[Re:] [Viszlát:] Úri kaja olcsón-gyorsan, sajtos-gombás csirkemell V módra - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Bjørgersson
(félisten)
Blog

Nem kellett volna megnéznem lefekvés előtt.. :(


Vikt0r
(aktív tag)

A hétvégén kipróbálom, nagyon jól néz ki.


Viszlát
(addikt)
Blog

:D

Sorry, gondolhattam volna rá, hogy reggel tegyem ki. :)

Vikt0r: jó étvágyat majd hozzá. :)


hoffman_
(nagyúr)

Hű Cimbora, ez biza odaver! Szólok is a páromnak, hogy van itt valami, amit díjazni fog :D


Dany007
(veterán)
Blog

Jólvan! Most állhatok neki enni nemsokkal éjfél előtt. :(((
Már a cím olvasásától megjött az étvágyam... :D Persze ilyet nem fogok most főzni... de valamit muszáj lesz.

Amúgy jól néz ki! Viszont ennyi sajttal a tetején kétséges, hogy olyan olcsó lenne. : )


Viszlát
(addikt)
Blog

Minden relatív ugye, de ahhoz képest, hogy milyen jó kis kaja ez, egyáltalán nem drága. Kicsit bajban vagyok, mert otthon már kb. másfél éve nem vásároltam ilyesmit, úgyhogy következzen egy angol költségvetés, támpontnak jó lesz.

- 50 dkg csirkemell: 2.20
- konzervgomba, nettó 175g: 0.59
- 20 dkg mild cheddar sajt: 0.60
- 2 db tojás: 0.16
- felhasznált liszt, tej, fűszerek: ~ 0.10
- kb. 15 dkg rizs: 0.30

Összesen: ~ 3.95, de legyen négy GBP.

És ez két személyre, tehát fejenként 2 fontért (700 HUF) egy igazán kiadós, degeszre zabálós főétel. Szerintem egyáltalán nem sok, de nyilván sok olyan kaja van, amiben nincs ennyi hús és olcsóbb. :)

hoffman_: az úgy nem ér, ebben pont az a lényeg, hogy magadnak csináld (legalábbis agglegény életet élve ezzel vigasztalom magam)... :D


hoffman_
(nagyúr)

Irigykedni fog, szóval nem ehetem egyedül :DDD De mondjuk az elkészítést jelen esetben bevállalom én is :)


Balinov
(félisten)
Blog

ugy latom, Viszlát, vegre talaltal jo rizst. :C


Dany007
(veterán)
Blog

Nem nem, tényleg nem tűnik vészesnek. Két főre meg még bőséges is.

Megpróbálom fejből megsaccolni az árakat. Múlthét végén voltunk nagy bevásárláson...

- 50 dkg csirkemell: 900 Ft
- konzervgomba, nettó 175g: 220 Ft
- 20 dkg mild cheddar sajt: 340 Ft (de ez csak sima Tolle trappista)
- 2 db tojás: 100 Ft
- felhasznált liszt, tej, fűszerek: ~ 35 Ft (passz)
- kb. 15 dkg rizs: ~ 80 Ft
_______________________
Összesen: 1.675 Ft

Nagyjából stimmel! :R Jó, így tényleg nem sok. Főleg ahogy írtam ez két főnek tényleg jó sok. : ) A hús meg kell bele, anélkül max desszertnek hívnák az ételt! ;]
Egyre éhesebb leszek...


Viszlát
(addikt)
Blog

Ez még ugyanaz a rizs, csak közben meg lettem tanítva, hogyan kell megfőzni. :D

Dani: én is az itt kapható legolcsóbb sajtot használom, "nyersen" nem igazán jó, de sütéshez, főzéshez baromi finom, nem értek hozzá miért van így, de majdnem mindenre pirítok egy kis cheddart, mert nem drága és tényleg jó.

