üzenetek

hozzászólások


vargalex
(félisten)
Blog

Szia!

Budapesten szívesen ránézek soros porton...


energiezolee
(aktív tag)

Sziasztok!

Tud valaki küldeni boot nélküli gyári FW linket? Mert suste linkje már halott...

Köszi szépen előre is! Szép napot mindenkinek! :)) :R

[ Szerkesztve ]


Grg
(tag)

V1-eshez: link


Okosság
(tag)

Sziasztok!
Bekötötték az 1000/1000-es Telekom netet. Azóta betegeskedik a 4300-as router.Ha a transmission-be 2 vagy több letöltést indítok el, akkor 5 percenként újraindul vagy lefagy az egész router. A letöltési sebesség se megy feljebb 5MB/s-től (se torrentenként, se összesen). Van valami beállítás amivel helyre lehetne rázni?
A telekom router LAN1 portjából megy a net a 4300-as kék színű internet/wan portjába. Portot nyitottam az új routeren a transmission-nek.


suste
(veterán)
Blog

Pont azért indulgat újra, mert túlterheled. Ennek a routernek a normál teljesítménye a max 2-4MB/s-et tud. És ehhez is komoly korlátozásokat kell alkalmazni peer számokban.
Gigabites net torrentes kihasználására még a mai routerek sem képesek, nem hogy szegény 4300-as....


Okosság
(tag)

Naívan azt gondoltam, hogy mivel ez egy kétsávos és gigabites router, hogy nem okoz gondot neki majd a sebesség növekedése. De akkor belenyugszom. Egyébként úgy néz ki hogy én is rátettem egy lapáttal, mert miután erős lett a net, az alapértelmezett 20-at felvettem 50-re (peer-eket). Miután láttam a hozzászólásodat, visszavettem 10-re, de még úgy is fagy. Most levettem 5-re (torrentenként), de így még nem teszteltem.
Köszi!


qnadam
(veterán)

gyári fw-rel vezetéken kb 800 megabitet tud átengedni magán úgy, hogy nem torrentezik közben, openwrt-vel bekapcsolt hw offloaddal valamivel kevesebbet, offload nélkül ha jól emlékszem, úgy 300-at. nem erre találták ki szegényt.


rviktor25
(aktív tag)

Szerintem egyik SoHo routert se gigabit + rajta futó torrent-re találtak ki :D
edit: legalábbis még

[ Szerkesztve ]


Okosság
(tag)

Levettem a peer-eket torrentenként 5-re és így már nem fagy. A sebesség megmaradt a 4-5MB/s. Át lehet variálni a rendszert úgy, hogy a TPlink routerről csak a DLNA és a torrent menjen? Most ha a telekom routerre csatlakozok, akkor nem látom a másik routeren lévő winchestert. Meg akkor a wifijét is kikapcsolnám, mert úgy veszem észre, hogy az új erősebb.
Az IP címe még az elején át lett írva 192.168.1.1-ről 192.168.2.1-re valami ütközés miatt.


vanRobert
(tag)

Bocs, de 4-5MB...??? Ott valami más baj lesz.
4300-as routerem, gyári FW, 500-as net. Egy sok éves Zyxel NAS-on 10-12MBs a letöltésem. Azért csak ennyi, mert ezt tudja a NAS.


rviktor25
(aktív tag)

De ő a routeren magán próbálja, ott nem teljesen irreális :)


vanRobert
(tag)

Hahhhhh...Efölött elsiklottam.
Mondjuk én a céleszközben hiszek, az 55 funkciós "svájci bicskákban" kevésbé. Én a routert csak a hálózati forgalom managelésére használom, torrentre meg média szervernek meg NAS-t.


rviktor25
(aktív tag)

Egyetértünk. Nálam is csak routing, első fw layer és site to site vpn-re vannak a routerek, ráadásul olyanok amiket kifejezetten erre terveztek és egy rendes szeró minden másra. :)
De igazából meg tudom érteni azokat akik ezzel pénzt/helyet szeretnének spórolni (extra eszköz, áram). Csak hát lesznek limitációk.


dlac75
(csendes tag)

Sziasztok! Van egy WDR4300-as routerem, most vettem. OpenWRT van rajta. Szeretnék rá DDWRT-t. Tudom, hogy jobb az OpenWRT, de én a másikhoz szoktam. Légyszi segítsetek, hogyan tudnám megcsinálni. Előre is köszi szépen a segítséget. Üdv: Laci


rviktor25
(aktív tag)

TP-Link TL-WDR4300 - DD-WRT Wiki
"How to replace OpenWrt with DD-WRT" szekció

De egyes leírások szerint simán az OpenWRT webfelületéről is megcsinálja a firmware upgrade menüben. Azt viszont mindenhol fontosnak kiemelik, h a "factory-to-ddwrt.bin"-t használd, ne a webflash-est.


dlac75
(csendes tag)

Köszönöm szépen, kipróbálom


dlac75
(csendes tag)

Sikerült a OpenWRT felületéről, tökéletesen működik!
Köszönöm szépen a segítségedet!

üzenetek