[Re:] [tghwinner:] Erősebb számítógépen drágább lesz a Windows 10 licensz? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


nemlehet
(őstag)
Blog

Nem igazán látom értelmét ennek a koncepciónak. Mac-en sincs így. Illetve nézőpont kérdése, bár az erősebb Mac-ek egyre inkább jók ár-érték arányosan ahogy mész fel a palettán.

Plusz tulajdonképpen milyen alapon is kérne az MS több pénzt? Melyik komponens alapján menne az árazás? Proci? VGA? Memória mennyisége? Utólagos upgrade-el hogyan kellene elszámolni?

Vagy ez csak egybegépekre menne OEM-eknek? Vagy tabletekre ahol 8 col alatt ingyen volt, de most már hardverhez is lesz kötve?

Amúgy nem fognak az emberek tömegesen átmenni Linuxra. A gépek nagy része főképp játékra van használva és amíg az nem megy normálisan linuxon (tehát a fő multis címeknek nincs teljes támogatottsága) addig nem lesz vándorlás.


Domonkos
(Ármester)

>akarom mondani, átcsábít a Linuxra. Nem hiába mondják, hogy a szegények operációs rendszere.
Azert ajanlom, hogy valtas elott kerdezz korbe a Linux disztrokat hasznalo ismeroseid kozott, hogy ok miert epp valami Linux varianst hasznalnak. Szerintem meg fogsz lepodni, de nem elsokent az ingyenesseget fogjak emlegetni. De persze ez sem elhanyagolhato.
Mondjuk az a koncepcio, hogy en fizessek azert, hogy mas kodjat futtassam a sajat gepemen... haaaat.. :U


Silεncε
(őstag)

"Mondjuk az a koncepcio, hogy en fizessek azert, hogy mas kodjat futtassam a sajat gepemen... haaaat.."
Ez azért elég érdekes megközelítés... Egy újabb openszósz élharcos?


Domonkos
(Ármester)

Harcos? Nem. Teljesen nem erdekel hogy ki mit futtat a sajat gepen - sajatomra viszont odafigyelek.


ncc1701
(veterán)

Szervernél régebben magok/szálak számára szokták adni a liszenszet.


Krugszvele
(aktív tag)

A windows 10 automatikus, letilthatatlan frissítése volt az utolsó durva kib*szás a microsofttól, amit elviseltem.
Teljes menedzselt hálózati szinten készül a linuxra való áttérés terve.
Az office365 és windows 10 előfizetések évente ~1 millió forintba kerülnek most.
Ennyiből tudok foglalkoztatni egy linux szakembert durván másfél hónapig.
Utána havidíjas rendszergazdai szolgáltatással (~nettó 90 000 ft, 15 munkaóráig és 3 kiszállásig fedezi a költséget) már karban is lehet tartani, durván... nettó 1080 ezer forintból..

Ugyanott vagyunk :D


Gibo
(senior tag)

Milyen letilthatatlan frissítés? :DDD

Olyat még nem láttam, hogyha kilötted a folyamatokból a windows updatet, és az indulását manuálisra állítottad akkor az magától elindult volna....


blade zte
(őstag)

Valószínűleg absztrahált értelemben értette ezt. Feltételezte hogy a (te jó ég már a nevét sem tudom) "futó folyamatok" program használata nem lesz egy mindennapi eszköz hogy kordában tartsa magának az operációs rendszernek a tolakodó szoftvereit.

Engem beleértve rengetegen vannak akik köszönik, de nem fogják konfigurálás helyett hackelgetni és felépítés helyett lefaragni a felesleget egy-egy telepítés után a fő operációs rendszerükről.


Ribi
(nagyúr)

Nyilván nem akarja senki kilőni a teljes frissítési metódust, de magától telepít mindent ha be van kapcsolva. De plusz programokat is, amire rohadtul nincs szükséged. Hiába törlöd le őket, később megint visszarakja. Rohadt idegesítő.

Amúgy az egész cikk vicces. 1 oldal lehoz valami conspiracy dolgot amire persze írni kell, hogy mekkora szemetek. A "hír" forrás meg nyilván sincs megemlítve... :(


dabadab
(titán)
Blog

"Az egyik internetes oldalon lehozták azt a hírt"

Hát ha az internet megírta, akkor úgy is lesz.


