Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


pilóta
(veterán)

Mondjuk azért van igazsága is. Ha pl. a kórházak fejpénzt kapnának a csillámpóni harapásban meghaltak után, akkor simán top 100-as halálozás lenne a csillámpóni harapás...


Tuomas
(Ármester)
Blog

Én nem akartam belemenni, mert nagyon off, meg nem is szívesen szállok bele ilyen értelmetlen vitákba, de igen...Nem egy helyről hallottam, és nem is csak Magyarországról, hogy valaki meghalt mondjuk szívelégtelenségben (ez csak egy példa elég hétköznapi halálozási okra), semmi tüneti baja nem volt, ámbár kimutatták a vérében, hogy Covid fertőzött, a halál okának minden féle szemrebbenés nélkül beírták a koronavírust. Úgyhogy a statisztikával csak csínján.

[ Szerkesztve ]


Dare2Live
(nagyúr)
Blog

kb egyetértek. De nem erre reagáltam. És még amit te írtál attól se lesz konteos. Az üzleti világ kimondva, nem kimondva de ilyen.


Dare2Live
(nagyúr)
Blog

Nem tudom kitől hallottad de MOon fordítva volt. Az elején azt se tudtuk mi a "kovid". Inflenzába haltak meg az emberek. Késöbb pedig az élőknek se jutott PCR teszt így nem csoda a halottakat nem tesztelték.

Érdemes összevetni a tavalyi novemberi halálozásokat az azelötti 1-2-3-4évével. Brutál kiugrás van. Messze sokkal többen haltak meg MOon kovidban mint ami a hivatalos adat. [link]
A magyar helyzetet jól jellemzi, hogy ezek az adatok se a KSHtól vannak. Minden titkos. A királyi média alappján is csak bután néz az ember. Semmi köze a valósághoz. Egy PR maszlag az egész.

[ Szerkesztve ]


Tuomas
(Ármester)
Blog

"Érdemes összevetni a tavalyi novemberi halálozásokat az azelötti 1-2-3-4évével. "
Megtettem, igaz nem 1-2-3-4 évre visszamenőleg, hanem csak a 2019-2020-as év viszonyában, az I-III. negyedévre vonatkozóan, mert IV. negyedéves adatok a KSH-nál még nem állnak rendelkezésre. Szóval itt azt írják, hogy 2019-ben az első 3 negyedévben 97 742 fő halt meg, 2020 azonos időszakában pedig 94 494.
Ahogy mondtam, a statisztikával csak csínján.
A cikket amit linkeltél amúgy a 4 év halálozási átlagát veti össze a 2020-as év átlagával, 4 év átlaga meg nyilván nagyobb szórást ad.
A forrás meg zseniális. :DDD


llax
(senior tag)

Egy normálisan gondolkodó ember meddig vitte volna azon cégeit és fejlesztéseit, amelyre eleinte a nagy többség azt mondta, hogy lehetetlen és/vagy nem éri meg és/vagy marhaság az egész stb?


pilóta
(veterán)

Pont eddig, mint most és még tovább, ahogyan Musk teszi. A nemnormálisan gondolkodók meg pityeregnek a shortrészvényeik felett... :D


UnA
(Korrektor)
Blog

"... nagyívű, de minden racionális alapot nélkülöző kijelentései miatt se tudom komolyan venni."

De számít-e az, hogy te tudod-e őt komolyan venni? (vagy én téged, te engem, satöbbi).

Ezek csak szavak, és a végén csak a tettek számítanak majd.


llax
(senior tag)

Kár, hogy a "normálisan"-t nem tettem idézőjelbe :)
Itt nem abszolút értelemben, hanem az üzleti világban normálisnak elfogadottra gondoltam elsősorban.
Csak gondolj arra, néhány éve miket mondott legtöbb konkurens az újrahasznosítható rakétafokozatra...


pilóta
(veterán)

Csak gondolj arra, néhány éve miket mondott legtöbb konkurens az újrahasznosítható rakétafokozatra...
És utólag ki is derült, hogy ki volt a normális, és ki nem. :D


Cifu
(nagyúr)
Blog

Ez teljesen más történet véleményem szerint.

