üzenetek

hozzászólások


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

"Az alap probléma, hogy a DAC chip vagyis a digitálisról analógra átalakító eszköz, melyet mi, emberek hallgatunk, nem beszél a számítógéppel USB-n keresztül. Úgy is fogalmazhatok, nem beszél USB-ül. Emiatt szüksége van egy tolmácsra, amely az USB isocrohne adatcsomagokat lefordítja S/Pdif adatfolyamra."

Ok, lehet lemaradtam valamirol, de itthon korbenezve az osszes DACnak van vagy USB (fules erosito) vagy HDMI (hazimozi) bemenete es a desktop alaplapon ugyan nincs SPDIF, de van optikai ami technikailag ugyanaz. Digitalis jel bitperfekt atvitele megoldott, USB es HDMI eseten van hibajavitas. Az "audiofil" korokben emlegetett misztikus "aszinkron" USB a gyakorlatban nem letezik, legalabbis a Windows Driver Model ilyen atvitelt nem ismer. Send-and-forget alapon mukodo modell van, viszont annak valosideju kozvetiteseknel es audio controllereknel van ertelme, felvetel visszajatszasanal bufferrel a jelenlegi atviteli sebesseg mellett nemi bufferrel teljesen el lehet maszkolni, ha veletlenul nem lehetne egy bithibat javitani, csak ujrakuldessel.

Vagy pl ott a Topping D50 III amin van USB is az SPDIF mellett, ha mar DAC. Hangminosegre szuper, arban pedig ennek a fele-harmada.

----

Projektkent persze erdekes, koszi a cikket es a leirast!

[ Szerkesztve ]

üzenetek