Hieronymus
(őstag)
Blog

Nagyot nem lehet tévedni.
Garantáltan emelkedni fog a Windows ára a következő 100 éveb belül. :DD

A viccet félre téve. Eddig is volt teljesítmény függő Windows ár.
Első körben 8"-ig kapták ingyen a Windowst, az OEM gyártók, az ingyen Atom processzor mellé.
Később 10"-ra emelték a határt.
Home és Pro változatok most sem támogatják a többprocesszoros rendszereket.
A Home 128GB memóriát támogat a Pro 512GB
Nyilván ezek a korlátok az átlagfelhasználók számára érdektelen.

A vársárlók többsége (tudom Magyarország kivétel) Olyan OEM terméket vásárol, amin elő van telepítve a Windows. Benne van a gép árában. De nem is akarnak külön Windowst vásárolni, mert nem szakemberek. Ha csak egyszer kell szakember segítségét igénybe venni, kb. kifizetik a Windows árát. Lopott Windowszal még a szakember hívása is körülményes.

Vér Istvánkát sem érinti a dolog, már csukott szemmel tudja újratelepíteni az értéktöbblettel szerzett példányát.


blade zte
(őstag)

Szerintem meg csökkenni fog az ára, sőt, teljesen ingyenes lesz.

A Microsoftnak nem (helyesbítek, egyre kevésbé) bevétel már egy-egy Windows értékesítése. Neki az a bevétel ha minnél jobban behálózza a usereket a platformjába.

Ez pont annyira magától értetőtdő, mint hogy a facebook sem kerül pénzbe mert abban az esetben rég vesztett volna a közösségi oldalak piacán. Az internetes szolgáltatások piacán ez a gondolkodás+értékesítési módszer az évtizedek alatt teljesen berögzült az emberek elméjébe, a játékokéban mostanra érett meg, az egyéb szoftverek esetében meg pár éve vetették még csak el a magját.

Lehet, hogy kissebb teljesítményű gépeken ingyenes a Windows, de ennek inkább az az oka hogy arra a versenyszférára akarták limitálni ezt az engedményt, ahol a kezdetektől fogva abszurdum fizetni érte, és ezek a tabletek.

[ Szerkesztve ]


Pécsi gyerek
(addikt)
Blog

Peddig van ilyen :W Nekem 2 hónapig nem frissített,aztán gondolt eggyet és mind a kettő gépemre felrakta a legújabb build-et. :W Minden lehetséges módon levolt tiltva.Undorító. :((


Lacc
(aktív tag)

Azért jól gondoljátok meg :).
Ez volt az egyik kedvence sorozatom: Linux Sucks, kár hogy vége.
A kedvenc részem benne: "accidentally uninstalling sudo". :C Jó dolgok vannak benne, amelyek igazak (voltak, vagyok azok még mindig)


blade zte
(őstag)

Nem annyira nagy probléma hogy vége szerintem, szó volt róla hogy túl redundánssá vált az egész. Lunduke nemrég állt át teljesen közönség által finanszírozott formába és "gyárt" számos érdekes tartalmat, mint hogy pl. 30 napig kizárólag a terminál használatával végzi a munkát.


Gibo
(senior tag)

Én azt rühellem inkább bennük, hogy egyre több mindent igyekeznek kivenni a kezedből...ha csak simán a beállítások menüpontot választod (vagy hogy is hívják magyarul) akkor ott egy herélt menübe érsz. Ha nem tudod hogy van a vezérlőpult menüpont akkor máris nem találsz egy csomó mindent... ráadásul állítólag a vezérlőpultot is el akarják tüntetni...überszopás lesz mindent parancssorból konfigolni adminként... :o


SteveK88
(tag)
Blog

És melyik az az "egyik internetes oldal" ? Ez így elég hoax szagú. :F


janeszgol
(nagyúr)

Ha valaki csak siman leszarozza, oke. De ez a "miert fizessek, hogy mas kodjat futtassam" szoveg, hm erdekes. Elegge kimozdit a komfortombol. :)


Cucuska2
(őstag)
Blog

Számomra az a világvége, amikor w10 Home-ot adnak 1500 eurós ultrabookra, és MO-n nincs lehetőség próval venni.


mbalint987
(aktív tag)
Blog

Én meg azt rühellem, hogy még mindig létezik Vezérlőpult. Pateroljanak át minden beállítást a Gépházba, aztán takarítsák el a Vezérlőpultot, mert egyszerre a kettő létezésének semmi értelme sincs.

(#20) Cucuska2: 2-3 évig Windows 8.1 Core-t használtam (és nem igazán játszottam vele, de szoftvert fejlesztettem és virtualizáltam rajta), és alig éreztem hátrányát, hogy nem Pro-val nyomulok (mondjuk a gpedit hiányzott).