Akik nemet mondat az újrahasznosíthatóságra, azok egyszerűen nem voltak érdekeltek abban, hogy ilyen jellegű fejlesztések történjenek. Ez például megfigyelhető az ULA és az ArianeSpace esetén is. Az a fontos, hogy az állami pénz munkahelyeket teremtsen és huzamosabb ideig biztosítsa azt. Ehhez az kell, hogy folyamatos megrendelés szükséges. Ami egyszer használatos fokozatokkal könnyen teljesíthető.

Az Ariane 6 koncepció korszakában nem volt komolyanvéve az újrahasznosíthatás, csak immel-ámmal foglalkoztak vele, inkább a gyártás olcsóbbá tételén dolgoztak, ami még így is garantált hatást ért volna el. Csak aztán szembejött a valóság...

Volt bőven olyan hang az 1990-es és 2000-es években is, aki az újrahasznosíthatóságra törekedett, csak éppen állami pénzt nem sikerült szerezni hozzá (ilyen téren nagy mumus a Rocketplane Kistler, aki megnyerte a CRS pályázatot a SpaceX mellett, de aztán nem tudott kellő mértékű saját tőkét összekaparni). Saját véleményem alapján ez okozta az X-33 / Venture Star vesztét is. Ha jött volna az olcsó, újrafelhasználható hordozórakéta, az EELV megrendelésállomány által biztosított pénzek elapadtak volna Alabama államban...


Dare2Live
(nagyúr)
Blog

""Érdemes összevetni a tavalyi novemberi halálozásokat az azelötti 1-2-3-4évével. "
Megtettem

Dehogy tetted meg. Csak az egyértelműség kedvéért: Oda is írtad, hogy "I-III. negyedévre vonatkozóan". Nem az I-III. negyedév az nem november.

Ha az adott szines közérthető forrás nem tetszik akkor nézz KSHt. Novemberi adatok kint vannak. Vesd össze a tavaly, tavalyelöttivel. Add hozzá a kovidban meghaltak számát. Hát vmi nagyon nem stimmel. Vagy sokkal többen haltak meg kovidban vagy vmi más pusztít MOon de brutálisan.

Másik témához: Tényleg elképesztő hányszor, hányan röhögték már körbe Muskot, hogy amit akar az scifi, nem reális, sarlatánság... ez külön ízt ad a "nem tudom komolyan venni" és hasonló véleményeknek. :)
(Amúgy én a Mars kolóniára mondom azt, hogy hülyeség. Akkor már értelmesebb cél lenne a hold. De a starshipnek nagyon örülök mert bár a MArs sztem hülyeség de avval bármi nagy/nehéz fel lehet majd lőni és az nagyon jól jön majd mindenfajta távcsőhöz.)

[ Szerkesztve ]


Tuomas
(Ármester)
Blog

Bocsi, nem tudtam, hogy csak novemberben volt járvány, és hogy az azt megelőző adatok nem is relevánsak. :P
Persze a statisztikában ez a szép, hogy mindenki úgy értelmezi ahogy akarja és mindenki azt ragadja ki belőle, ami neki tetszik. ;]
Nem azért nem egész éves adatot írtam le, mert azt akartam, hanem mert ahonnan az adatot vettem, ott nem volt, de gondolom a forrást nem nézted meg, akkor nem írtad volna ezt sem:
"Ha az adott szines közérthető forrás nem tetszik akkor nézz KSHt."

A témát én itt le is zártam, mert baromira off, főleg a politikai vonal, amit bele is csempésztél. Neked további jó színes szagos fb-os statisztikaböngészést. :DDD

[ Szerkesztve ]


Tuomas
(Ármester)
Blog

Még annyit, csak már lejárt a szerk idő, hogy:

"Vesd össze a tavaly, tavalyelöttivel. Add hozzá a kovidban meghaltak számát. Hát vmi nagyon nem stimmel. Vagy sokkal többen haltak meg kovidban vagy vmi más pusztít MOon de brutálisan."
Erről viszont bevallom, nincs infóm, hogy az általam beírt adatokba a kovidos halottak benne vannak-e. A halott az halott, bármibe is halt bele, ezen logika alapján én úgy gondoltam benne vannak.
Ha nincs benne, akkor más tészta.

