[Re:] [Tüzi:] Túrógombóc - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


#24889344
(tag)

üdv

Én csak szeretném, mert még soha nem ettem túrógombócot. :O

[ Szerkesztve ]


nike_
(addikt)

Én nagyon szeretem. :D


ttower
(aktív tag)
Blog

imádom. recept jöhet :B


Kazimír
(őstag)

Ezt, amiről írtál, nem magad készítetted?


Ndruu
(MODERÁTOR)
Blog

Nálunk a túrógombócban nincs semmi belül. Csak színtiszta túrógombóc.:)
Lekvár csak a normál gombócba kerül... Általában szilvalekvár...

Amit a túrógombócnál is jobban szeretek, az a gőzgombóc (itt azt hiszem így hívják). Nálunk a "páronfőtt gombóc" nevet viseli, mivel gőzön, azaz párán kell megfőzni. Az túróval vagy szilvalekvárral a belsejében... Igazi csemege.

Amúgy meg váljék egészségedre a túrógombóc! :)


ladybug
(őstag)
Blog

Jaj, nagyon szeretem. :) Gyerekként nem ettem meg, de felnőttként rájöttem, hogy finom és nagyon is könnyű elkészíteni. Még csak simát főztem, de ha több időm lesz a lekvárosat is kipróbálom.

Recept: fél kg túró, 4 egész tojás, 2 dl búzadara, egy csipet só.
A túrót a tojásokkal, sóval és darával összekeverem reggel, és délben már csak vizes kézzel gombócot formázok belőlük, és sós vízben kifőzöm. Tovább kell főzni, mint a normál gombócot.
Ha kész pirított morzsába forgatom, és tálalom. Tejföllel és vaníliás porcukorral esszük. A lányiam ribizlilekvárral is kipróbálták, azt mondták finom.


Ndruu
(MODERÁTOR)
Blog

Most jut eszembe, hogy már két félét is ettem. Van a lágyabb verzió (ezt keresztanyám készíti) és van amit anyám csinál, az keményebb.

A lágyabb verzió az tényleg finom tejföllel és vaniliás porcukorral, de a keményebb az csak simán cukorral.


#24889344
(tag)

Szia

Kösz a receptet, hamarosan kipróbálom.


Tüzi
(veterán)
Blog

Málna, eper, szamócalekvárral nagyon lehet kajánli befele.

Ribizliset még nem próbáltam, de ladybug miatt ki fogom :)

Cseresznyéset már valaki?

[ Szerkesztve ]


Lortech
(addikt)

De a túrógombócba már nem kell elvileg lekvár. Az "natúrban" (is) tökéletes.
Vagy szoktak tenni bele máshol is?
A sima gombócban, aminek a tésztájában krumpli van, abban szokott lenni nálunk jóféle házi szilvalekvár, ami olyan fekete, mint az éjszaka. Az is elsőosztályú.
Na, pont azt nem olvastam csak amiben már írták ezt.

No, én le is adom hétvégére a gombócrendelést telefonon édesanyámnak. :R

[ Szerkesztve ]


R
(aktív tag)
Blog

a lekvárt elnyalom, a többit lesz....:-D


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Imádom a túrógombócot, de nem a mienket. A mienk kecskeordából (bloááá) készül.


Tüzi
(veterán)
Blog

Pedig próbáld ki, jó a lekváros túrógombóc is. Natúrban is jó, főleg prcuokr+tejföl kombóval. Lekvárhoz nem igazán megy a tejföl, viszont ad levet, így nem lesz száraz. Ezt a ribizliset, meg cseresznyéset ki kell próbálnom :)

Tapasztalataidat majd oszd meg velünk :B

[ Szerkesztve ]


Tüzi
(veterán)
Blog

Csak a hagyományos tehéntúróból ettem még eddig :B


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Szerencsés... :DDD


tkazmer
(addikt)
Blog

tejföllel szeretem nagyon, és sok porcukorral, a gombócok pedig legyenek kisméretűek, lehetőleg olyan 1.5-3cm átmérőjűek max. (lekvár nélkül, bár ilyen méretűbe nem is lehetne lekvárt tenni)
amit néha még fogyasztok hozzá, az jó sok alaposan megcukrozott prézli.


#97544192
(őstag)

Én is nagyon szeretem, régebben annyit ettem, hogy már MAJDNEM megutáltam! :DD :DD :DD


Tüzi
(veterán)
Blog

Szegény te. Há' minnyá' megsiratlak :O :DDD


Tüzi
(veterán)
Blog

:K


Lortech
(addikt)

Jelentem megvolt a gombócevés. Jó volt, de egy picit kevés volt benne a túró, így nem volt olyan jó az állaga, kicsit ruganyosabb volt mint optimális.
Nyakonöntöttem egy részét házi málnadzsemmel. :))


Tüzi
(veterán)
Blog

:D Most hétvégén kipróbálom igazi málnával középen, meg cseresznyével, meg eperrel. Igaz, csak lefagyasztott van, de szerintem ez is megteszi most :B


birno
(addikt)

Nem mai topik, de feltűnt, hogy senki nem szokta fahéjas cukorral enni, natúran, zsemlemorzsa nélkül.
Úgy a legjobb szerintem. :)


Tüzi
(veterán)
Blog

ki kell próbálnom, jól hangzik :K


Timocicu
(aktív tag)
Blog

Nagyon fincsi úgy is, de én nem zsemlemorzsát szoktam pirítani alá, hanem búzadarát! :K


Lenry
(félisten)
Blog

nekem mindegy, csak legyen rajta legalább fél liter tejföl :DDD


Bordoi
(őstag)
Blog

Hmmm lekvárral még nem ettem, de kifogom próbálni. :DDD
Jó ötletet adtál, köszönöm. :R


Timocicu
(aktív tag)
Blog

tejföl nélkül nem is gombóc a gombóc, mondhatni kötelező feltét ... :K

[ Szerkesztve ]


Tüzi
(veterán)
Blog

Próbáld ki, hogy magozott cseresznyét, vagy kisebb epret raksz a közepébe, és egészben :))


Timocicu
(aktív tag)
Blog

Én meggyet vagy barackot is el tudok képzelni hozzá ;)
Tejföl nélkül, esetleg a gyümölcsből készített szósszal nyakon öntve :K

Nyami - nyami

[ Szerkesztve ]

üzenetek