üzenetek

hozzászólások


ish4d0w
(őstag)
Blog

Üdv!
Sebességtesztet szándékosan nem raktam bele, mert rettenetesen félrevezető ugyanis az nem igazán az eszközön múlik hanem az elektromos hálózaton.
Én 60-110 mbit/s közötti sebességeket mérek mindkét irányban LAN-on, ami nem jó de nem is tragikus. De ez az én példám csak. Kolléganőmnél ugyanez az érték 30-40 mbit/s, igaz az egy jóval nagyobb ház. Ezek nem reprezentatívak.
Láttam már 230 mbit/s-es mérést is vele máshol. Talán az a legjobb eddigi.

Az AV600 és a TP-Link 4010P sokkal gyengébb kütyük, mint ez. Nem azonos pályán játszanak, ha jól emlékszem a 4010P pont nem tudja a fázisok ÉS nullvezeték használata kombót, illetve az biztosan half-duplex is, illetve 100 mbit/s-es portjai vannak. Olyat szerintem ne vegyetek, hiszen nem fog valós eredményeket adni, egyrészt a powerline technológiában is gyengébb, másrészt a 100as ethernet port is korlátoz. így ne ebből induljunk ki és ne hasonlítsunk a Vodafone kütyüjéhez, amin nem 100-as, hanem gigabites csatlakozó van és belsőre is jóval fejlettebb. Sokkal jobb.
Ez TP-Link 4010P volt amúgy az egyik kütyü amit visszaküldettem a kolléganőmmel amikor hálózatot építettem náluk. Helyette vettünk neki Devolo MagicWifi 3as szettet.

A full duplexben nem vagyok biztos. Az ethernet interface tulajdonságaiból másrészt saját méréseimre támaszkodva gondolom. Itt a tévedés jogát fenntartom, ugyanis hivatalos infót nem találtam rá így forrást sajnos nem tudok adni. Majd meglátom, tudom-e tesztelni.
Mindenesetre: [link]

Az 5 Ghz-s 802.11AC vagy akár 802.11AX WiFi (új nevén WiFi 5 illetve WiFi 6) pedig persze, hogy sokkal jobb és stabilabb mint a powerline valaha is lesz. Akinek van rá módja, használja ezeket a Wifi szabványokat. Powerline akkor kell ha a wifi valamiért nem megoldható, mondjuk túl nagy az áthidalandó távolság, túl vastag falakkal.

A wifi repeatert nem javaslom, na az tényleg half-duplex és azonnal lefelezi, illetve le-negyedeli a sebességet, a pingidőt pedig ugyebár növeli sokkal. A wifi repeater esetén a pingidő sokkal rosszabb mint akár a legolcsóbb powerline adapterrel is.

üzenetek