üzenetek

hozzászólások


Yutani
(nagyúr)
Blog

Most akkor MLiD csak hülyeségeket beszél? Kell a nézettség?


Kerygam
(csendes újonc)

Sok a clickbaites videója, meg se lepődnék, ha ez is csak erre menne ki.


Samott
(addikt)

Nem ertem mi a problema? Elso generacios eszkoz, kozepkategorias tudassal ahhoz igazitott arral. Nyilvan vannak korlatai, ennek tudataban kerul piacra, gondolom a tesztek fel fogjak ra hivni a figyelmet. Ar-ertek aranyban kell nezni, ha megfelelo miert kellene kaszalni? Majd javitjak a hianyossagokat a kovetkezo generacioban es idovel felzarkoznak.


Fred23
(nagyúr)

Hasonlóan látom én is. Lesz ez majd jobb is, ha nem nyírják ki. A regiszterkapacitás például tuti nőni fog a következő eresztésnél, ha tényleg az az egyik legnagyobb hibája. Az Intel HD Graphics is évről évre változott.


Yutani
(nagyúr)
Blog

+1


Alogonomus
(senior tag)

A fő kérdés az, hogy nem maradsz-e ott driveres támogatás nélkül az olcsón vett Arc kártyáddal. Hiába vehetsz extrém jó ár-érték arányú Arc kártyát, ha aztán az elmaradó driverek miatt a kártya random összeomlik, és az Intel letolja, ahogy sokáig történt a Kaby Lake-G esetén.


ricsip
(őstag)

Az Intel HD Graphics is évről évre változott.

Jah, minden évben raktak elé +1 "ultra" vagy HD szót, a végén meg növelték a számozást 10-el, aztán mehetett az "5 éve amúgy hozzá se nyúltunk a specs-hez" változatlanul a parasztoknak.


Picco
(addikt)
Blog

nekem eddig sem tunt valami megbizhatonak, de en csak 5-6 videot lattam tole.
mindig szuper click bait cimek, erosen vitathato velemenyek tole etc...de a youtube algo eleg jol jutalmazza


Samott
(addikt)

Ez pont olyan kockazat mint a teljesitmeny. Vasarlaskor bearazod. Nem a mi szempontunkbol kerdeztem hanem a gyarto szempontjabol: miert adna fel ha meg csak most kezdenek forgalmazni? Ha kiadjak es nem veszik, vagy nem lehet belathato idon belul nyereseggel arulni akkor kell elengedni. De ha meg se probaljak?


Alogonomus
(senior tag)

Az Intelnek idén Q1-ben az AXG 390 millió dollár veszteséget hozott, Q2-ben 507 milliót, vagyis idén fél év alatt már majdnem 900 millió dollárt, és a trend erősen emelkedő, mert most kezdtek csak igazán felpörögni, ahogy a gyártás és támogatás is beindult. Az idei teljes AXG-ből származó veszteség valószínűleg a 2 milliárd dollárt is elérheti.
Ehhez kell hozzákalkulálni, hogy a jelenlegi csúcsmodelljük még a "7-es szintet" sem éri el, vagyis az RTX 3070 és 6700 XT szintet, ami 1-2 hónapon belül már az új lower midrange lesz csak.
Jelenlegi pénzügyi mutatói mellett nem igazán fér bele az Intelnek 2-3 generációnyi (mondjuk 5 évnyi) veszteség finanszírozása, aminek a végére nem is egyértelmű, hogy felnőhetnének a 2 másik mellé hardverben és főleg driverben.
Amikor az Intel sorban vonul ki különböző területekről, plusz a megtartott részlegeknél is pénzügyi megszorításokat kénytelen bevezetni, akkor nagyon nem aktuális egy új piaci szegmensként a gamer dGPU piac betámadása.
A dGPU fejlesztés erőltetése, és évi több milliárd dollár esetlegesen hiábavaló elégetése az Intel új erőre kapását is megakadályozhatja.


GreatL
(senior tag)

ARCvesztés nélkül ebből már nem jönnek ki... le vannak maradva rendesen.


Fred23
(nagyúr)

Nem így történt, tényleg sokat reszeltek rajta minden évben, tele volt kísérletezéssel is a dolog, ami vagy bejött, vagy nem.
Jó driverhez meg csak egy jó szoftveres csapat kell. Elvileg ha van akarat rá, megoldható. Abban mondjuk lehet valami, hogy ha évről évre sokat változtatnak, a régi -2-3 éves- termékek támogatottsága talán tényleg nem lesz az igazi.


zhit86
(csendes tag)

Állam bácsitól is fognak kapni pár milliárdot a következő években gyárépítésre.
Ami ott megmarad pénz, abból talán jut a GPU-s részlegnek.


Samott
(addikt)

Ha lelovik akkor ez mind veszteseg, ha elindul a forgalmazas akkor ez mind befektetes volt. Persze, siman lehet hogy nem sikerulhet, de ha meg se probaljak? Kesz a termek, piacra kerules elott torolni semmi ertelme.


