[Re:] [tghwinner:] ADSL Internet az én szememmel - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Hasonló cipőben jártam pedig Érden lakok ami azért nem kis város,na meg közel van Pest.De ahol lakok a hálózat nem bír nagy sávszélt,fejleszteni meg nem igazán akartàk.De hála jött a digi és a gigabit,így minden okés.Bár 3 utcával arrébb meg nem elérhető.


Balrog
(tag)
Blog

Nálunk sajnos rosszabb a helyzet. Decemberben hívtam fel az Telekom ügyfélszolgálatot, hogy szeretnénk váltani az 50Mbps-os csomagra. A hölgy közölte, hogy ez nem lehetséges mivel a hálózat nem bírná. Sőt nem is tud átrakni semmilyen másik csomagba csak ha majd február 2. lejár az 1 éves hűségidőnk akkor fognak automatikusan átrakni a Starter 30mbps-os csomagba, de ott is le leszünk korlátozva 10/0.5-os sebességre..... 2018-ban....10mbps-os letöltés és 0.5-ös fetőltés a csúcs amit tudnak adni..... kibaszott számítástechnikai kőkorszakban érzi magát az ember.

Baromira felhúztak ezzel és nagyon dühös vagyok rájuk. Azóta agyalok, hogy mi mást lehetne találni helyette, de csak a mobil internet jöhet szóba. Az meg adatforgalom korlátos. :((


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Nálam is előjött, hogy 1 megánál nagyobb feltöltési sebességet nem adhatnak, mert lehet nem bírja a hálózat. Mondom ne szórakozzanak, mert a szomszédban ugyan azon a vezetéken 30/5 Mbit sebességet tudtak adni. Erre nem mondott semmit... :D

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(őstag)
Blog

Kábeltévés szolgáltató sem jelent alternatívát?


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Ahol lakom, ott nincs kábeltévés internet (kábeltévé se volt), de a környéken nem is tudom, hogy van-e ilyen lehetőség.


quailstorm
(nagyúr)
Blog

ADSL úgy néz ki frekvenciakiosztás szerint, hogy telefonvonal, feltöltés, letöltés. Mivel a csillapítás egyre nagyobb ahogy növeled a frekvenciát, ezért a letöltés lesz az egyetlen, ami sérül.
Sajnos a technológia sajátosságai miatt nem nagyon lehet mit kitalálni, esetleg lehetne 2Mbit ha nagyon akarnák, de csak annak, akinél tökéletes a vonal...

Válts coaxra vagy optikára, ha nincs, akkor meg ígyjárás.

Rézkábel (csavart érpár) egy szar. Érzékeny a távolságra, zavarra, akár egy zajos tápra vagy rádióadóra. Úgyhogy tényleg ezvan kategória. Letöltési sebességed elméletije így is elég magas.

[ Szerkesztve ]


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Ez az 50/15 nekem már tökéletes. Csak egy kicsit elmélkedtem, miért van gyorsabb net a környékemen, mint nálam. :D


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Akkor jó neked, ezek szerint nagyon közel lakhatsz a bázishoz és még a kábel is frankó ami hozzád vezet.


Balrog
(tag)
Blog

Sajnos az a baj, hogy itt a környéken mindenki 10/0.5-ös sebességre van korlátozva, de van olyan szomszéd aki 7/0,5-re.

(#4) Hieronymus
Sajnos itt nincs kábeltévé, de ha lenne azonnal váltanék. :(

Valahogy el kellene érni náluk, hogy telepítsenek egy DSLAM-et a közeli mezőgazdasági bolthoz. Az kb. 150 méter innen tőlünk és a többi környéken lakóhoz is közel lenne így a DSLAM. Nem tudom, hogy ilyet lehet-e kérvényezni.

[ Szerkesztve ]


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Reálisabbnak találom a B20-as LTE-re váltást, ha az van. Például Balástyán abszolút reális dolog a 4G modem telepítése.

[ Szerkesztve ]


Balrog
(tag)
Blog

Mint írtam ezzel az a baj, hogy nincs korlátlan díjcsomag a piacon. A telenormál találtam a legnagyobb díjcsomagot ami 100Gb + 100Gb éjszakai adatforgalmat biztosít, de még ez is kevés. Nálunk egy hónap alatt 320-350GB-nyi adatforgalom jön össze. Fel és letöltést egybevéve.


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Tudomásom szerint unokatesómnak korlátlan mobilnet van, igaz flottában. Visz egy Mi-Fi-t meg telepítve is van egy router ugyanazzal a díjcsomaggal, másik SIM-mel. Úgyhogy ezt nehezen tudom elhinni, bár a mobilnethez én nem értek, nekem csak akkor volt eddig ha ingyen volt.

~400GB-ig tesztelt mint megtudtam. Szóval keressél jobban.

