[Re:] [tghwinner:] Csak én nem látom az értelmét a UWP-nek? (Egy kis elmélkedés...) - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


MineFox54
(őstag)
Blog

:R


Pete55555
(addikt)

Egy okádék az egész rendszer, mind kinézetre, mind használhatóságra. Ráadásul néha csinál "furcsaságokat"a W10.
Én programokat szeretnék futtatni, nem alkalmazásokat.

Ez van :(((


#92063744
(tag)

Ez a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy az Áruház maga egy hulladék. Ilyen igénytelenül megírt cucc nincs másik az univerzumban. :DDD Most éppen semmilyen alkalmazást nem tölt le különféle hibaüzenetekre támaszkodva; természetesen nem is frissít semmit. Néha csak céltalanul kísér végig a komplett áruházi túrámon a töltés animáció középen, stb.

Napestig tudnám sorolni, miket tud a jogtiszta oprendszerem. Ráadásul PRO. :C

Egy rossz vicc az egész Windows 10. Arról nem is ejtek szót, hogy a Gépházba még mindig nem sikerült a Vezérlőpultot teljesen átpakolni. De rohadt nagy meló lenne pedig. :O


Balika911
(félisten)

"Ti mit gondoltok a Microsoft UWP-jéről?"

Hogy az ötlet jó, de a megvalósítás vérgagyi, egy borzalom.

Nekem amúgy nem kellett újratelepítenem a W10-et. Még a megjelenés utáni, rendszeresen frissített verzió van fenn mindkét gépen.


-=MrLF=-
(senior tag)
Blog

Hasonlóan látom a helyzetet win7 vagy marad Win10 LTSB mint választás. Kár hogy nem árulnak LTSB Home/Pro verziót.

Mi nincs LTSB-ben?
Windows Store, Cortana, Edge other Microsoft apps like Calendar, Camera, Clock, Mail, Money, Music, News, OneNote, Sports, and Weather.

Mi van?
10 évig változatlan rendszer biztonsági frissítésekkel :)


Hieronymus
(őstag)
Blog

Azért azt nem teljesen értem, hogy miért baj az, hogy többlet van beépítve a Windowsba.
Ráadásul teljesen kikerülhető, nem kell ránézni. Legfeljebb egyszer, amikor elkészül a saját program menü, az óra mellé.
Talán jön a Windows10 Lean, vagy hasonló nevű telepítőkészlet, ami nem telepíti a sok felesleges sallangot.


Balika911
(félisten)

"Ráadásul teljesen kikerülhető, nem kell ránézni."

Skálázás mellett pedig kb. ez az egyetlen előnye, hogy jó ránézni. :D

Szemben például olyanokkal, mint Office programcsomag. :(


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Örülök, hogy nem csak én gondolkodom így. Az LTSB verzió engem is érdekelne, főiskolán LTSB virtuális gépekkel tanultam, az nagyon tetszett! A legjobb a történetben, hogy amikor megjelent a Windows 8 (Start menü nélkül), a kiadás után pár órára lemondott az az igazgató, aki miatt a Windows úgy néz ki, ahogy. Gratulálok neki.


Tamás88
(őstag)
Blog

Nagyon egyszerű, nem kell használni. Nekem is W10-em van, de már hónapok óta (kb. 1-2 éve) nem láttam metró alkalmazást. Ha meg nem használod, akkor ugyanolyan lesz, mint a W7, csak több pozitív extrával.


#77646080
(senior tag)

Pontosan így vagyok ezzel én is, elégedetten használom a Windows 10-et.

A bejegyzéshez: megjelenése után nem sokkal váltottam W10-re, de nem kell félévente újra telepítenem... :F ezt a részt egyáltalán nem értem, semmi ilyesmi nem szükséges nálam.


tghwinner
(csendes tag)
Blog

HDD-n használom a gépem, nem tervezek mostanában SSD-t venni. HDD-n picivel tovább tölt a Win10... Olyan videokártyám van, ami nem támogatja a DX12-t. Emiatt felesleges lenne a váltás nálam :D


Sethdobaloah
(senior tag)
Blog

Nekem az XP volt az utolsó windowst, ami random (számomra értehetlen) okokból elszállt, és csak a reinstall segített. Azóta kb sz összes gépen amire rálátok az a win van, amivel először bekapcsolták. Vagy max egy frissebb változat.


