[Re:] [Szoszo94:] Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


szabacsik
(őstag)

Na sikerült minden hála a sok hasznos infónak itt. :)

Egy valamiben kérném a segítségetek utána minden igényem meglesz.

Felismeri már az exfat-ot, a kamera menti szépen rá a felvételeket, van publikus ip-m, megy a távoli ftp... Viszon távolról ránézni hol tart a torrent az nem jön össze. Androidon helyi hálón a Transmission Remote-al látja, de mobilnetről nem sikerül összehozni. Ez csak úgy oldható meg a tűzfalban bekapcsoljuk, hogy Enable Web Access from WAN?

[ Szerkesztve ]


kgymac
(őstag)

Inkább vpn (openvpn). Akkor droid alatt az vpn kapcsolat felépítése után ugyanúgy tudod használni, mint otthon. A droidra openvpn kliens kell.


szabacsik
(őstag)

Köszi közben erre is találtam megoldást itt. Így lett port forwardolva és most jó. Ez nem jó így vagy miért ajánlottabb a vpn?

[ Szerkesztve ]


divan
(senior tag)

Igen, ezek engedélyezve vannak. Azt viszont nem találom, hogy a portot hol lehet állítani. Meg a tiltás beállítását sem. Gondoltam beállítom a "SSH Public Authorization Keys (authorized_keys)" de az sem tiszta, hogy hogy működik. :F


Capricornhun
(tag)

Capricornhun
(tag)

SSH Public Authorization Keys (authorized_keys)
Ezt generálni kell puttykey-generátorral. Windows alatt szerintem könnyebb beállítani, linux-on is menni fog.


divan
(senior tag)

Köszönöm. :R Pedig hogy kerestem. :(((


kgymac
(őstag)

Más fórumokon (synology,xpenology) nem ajánlották a felület közvetlen elérését távolról, a vpn-t ajánlották, mint biztonságosabb megoldást.


walakyb
(aktív tag)

Sziasztok!

Bocsi, ha nagyon kapufa a téma, de nem találtam sima 3G-s topicot (mármint eredeti firmware-est), de azért talán tud valaki válaszolni :)
300 megabites telekomos netem van, amit a telekom routeréből kábellel viszek át a Xiaomi routerbe.
A telekomos router wifijére csatlakozva 280-285 mbit körül van a down, 70-80 között az up, ez teljesen rendben van. A Xiaomi routeren mérve 2.4Ghz-en 50 körül van mind a down, mind az up, 5Ghz-re váltva már nagyjából jó, 260-265/80. Ez már önmagában is fura, elvileg a 2.4Ghz 300 mbit, már ott is jönnie kellene (legalábbis szerintem) a teljes sávszélességnek, de még 5Ghz-en se tökéletes.
Ráadásul. A routerre van kötve egy vinyó, arra szoktam torrentezni magával a routerrel, viszont nagyjából csak 6 megával jön a letöltés, ami ötöde/hatoda annak, amit tudni kellene. Több száz seeder van azon, amit most töltök, nem gondolom, hogy itt lenne a gond.
Valakinek lenne ötlete?
előre is köszi


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Laptoppal/telefonnal csatlakozol rá? Gyari firmware alatt van torrent kliens? Mindenesetre a routerre kotott winyo kezelesehez is kell prociido, ennyit tud ezzel a megoldassal.

Wifi kapcsan bezavarhat neki a kornyezo tobbi hotspot illetve a 2,4GHz elmeleti sebessege 300Mbit (450) a gyakorlatit amit elersz nem ismerjuk es feltetelezem nem annyi. :)

[ Szerkesztve ]


walakyb
(aktív tag)

Xiaomi telefonnal csatlakozom, azon nézem, de a fiam szintén Xiaomi telefonja is ennyit mér.
Kellhet annyi prociidő a vinyó kezeléséhez, hogy ötödére esik vissza a letöltés? Igen van benne, én se tudtam, de működik :)
Oké, hogy bezavarhat, bár relatíve ritkásabban lakott részen vagyok, 10-12 jelet látok összesen. Viszont ennek ellene mond szerintem, hogy a telekomos routerről 280 mbit, a Xiaomiról pedig 50 mbit a letöltés mindössze, és még az 5Ghz-re csatlakozva is valamennyivel alatta marad a gyárinak, 260-265 mbit.


woodworm
(veterán)

Azzal a telekom routerrel valamit benézel, biztos nem a 2,4 GHz-es sávon méred. Így meg gyakorlatilag megegyezik a két mérés és inkább tűnik a kliens korlátjának. Több kínai telefon esetén is ki van kapcsolva 2,4 GHz-en a 40MHz-es csatornaszélesség, ha a xiaomiban csak 1x1-es rádió van, akkor ezek elég jó eredménynek számítanak mindkét sávon. Ugyanezt lehet elmondani az usb-s meghajtóra torrentezésről. Elég erőforrás igényes tevékenység, ezek a készülékek nem erre vannak tervezve.


suste
(veterán)
Blog

Ahogy már írták is, óriási tévedésben vagy mindkét kérdésedben!
1: 280mbit/s-es sebességet sosem mérsz 2,4ghz-en!

2: a router nem PC/NAS, hanem egy jóval gyengébb hardver.....


JoHn123
(tag)

Nextcloudot vajon fel lehetne valahogy tenni?


Headless
(őstag)

Én felraktam egyszer, de édes kevés a hardver hozzá.. Én openwrt alá raktam. Nyögvenyelős.


JoHn123
(tag)

Akkor nem erőltetem. Köszönöm.


m0rd0k
(senior tag)

Sziasztok!

Xiaomi 3G routert szeretnek vasarolni. Honnan erdemes megrendeljem? Nem surgos szoval kulfold is belefer boven, Gearbestes 45 $, kuponom nincs es nem is tudom igazan hol lehet raakadni. Ha netalan tudtok azt megkoszonnem. Esetleg hozza egy WAN portos repeatert tudtok ajanlani?

Koszonom

[ Szerkesztve ]


rostiron
(őstag)

Kipróbáltam az általad forgatott fw-t és nálam is működik a samba. A kérdésem az lenne, leírnád hogy pontosan hol kell azt a sort megadni, ha esetleg a PROMETHEUS-el fordítani szertnék magamnak ??


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

[link] [link]

Alin van 3$ new user kupon ha most regelsz.

-------

Lassan egy honapja megy stabilan amit forgattam firmware, 1GHz-en. [link]

[ Szerkesztve ]


trance89
(őstag)

Prometheus-ban:
Firmware (4) -> Change build config (1) -> Edit config in a notepad (2)
Itt pedig csak átírod ezt a sort:
CONFIG_FIRMWARE_INCLUDE_SMBD=y
erre:
CONFIG_FIRMWARE_INCLUDE_SMBD36=y

üzenetek