Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

De, most már igen ;)

Máshonnan közelítjük meg a témát szerintem, én úgy megyek oda, mint egy turista, megnézek mindent, amit csak bele tudok sűríteni az időmbe, tájékozódom, beszélgetek helyiekkel, ha tudok (itt volt rá lehetőségem, Angelina (Gábor barátnője) is tök cuki dolgokat mondott), csinálok 1500 fotót és 10 gigányi videót és a végén ebből lesz egy élménybeszámoló. Ami nem fejből megy, hanem egy csomó dolognak utánakeresek, utánanézek és abból állnak össze mellékinformációk, hogy ne csak a képi anyag, hanem valami tájékoztatás és személyes is legyen.

A kollega viszont ha jól látom, akkor a kötött pályás közlekedés apropójára húzza fel a néznivalókat (ami egyébként elég praktikus, mert vonattal kábé bárhova el lehet jutni (bár asszem Kentingbe pont nem)), úgyhogy én is javasolnék neki is egy úticélt: Kaohsziungban van vasútmúzeum, ilyen kültéri cucc, megtartva a korabeli állomásépületet is. Megnéztem, nyilván engem azért nem fogott meg, mert nem vagyok benne a távol-keleti vonatozás rajongótáborában, de ha még nem járt ott, akkor neki gondolom nagyobb élmény lesz.

Nem hiszem, hogy érdemes vitatkoznunk azon, hogy szerintem ha egy európai ember azt mondja, hogy "maszkulin", akkor tökre egyértelmű, hogy mire gondol és az nem dehonesztáló, hanem azt fejezi ki, hogy más a férfiideál arrafelé, mint errefelé. Egyébként erről pont kérdezgettem Angelinát, ő például azt mondta, hogy az utóbbi években az amerikaias behatások felől inkább a koreai popkultúra hatásai formálják a tajvani férfiideálról alakított képet, ami nyilván sokkal jobban passzol az itteni srácok külsejéhez, most próbáltam finoman körülírni, de szerintem értitek. Egyébként az azért nem véletlen, hogy európai/amerikai csávók mellett fel-feltűnnek ázsiai csajok a világban sok helyen, de európai/amerikai csajok mellett igen ritka az ázsiai férfi.

Nem hiszem azt sem, hogy érdemes azon vitatkozunk, hogy az első 5 évben 2 nap, és az első évben nulla, aztán 5 nap között van-e szignifikáns eltérés, mindkettő rohadt kevés és mint ahogyan a linkelt cikkekből is kiderül, pont nem is tartják be. A workaholic társadalmi berendezkedés pedig nem csak azért probléma, mert bele lehet szó szerint dögleni, hanem azért is, mert a családra kevesebb idő jut, ami egyébként demográfiai torzulást is eredményez(het).

Úgyhogy ja, no offense.

üzenetek