50 Ft már egy tojás??? Hihetetlen, komolyan mondom... :W


Dany007
(veterán)
Blog

Ja, én azt hittem a chedar az valami drága sajtféle... : ) Én se értek hozzá. Amúgy az olvasztott pirított sajt finom, legyen bármi is alatta! :K

Jaja az 50 forint még egész jó. Mikor bejött ez a nagy áremelés akkor 60 volt, aztán most valamiért visszaesett 50-re. De ez csak átlag. Van 45-ért de az nagyon xs-es méret, meg 65-ért is...

Ami durva - és ezt a múltheti vásárláskor vettük észre -, hogy a sertéskaraj már drágább, mint a pulykamell filé. Egyik 2000 forint / kiló a másik meg 1800. :((( És az emelés még csak most jön. :) Nembaj, majd kevesebbet eszünk, többet feketézünk... ha ez kell nekik...

Amúgy tényleg, mi is észrevettük, hogy otthon főzve igen jó kajákat lehet összehozni meglepően olcsón. Most gondolkodtunk rajta, hogy esetleg fizetünk valami kaja kiszállítónak, hogy ne kelljen főzni. De egy átlag adag kaja olyan 7-800 forintba kerül. Méretben pedig nekem nem elég. Nem rossz, kóstoltam már ilyet. Finom, mennyiségre se vészes, de nekem tuti kevés lenne. Akkor már inkább főzünk valamivel olcsóbban és többet. (illetve én csak rántottát "főzök" a többit az asszony.. )


Balinov
(félisten)
Blog

nemcsodalom, amennyi tippet kaptal a multkori rizses irasra :D orulok, hogy sikerult. Itt nalunk a krumpli az isten, van kismillio fele, de en inkabb a rizst szeretem, igy nagyon hasznos volt a multkori ertekezes is, sokat tanultam


Bjørgersson
(félisten)
Blog

Ha legközelebb kapok én is egy tányérral, elfelejthetjük. :P


sztanozs
(veterán)
Blog

Nagyon guszta. Párom nincs oda a gombáért de asszem valami helyettesítővel kipróbáljuk (brokkoli pl) - bár most hogy belegondolok mostanában a húsért sincs annyira oda...

Vazz - és még egy másfél óra az ebédig.


Viszlát
(addikt)
Blog

Az otthon főzés két személyre az esetek többségében jóval olcsóbb, mint bármilyen más megoldás (én csak magamnak főzök, úgyhogy két napra elég).

Hihetetlen számomra, hogy még mindig kétszer annyiba kerül a tojás nálunk, mint Európa nyugati felében. Már tavaly is németből hordtam haza a tejet meg a tojást, meg a mosóport, mert felébe kerül és ráadásul jobb minőség. Szomorú dolog ez... :(


Viszlát
(addikt)
Blog

Na most akkor képzeld el, hogy azok ott mind párolni meg sütni akarják a rizst, de én meg főzött rizst szerettem volna! Szerencsére az említett tanácsadóm kiokosított, talán majd meg is osztom a technikát, na nem mintha olyan bonyolult dologról lenne szó. :)

Egyébként én is burgonyapárti vagyok, de ehhez a kajához valahogy nekem nem megy, valószínűleg azért, mert már önmagában is egy masszív étel. Próbáltam pürével, hasábbal, petrezselymessel, de mindig az volt az érzésem, hogy úgy már túl nehéz. A rizs viszont tökéletes hozzá, nekem.

kovy29: természetesen, ha erre jársz, nagyon szívesen megkínállak. :)

sztanozs: a brokkolinak még a gondolatától is rosszul vagyok, de ha ti szeretitek, meg lehet próbálni. :) Személy szerint ha helyettesítenem kéne a gombát, akkor inkább apróra vágott cukkinit vagy csillagtököt tennék bele.


Dany007
(veterán)
Blog

Egyetértek. Csak persze tudni kell hozzá főzni. :D
Nekem egy összetettebb rántotta ~ 45-60 között készül el olyan 7-8 tojásból.

