[Re:] [weiss:] Meki/BK árváltozás - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


nemlehet
(őstag)
Blog

Minden drágul, mert az infláció számítás full kamu és a forint szándékosan gyengén van tartva.
A fogyasztói kosár teljesen életszerűtlen és rosszul súlyozott. Én azon röhögök, hogy verik a mellüket hogy 3 meg max 5% az infláció miközben 3 év alatt duplájára nőtt a lakhatás költsége és évi 20%-ot drágulnak az alapvető élelmiszerek.


Jhonny06
(veterán)
Blog

Az is durva, hogy a rendes, éttermi árhoz képest mekkora hasznos rádobnak a kiszállítós cégek, pl. Wolt. Plusz ugye 500 a szállítás és ott tartasz, hogy egy ezressel drágább a végösszeg, mintha elmentél volna érte.


bLaCkDoGoNe
(veterán)

...meg az is durva, hogy 1600 forintért már rendes dupla hamburgert lehet kapni, nem ilyen ipari hulladékot.


nemlehet
(őstag)
Blog

A BK burger egyébként elég jó minőségű húsból van, bár tény, hogy maga a pogácsa elég íztelen.


bLaCkDoGoNe
(veterán)

Passz, amióta itthon megtörtént a "burgerforradalom", azóta nem ettem hamburgert sem náluk, sem a nagy m-nél.


nemlehet
(őstag)
Blog

Tény, hogy a Zing vagy Magic burger sokkal jobb alig drágábban, de az sajnos nincs minden sarkon, vidéken meg pláne nincs.


szebe
(őstag)

Define vidék.
Nálunk (Fvár) pont van Zing, de azon kívül is "tele" a város normális burgerezőkkel, alig, vagy egyáltalán nem drágábban.


Jhonny06
(veterán)
Blog

Nálam havi ~1 BK az átlag, mert a Big King baromi jó, bármennyire is trash. De amúgy igen, ha nem rendel az ember, aki egy Bamba Marhával pl. sokkal jobban jársz.

[ Szerkesztve ]


updog
(senior tag)
Blog

Rücsök kaja, bár fiatalkoromban sok hajnalban mentett életet a mekis sajtburger :D

Most olyan kétheti egyszer nosztalgiázunk asszonnyal, de botrány amikor megnézem a címkén (amin ugye kötelező feltüntetni) a "tápértékeket", só napi bevitel huszonszázaléka egy közepes krumplin, kalória ~30 százaléka bármelyik szenya ami nagyobb mint a kis hambi (jó, ezeket most csak kitaláltam de nem áll messze, arra emlékszem, most pont nem ettünk már egy ideje :D ).

Másrészt kiszámolva ha pl. kétszer kajálunk tőlük, az bőven havi egy tizes fölött van és nem jóllakok vele, hanem csak megdagad a bendőm a sok cucctól, míg ugyanennyiből rendelek kb. egy heti (5 napos) kiszállítós rendes főtt kaja menüt kettőnkre. Na de nem szidom mert bármikor mindkét szolgáltatónál betolok szívesen bármit ha lehetőség van rá :D

Amúgy hambimániás vagyok, imádtam a food truck showkat amíg voltak, kb. egy este alatt végigettem mindegyik hamburgerest.

USA-ban is kb. ezen éltem amikor kint voltam, na ott tényleg igaz hogy a sarki pakisztáni burgeresnél is jobb hambit kaptunk mint itthon bármelyik gurménál.

[ Szerkesztve ]


hokuszla
(aktív tag)
Blog

van aki még ilyen szemetet eszik...


szebe
(őstag)

Jaj ezt hagyjuk már. Nyilván nem a legegészségesebb kaja, de azért egy-egy felvágott vagy virsli kalapot emelhet neki...


hokuszla
(aktív tag)
Blog

maradok az alma, székelykáposzta, répafőzelék, pörkölt és tsainál
aki ezt a szemetet eszi, megérdemli az ötvenes éveiben várható infarktust


Jhonny06
(veterán)
Blog

Ja mert az atom zsíros pörkölt sokkal jobb, mivel azt ugye otthon készíted, tehát rossz nem lehet :)


hokuszla
(aktív tag)
Blog

azért még nem kéne hülyeségeket írkálni


updog
(senior tag)
Blog

Amellett hogy valóban tele vannak sóval, cukorral és zsírral (10 pontért találgassunk hogy vajon egy átlag magyar vasárnapi ebéd hogy áll ezzel :U ), ha ezzel a "szemét" dologgal az összetevők minőségére vagy az adalékokra célzol, akkor nagyon meglepődnél milyen szigorú minőségbiztosítás megy ezeknél a franchiseoknál az alapanyagoktól kezdve odáig amíg a szádhoz emeled a szenyát.

De egy jó szaftos körömpörkölt, a bográcsban legalább 3 centire leégetve, pálinkával leküldve, az a hosszú élet titka :D

[ Szerkesztve ]


nemlehet
(őstag)
Blog

Nézz meg egy házi burger receptet legalább 20, de inkább 30% zsírtartalmú marhahússal kezdődik. Ha csinálsz hozzá egy házi majonézt akkor az 2 tojáshoz legalább 300 ml olajat jelent (olaj az ugye zsír).
Tényleg nem akarom védeni a BK-t vagy a mekit, de ha megnézed tápanyagértékeket akkor teljesen követik a fenti arányokat (30%-os zsírtartalmú marhahúst használ tápanyag alapján a BK, a Mekit nem tudom) és nem tűnik úgy hogy valami extra, kiugróan sok kalória lenne benne.

Én otthon csináltam hamburgert 350 grammos volt és az összetevők alapján a szószokat beleszámolva volt kb 650 kalória. Egy whopper meg 720 tehát nem rémisztően több. Ettől még persze nem lesz egészséges vagy tesz jót, de felesleges azért ekézni mert szemét. Pláne annak fényében hogy őket nagyon szeretik büntetni tehát tényleg minden papírforma szerint van míg egy kifőzde vagy egy hentes azért nem biztos, sőt ők még csak meg se adják, hogy mi van a kolbászban...


VIPowER
(senior tag)

Maradjál, én meg kétpofára zabálom a mekis hambit mert szeretem.
Szeretek egészségesen élni. :D


KISDUCK
(addikt)
Blog

A számból vetted ki a szót. Nekem heti egy vagy 2 meki előfordul a héten jó Big Mac sose rossz :D . Múltkor kipróbáltam a gúzi gusztávot, de az csalódás volt sajnos, ár/érték arányban a meki legrosszabb burgere.

Más: a felesleges a gyorséttermi kaját fikázni, a magyar konyha se egészségesebb, zsír zsír hátán szénhidráttal agyonburítva.

On: ezek az árak pesti árak? Szombathelyen kicsit drágább a meki: Big Mac 960, sajtbutger 390.

[ Szerkesztve ]


VIPowER
(senior tag)

Volt az a film aminek nem jut eszembe a neve, de a fazon egy hónapig mekis kajákat evett és volt valami baja utána. Bár nem csoda, mert addig ette amíg nem akart hányni tőle, én meg addig eszem amíg jól nem lakok. :D Volt már olyan hogy egy hónapig szinte csak ezt a "szemetet" ettem, nem éreztem változást az erőnlétemben.
"Tévedés ne essék, nem gondolom hogy ez egészséges kaja, de azt sem gondolom róla hogy gyilkos"


Drótszamár
(őstag)

Supersize Me.

üzenetek