[Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


ernyo15
(csendes tag)

Örülök hogy létrehoztad ezt a topikot, én is vettem egy Philips Airfryert. Nagyon jól néz ki a hús a képen. Leírnád azt is hogy hány fokon sütötted?

Én tegnapelőtt próbáltam fasírtot sütni benne, na ennél jelentkezett a nagy fehér füst amit sok helyen írnak külföldi hozzászólásokban. 0,5 kg húsból csináltam 12 db diónyi golyót azt 160 °C -on 15 percig (ez az idő kevés volt neki) plusz a maradék húsból 9 db normál kissé ellapított fasírtot amiket 180°C -on kb. 18 percig (ennek fasírtabb íze volt). A fasírtokat is meg szoktam hempergetni zsemlemorzsában, az első körös golyókat befújtam olajjal is a nagyokat már nem, nem is hiányzott mert ahogy írtam annyi zsír kisült belőlük hogy egy idő után jött a készülékből a nagy fehér füst az alján égő zsírtól, ekkor öntöttem az aljába vizet hogy a zsír abba csepegjen, a továbbiakban nem is füstölt csak akkor amikor a víz elpárolgott és ismét csak zsír volt az alján.

Akinek van jó módszere a füstölés ellen a vízen (ezzel a módszerrel valószínűleg párolódik a hús) és a zsír kiöntögetésén (ez kissé macerás sütés közben) túl legyen szíves ossza meg.

Panírozott csirkemellet próbáltam még benne, 1/2 mellet kb. 3 darabra vágtam, szokásosan bepaníroztam, megkentem olajjal és 180°C-on kb. kétszer 9 percig sütöttem. Ez jó lett, a panír volt szárazabb mintha olajban sütöttem volna de legközelebb jobban bekenem.

Kipróbáltam a hozzáadott receptfüzetből a muffint az nem lett jó eléggé nedves maradt a közepe (a külseje jó volt) a megadott elkészítési paraméterekkel, bár lehet azért mert több tésztát tettem a formákba és több muffint sütöttem egyszerre a készülékben mint ami írva volt.

üzenetek