üzenetek

hozzászólások


opr
(addikt)

"Másfelől viszont feltűnő, hogy mekkora "merítés" van amerikai cégekből, és hogy milyen kevés más nemzetek versenyképes megoldásaiból."
Igen, ez nekem is feltunt, eleg szomoru. Mondjuk az is igaz, hogy nekem ~mindegy, csak verseny legyen, mert csak ugy van haladas. Ilyen szempontbol tok8, hogy csak amerikai cegek gyilkoljak egymast halomra a piacert, vagy masok is, talan csak abbol a szempontbol nem, hogy mas oraszagok, mas torvenyek, mas szabalyozasok, talan kielezettebb lehetne a verseny valtozatosabb resztvevokkel.

"Nem csak te látod így, nem véletlen, hogy az USAF egy pénzügyi támogatói rendszert indított a következő EELV tender előtt, amelyen a SpaceX-et leszámítva az összes nagyobb cég (ULA, Northrop Grumman, Blue Origin) kapott pénzt."
Ez amugy egy tok jo otlet lenne, elebemennek a monopolhelyzetnek, bar oszinten szolva nem ertem, ami ULA miert (marmint, dehogynem, politika...), hiszen mar tobbszor bizonyitotta, hogy szo szerint egeti a penzt, annyi penzt kapott, hogy abbol a SpaceX mar kb a holdon lenne, belakott bazissal. Gondolom ez innentol mar inkabb a presztizskerdes kategoria, hogy ha mar ennyi penzt beleoltek, akkor mutassanak mar valamit, kulonben kozrohely targya lesz az egesz bagazs. Vagy lehet csak az van, mint amikor valaki pokerben megy el tul sokaig, es hiaba erzi, hogy itt mar gaz lesz, megadja az utolso emelest is hatha alapon, aztan vagy bejon, vagy nem.

"A másodiknál arról van szó, hogy módosított és fejlesztett Cygnus űrhajókat indítanak majd az Antares rakéták."
Koszonom! :R

üzenetek