[Re:] [tildy:] Sós rudacska - karácsonyra - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Ez nem szárad meg, ugye ? :)


tildy
(nagyúr)
Blog

Kb 1 hétig elég friss.


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Anyu is sütött ilyesmit karácsony -szilveszter tájékán, de felénk ilyenkor volt szezonja a hájasnak is, abból a sós hasonló, csak levelesebb. Az édes pedig házi szilvalekvárral készült általában.


ftc
(nagyúr)
Blog

csak előrre szólok kib sok vaj kell hozzá :)
mert reszeled a tésztába :)


Thulcandra
(senior tag)

Na ne lázadjatok kömény nélkül ennek nincs igazi feelingje, igaz én is utálok ráharapni az egész köménymagra, ugyanúgy mint jópár más családtag vagy barátok, ezért én ebbe a rúdba meg a sajtos tallérba is őrölt köményt rakok. Az megadja a kellő, de nem túl intenzív ízhatást
Hamarosan mehetek én is a konyhába sajtos tallért sütni, hatalmas mikor az egész lakás bűzlik a forró, gáztűszhelyre ráégett zsírtól, ami sütés közben folyik ki a nyomóból a margarinnak és a sajtnak köszönhtően :DDD


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Kiskoromban leszedtem a köményt róla, a gulyáslevestől meg rosszul lettem, ma magában is megeszem a szemes köményt. Frissen szoktam darálni, ha van időm, mert a bolti őrölt köményből sok kell, az intenzívebb ízhatáshoz. :)


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

Ez király! Ki is nyomtattam a receptet. Köszönöm! :)

üzenetek