Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Fehér Farkas
(senior tag)

Külön óra lesz a legvalószínűbb, mint a bojlernél, fűtésnél. Azt nem hinném, hogy a normál villany adóját emelnék, mert arra nagyot hörrenne a nép azon része akinek nincs villanyautója és jogosan.


Füleske
(őstag)

Csak ha reklámvideót akarsz nézni katalógus adatokkal. :)


Noukoum
(addikt)

Egy dolgot nem árt tisztázni. Nem lesz a villanyautóval olcsóbb az autózás, csak környezetkímélőbb.


BSOD
(senior tag)

Villanyautósként mondom, hogy nem jó ajánlás. Vannak ugyan hasznos információk a csatornáján (meg féligazságok), de egy elfogult, sznob pojáca.


dh66e
(veterán)

Nyugalom...épül Paks 2....lesz delej bőven. :DDD


Avicularia
(addikt)

Senki nem írta, hogy olcsóbb lesz. Ki mondta ezt? Én azt kérdeztem, honnan fogja pótolni az állam a kieső adóbevételt?


HussarF
(addikt)
Blog

Jövedéki adót tesz az áramra. A megoldás részleteit majd kitalálják.


Fehér Farkas
(senior tag)

Szerintem az most is lenne, az eljuttatása a probléma, kell még bőven alut kihúzni az országban. De legnagyobb baj talán a lokális hálózat szegénysége. Mondjuk én nem félek ettől, mert bazilassan terjed a villanyautó és a magyar is csóró hozzá, lesz idő a hálózat fejlesztésre bőven.

[ Szerkesztve ]


SyMbioTe
(Ármester)
Blog

Inkább ne. Nem túl hiteles és nem is túl objektív szerintem. Pl. itt többen is írték, hogy elég gagyi a Zoe belseje. Neki az is hibátlan és tökéletes.
Eléggé elfogult a témában, és lehet, hogy neki szuper az összes villanyautó, mert egyedül megy néha ide-oda, de családos embernek a legtöbb autó nem megfelelő ilyen-olyan okokból, amire azt mondja, hogy ajánlja.
Az már mellékes, hogy nekem kicsit visszataszító a sznobsága néha, holott elvileg ő a környezetvédelem jegyében villanyautózik.

Vannak jó videói, van amiben igaza van és jókat mond, azt aláírom.

[ Szerkesztve ]


Avicularia
(addikt)

Ez világos. De hogy fogja megoldani, hogy ne töltsd a nem jövedéki adózott forrásról? Ugyanaz lesz, mint az olajszőkítésnél, míg rá nem jönnek, hogy nem megoldható a különválasztás és egységesen megemelik az áram árát.


ncc1701
(addikt)

Akkor majd adózol a futott km után. Megoldják, cseppet se félj.


Avicularia
(addikt)

Ez jó ötlet, mert a km órát nem lehet visszatekerni :D


HussarF
(addikt)
Blog

Arra amúgy is szükség lesz. Az áram ára azért alacsony, mert van egy csomó, jelenleg olcsón termelő, öreg, szennyező szénerőmű Európában, amik már rég leírták a beruházási költségüket ezért lent tudják tartani az árakat. De azok meg fognak szűnni és az újaknak meg be kell majd hozniuk a beléjük invesztált pénzt. Ez az atomra is igaz, csak az azért lesz nagyobb probléma, mert azok 0 emissziósak, és ha azokat le kell majd állítani... Hát Németország megmutatta. Évente két Paks2-nyi pénzt költenek el zöldtámogatásra, a CO2 kibocsátásuk meg gyakorlatilag nem csökkent, még nőni is fog msot az atomerőművek leállításával. Az áramár meg magasan a legnagyobb náluk. Atomerőműveket is el kéne kezdeni építeni az EU-ban ezerrel, ha pótolni akarják a nullemissziós flottát.
Szóval az olcsó elektromos áram korszakát éljük, de az évtized végére ez drasztikusan és permanensen megváltozhat egy jó időre.


Fehér Farkas
(senior tag)

Ahogyan ma se tudsz vezérelt áramról vagy a fűtősről olcsón élni, vagy a kerti csap órájáról lopni a vizet, hirtelen megugrik a fogyasztás adott óránál amit nem lehet nem észrevenni.
Legfeljebb azok tudják eljátszani akik keveset autóznak, de nekik meg olyan mindegy amúgy is, mert nem drága a legális se.


-vitya-
(senior tag)
Blog

Ismerem, van, hogy jókat mond, de piszkosul unszimpatikus, és sajnos tulzóan villanyőrült. Olyanokat is elnéz egy villanyautónak, amit a belsőégésűnek felró. És sokszor úgy érzem, mintha nagyon simulna azokhoz, akik a tesztautóval megszánják.


Somatom
(őstag)
Blog

Eszembe jutott vmi. Ha az 1,2 -es Kalos -ban bekapcsoltam a klímát, akkor olyan volt, mintha leállt volna az egyik henger. Hegyről lefelé motorfék növelésre használtam. :) A hűs levegő előállítása egy villanyosban is hasonló teljesítményt kell igényeljen. Hogyan hat a klíma a hatótávra?


Noukoum
(addikt)

Majd otthon a villanyszámládon meglátod :)


-vitya-
(senior tag)
Blog

Nyáron nem észrevehetően csökken a klímázástól a hatótáv.
Télen a fűtéstől, és a hidegtől összességében akár 50%-ra is eshet a hatótáv. A hideget nem szereti az akku ;)
(reálisan az én i3-am 200-240 km, így nyáron, télen ez inkább 140-180km )

[ Szerkesztve ]


Somatom
(őstag)
Blog

Az a téli elég karcsú. Ha közbejön vmi plusz program, akkor már izgulhat az ember, hogy hazaér -e. Egy áramfejlesztő befér a csomiba? :)


ncc1701
(addikt)

Nem kell izgulni, ott a tippelő óra, látod, mikor kell töltőt keresni.

üzenetek