[ Szerkesztve ]


llax
(senior tag)

Mást diktáltak az érdekek, méghozzá a helyi és pillanatnyi érdekek.

A nagy kérdés az, hogy meddig lehet fenntartani az ULA és más "csókosok" (pl. NG) kiváltságos helyzetét?
Amíg csak a SpaceX van, mint jelentős szereplő, addig így-úgy védhetőek, de ha egyszer Bezosék is beindulnak?

Munkahelyteremtésnek és adóbevételeknek hosszabb távon pont a jelentősen olcsóbbá váló űripar kedvezne... Csak amíg politikust lényegesen rövidebb időre választanak, mint ami alatt beérne egy ilyen folyamat, a hosszú távú megoldásokért nem fog lobbizni szinte senki...

Mindeközben ezekben a percekben kettős rekorddöntés a SpaceX-él.

[ Szerkesztve ]


Tuomas
(Ármester)
Blog

Ráadásul erős szélben, hogy teszteljék mennyit bír a gyorsító. :C
Hát bírja, bravo!


Dare2Live
(nagyúr)
Blog

A pldam direkt volt. Arra vonatkozott, hogy egyértelműen sokkal többen halnak meg kovidban mint ami a hivatalos adatokban van. Nem keverem bele a nyarat amikor egy számjegyű fertőzést vagy 0át regisztráltak akár heteken át. A Q2t se keverem bele amikor "vmi okból" pl megszünt/elmaradt MOon az inflenza járvány... Q1et sem tudod mért? Mert március 15.ei az első magyar haláleset. Ha ennyire torzítani akarsz nézhettél volna már 2019Q4et is nem? Akkor is volt már kovid nem? " :P "

"Persze a statisztikában ez a szép, hogy mindenki úgy értelmezi" Esetleg ha belevennéd 2019et is amblokk mert már akkor is volt kovid bár jórészt denevérben és kínában még neked tetszöbben tudod értelmezni amiről én írtam. " :P "

szerk: Dobhatsz privit ha folytatni akarod...

[ Szerkesztve ]


azbest
(félisten)
Blog

Abban egyetértek, hogy voltak visszatetsző tartalmú tweetje.
A hyperloop és neuralink egy érdekes technikai hobbi számára. A boring company-t is köpködik mindig, hogy ugyan mit akar az alagutakkal, közben számára nem is a konkrét alagutak érdekesek, hanem a fúrási technológia.

Szíved joga, hogy nem szimpatizálsz az emberrel, de a nyitó kommentedben kiderült, hogy fogalmad sincs az eredményeiről. Ezért álltunk bele. Mostanra szerintem letisztult, hogy voltak / vannak hiányosságok az ismereteidben a szakmai tevékenységének megítélése kapcsán. :R

A járványos téma kapcsán dobott be hülyeséget, viszont rettentően bosszantó az is, ahogy az állami és hivatalos, elvileg valóban szakértő csoportok is megnyilvánultak sokszor. Durván dilettánsan ált, hozzá az egész világ. Populizmus és kontraszelekció jellemzi sajnos ezt is azok körében, akiknek a feladata, hogy jól kezeljék a helyzetet.. de inkább poltopic vagy a járványos beszélgetős topicban érdemes erről beszélgetni a többiekkel. Musk hülye kommentje inkább csak tünet arra, hogy mennyire félresiklott az egész kezelése. De tényleg nem tetszett nekem sem az a kommentje. Ide nem kommenetek ilyen témában mást már.

[ Szerkesztve ]


pilóta
(veterán)

Mi volt a rekord?


UnA
(Korrektor)
Blog

Musk egyszerre két hülyeséget is mondott :)

üzenetek

Hirdetés