[Re:] [tghwinner:] Pentium 4 HT - Még mindig használatra képes? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


solfilo
(veterán)
Blog

Köszi a beszámolót! :)

"YouTube esetében picit szomorkás vagyok, az IGP miatt csak 480p-t tudok lejátszani vele laggmentesen. Egy videokártya segítségével el lehet érni a 720p lejátszást is, ezt neten láttam is letesztelve."

Ehhez ma már GT 1030 vagy RX 550 kell, mert a youtube átállt VP9-re. Korábban valóban segített elég sok VGA a gyorsításban, tán HD4xxx szériától kezdve, de ma már sajnos nem így van. :(


Silεncε
(őstag)

h264ify a lelke


solfilo
(veterán)
Blog

Igen, valóban, egy ideig azzal nyomtam én is (A8-7600-am van), de aztán rájöttem, hogy 1440p-ig kitolja prociból is, úgyhogy leszedtem az addont. :)


domos
(senior tag)
Blog

No offense, de a "használatra képes" ilyen kontextusban eléggé magyartalan.

Hogy ON is legyek: A Pentium 4 2018-ban felejtős. Sokat fogyaszt, brutálisan melegszik, és semmire nem alkalmas.


Silεncε
(őstag)

Fűteni jól lehet vele :D


Gdi
(senior tag)
Blog

...semmire nem alkalmas...
Alap irodai munkára, levelezgetni, SD/DVD videózgatni bőven jó lenne.
RDP és egyéb terminálos munkákra is.
És, mint írtad télen jó fűtéskiegészítő is lehet. :)


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Vannak olyanok, akik nem tehetik meg maguknak az új és jobb számítógépeket. Ez egy lehetőség az alternatív felhasználásra. A környékemen elég sok egy magos számítógép található, néha Windows XP-vel. Rossz esetben Windows 7-el. Amint írtam, én is DV kazetta digitalizálásra használom, ugyanis a gépemben a nagy gépemben TV Tuner található, azt többször használom és nem cserélgetem. A másik PCI slotot meg kitakarja a dupla magasságú Radeon HD 5770. Én se minden nap használom ezt a gépet, viszont célszámítógép és arra tökéletes. Mivel célszámítógép, teszteltem a Lubuntu 16.04-et.


Viktor77
(félisten)

15K-ból 1155-ös konfig jön ki (proci+lap+4gb ram), talán nem kell mondanom mennyivel erősebb.
Ha ennyi sincs, 10-12K körül 775-ös kétmagos project, szintén fényévekkel gyorsabb a P4-nél.


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Valóban kis pénzből egy c2d jobb megoldás.Bár 775 deszkát vettem Xeon 4 magos proci plusz 4Gb ram 15-ért úgy 2 éve.P4 inkább ha más nincs és nincs szíve kidobni az embernek hadra fogható.Pár éve használtam és már akkor is elég köhögös volt a net.


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Sokan ezt nem látják be. Nagyon sokan nem hajlandóak pénzt áldozni egy új konfigért, pedig néha én is javaslom. erre az a kifogás, hogy "miért kellene, hiszen amikor vettük a gépet még jó volt". Ennyire analfabéták az emberek informatika téren. Mint írtam, ez egy javaslat a régi konfigok életre keltésére és meglepett az eredmény.


draco31
(veterán)
Blog

Ilyenekbe futok bele én is sokszor, hogy milyen drága volt ez 10 éve, meg stb. Most meg nem hajlandó rá 5000-et költeni, hogy használhatóbb legyen, inkább csak sírnak, hogy milyen lassú.


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Ugyan ez a helyzet :D Ha memória és Proci árat mondok 3-5ezer között, már szívják a fogaikat... 775-ös C2D is van ennyibe és ha használtan mondom a beszerzési lehetőséget, megint szívják a fogukat. Hiányolják a számlát...


domos
(senior tag)
Blog

Én ilyen emberekkel szimplán nem vagyok hajlandó foglalkozni.


8th
(őstag)
Blog

Nemrég vettem az aprón HP brand gépet (AMD X2 5000B, 4GB DDR2, 160GB, Radeon 3100 IGP) 12hónap garival. Youtube-ra, böngészni hibátlan. Kemény nyolcezer forint volt.
P4-re már maximum csak Win98-at + XP-t raknék és megtölteném tuti jó retró játékokkal.

