üzenetek

hozzászólások


Cifu
(nagyúr)
Blog

Ez kb. olyan, minthogy az Amazon vagy a OneWeb nem fogja a SpaceX-et megbízni a műholdjainak világűrbe juttatására, hiszen közvetlen konkurensei. Aztán a OneWeb mégis megtette és az Amazon sem jelenti ki kategorikusan, hogy márpedig Ő aztán semmi esetre sem fog SpaceX rakétán szolgáltatást venni.

Tehát ez egy igen bonyolult kérdés, mert a fent említett Verzion például nem rendelkezik saját műholdas infrastruktúrával, és jelenleg az Iridium meg az Inmarsat műholdas telefonjait árulja tovább saját szolgáltatásként. Azzal kéne kihúzniuk, amíg az Amazon műholdrendszere fel nem áll.

Megtehetik, hogy megpróbálnak a Starlink vonatra felülni, de kérdés, hogy a T-Mobile és Starlink deal milyen záradékokat tartalmaz.

Hiába nagy egy telekommunikációs szolgáltató, nem fog tudni mit tenni, mint bérli a szolgáltatást mástól.

A kérdés itt az, hogy az a szolgáltató mit fog csinálni később a saját infrastruktúrájával. Mert idővel ugye megteheti, hogy közvetlenül a vásárlóknak adja el a szolgáltatást, nem kell köztes partner. A OneWeb kijelentette, hogy Ő nem ilyen üzleti modellben gondolkodik, de a mobiltelefonos rendszerről lecsúsztak (vagy túl koraiak voltak), így Ők ott nem is szereplők. A Lynk vagy a BlueBird meg érdekes kérdés...

üzenetek