[ Szerkesztve ]


Wesder
(nagyúr)

Hellodata havi 6000ft.
Telenor. Annyi kikötés van, hogy havi 1 hívàst indítani kell.


total90
(veterán)
Blog

Mo. egyébként a 4. legjobb EU szinten, ami az internetet illeti.


kmisi99
(addikt)

+1 a 4G lefedettség nagyon jó. Ez szar 10/1 es ADSL is kerül 3-4-5000 be akkor már a korlátlan mobilnet 6000 ért sokkal jobb választás. És az 30/20 rosszabb esetben is megvan.


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Mondjuk azt meglepődve tapasztaltuk, hogy van ott más kikötés is, biztonsági kamerától irreális fogyasztásig minden. A hellodata elsősorban okostelefonba jó, oda szánták.
A céges flotta az, amiről mehet minden, VPN, IP kamera, NAS.

De amúgy igen, a drága ADSL-nél mindenképp jobb.

[ Szerkesztve ]


Cucuska2
(őstag)
Blog

Én a Hello Datát nem tudtam megosztani okostelefonról, nem úgy, mint a Vodafone mobilnetét...


kmisi99
(addikt)

Pedig egy sima simkártyát támogató router kell hozzá ami szórja neked wifiként.


Coimbra
(újonc)

Elég furcsa hogy nem tudod megosztani... Nekem eddig minden ismerösömnek sikerült. Nekem is ilyen csomagom van és semmi probléma vele. :F


Balrog
(tag)
Blog

Közben találtam egy egész ígéretes flottás szolgáltatót. Alarm Trade Kft. [link]
30/? korlátlan flottás mobilnet 6825Ft.

Most már csak 4g képes, gigabites routert kell néznem hozzá.

Egyébként köszönöm a tippeket a flottás mobilnetre. Ez sokat segített. :R


Cucuska2
(őstag)
Blog

S7-en használva semmi baj, amint megosztom, szakadozik mind a telefonon, mind a céleszközökön. A topikba írtam párszor, 1-2 embernek volt hasonló tapasztalata csak. Megköszöntem, a nyár elteltével lemondtam, és használtam tovább a vodás 5 gigabájtomat, azzal nincsen ilyen baj.


Robert07
(aktív tag)
Blog

Nekem 80/20Mbps van VDSL-en. Nem rossz, igazabol inkabb ez, mint a 200/10-es mert jobban kell a feltoltes a szerverek miatt. Es stabil is, a modemben mar van vagy 120 napos uptime. :DDD


Medocsabi
(addikt)

Ma már sajnos meg kell nézni ha az ember költözni akar,hogy milyen szolgáltatás van a területen.Én pl szívesebben élnék kertesházban,telekkel kerttel,adsl nettel,mint panelban, ahol van gigabites internettel csiliárd tvcsatornával.


ivana
(Ármester)
Blog

Mondjuk ilyen szempontból a kábelnet még rosszabb az még egy másik kor terméke, túl sok sávszélt pazarol tv-re, a koaxon egész normális sebességgel lehetne internetet szolgáltatni ha a teljes frekvencia tartományban az menne rajta, a DVB-C, analóg TV meg hasonló dolgokat meg elfelejtenék.
Az meg jó nagy barom volt aki kitalálta, hogy a feltöltés a tv frekik alatt megy, a letöltés meg fölötte, már akkor is ilyen baromság volt az indok, hogy nehezítsék a torrentet :U

(#23) Medocsabi A legjobb a családi ház FTTH-val :DDD

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(őstag)
Blog

"Az meg jó nagy barom volt aki kitalálta, hogy a feltöltés a tv frekik alatt megy, a letöltés meg fölötte,"

Miért?
Remélem az érthető, hogy a televíziózás okán, több erősítőn kell átmenni a letöltési ágnak. A feltöltési ágnak viszont az erősítőrendszer ellenében kellene dolgoznia. Ezért választják szét a frekvencia tartományokat.
A torrenthez nagyjából semmi köze a dolognak.

Az analóg tévécsatornák kiütése nem a sebességet növelné, hanem a csatlakoztatható előfizetők számát.
A sávszélesség növeléséhez vagy a modulációt kel javítani, vagy több frekvenciát összefogni egy kapcsolathoz. Mind a kettő jelentős költségnövelő beavatkozás.
A digitális műsorszórás nem játszik nagy szerepet ez ügyben, mert frekvencia takarékos megoldás.
Sőt, a csatornák mellett, adat is továbbítható. (Persze ez egy másik fejezet.)


Robert07
(aktív tag)
Blog

Egy koaxialis kabelen sokkal tobb adatot at lehet vinni, mint ADSL-en. A kabel arnyekolt, ezert hosszabb szakaszok is kiepithetok alacsonyabb jeldegradalodassal. Es jelenleg ha jol tudom, akkor a legujabb koaxos szabvany a DSL-es megfeleloje sebessegenek a tobbszoroset tudja.

üzenetek