[Re:] [Szoszo94:] Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


jan herz
(tag)

A 4-es MiWifi is használható, a Select region-nál az other-t kell választani.....


picur10
(aktív tag)

A mi wifi nekem csak akkor kapcsolódott, ha jól emlékszem Hongkong-rá volt állítva, EU - val nem ment.


detroitrw
(addikt)

Sziasztok!

Padavan -t szeretném úgy beállítani, hogy repeater módba lehessen a rá kötött nyomtatót használni
Ennek mi a trükkje?

mert a repeater jól működik, de a nyomtatót nem érem el :(
repeater mód nélkül a nyomtató megosztása jól működik

:R


woodworm
(veterán)

Az összes kliens módban bugos a wifi és a lan portok kapcsolata.


robita
(csendes tag)

Nekem ez a verzió ellenállás nélkül dobálja a wifit :(


trance89
(őstag)

Érdekes, az asszony pont ma panaszkodott hogy állandóan kiesik a wifi vagyis átjelentkezik neki a repeterre az iphone 7
Már pár napja fentvan ez a verzió és eddig nem volt gondom vele xiaomi mi a1-en de visszarakom inkább én is a minimál oc-s saját fordítást: [link]


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Akkor nem stabil


robita
(csendes tag)

Sajnos nem.
Ha tehetném visszaraknám az ellenállást is de persze olyan pici, hogy reménytelen.
Visszaraktam a régebbi firmwaret és azzal nincs gond.


robita
(csendes tag)

Köszi én is ezt raktam fel, ezzel stabil.
Breedből várható angol nyelvű verzió ?


nggabi
(nagyúr)
Blog

Tovább teszteltem a kütyümet. Kábelen atom stabil, 2,4GHzen is. Egyedül az 5G-t dobálja egyből, akármelyik fwt is rakom fel. Van amelyiknél folyamatosan dobál, van amrlyiknél napi párszor. Esteleg valami ötlet? Gondolkoztam h visszarakom a gyári kínai swt, de nincs meg a mentésem.


woodworm
(veterán)

Ejnye-bejnye! :N :N :N

1. A leírás szerinti visszaálláshoz a lementett kernel0 partícióra lenne szükség. Mindkét cfw felírásakor a kernel1 helyére írunk (ezt kell helyreállítani a másodpéldánnyal), és a 3G esetében a padavan sem írja felül a többit, ezért ott van az valahol a flash tárolón. A régebbi 99-esekről nem akarok látatlanban beszélni, de a 100-as ng esetében külön partíciót kapott, tehát a lementése egyszerű.
2. A visszaírni kívánt kernel része a gyári dev fw-nek. Végiggondolva a procedúrát nem is értem miért kell előtte külön felírni, openwrt esetében sincs rá szükség.


Headless
(őstag)

padavanban nem tudja módosítani az uboot paramétert, hogy alapból a kernel0-át indítsa? Amúgy meg ha breed fent van nem kell a kernel sem hozzá, ha tényleg nem ír felül semmi fontos particiót a padavan, akkor nincs gond... webes felületen lehet feltölteni gyári fw-t is ha jól emlékszem. nah me az autoboot paramétert is lehet állítani, hogy melyik kernelt indítsa. azt át tudja írni a kernel0 poziciójára.

[ Szerkesztve ]


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

A 4pda féle 1100as firmware 1x beállt, forditottam egy sajatot az ottani dolgok engedelyezesevel illetve 1000/250/250-es OC frekvenciákkal. Ez igy most 667,64 BogoMIPS, felraktam magamnak es mukodik - meglatjuk mennyire lesz stabil. :) Letölthető innen: MI-R3G_3.4.3.9L-100_20190324-1000-250-250.trx


woodworm
(veterán)

Nemrég végeztem egy többkörös flashelést, de nem találtam parancsot hozzá. Az nvram a saját beállításait módosítja, az fw_setenv pedig ismeretlen a számára. Utóbbi optware csomagban sem elérhető. Elég összetett a prometheus az én tudásomhoz, de az is mintha dd paranccsal operálna a visszaírásnál.


hunaqua
(addikt)

Kíváncsi leszek a tapasztalataidra! Számolj be majd kérlek.hogy mennyire stabil.


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Persze. Idaig 24órája stabil es langyosabb is egy kicsit mint 1100-zal.


syler123
(veterán)

Sziasztok!

Openwrt / LEDE jól megy ezen a routeren? Azt látom hogy legtöbben Padavant használtok, de mi ennek az oka, hogy nem openwrt?

Nekem egy Xiaomi Router mini van openwrt-vel, jól muzsikál, semmi gond vele, de a 100mbit-es lan miatt lehet lecserélném egy Xiaomi Router 3G-re.

Openwrt azért is érdekelne, mert azt a felületet szoktam meg, ha ugyanúgy működik / ugyanolyan jól, mint a padavan, akkor inkább azt használnám.

[ Szerkesztve ]


Watercolour
(aktív tag)
Blog

Személy szerint az OpenWRT-t preferálom több okból, de kb fél éve váltottam Padavanra, azóta azt futtatok a routeremen. Az egyetlen oka ennek az, hogy HW NAT nélkül a router nem képes gigabitet NAT-olni, és bár OpenWrt-n támogatott HW Flow Offload az mt7621 chipen (és tud is gigabittel NATolni), ha bekapcsolod, random elpusztul a router ezen bug miatt, ami még nincs javítva.


syler123
(veterán)

Köszi a választ!

Így már érthető. Remélem javítják majd a hibát.

[ Szerkesztve ]


seusokincs
(csendes tag)

HELP! Én is feltettem a padavan a Mi R3G-e, szuper, köszönet a szakiknak a leírásért! De én kis bohó azt hittem, hogy annak felületén találok valami jó kis diagnosztikát-naplózást, amiből kiderül, miért dobódik le a gépemet a wifiről. Szerintem a gép usb-s wifi-adaptere a hibás (talán túlmelegszik), de jó lenne ezt tudni is. Szóval: létezik valamilyen beállítás/program/szkript (mittudomén, hogy hívják), ami naplózza a routerhez tartozó eszközök fel- és lekapcsolásait, ezek okát, az esetleges hibákat stb.? Köszönettel várok minden segítséget!
(mellesleg a Windows alá sem találtam semmi olyat, ami épp ezt figyelné és naplózná, csak a netsh wlan show stb. parancssori megoldással próbálkoztam, de a kiadott eredményt nem teljesen értem)

üzenetek