[Re:] [tghwinner:] Hibernált NTFS meghajtóról adatmentés Linuxal (Lubuntu 14.04.5) - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


dark2
(tag)

Köszönöm szépen! :R Nekem nagyon hasznos, mert néha a gépemen a win visszakapcsolja a fast boot-ot, olyankor ugyanígy nem lehet felcsatolni az ntfs partíciókat.


lev258
(veterán)
Blog

Biztos lesz, akinek hasznára válik a segítő videó, de engedj meg pár megjegyzést hozzá.
Windows alatt teljes leállításhoz elegendő a Shift-et nyomva tartani, amikor rányom az ember a kikapcsolásra (legalábbis amíg meg nem változtatják ezt a lehetőséget).
A ro valójában read-only, vagyis Linuxon az így felcsatolt partícióra nem lehet fájlokat másolni, vagy azon módosítani. Ez a hibernálás miatt van így, nehogy a fájlrendszer sérüljön ilyen helyzetben beavatkozás miatt.


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Olyankor viszont, mikor egy hardver hiba miatt (legtöbbször bad sectoros HDD) már az Indítási Javítás se hozza vissza a Windowst, akkor ez igen is nagy segítség az adatmentésben.

[ Szerkesztve ]


lev258
(veterán)
Blog

Remélhetőleg olyan problémája senkinek se lesz, az már ennél jóval veszélyesebb helyzet.


ivana
(Ármester)
Blog

Mondjuk a windows félet hibernálós fastboot csodát szerintem alapból érdemes letiltani. Normális SSD-s rendszer gyorsul tőle :)


lev258
(veterán)
Blog

Viszont nem egyszer történt már meg, hogy egy Windows frissítés visszakapcsolta a felhasználó tudta nélkül. Nem én mondom, hanem az internet.


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Nekem ez az első lépésem, ha hozzám kerül egy gép. A hibernálást kikapcsolom mindig. De ezt ugye sok rendszergazda nem csinálja meg...

üzenetek