül csak emelt procifrekivel (script) pontosan milyen órajeleket ér el a kütyü?

[ Szerkesztve ]


trance89
(őstag)

ezzel a verzióval 1100/275/275
ellenállás nélkül pedig 1100/366/275


fireqpeg
(csendes tag)

Hello

Egy kérdés valaki nem csinálna nekem egy (1100/300/225_vagy hasonló) OC-s FW-t dir-860l b1 re? Tesztelés céljából, illetve másik két ok miatt mert soha nem buildeltem még, illetve woodworm kolléga aki említette ezt a board konfigot azzal nemtudtam dűlőre jutni, plusz sajnos a laptopom ami van az vagy 12 órán keresztül csinálná a prometeusz cuccot sajnos :(

Ha valaki segít ebben azt előre is megköszönöm.

Üdv


szabacsik
(őstag)

Helló!

Tervezem egy ilyen router vásárlását.
Leginkább azért, hogy ha futnak a dafangokkal a betörők legyen máshol is a felvételekről mentés (ne csak az a 15mp-es felhős videó.), meg akkor talán nagy ritkán torrentre is lenne használva.

Padavanosítás után visszaállítható teljesen gyárira a rendszer? Kell ehez valami biztonsági mentés mielőtt nekilátok?


detroitrw
(addikt)

Igen vissza lehet állítani a gyári rendszert
Amikor padavanosítást végzed akkor az írás 0 fázisa az, hogy készít egy backup-ot (tehát a folyamat során benne van a lépések között, külön nem kell vele foglalkozni)


kgymac
(őstag)

A mentett adatokat azért érdemes ellenőrizni, nekem az egyik 3g routeren csak másodikra sikerült a mentés. Hibát persze ott is dobott, mint a témaindító cikkben, de ha nem készül mentés (nem jöttek létre file-ok) az nem ugyanaz, mint egy üres partíció/szakasz nem mentése. Már, ha fontos a visszaállítás.


detroitrw
(addikt)

nekem 4-5 alkalom is volt amíg össze tudtam kukázni a sikeresen mentett mtd-ket, (mert egyszer se volt teljes a mentés vagy ugyan ott akadt el vagy más volt hibás ...)

Magához a visszaállításhoz elég a mtd8, legalábbis nekem ezzel a módszerre csak ezt a mentést kellett használni


szabacsik
(őstag)

Még egy kérdés mielőtt átveszem.
Érezhető lesz számomra valami hátrány, hogy az EU-s verziót veszem? Tudom ez nem gigabites, de az nem számít nekem.


Brandynew
(őstag)

Mi a francot akarsz csinálni egy 100 Mbit-es eszközzel? Még a legkisebb csomag sebességét sem tudod vele kihasználni.

üzenetek