Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


f(x)=exp(x)
(őstag)
Blog

Nagyon jó lett az élménybeszámoló! :R
Már maga a videó is elég lett volna, olyan jól össze van vágva. Egyszer nekem is el kellene nézni oda... :B


lexter00
(őstag)

:R :R :R nagyon szép ország .
9percnél a tilt-shift efekt zseniális
A klotyó meg a kád kéne.


Xarina
(aktív tag)

Szuper a videó. Szívesen megnézném magam is.


Lars
(őstag)

Nagyon jó hely lehet, tényleg érthetetlen, hogy miért nem célpont európai turizmus számára.
És természetesen szuper és megszokott minőségű a VideoBog :R ( Bocs :D )


pomorski
(őstag)

Köszi a beszámolót, az érdekes képeket és a videót! Milyen védőoltásokra volt szükség kiutazás előtt?


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Semmire. A hivatalos ajánlás hastífusz és hepatitis ellen szól, de ugyanez szól Magyarországra is elvileg :D


Ludovicus
(tag)

Köszi az élménybeszámolót, a videót elég sokszor meg kellett állítanom, hogy az állóképen csemegézzek... :)


dr.nervus
(tag)

Jó beszámoló volt! Köszi! Szép helyek voltak! :)


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Este felrakok egy képgalériát is, ha van rá igény.


kretenallat
(senior tag)

Már hogy a viharba ne lenne...

Taiwanra már régóta szeretnék eljutni, az étkezéses rész még így ebéd után is beindítja a nyáltermelést stb. Képet, sokat. Írni is írhatsz még! :D


Lars
(őstag)

Van rá igény, kérjük ! :)


Peter13
(senior tag)

Nagyon jó lett a beszámoló, a videó méginkább, és plusz egy a lehetséges képgalériának! :)
:R


kammerer
(nagyúr)

+1 van igény!


adlersson
(tag)
Blog

Huh, megnéztem a videót, tetszett nagyon! :)

Két dolgot tennék hozzá viszont:
- A 2 szabadnap eredetére kíváncsi vagyok, mert tudomásom szerint 1 és 3 év között 7 nap, 3 és 5 év között pedig 10 nap a szabi, míg az első évben egyáltalán nincs.
- Az "alkohol elég ritka" részre reagálva: Kinmen-szigetén van egy elég neves és régi szeszfőzde a Kinmen Kaoliang Liquor, melynek termékeit azért tisztes számban lehet találni országszerte, illetve a Kavalan whisky szintén Tajvanon, Yilan közelében készül.

Ha még visszamész mindenképpen ajánlom Penghu-t és Kinmen-t is, mert ezek teljes mértékben visszaadják a "szigeten élés" hangulatát és ehetsz kaktuszlekvárt is. :D


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hát, ezt Gábor mesélte, aki dolgozott már itt-ott Tajvanon (meg a barátnője is). Egyébként az, hogy az előírás mit mond, az relatív lényegtelen, mert ha a főnök azt mondja, hogy nem mész szabira, akkor nem mész.

Az alkohol kapcsán: van azért termék, de nem fogyasztják. Még bárok, kocsmák sincsenek. A rizspálinkájuk állítólag elég jó, de igazából ilyen páratartalom mellett valahogy nem is nagyon kívánja az ember a piát, mert nem hűt, hanem csak még jobban izzadsz tőle. Turmix, gyümölcslé, tea és tejestea, ezeket isszák, meg egészen kifacsart ízvilágú cukros löttyöket, egy tetszőleges 7elevenben is irgalmatlan választék van ezekből.

Na, nézek pár értelmes képet és feltöltöm ;)


pomorski
(őstag)

Köszi. Ja, fotókra én is kíváncsi volnék...


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

15 kép beillesztve az anyag végére, enjoy.


Vesa
(addikt)

Kellemes meglepetés ilyesmit itt látni, olvasni!
A video kiváló, lényegretörő, semmi felesleges marhaság, viszont amit közöl az érdekes és értékes tartalommal bír! Jó a kommentár is, úgyhogy kedves Bog, grat!! Nálam *5-ös! :C

Egy kérdés: Milyen a közbiztonság? Nekem ezekkel a zsúfolt, szűk utcás helyekkel mindig ez a fenntartásom...

[ Szerkesztve ]


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Perfekt. Erőszak kvázi nincs, inkább alszanak helyette:-)
De egyébként tényleg, nincsenek zsebtolvajok, meg ilyesmi, nincs a szigeten drog (fogyasztás=börtön, terjesztés=halál), fel sem merült, hogy bármi bajunk lehetne. És még egy példa erre: a 101 kilátójánál teljesen idétlen módon ott felejtettem egy széken a HTC Re kamerámat. És csak este döbbentem rám, írtam nekik FB-on, másnap átvettem lent a recepción és akik megtalálták még csináltak egy vigyorgós selfiet is, rajta volt a memóriakártyán :D
Helyette van intézményesített korrupció. De attól a turistának nem lesz rosszabb...

Taipeiben a Luzhou negyedben laktunk, ez azért a belvárostól kintebb van, 5-6 metrómegálló, mondjuk vegyük úgy, hogy Pesterzsébet. Nem egy csilli-villi irodai-felhőkarcolós környék, meg nem egy Rózsadomb, a közvilágítás is foghíjas (ez az felülről) és a videóban említett hotpot étterem másfél kilométernyire volt a szállástól, olyan 20 perces séta ilyen tákolmány-épületek között, tökre semmi félelemérzetünk nem volt, pedig már masszívan este 11 után voltunk, amikor visszafele jöttünk.

A Shilin piacon a cuccok simán őrizetlenül ki vannak rakva az utcára, senki nem lopja el, meg az is jó volt, amikor Kaohsziungban a kikötőnél keresgéltünk egy Mos Burgert (ez a helyi hambi, csak nem zsömlében van a cucc, hanem két rizspogácsa között) és a 7elevenben nem tudott a pultos angolul, de egy helyi vásárló igen és az én telefonomon mutogatta a Mapsen, hogy merre menjünk.

Ja, és kábé minden sarkon van public klotyó, papírral, tisztán, szappannal, kéztörlővel, free. Meg minden metróállomáson is. De még az ilyen-olyan nemzeti parkokban is tök sok helyen építenek ilyet, ez speciel egy felbecsülhetetlen érték, főleg csajoknak.

[ Szerkesztve ]


adlersson
(tag)
Blog

Ok, akkor úgy kérdezem, hogy miért 2 nap? Gábornak ennyi volt, tehát ez a jellemző? Informátorod tudja-e, hogy a közelmúltban többek közt a THSR-nél és a China Airlines-nál is volt sztrájk a "relatíve lényegtelen" szabályozásért? Tudom, hogy az ázsiai munkamorálról alkotott sztereotípiába nagyon jól beleillik a 2 óra, de ez teljesen abszurd... Meg ilyen sincs, hogy nem enged szabadságra a főnök. Max. ad még egy kis melót, hogy tovább benntartson.

Más: Az első részben írtad, hogy a tajvani férfiak nem túl maszkulinak. Miért? Mert nem illenek bele a nyugati világ koxos vagy kőműves testűnek idealizált szőrös emberállatai közé? Nem gondolod, hogy ez egy kicsit intoleráns kijelentés volt?

(Bátorkodom megjegyezni, hogy 1-3 heti rendszerességgel járok Tajvanra munka vagy pihenés okán, asszony szintén tajvani, úgyhogy nem csak a levegőbe beszélek.)

üzenetek