Klaus Duran
(senior tag)
Blog

Nem vagyok prof user de nekem az LTS Ubuntu stabilabb/gyorsabb mint az aktuális windows.
De ez is lassul erősen kiadásonként.

De mivel Fusion 360 és Most Wanted 2005 windows-ra van csak ezért van egy ssd/hdd kombó amin win 10 van.
Kétheti/havi pár napig használom. Hosszba távot általában a keyboard bánta.

Téma szempontból pedig az Apple-t majmolva akarnak pénzt keresni.
Csak hát nincs egy bölcs vezér erős vezér aki ezt megoldja.


YASKATIR
(aktív tag)
Blog

Nem ertem a problemad.. 1 egesz evvel el lehet halasztani a feature update-et, de akar meg a quality update-et is.

Egyebkent nem kell felevente ujra tenni a windows 10-et, maximum akkor, ha mindenfajta idiota extra programot hasznalsz, amik azt mondjak, hogy na most 50%-al gyorsabb lesz a windows 10 ha hasznalsz.


Egon
(nagyúr)
Blog

Ez az esetek 80%-ában nálam is így van. De van egy 20%, aminél sajnos a Win10 nem az igazi, pl. nekem összeakad a Xonar drivere az Origin klienssel.


Norb79
(őstag)

És mennyivel jobb is, hogy van origin kliensed, így van minek összeakadni valami mással. Bezzeg a hulladék uwp játékokhoz még kliens sincs, csak úgy futnak bele a világba, úgyhogy még össze se akadnak semmivel. Botrány.
Szerintem meg minden játékot uwp-síteni kellene és fel kellene rakni a storeba, hogy ne kelljen ezer klienst felrakni, mert csak plusz bonyodalom és nyűg. És akkor talán a store is fejlődne, mert mostani formájában pont olyan, mint a uplay kliens volt 2-3 éve, azaz egy értelmezhetetlen f*s.
Nekem se volt reinstall mióta megvan a gép, pedig pár alkatrész már változott, alaplap és proci nyilván nem meg az az ssd se amin van. :)


Penguin95
(senior tag)
Blog

Én még egyszer biztos, hogy nem engedem a gépeim közelébe a 10-et. Éveken át adtam neki újabb és újabb esélyeket, de hiába. Hol tönkrevágta egy nagy frissítés, hol ez nem működött, hol az, sőt, egyszer a drágaság megjelölte az összes partíciómat úgy, mintha azon hibernált Windows lenne, így nem fértem hozzá semmimhez. Vagy 3 órát szívtam vele, mivel még a Linux sem tudott segíteni eleinte. Én elfogadom, ha más használja és szereti is, illetve nincsenek vele gondjai sem. Cserébe viszont nekem meg se említse, hogy próbáljam ki, mert hamar egy kisbaltával fogom megkergetni.

Részemről 2020-ig marad a 7, utána kap egy esélyt a 8.1, ha pedig nem válik be, akkor jön a Linux.


Tamás88
(őstag)
Blog

Itt user errort látok, nekem tökéletesen működik, és még a frissítések sem cseszik el a rendszert. A hibernáció pedig már a Windows XP óta van, de Vistától van a hibrid leállítás. Amúgy meg csak a rendszerpartíciót nem engedi, szóval ott mást is csináltál. Vagy esetleg egy super edition-t próbáltál, akkor az esetben nem csodálkoznék. Amúgy meg 2020 után is használhatod a Windows 7-et. Csak nehogy zombihálózat tagja legyen a géped, mint most az XP-nél.


