[Re:] [tghwinner:] Asztali PC konfigom - 2018.05. - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Redneck
(veterán)
Blog

A helyedben elvetném azt a VGA upgradet és a következő konfigba tolnám a lóvét. :U

Szerk:
Bár most olvasom hogy nem játékra kell. Akkor passz, bár ha fejlesztenék, valószínűleg akkor sem az R9 380-at választanám, hanem valami alacsonyabb fogyasztású és modernebb darabot.

[ Szerkesztve ]


Zicokuka
(senior tag)
Blog

SSD-t nem olvastam,vagy csak elkerülte a figyelmem :D Volt R9 380-am,a mostani árához képest egy jó kari.


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Nálam a fogyasztás és melegedés a legkisebb probléma. Azért ezt választottam, mert ezen még van Analóg DVI átalakítási lehetőség. GTX-nél nem is néztem, de Radeonnál maradok. Egyébként ha új konfigom lenne, akkor a videokártyát ugyan úgy vihetném tovább :D
És igen, nincs SSD-m.

[ Szerkesztve ]


Redneck
(veterán)
Blog

Gondoltam hogy valami hasonló a helyzet. Ezesetben logikus lépés, bár én akkor is inkább az új konfigra fókuszálnék. Az SSD pedig jó dolog, a régi vasak is megtáltosodnak tőle. :K


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Reggel felkelek, bekapcsolom a gépet, megiszok egy kávét és utána használható a gép. Most, hogy 5 másodperccel később jön be a böngészőablak, az nem zavar. Heti szinten töredezettség mentesítem a rendszervinyót, így a sebességgel nincs gondom. Az alaplap így is SATA2 sebességgel fut SATA3 vinyóval.


Redneck
(veterán)
Blog

Eltérő felhasználói szokásaink vannak, efelől semmi kétségem. Szeretem ha "azonnal" megy az indított program, de nyilván ez nem mindenkinek fontos.

Ez így van rendjén, nem vagyunk egyformák. ;)

[ Szerkesztve ]


TheLázs
(csendes tag)
Blog

Szerintem most király dolog "közepesen friss" gépet vadászni, a VGA-árakat leszámítva.

Én egy i5-2400-at adtam el, amit tavaly ilyenkor vettem (33k, komplett PC használtan, corsair táp), ebbe bővítettem még 8 GB memóriát (10k) és egy 1050Ti-t (fórumtárstól új, 3 év gar 39k).

A gépet nem tartottam meg, a hetekben adtam el, egy forintot nem buktam, sőt egy kicsit még kerestem is rajta. Nem látom értelmét fenntartani, hiszen annyit nem játszom, viszont egyszerre ledöglött a notebookom/motorom/telefonom, ezért az erre elfogyasztott krediteket vissza kellett némileg pótolni.

Ha maradt volna a gép, akkor valószínűleg a videokártyán és az extra memórián kívül fejlesztettem volna alaplap+processzor vonalon, mert az i5-2400 nem tűnt valami jövő-biztosnak (bár hozzá kell tennem, hogy szerintem nagyon ellaposodott a processzorfejlesztés-vonal, kettő-két és félszeres különbségnél nincs nagyobb a 6-7 éves átlagfelhasználói processzorok között, a játékok esetében szintén inkább a videokártya igény változott, bár a néhai csúcskártyák sok generációval ezelőttről még mindig körülbelül kielégítik a felhasználói igényeket, itt a 7870 és felette lévő kártyákra gondolok)

Most egy üzleti laposom van (Latitude E6430) amit botrányosan olcsón vettem, SSD-vel, és imádom. A sebesség tényleg brutális, mivel hurcolom is, és dolgozgatni is szoktam rajta, ezért nagyon jól esik, hogy kezesebb a gép.

Arról ne is beszéljünk, hogy az új laptopokat egy bizonyos szintig körberöhögi a 70%-os akksi a 4+órás üzemidejével. Ha nekem mondják, el sem hittem volna.

Persze, ha teljesítmény kell, akkor jobban jársz a dobozos kazánnal, stabil, használt konfiggal :)


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Példaként én is mondhatom, hogy egy Core 2 Quad még mindig jó átlagos felhasználásra (Online filmnézés, netezés, Facebook, Skype...), csak ugye sokan figyelnek a fogyasztásra és inkább megvesznek újonnan egy olyan belépő szintű processzort, ami kevesebbet eszik, viszont az ára drágább, mint egy használt Core 2 Quad. Nincs ezzel gond, aki éjjel-nappal használja a gépet és célja az energiafogyasztás csökkentése, annak jobb befektetés, tényleg. Itt van a Phenomm II x6 1055T. 2 variánsa van: 95W és 125W. Az alaplapom csak a 95W TDP processzorokat támogatja, így más lehetőségem nem volt. 4 éve szolgál az alaplap nálam. Ha már lehetőségem volt 3 mag után 6 magra menni, akkor így volt a legolcsóbb. Meg vagyok vele elégedve, játékteszteken is láttam, hogy a mai játékokhoz bőven elég.


Redneck
(veterán)
Blog

Az utolsó mondatot azért ne terjeszd nagyon, mert sajnos nem igaz. :(


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Persze ízléses ės pofonok. Anno engem se ėrdekelt ha akár 8 filmnek is vėge lett mire bebootolt a gép, de ahogy a világ ėn is változtam. Mindkét Pc-mbe van Ssd de így is ėszreveszem a különbséget egy 775(1) ės egy haswell I7 között :) Meg tėny a jót könnyen meg lehet szokni egy ssd még akkor is jó dolog ha csak netezel stb. Manapság az ára se mondható magasnak. A fogyasztás egy mai divat szüleménye amikor már a fėl bolygó haldoklik.

[ Szerkesztve ]


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Neten nézegetem a teszteket, 6 magot egyik játék se eszi meg teljesen. A 4 magot igen. Max. 80%-os kihasználtságot látok 6 magnál.


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Viszont az egyszálas teljesítménye nem fėnyes az X6-knak(se). Okė netezės, film stb nem vág eret az ember.


Silεncε
(őstag)

Próbáld ki egyszer, én se akartam SSD-t, ameddig nem próbáltam ki. Sokkal fluidabb lesz tőle a rendszer, nem fog szaggatni, mert a programoknak kevesebbet kell várni a lemezre. Azóta nem vagyok hajlandó only-HDD gép elé leülni, asztaliban egy 128-as ADATA, laptopban meg 860 EVO 250GB van.


snecy20
(veterán)

Egy friss 2 mag 4 szálas alsó kategóriás Pentium megveri a 6 magos Phenomot. :)
Ilyen régi architektúránál már semmi előny nem származik a 6 magból.


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Bár a védelmére hogy elég jól húzza a dolgot az öreg :D Bár venni manapság biztosan nem éri meg,de ha valakinek van még el lehet lenni vele.Ismerősöm is még el van vele.De ott van bacsis tesztje egy ivy I7 ellen mire megy,hát jól elpáholja szegény Phenomot.Igaz az Amd lehet anno előbb dobja piacra,és magasabb órajeleken nagyobb durranás lett volna,de ez már történelem.


Z_A_P
(őstag)

Ryzen csere után kilőa géped majd a világűrbe.
Viszont ez.... "Régi 12 éves Mercury"
Mar most kéne cserelned, az uj táp jo lesz az uj gephez is, nem kidobas, pláne ha ennyi vinyo ul a gepedben, nehogy magaval vigye az a csoda.

üzenetek