[K2]
(tag)
Blog

Az lesz amúgy jó, ha az első gen teljes palettájának kiadása után dönt úgy az Intel, hogy ezzel sok a gond, +1-2 generáció alatt nem lehet életképessé/versenyképessé tenni és akkor szántják be. Láttunk már tőlük ilyet... Ha addig a pontig nem lesz gond a driverekkel, akkor majd utána :DDD


Alogonomus
(senior tag)

Az nem kérdés, hogy a már elkészült termékeket piacra kell dobniuk, mert a raktárakban ülve semmit sem hoznak vissza a megtervezési és legyártási költségükből.
Az Intelnek arról kell döntenie, hogy a korábbi DG1 és a mostani - Arc néven kiadott - DG2 eredményei alapján a jelenlegi piaci és technológiai környezetben érdemesnek látja-e az eddigi akárhány milliárd dolláros projektet tovább finanszírozni. Most még relatív kis veszteséggel kiszállhat a dologból, de ezzel esetleg elbukja a későbbi nagy sikert lehetőségét is. Amennyiben viszont a Battlemage végső kifejlesztése zöld jelzést kap, akkor a Battlemage kártyák nagyjából 2024-ben várható megjelenéséig további dollár tízmilliárdokat nyel el a projekt, és 2024-ig az AXG mérnökeinek az Alchemist kártyákhoz képest legalább meg kellene háromszorozniuk a Battlemage kártyákkal elérhető teljesítményt, mert 2024-ben már az RDNA 4 és a Blackwell kártyákkal kellene majd felvenniük a versenyt a Battlemage kártyáknak.


1dude
(aktív tag)

Semmi értelme elkaszálni, jó lesz az majd 2 év múlva IGP -nek.


ervinke78
(kezdő)

Nem is értem, bárki, beleértve az Intelt is, azt várta, hogy majd friss játékosként kijön egy olyan termékkel, ami az AMD-vel de főleg az NV-vel versenyképes? Utóbbi hány éve is van az iparban? ~25 év tapasztalat és know-how. Amíg oda újoncként felzárkózol, az rengeteg befektetett munka és pénz. Ezt a fejlődési vonalat kell erőltetnie az Intelnek is, nincsen gyors és könnyű eredmény. Vagy ha van, könnyen jön, könnyen megy.
Kísértetiesen emlékeztet ez arra, amikor az ifjú wannabe Toldi azt képzeli magáról, hogy majd ő kisujjból ugyanolyan hatékonyan megimplementál valamit, mint ami egy másik, régóta létező termékben már megvan, hiszen ő okos gyerek, már az oviban is látszott rajta. Aztán mikor elkészül a nagy mű, kiderül, hogy egy rakás xar. És onnan kezdve rá van fogva mindenre, xar a driver, xar a hardver, front van és esett az eső is meg minden, csak az ő kódja tökéletes (gyakorlati tapasztalatok).

[ Szerkesztve ]


mrdozer
(csendes tag)

Az Intelek idő kell. Ha akarják ha nem, ha adnak elég időt akkor majd talán 1-2 év alatt már eljuthatnak oda, hogy valóban alternatívaként tekintsünk az AMD és az Nvidia mellett az ő grafikus chipjeikre is. A piacnak jót tenne ha nem két pólusú lenne.


Busterftw
(addikt)

Az AMD 5 évig volt anno veszteséges kb aztán még most is itt vannak.


Kansas
(addikt)

Az AMD anno nem az alapoktól kezdte a VGA-fejlesztést, hanem felvásárolta az eleve versenyképes termékpalettával és know-how-val rendelkező ATI-t... ettől "pirult el", alapból a zöld volt a színe...


Yutani
(nagyúr)
Blog

Sokáig nyögték a felvásárlást, amiatt voltak elsősorban minuszban évekig (ha jól emlékszem).


Kansas
(addikt)

Meg mert rajtuk kívül senkit nem nagyon érdekelt, hogy mennyire frankó ötlet a heterogén APU, így a hagyományos módon írt programokban le lettek a procijaik alázva a hagyományos procik által, ami a béka segge alá lökte a bevételüket. Pedig ezért volt az egész ATI-felvásárlás(mai szinten aprópénz 5,5 milliárd dollárért - a Xilinx felvásárlás értéke ennek majdnem a tízszeresére rúg)
Tanulság: nagy újítást csak piacvezetőként lehet keresztülvinni - a DXR-t full rá is hagyták az NVidiára egy generáció erejéig...

[ Szerkesztve ]


Picco
(addikt)
Blog

Tanulság: nagy újítást csak piacvezetőként lehet keresztülvinni - a DXR-t full rá is hagyták az NVidiára egy generáció erejéig...

100% egyetertek.
meg igy is, hiaba az NV oriasi piacvezetosege, tokeje etc megis alig van egy par darab ertekelheto cim es ott is oriasi (40-50%) FPSt kell bealdozni mikozben meglepoen minimalis plusz nyujt jatekelmeny teren.
ide kelleni fog meg 2-4 generacionyi GPU amig valamennyire mainstream lesz az RT sajnos ami siman 5-10 ev.


Busterftw
(addikt)

Még mert CPU-ban sem voltak fényesek.


Joci10
(senior tag)

Azért az Intel nagyon nem a 0-ról kezdte, és nagyon nem 25 évet kell behoznia. Egyrészt voltak már korábban is próbálkozásaik (a Larrabee névre emlékszel?), másrészt eddig is ott volt az iGPU-juk (ebben volt olyan generáció, ahol az AMD iGPU-jával egy szinten voltak), harmadrészt meg nem véletlenül szerződtették pár éve az AMD-től pont Kodurit (mondjuk ennek lehet, hogy az AMD örült a legjobban :D) és sok más mérnököt. Vagyis lehetett (volna) várni tőlük egy jobb terméket is.


Joachim21
(senior tag)

A szilícium völgyben jobb infokat kap belsősöktől mint az itteniek, ennyi. De ha nem lesz igaza, az úgy is kiderül 2024-ben.

üzenetek