Igen, szomorú eléggé. Ismerem a példád, fel is hoztam párszor egy-két ilyen témájú topikban :)


Viszlát
(addikt)
Blog

Érdekes dolog ez, mert én tényleg nagyon amatőr szakács vagyok, viszont szeretem csinálni. Az elején kell egy kis idő, amíg kitapasztalja az ember, hogy alapvető dolgok hogyan működnek, hogyan reagálnak különböző dolgokra, aztán utána már az ételek nagy részénél 80%-ban ugyanazt kell csinálni. Még egy kis idő elteltével meg már lehet kreatívkodni, az az igazi buli (csokis hatlapos csemege uborkával --> isteni). :)


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Oh, bárcsak így olvadna a saját sajtom is... De az egyáltalán nem olvad :D


Dany007
(veterán)
Blog

Én is szeretem. Gyakran megbontok egy sört az elején és a végére elszürcsölgetem.
Csak idő nincs mindig rá. 1-1 komolyabb rántottára hétvégente van idő, de egy rendes ebédet inkább az asszonyra bízok. : )

Na, most ez a csokis hatlapos csemegeubival nem esett jól :DD

@Crystalheart:

Mert lehet, hogy az grillsajt! ;]

[ Szerkesztve ]


sztanozs
(veterán)
Blog

Brokkolival tényleg nincs gond otthon - én a tökféléket nem szeressem. Cukkíni még csak csak, bár inkább csak rostonzöldségnek - főzve/párolva nem bíom az állagát. Jobban belegondolva karfiol lehet még alternatíva, esetleg kelbimbó (bár nem tudom az van-e egyáltalán ilyenkor)...


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Nem az, de kecsketejből nem egyszerű történet olvadós sajtot csinálni házi körülmények között... :) Tehéntejből sima ügy, de az nálunk tabu.


Dany007
(veterán)
Blog

Mért? Tehenetek nincs? : o


#24889344
(tag)

Épp azon gondolkoztam mostanában, hogy mit készítsünk abból a fél kiló csirkemellből ami a fagyasztóban kallódik. Holnap ebédre kipróbáljuk a receptet.


BITBOYS
(addikt)
Blog

De jól néz ki, szerencsére pont ebédelek :D
Ügyes vagy, majd jól leutánozlak hétvégén. :)


Viszlát
(addikt)
Blog

sanan & BITBOYS: majd írjátok meg, hogy sikerült. :)


#24889344
(tag)

Ok.
Szeretek kipróbálni egyszerű recepteket. Itt van pl. Syl orosz salátás recepje, ez is aránylag hamar kész, és egyszerű.


7
(addikt)
Blog

Össze kéne gyűjteni ezeket valahol a Logouton belül. :P

[ Szerkesztve ]


Dany007
(veterán)
Blog

Ja, Recept Klub! :D


BITBOYS
(addikt)
Blog

Feltétlen :K
Köszi a leírást!


Viszlát
(addikt)
Blog

Igen, olvastam, nagyon jól hangzik egy-két összetevőt leszámítva, biztosan ki fogom próbálni egyszer. :)

Nemsokára felteszek egy másik leírást, ami még egyszerűbb és még gyorsabb, szintén nagy kedvenc.


Lauda
(félisten)
Blog

Nagyon jonak tunit ez a kaja, arra gondoltam kiprobalom, de nem nagyon szoktam fozni. A csirkemellett milyen vastag szeletekre erdemes elvagni?

[ Szerkesztve ]


Viszlát
(addikt)
Blog

Ennél az ételnél a 3-4 cm-nél nagyobb darabokkal megtörténhet, hogy nem párolódnak meg annyi idő alatt, amíg a sajt megpirul és elsül a hús leve. Kisebbre viszont azért nem érdemes, mert akkor meg meg fogsz őrülni mire a kis darabkákat megforgatod lisztben és tojásban. :)

[ Szerkesztve ]


Bjørgersson
(félisten)
Blog

Uram! :R


Lauda
(félisten)
Blog

Koszi. ;) Kivancsi leszek. Ha nem irok mostanaban, akkor leegett a haz. :DDD


sutszi
(veterán)
Blog

Hehe...érdekes kis recept. Sok gáz kaját dobálnak fel a logoutra...de ez tényleg rendben van.


