üzenetek

hozzászólások


adlersson
(tag)
Blog

@Bog : Tisztában vagyok a túlóra mértékével, de most csak nem kell ecsetelnem, hogy az általad linkelt esetek kiragadott extremitások. Az általam említett két sztrájkot is pont azért hoztam fel, hogy némileg árnyaltabb legyen a kép, hogy nem kis türannoszok a főnökök, ugyanúgy p*csán lehet rúgni őket is. Hoztam fel konkrét példákat, hogy miért erős túlzás a két nap, illetve, hogy miért nem kéne egy (kettő?) ember személyes véleményét általánosságba átültetni, csak azért mert az jól eladható. (lol... "Honnan tudjam mit tud?" - Hát, elvileg beszélgettél vele.).

A fő gondom (tudom, senkit nem érdekel) inkább ott van, hogy a Távol-Keletre látogató nyugati hall / lát valamit, ami belepasszol az általa korábban idealizált képbe az országról, akkor biztosan úgy van feketén-fehéren. Japánról is kialakult, hogy 20000 órát húznak le naponta, csak a munka tempójáról, annak intenzivitásáról nem esik szó soha, de még lehetne sorolni napestig ezeket... (Hú, láttam egy idiótát, aki női alsóneműt szagolgatott a metrón meg vannak nőknek fenntartott személykocsik = mindenki egy perverz creep).

"...és a végén ebből lesz egy élménybeszámoló." - De ha már szubjektív az írás, akkor a tárgyilagos kijelentéseket csak lehetne árnyalni, főleg ha már egy olyan ország felé kommunikálod mindezt, amelynek kultúrálisan érzékeny közönsége felé előbb el kell magyarázni a Thaiföld és a Tajvan közti különbséget.

"...Kaohsziungban van vasútmúzeum, ilyen kültéri cucc..." - Voltam, köszönöm az ajánlást.

"...az nem dehonesztáló, hanem azt fejezi ki, hogy más a férfiideál arrafelé, mint errefelé..." - Tökre nem ezt jelenti, ahogy megfogalmaztad. A "nem különösebben maszkulin" c. részt nehéz félreérteni, a bővítésekkel együtt meg pláne.

@ kammerer

Hadd idézzek az előző bejegyzésből:
"Merthogy - bocsánat előre is - a férfiak nem különösebben maszkulin típusok. Szőrmentesek, izmosnak nem mondhatóak..." - Tehát az elképzelésem arról, hogy mi számít férfinak nála, nem eshet olyan messze az általam felvázoltaktól. (Meg amit, írtam mitől lenne intoleráns? Egy szóval nem degradáltam az ezen csoportokba illőket.)

üzenetek