Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


wetomi
(aktív tag)
Blog

Továbbra is köszönöm a dicsérő szavakat.

(#11) cinemazealot: manapság divatos kifejezéssel élve a makettezéshez mindent IS fel lehet használni alapanyagként. Ehhez képest az én néhány papírfecnim és 8 tranzisztorom az piskóta.

(#12) csibe1: Igen, láttam már a cikket, komoly az az épület. Igazából azon csodálkozok, hogy csak 1 ilyen épület van, azon viszont nem, hogy Kínában.

(#13) Teasüti: Nagyon jó kérdést tettél fel!

Itt van ez a Star Trek nevű, a 22-24. században játszódó univerzum. Kb 52 éve fut az egész. 6 darab élőszereplős sorozat, egy animációs sorozat összesen több mint 700 sorozat epizóddal. Van még 13 mozifilm és még ki tudja hány hivatalos és nem hivatalos regény, novella, stb alkotja.

Ha már megépítettem saját ötlet alapján egy új csillaghajót, akkor el kellett helyezni ebben az univerzumban. Nincs itt szó semmilyen szerepjátékról.

Az "eredeti" történetvezetés után ugyanis 2009-ben volt egy reboot az új mozifilmekkel, ahol az előző 40 évben felépített világból elég sok mindent megváltoztatott JJ Abrams. Áldás, vagy átok? Nehéz erre jó választ adni.

Aztán az új sorozattal (ST Discovery) visszamentek még egy még korábbi időpontra és az egész eddig felépített világnak adtak egy pofont. Ennek a pofonnak a részleteibe nem megyek bele, sok-sok vita ebből a Star Trek topicban. Nekem még nem sikerült egyértelműen állást foglalni, de maradjunk abban, hogy nem vagyok elégedett.

Szóval ahhoz, hogy az érdeklődők tudják képzelni, hogy melyik korba tartozik a hajó, milyen technikai színvonalat képvisel, kellett egy rövid történet, amit nagyon vázlatosan megírtam. Kívülállóknak ez nem sokat mond, inkább csak azoknak, akik ismerik a világot. A hajó kinézete és a regisztrációs száma alapján egyébként megmondja egy rajongó, hogy 24. század vége :)

A master system display csak egy egyszerű látványelem. Én személy szerint nem használom semmire.

Ez amúgy a hajó rendszereit vázlatosan tartalmazó, összefoglaló műszaki nézet a komputeren. A sorozatokban és a mozifilmekben jól néz ki a háttérben a színes, részletes kijelző, ami jobb esetben villog is. A segítségével nagyjából el lehet képzelni, a hajó részegységei hol helyezkednek el fizikailag. Ennyi.

Ha valaki ki tudja ezt egészíteni, nyugodtan tegye meg.

(#14) L3zl13: A STO-t nem ismerem, vagyis nem játszottam vele, de igen, nagyjából ebbe a kategóriába sorolható a hajó. Ebben a kategóriában is inkább kisebb kutatási képességekkel és erősebb fegyverzettel rendelkezik.

[ Szerkesztve ]

üzenetek