húúúú, ránézésre elkapott a hányinger . Biztos finom, viszont most vacsorázta, és ilyenkor bármilyen kajától rosszul leszek.
[Re:] [Vic87:] Sikerélmény: életem első rakott kelje - BLOGOUT fórum
hozzászólások
Nagyon jól néz ki, gratulálok!
Nekem is kéne már pogácsát sütnöm.
Gratula a saját szerzeményhez. Én nagyon nehezem bírom ez a kaját - finoman szólva
VIPowER
(senior tag)
Így 4 sör után már kézzel is be tudnám vágni.
A fiatalkoromra emlékeztet. Buli után (nem nagyon láttunk) akármit megettünk ami elénk került.
A kevés hús jó ötlet.
Ugyes vagy! Szeretem en is a rakott kelt, bar en nem tudok (es nem is akarok ) kesziteni.
Kevés húsra térve, anyám sokkal csinálta, úgy meg nem nagyon bírtam a kelt (csak kikapartam mindig belöle), ezért szeretem így, mert nem hús dominál benne.
rántotta? rakott kel?
aszaltgyümölccsel töltött csirke/pulykamell sajttal, meggyborban, na az az isteni [link] diétázóknak ellenjavalt a kép megtekintése
de jol nez ki
joetvagyat hozza, mar ahhoz, ami maradt belole
danih: hogy lehet ilyet csinalni? kesz merenylet
[ Szerkesztve ]
Avicularia
(veterán)
Jól néz ki,nagyon szeretem a rakott kelt.
Sajnos nem tudok enni,mert az itt kapható alapanyagokból megcsinálva valami förtelmes íze van,ehetetlen.
VIPowER
(senior tag)
maláj
(őstag)
mondhatom a címet ???
a rakott kel is jöhet végülis
persze, ha adsz alapanyagot és egy kevés honoráriumot, szívesen főzök-sütök
yoland.2k kell a recept?
[ Szerkesztve ]
pm kérés
kb. 1,5-2 kiló csirkemellfilé, 1-1 zacskó aszalt barack, és szilva (dézsmálás miatt kell plusz)
a csirkemelleket lemossuk, beforgatjuk egy keverékbe, ami só, bors, ízlés szerint őrölt szerecsendióból áll, ezután a barackot minőségellenőrzés mellett (ham-ham hhmm finom) beadagoljuk, egy csirkemellbe a nagyságától függően egy barack vagy szilva, és áttűzzük hústűvel, hogy ne jöjjön szét. a tepsiben szépen egymás mellé rakjuk szorosan, lehetőleg úgy hogy kitöltse a tepsit, muszáj hogy formára süljön, az se baj, ha összenyomódnak, legalább lesz alakja, ahogy sül, nem esik szét. szóval berámolva a tepsibe, a tetejére egy 10-15 deka fűszeresebb (fél)keménysajtot, pl. cheddart, jobbféle füstölt trappistát, gaudát, usw. felkockázunk, és a húsok tetejére tesszük. ezután az egészet felöntjük egy jóó adag meggyborral (lehet más édesebb bor, ne sima édes vörös/félédes legyen, az cukrozott), btw. a meggybort háztól vettem, megérte. lefedjük fóliával, és betoljuk a sütőbe, érzésre kb. 20-30 perc az 5-7 fokozaton, néha a fólia alá kell kukkantani. amikor már szépen pirulnak a sajtok, és a husikák kifehérednek, akkor vegyük le a fóliát, és 4-6-10 percig ízlés szerint erősebb lángra állítva süssünk rá. köretnek sütőben süthető fagyasztott hasábburgonyát javaslok, mert az szinte zsírmentes a sütött mivolta miatt.
mod: nincs véletlenül recept, séf, vagy konyhai topic? felhúzom azt a topicot
[ Szerkesztve ]
(dézsmálás miatt kell plusz)
Nem rühelled, amikor rákészülsz valaminek az elkészítésére, beszerzed a cuccokat, aztán főzés közben valaki jön (asszony/haver/bárki) és elkezd csipegetni az összetevőkből, vagy a félig elkészített komponensekből?
Szabályosan agyfaszt tudok ettől kapni.
(Vagy amikor belemászik valaki a tányéromba, bakker kérjél, adok, de FUCK OFF a tányéromtól!!!)
hát nálam max a mutter csipeget, de akkoris csak morzsányi csokit, vagy 1-2 szem aszaltgyümölcsöt, a többit az állandó Quality Assurance & Control miatt én fogyasztom el de a sörben sült husival is így szoktam, 2-3 üveggel készülök rá, abból kb. 3/4 üveg a tepsinek, a többit minőségbiztosítási okokból bevedelem
de ha érdekel, gyere át a főzős topicba, ne itt trollkodjuk szét szegény Vic87 blogját
[ Szerkesztve ]