Viszlát
(addikt)
Blog

Hogy érted, hogy érdekes?

Lauda: csak ügyesen! :)


sutszi
(veterán)
Blog

Pozitívan gondoltam. Jó dolgokat kombináltál.

Ja, és a tejben való hús "pácolást" nagyon támogatom nekem nagyon bejön.

[ Szerkesztve ]


Lauda
(félisten)
Blog

Most sul. :) A tojas nekem kicsit keves lett, ezert rautottem megegyet, lehet kisebbekre vagtam es azert, meg tejbol is egy kicsit tobb ment ra. Rareszeltem 25 deka trapistat, jol nezett ki, meg a kis konzerves csiperket az is valami 23 deka. :DDD


Viszlát
(addikt)
Blog

Ezek részletkérdések, nyugodtan mehet érzésre, hiszen tojásból is ezer méret van. :) Fotót!


hNp88
(aktív tag)
Blog

baaahh, milyen kár, hogy csak most láttam ezt az írást... ha még reggel észreveszem.. na mindegy, majd jövő hét pénteken! :D

:R :R

(---> emlékeztetőül, hogy el ne felejtsem, jobbra fel ^^)

[ Szerkesztve ]


Lauda
(félisten)
Blog

Na mar kesz is! Brutal finom lett, most tolom eppen. :R Egy icipicit sos lett, ezt is ki kell tapasztalni, ugye alapbol is megsozod, meg a fuszerkeverek is sos (ugy keszitettem, ahogy irtad, grill fuszerkeverek es bazsalikom), de ez tenyleg izles kerdese. En nem vagyok annyira sosszaju, legkozelebb finomabban sozom. :) Egyebkent olyan lett a csirkemell, mint a vaj, szuperul atpuhult, tobb mint 30 percet sutottem. Hofokot nem tudok, mert egyik takaritas alkalmaval le lett mosva a szamsor, szoval csak erzesre. :D

Mindjart keszitek kepet a vegeredmenyrol. ;)

[ Szerkesztve ]


Viszlát
(addikt)
Blog

A hét bármelyik napján elkészíthető ám, nem kell jövő hét péntekig várni. ;)

Lauda: igen, ki kell tapasztalni, na meg a sajt se mindegy, abból is van sósabb (főleg ha megolvad ugye). Örülök, hogy jól sikerült! Amúgy meg szóltam előre:

- hülyebiztos, szinte lehetetlen elrontani, csak a sózásra kell odafigyelni

;]

[ Szerkesztve ]


Lauda
(félisten)
Blog

Igaz. ;] Nem baj, tenyleg csak kicsit sos, kovetkezore mar tudom mi merre. Amugy aki nem szokott fozni, annak okozhat nemi sokkot a husdarabkakkal valo pepecseles, de valamit valamiert. :DD

Es koszonom az elmenyt, meg sosem foztem a tojasrantottanal/lecsonal bonyolultabbat, megerte nekiallni. :R


Viszlát
(addikt)
Blog

Gratulálok, guszta lett nagyon. :)

Egyébként ha ilyen zománcos tepsiben csinálod, akkor érdemes azért kicsit kikenni előtte, mert ebben sajna leragad a cucc. Vajjal, vagy olajjal megkened és nem fog leégni.


Lauda
(félisten)
Blog

Koszi! :)

Csak ezt talaltam hirtelen es tenyleg legett. Majd legkozelebb kikenem olajjal, koszi a tippet! :R


Eastman
(őstag)
Blog

Látom a rizs is megy már. :)


hNp88
(aktív tag)
Blog

időszűkében kell addig várnom vele :O


BITBOYS
(addikt)
Blog

Na bevásároltam, indul a móka. :) Combfilét vettem, remélem ezzel is zseniálisat alkotok. :D
Köretnek hagymás krumplipürét csinálok..


Lauda
(félisten)
Blog

Hajra! :C Nalam mar el is fogyott. ;]

üzenetek