üdv
Én csak szeretném, mert még soha nem ettem túrógombócot.
[ Szerkesztve ]
üdv
Én csak szeretném, mert még soha nem ettem túrógombócot.
[ Szerkesztve ]
Nálunk a túrógombócban nincs semmi belül. Csak színtiszta túrógombóc.
Lekvár csak a normál gombócba kerül... Általában szilvalekvár...
Amit a túrógombócnál is jobban szeretek, az a gőzgombóc (itt azt hiszem így hívják). Nálunk a "páronfőtt gombóc" nevet viseli, mivel gőzön, azaz párán kell megfőzni. Az túróval vagy szilvalekvárral a belsejében... Igazi csemege.
Amúgy meg váljék egészségedre a túrógombóc!
Jaj, nagyon szeretem. Gyerekként nem ettem meg, de felnőttként rájöttem, hogy finom és nagyon is könnyű elkészíteni. Még csak simát főztem, de ha több időm lesz a lekvárosat is kipróbálom.
Recept: fél kg túró, 4 egész tojás, 2 dl búzadara, egy csipet só.
A túrót a tojásokkal, sóval és darával összekeverem reggel, és délben már csak vizes kézzel gombócot formázok belőlük, és sós vízben kifőzöm. Tovább kell főzni, mint a normál gombócot.
Ha kész pirított morzsába forgatom, és tálalom. Tejföllel és vaníliás porcukorral esszük. A lányiam ribizlilekvárral is kipróbálták, azt mondták finom.
Most jut eszembe, hogy már két félét is ettem. Van a lágyabb verzió (ezt keresztanyám készíti) és van amit anyám csinál, az keményebb.
A lágyabb verzió az tényleg finom tejföllel és vaniliás porcukorral, de a keményebb az csak simán cukorral.
Málna, eper, szamócalekvárral nagyon lehet kajánli befele.
Ribizliset még nem próbáltam, de ladybug miatt ki fogom
Cseresznyéset már valaki?
[ Szerkesztve ]
De a túrógombócba már nem kell elvileg lekvár. Az "natúrban" (is) tökéletes.
Vagy szoktak tenni bele máshol is?
A sima gombócban, aminek a tésztájában krumpli van, abban szokott lenni nálunk jóféle házi szilvalekvár, ami olyan fekete, mint az éjszaka. Az is elsőosztályú.
Na, pont azt nem olvastam csak amiben már írták ezt.
No, én le is adom hétvégére a gombócrendelést telefonon édesanyámnak.
[ Szerkesztve ]
Imádom a túrógombócot, de nem a mienket. A mienk kecskeordából (bloááá) készül.
Pedig próbáld ki, jó a lekváros túrógombóc is. Natúrban is jó, főleg prcuokr+tejföl kombóval. Lekvárhoz nem igazán megy a tejföl, viszont ad levet, így nem lesz száraz. Ezt a ribizliset, meg cseresznyéset ki kell próbálnom
Tapasztalataidat majd oszd meg velünk
[ Szerkesztve ]
Csak a hagyományos tehéntúróból ettem még eddig
tejföllel szeretem nagyon, és sok porcukorral, a gombócok pedig legyenek kisméretűek, lehetőleg olyan 1.5-3cm átmérőjűek max. (lekvár nélkül, bár ilyen méretűbe nem is lehetne lekvárt tenni)
amit néha még fogyasztok hozzá, az jó sok alaposan megcukrozott prézli.
Én is nagyon szeretem, régebben annyit ettem, hogy már MAJDNEM megutáltam!
Jelentem megvolt a gombócevés. Jó volt, de egy picit kevés volt benne a túró, így nem volt olyan jó az állaga, kicsit ruganyosabb volt mint optimális.
Nyakonöntöttem egy részét házi málnadzsemmel.
Most hétvégén kipróbálom igazi málnával középen, meg cseresznyével, meg eperrel. Igaz, csak lefagyasztott van, de szerintem ez is megteszi most
Nem mai topik, de feltűnt, hogy senki nem szokta fahéjas cukorral enni, natúran, zsemlemorzsa nélkül.
Úgy a legjobb szerintem.
Nagyon fincsi úgy is, de én nem zsemlemorzsát szoktam pirítani alá, hanem búzadarát!
nekem mindegy, csak legyen rajta legalább fél liter tejföl
Hmmm lekvárral még nem ettem, de kifogom próbálni.
Jó ötletet adtál, köszönöm.
tejföl nélkül nem is gombóc a gombóc, mondhatni kötelező feltét ...
[ Szerkesztve ]
Próbáld ki, hogy magozott cseresznyét, vagy kisebb epret raksz a közepébe, és egészben