[ Szerkesztve ]


Szakbarbár
(aktív tag)

Ezeknek az embereknek más az értékrendjük. Lehet, hogy simán elvernek tízezreket szerencsejátékra vagy ruha/cigi/pia/telefon/kocsi-ra (tetszőleges választható), de számítógépekre sajnálják a pénzt. Ugyan ez persze fordítva is igaz, van aki gondolkodás nélkül szóra a pénzt a PC-re de elvan a legolcsóbb telefonnal is.

Ha csak a számla hiányzik: Vannak használt PC értékesítéssel foglalkozó cégek, pl most egy DELL OPTIPLEX 780 SFF C2D E8400/2GB/160GB/DVD 21.500 Ft 1 év garanciával. Én ilyeneket szoktam javasolni ha valaki kérdezi mit vegyen kevés pénzből. Még mindig jobb mint egy P4.
A kedvenc mondásom az, hogy "a nagymamának még jó lesz". Nem, neki már nincs sok ideje hátra, ne a homokórát bámulja a hátralevő életében :D


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Az első bekezdéseddel teljesen egyet értek. Mindenki arra költ, ami a hobbija és a vágya. Én mondjuk 1c/2t-től kevesebbet vártam el, mint amennyit vissza kaptam. :D
Őszintén? Az a szomorú, hogy árulnak 70ezerért ilyen teljesítményű laptopokat, teljesen új kiszerelésben, friss perifériákkal. A sok tudatlan meg az ilyen gyenge laptopokat veszik meg...


Frawly
(veterán)

A legfontosabb nem került bele a cikkbe, hogy pontosan milyen proci. Azt értem, hogy 775-ös foglalatú P4, ami HT-t is támogat, de ebből is volt többféle. Gyanítom, hogy Prescott vagy olyan Pentium D, ami még egymagos.

Nemrég beleakadtam egy YT-os videóban, ahol P4 630-ast teszteltek, az már nagyon késői P4, kétmagos, lényegében a Core Duo alapjaira épül, betoltak mellé 4 GB DDR2 RAM-ot, egy SATA SSD-t, meg egy combosabb régi dedikált videókártyát, és egész szépen futott minden, Win10 Prof 64 bit, böngészés, FullHD YouTube videó, meg régebbi játékok, mint a Crysis 1 és hasonlók. Az ne felejtsük el, hogy a P4-ek rendkívül széles skálán mozognak, a 423-as foglalattól a 775-ig, gyártották 2000-2008-ig, sok generáció volt belőle.


8th
(őstag)
Blog

Hogy micsoda? A Pentium D egymagos de a P4 630 kétmagos és a Core 2 Duo alapjaira épül? :D A nevükön kívül sok köze nincs egymáshoz a két generációnak. Én P4 661-ról váltottam anno E2140-ra. Utóbbi már alap órajelen is sokkal erősebb proci volt mint a 3.6GHz-es P4.

[ Szerkesztve ]


Frawly
(veterán)

Bocs, ezt tényleg szarul fogalmaztam meg, úgy értem, hogy ugyanarra a Pentium M architektúrára épül, mint a Core Solo/Duo procik, tehát egyfajta korai Core procinak tekinthető. Persze csak a kései Pentiumokra igaz. Az általad említett P4 661 is ilyen. Ezek valójában már csak a nevükben P4-ek, sok közük nincs az eredeti Willimette, Northwood, Prescott családhoz, mivel már nem a Netburst architektúrára épülnek, nem véletlen, hogy a Cedar Mill kódnevet kapták. A teljesítményük is nagyobb a sokkal alacsonyabb órajel ellenére, sokszor kétmagosak, nem melegednek annyira, már DDR2-őt is támogatnak, stb.. Valószínű a cikkírónak nem ilyen P4-e van, de azért gondoltam rákérdezek, hogy PONTOSAN milyen procival próbálta. A gép típusát írta, rá tudnék keresni, az default milyen procival jött, de egyrészt nincs kedvem nyomozgatni, másrészt a gépben már az előző tulaj is procit cserélhetett, így nem ad biztos infót.

[ Szerkesztve ]

üzenetek