Ez nem szárad meg, ugye ?
[Re:] [tildy:] Sós rudacska - karácsonyra - BLOGOUT fórum
hozzászólások
Anyu is sütött ilyesmit karácsony -szilveszter tájékán, de felénk ilyenkor volt szezonja a hájasnak is, abból a sós hasonló, csak levelesebb. Az édes pedig házi szilvalekvárral készült általában.
csak előrre szólok kib sok vaj kell hozzá
mert reszeled a tésztába
Thulcandra
(senior tag)
Na ne lázadjatok kömény nélkül ennek nincs igazi feelingje, igaz én is utálok ráharapni az egész köménymagra, ugyanúgy mint jópár más családtag vagy barátok, ezért én ebbe a rúdba meg a sajtos tallérba is őrölt köményt rakok. Az megadja a kellő, de nem túl intenzív ízhatást
Hamarosan mehetek én is a konyhába sajtos tallért sütni, hatalmas mikor az egész lakás bűzlik a forró, gáztűszhelyre ráégett zsírtól, ami sütés közben folyik ki a nyomóból a margarinnak és a sajtnak köszönhtően
Kiskoromban leszedtem a köményt róla, a gulyáslevestől meg rosszul lettem, ma magában is megeszem a szemes köményt. Frissen szoktam darálni, ha van időm, mert a bolti őrölt köményből sok kell, az intenzívebb ízhatáshoz.