[Re:] [TheLázs:] Igényfelmérés - kevésből sokat - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


domos
(senior tag)
Blog

Én szívesen olvasok itt bármiről ami IT, szóval engem érdekelne. Viszont ha jól láttam, ezekben 4. generációs i5 vagy i7 15W-os proci van. Ezekben van bőven elég kakaó az ilyen feladatok végrehajtásához, és szerintem túl nagy különbséget nem lehet kihozni szoftveres tweakeléssel. SSD, dual channel RAM min. 8GB, aztán hadd szóljon.


TheLázs
(csendes tag)
Blog

Hát, de valahogy mégis kicsit lomhának érzem. Ezért minden ponton megpróbálnám kihozni belőle a legjobbat. Konkrétan itt csak SSD jöhet szóba, amit épp ezekben a percekben bővítettem (2. msata slot). Itt tennék egy mérést, hogy melyik gyorsabb, aztán mehet arra a csupasztott windows...

... és így tovább


domos
(senior tag)
Blog

Pontos spec?


sh4d0w
(nagyúr)
Blog

Szerintem egy 15W-os CPU nagyon kevés CAD-hez.


UnA
(Korrektor)
Blog

Pontosan mit jelent a "lomha" viselkedés?


AxBattler
(félisten)

Egy i7-es X230-al valóban jobban járhat... IPS kijelző, 2x8GB RAM, mSATA SSD, és repül az idő. :)


domos
(senior tag)
Blog

"egy-egy egyszerűbb rajzot"

Egyszerű 2D rajzokhoz elég. Feltételezem hogy nem 3D-s dolgokat akar mutogatni ezzel a géppel, mert ha igen akkor nagyon el van tévedve.


TheLázs
(csendes tag)
Blog

A komplett spec:

E7240
i5-4300U
2x4 GB DDR3 (PC3-12800)

És két mSata SSD, egy 240-es, és egy 120-as.

Egyébként tényleg csak nagyon 2D feladatokra használom, a bonyolultabb testmodellek már a frissen beújított Ryzenen pörögnek.


domos
(senior tag)
Blog

És ez így milyen szempontból lassú? Amiket írtál ahhoz elég kéne hogy legyen.


t72killer
(titán)
Blog

i7 5600u+gt840m-el szerelt e7450 tulajként félfüllel be fogok nézegetni ;] . A komoly teljesítményről a sok intel-sebezhetőségi "p.tsch" miatt lemondtam már, pedig amikor vettük kb 3éve, igencsak ütős kis masina volt.

Jelenleg a gyerkőc első starcraft-os szárnycsapásaihoz szolgáltat alapot, de én már a saját drónvideóink visszanézésekor is hisztirohamot kapok (a dji hevc videói totál kifektetik az intel és a maxwell grafikát is).

[ Szerkesztve ]


sh4d0w
(nagyúr)
Blog

Ez egy 2 magos CPU, HT-vel 2.6. Ez a Celeronok szintje, ráadásul 15W, azaz az órajelek sincsenek az égben. Egyszerűen ma már kevés.


domos
(senior tag)
Blog

Köszönöm az infót, de ezeket én is tudom magamtól is. :P Szerintem még ma sem kevés, de persze kinek milyen elvárásai vannak. Nekem pl. van 2in1 eszközöm Core M 5y71 procival, ami 4.5W-os cucc, és nekem az sem kevés, arra amire használom. :))


TheLázs
(csendes tag)
Blog

Pontosan, a feladat adja meg az igényeket. A fő játékos gép egy 1700x rx580 páros, ez csak arra kell, hogy az egyetemen és a kocsiban nálam legyen amikor valami gyorsan kell.


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Attól függ, az inventor pl. tökéletesen elvan celeronon- pentiumon is, amíg csak egy egyszerű alkatrészről van szó. Nagyobb szereléseknél természetesen elvérzik.


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Nem tudjuk miről van szó, de a legtöbb programban cad rajzhoz először a 3D-s modelljét kell megcsinálni. Oda is elég, az ilyet úgy lehet kikészíteni, ha nem cad szoftverből importál valamit. Mondjuk egy grafikus átküld pármillió háromszöget.


domos
(senior tag)
Blog

gyár layoutot rajzolni pl nem kell 3D


ivana
(Ármester)
Blog

Nekem volt 4300u-val céges gépem. Érezhetően gyengébb volt, mint a saját 2520m-es thinkpadem, kb. az első 35W-os i5-ökkel lehet pariban real life vagy azokkal sem (benchmark ezeknél az U-s prociknál elég gyakran még turbo módban fut le...). Most 8350u-s van az más kategória.

üzenetek