Penguin95
(senior tag)
Blog

Olvasván az írásodat, kezd derengeni, miért kerültem egy ideig a lapcsaládot...

Belemehetnénk abba, hogy részletesen elmondom, mi volt a gond, és milyen gépen, illetve hogyan használtam a rendszert. Viszont elég volt három szót elolvasnom ahhoz, hogy rájöjjek, teljesen felesleges lenne. Épp ezért megkérlek arra, hogy tégy úgy, ahogy én is teszek. Vagyis: Én elfogadom, ha más használja és szereti is, illetve nincsenek vele gondjai sem. Csak te azt fogadd el, hogy másnak nem tetszik, és nem vált be.


cskamacska
(addikt)
Blog

De ez milyen egoista világkép, hogy "nekem tökéletesen működik" így nyilván mindenki más helikopter. :P
Esetleg olyan fel sem merülhet hogy másnál a Win10 bőven többet bugzik mint a Win7 és Win8 együttvéve, miközben nálad minden rendben? :)


Tamás88
(őstag)
Blog

Na én ezt egy szóval sem mondtam, hogy nem fogadom el (igaz a végén írtam, nem az elején).

(B)(#20) cskamacska(/B)

Na megint nem mondtam olyat mindenki hülye, akinek hibádzik a rendszer, csak a tényt közöltem. (talán ismerős az a kép, ahol 2 sor van, az egyiknél a "hazugság" a másik az "igazság" van. Sok ember az elsőhöz áll, mivel azt jobban kedvelik, mint a másodikat. Csak ebben az esetben a két szöveget ki lehetne cserélni a "probléma hárítás" és a "tény"-re. Elfogadom, hogy ha valakinek nem áll kezére a rendszer, mert van olyan is, de egoista nem vagyok!

Bugzik? Előfordulhat de nem csak Windows-on, hanem a Linux kernelekkel, illete a Mac rendszereken is előfordul. Nekem is volt egy, mikor újratelepítés nélkül cseréltem alaplapot, procit (AMD-ről Intelre), és ugyan ment, de a játékok akadtak. Mikor önmagára frissítettem, akkor ezek a hibák is eltűntek, és a beállítások, programok megmaradtak. No meg párszor volt kék halál, de ezek vagy hardverhiba miatt, vagy szoftveres okokból (pl. vírusirtó) volt.

Peace!


Penguin95
(senior tag)
Blog

"Amúgy meg 2020 után is használhatod a Windows 7-et. Csak nehogy zombihálózat tagja legyen a géped, mint most az XP-nél."

Ezt írtad a végére. Ebben én nem látok semmiféle elfogadást, de nem is nagyon izgat a dolog. Részemről azt gondolsz amit szeretnél.


icemad
(nagyúr)
Blog

Nekem sincs gondom a windows 10-el, nálam működik, ahogy kell.
Régebben tök hülyeségnek tartottam az uwp-t is, az áruház egy nagy katyvasz, semmire sem jó. Gondoltam én... Később vettünk egy xbox one x konzolt. Na ott már megváltozott a véleményem. Egy játékra kitalált konzol, amin simán fut a kodi. Nem kell htpc sem. Meg van egy csomó program, ami egy PC-s emberkének totál felesleges, de konzolon nagyon hasznos tud lenni. (Mivel máshonnan nem tudsz programot feltenni, csak az áruházból.) Szóval, szerintem maradhat, sok gondot nem okoz, aki akarja használja...


Hieronymus
(őstag)
Blog

Az áruház alapvetően nem rossz ötlet. A felhasználók védelmének lehetne az első vonala. Ami oda felkerül, az vélhetően kártékony komponensektől menteseknek kell lennie. (Az esetek döntő t9bbségében.)
A hagyományos felállásban a bitalom jelenti az első védelmi vonalat. A gyere, most ingyen adjuk neked ajánlatokat érdemes fenntartással kezelni.


#92063744
(tag)

Hát nem tudom. Google Play-feelingje van a Windows Store-nak, tele van minden sz*rral.

üzenetek