[ Szerkesztve ]


kraftxld
(nagyúr)
Blog

A Home már úgy XP óta nem támogatta a több procis rendszereket, a Win 10 pro meg elvan 2 fizikai CPU-ig meg 256 core-ig.


Domonkos
(Ármester)

Mert ennek a mondatnak tenyleg nem a komfortacio volt a celja. :)
Felreertes ne essek - en sem tartom rossznak a windows-os rendszereket, ha csak a pro oldalukat nezzuk, de sajnos tul sok a kontra. Osszessegeben meg igy igen felejtos :N ~ szamomra.


Cucuska2
(őstag)
Blog

Nálam a Hyper-V és a Bitlocker az, amire azt mondanám, hogy hiányzik. A Hyper-V is csak azért, ha teljesítményfontos dolgot kéne csinálni VM-en belül, mert azon túl szép és jó a VMWare.
A Bitlockert pedig lehet szeretni és utálni.


mbalint987
(aktív tag)
Blog

"ha teljesítményfontos dolgot kéne csinálni VM-en belül, mert azon túl szép és jó a VMWare"
VMware Workstation-t használok (ha helyi gépen virtualizálok), gyengébben teljesítene mint a Hyper-V?

A BitLocker-t én csak Windows To Go SSD-men használom, noteszgépen nem hiányozna az a pár százalék lassulás, ami mondjuk a bekapcsolásával járna.


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Én XP és Win7 után rühellem a Gépházat, de hát nem vagyunk egyformák. a Win8.1 óta rühellem a Windowst. Még mindig Windows 7-et használok és tépem a hajam, ha valakinek Windows 10-es gépet kell konfigurálnom. Persze, egy rendszergazdának mindig up-to-date-nek kell lennie, de otthon nem kell Win10.


Dr. Romano
(veterán)
Blog

Gépház? Nagyon ritkán járok benne pedig W10 van a gépen.


jamez
(senior tag)

Xt-n kezdtem és végigkínlódtam a DOS-tól mindent. Most W10 van a gépemen és soha nem kell semmit babrálnom benne.
Ez a fúj windows egy tömeghisztéria. Kb olyan mint a fúj 3D. Divat szidni. És neked van??? Ja az nincs. :K :U
Szerintem akik most W7 nagy funjai, korábban meg a W95-öhz ragaszkodtak. Mikor a 95 kijött meg a DOS-t majmolták divatból...


mbalint987
(aktív tag)
Blog

Nekem amúgy mindegy, csak egyszerre ne létezzen mindkettő. Vagy Gépház vagy Vezérlőpult.


Gibo
(senior tag)

a legnagyobb gond, hogy a Microsucks maga sem tudja mit honnan akar vezérelni. Van amit lokal kell beállítani, van amit AD-ból kap a gép és vannak megint olyan dolgok, amik felhöböl vezérelhetöek...àtgondolatlan az egész koncepció. adminként pedig hajmeresztö amit a MS csinál...èrtem én, hoyg minimális fejlesztés megy házon belül, de legalább a koordinációt megoldhatnák, hogy ne 4 helyen kelljen beállítani mindent, hoyg müködjön is...de itt mát lassan eltérünk az alapkérdéstöl... :))

Jamez a legnagyobb gond az inkább az amit fent már írtam -> maguk sem tudják, hogy mit hogyan csináljanak. A Win7 azért sikerült jól mert ott szinte mindent offline müködésre terveztek helyi hálóból. A Win 10 ill. 8 legnagyobb rákfenéje pont az, hogy ott már cloud felé mozognak, de nem sikerült eldönteni hoyg mit v´ltoztassanak és mennyire. Tipikusan a kettöt elöre másfelet hátra esete, aminek aztán az az eredménye, hogy nem müködik vagy nem rendesen müködik egy csomó minden. Folytatódik azzal, hoyg a saját termékeiket is folyamatosan újrapozicionálja´k, lásd Skype / Lync vagy épp Sharepoint / OneDrive esete. De ott vana felemásan sikerült Azure is...

[ Szerkesztve ]


ncc1701
(veterán)

Téves. Aki most a w7-hez ragaszkodik, az xp-t használt, és nem váltott vistára. A 95-98-ME vonalról az ember már anno váltott 2000 szerverre, majd onnan xp-re. És azért használ ma az ember w7-et, mert megszokta, és nincs épkézláb észérv arra, h váltson. Majd ha nem lesz támogatott.

üzenetek