[Re:] [TheLázs:] 23-25 Másfél év szikkadó beton - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(őstag)
Blog

"Mit takar egy géptervező munkája? "

Nem mindegy?
Amúgy a megnevezése nagyjából takarja a feladatkört. Feladatspecifikus gépeket terveznek a géptervezők.

Rosszul közelíted meg a problémát. Egy - két életévet hatalmas energiával végigdolgozol, majd egyetlen mozdulattal kukázod.

Látatlanból azt írom, hogy szakácsként is újra kezdheted és mesterszakács szintre juthatsz. Elegendő energiát tudsz beletolni a dologba. De nem leszel boldog tőle.
Most ülj le és gondold végig, mi az ami egy életen át felvállalható számodra. Egy olyan projekt, amiben nem csak jobb lehetsz másoknál, hosszú távon, örömöd is leled benne.
Pék, szakács, formatervező, építészmérnök, politikus, .... bármi ami vágyaidat gerjeszti. Abba told bele az energiát. Boldog és elégedett ember életét fogod élni.

A probléma azonos aminek a megoldását motor projektként indítottad el. Azt nem kell kukáznod, sőt meg sem teheted. De a prioritás az elégedettként akarom leélni az életem projekté.


TheLázs
(csendes tag)
Blog

Teljesen megértem amit mondasz, viszont a témámat nem találom. Úgy belekezdeni ebbe-abba, hogy "ne legyen semmi értelme", nagyon sajnálok.

A géptervezős kérdés pont hasonló felderítő szándékkal készült: szeretnék pontosabb képet kapni, mert amit te írtál, az a célgép tervezésre nagyjából igaz, de sok egyéb tervezői iránnyal nem 100%-ban fed át.

Érdekes területeket említettél meg. Tudom, hogy a kereskedelemmel/reklámmal még lesz tennivalóm, de azt "bénának" érzem az eddigi tanulmányaimhoz képest.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Meg hát nem is lehet mindent eltervezni, vagyis el lehet, de úgysem úgy alakul. Magadat kell megismerned kicsit és a környezetedet. Ehhez azonban dolgozni kell. Ha még nem tudod, mit, akkor legfeljebb később irányt váltasz; van ilyen. A férfi úgyis 40 évesen lép alkotói korba...

Ha teheted, nézz ki külföldre 1-2 évet!

[ Szerkesztve ]


#90088192
(senior tag)
Blog

Már aki, én egyre lustább vagyok, lassan a szemem nyitvatartását is át kell alaposan gondolnom.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Kiveszik belőled az élet?
Mi a legfőbb vágyad? :)


#90088192
(senior tag)
Blog

3 het után haza menni és először a kutyákat majd asszonykát üdvözölni. Mert ilyen sorrendben találkozom velük.
Aztán kicserélni a hibás házi vízművet, atvezetekelni mert hülyén van megcsinálva, megjavítani a csapot és az eltört csövet, kicserélni az automon a váltó szűrőt, megcsinálni a nagy szervizt asszonyka autóján, és ha végeztem jöhetek vissza dolgozni....


bkercso
(nagyúr)
Blog

Ez nem ér meg egy szemnyitvatartást? Mert akkor más vágyat kell találni.


#90088192
(senior tag)
Blog

Lehet veszek egy gombos villát, aztán elkezdek lottozni.

üzenetek