Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Silεncε
(őstag)

Nincsen ezzel semmi baj, mindenki olyan gépet vesz, amilyet akar. Nekem is használt üzleti van most dokkolóval, de gondolkodtam egy ilyen beszerzésén is, meg mellé egy asztali, így ha nagyobb teljesítményre van szükségem, csak belépek RDP-vel az asztalira, aztán megvan a teljesítmény, a legtöbb helyen úgyis van már wifi. De mivel asztali most nincs, inkább vettem egy erősebbet. A Linux jó ötlet rá, ha esetleg még kicsit dolgozol vele, még több szemetet ki lehet takarítani, ami csak a helyet meg az erőforrást pazarolja.


Gerasz
(aktív tag)

A tesztnek akkor lenne értelme, ha azonos háttértárra telepített rendszereket is összehasonlítanál, érdemes lenne bővíteni a 240-es SSD-re telepített Xubuntu adataival.


Pete55555
(addikt)

Aha, szóval minek a "használtüzleti" mikor adott felhasználásra "elég" az új ócsó konzumer is.
A második oldalon, meg ugyanezt persze már egy linux disztóval ajánlod marika néninek, mert hát az új konzumer sajnos a W10-hez kevés, de xubuntuval jó lesz az, hisz ugyanolyan!!! :W

Nincs ezzel gond, csak akkor nem kéne leszarozni a használt üzletit az első oldalon...


blade zte
(őstag)

Erről egész álló nap lehetne vitatkozni, de Marika néninek pont nem nagy probléma. Sőt, nekem mindegy hogy apámnak win 10-et rakok-e fel vagy linuxot, mindenképpen oda fog hívni a gépéhez több alkalommal naponta amikor kezdetben szokja a rendszert.


Armagedown
(őstag)
Blog

Ugyan, miért vegyek jót, ha annyi pénzért kaphatok rosszat is. :))
"Bele sem gondoltak, hogy másnak esetleg más az optimális gép, és hogy talán nem hülye az az évi pártízmillió ember, aki megveszi az olcsó laptopokat."
Egyél sz@rt, egymillárd légy nem tévedhet. :C


villamos
(őstag)
Blog

Az említett 28k -ért még talán el is menne, csak az a baj, hogy ezek a gépek igazából 70 tájékán kezdődnek, annyiért meg nem éri meg. Nagyon nem.


noPublicFG
(senior tag)

Használt üzletit én sem vennék, főleg azután, hogy látom a kollégáim miket művelnek velük.


kisza25
(félisten)
Blog

A win 10 nek 4GB RAM kell, meg minimum 64GB ssd, aztán el lehet vele lenni, de pl muter szívesebben használja már mindenre (net, email, viber, fb...) a tőlem kapott 5,5" redmi note 5A-t és az is 28 eFt-ból meg volt.


Armagedown
(őstag)
Blog

Nincs azzal gond, mert a jobb eladók felújítják eladás előtt őket.


Meridian
(aktív tag)

"Van nekem komoly céges ultrabookom, meg komoly privát laptopom, meg a régi privát laptopom, meg régi és új mobiljaim, meg két tabletem is"

Nekem csak egy laptopom van és mindenre jó, ami a fenti idézetben fel van sorolva. Bár már 2012-ben vettem, HP üzleti notebook, de köszöni szépen, most is nagyon jól megy - még játszani is lehet vele.

Minek 5 db eszköz, mikor egy is elég? Csak az legyen jó mindenre!


energy4ever
(addikt)
Blog

"talán nem hülye az az évi pártízmillió ember, aki megveszi az olcsó laptopokat."

De, valoszinuleg az! Alapbol abbol a tenybol kiindulva, hogy olcso termeket vesz valaki, valoszinuleg azert teszi azt, mert vagy iskolazatlan, vagy nem kepes normalis munkat keresni, mivel butabb mint az atlag. Igy nem engedheti meg maganak a draggabat, valamijt eleg esze ahhoz sincs, hogy korbenezzen mashol.

Szerinted azert mert sok ember csinal valamit, az mar elfogadott dolog?
Pedofilbol is van jopar... Kisbabakat megeroszakolni jo dolog!?

Ha ennyi penzbol lehet jobbat venni, ami szinten garancialis, akkor mirol van szo? :F

Pl ajandekba nem illik hasznaltat venni. De ki akarna artani a masiknak ilyen geppel? :F

Ha a cikkiro szerint olyan jok ezek a gepek, akkor miert kell szenvedni egy(egy, rengeteg) 3. feltol szarmazo operacios rendszerrel? :F

Latom nekedsem felelt meg a gep, azert is probalgattad vegig ennyi rendszerrel, hatha a vegen hasznalhatobb gep lesz ezekbol...

[ Szerkesztve ]


kisza25
(félisten)
Blog

Olyan sajnos nincs ami mindenre jó :( max neked jó mindenre

energy4ever
I]De, valoszinuleg az! Alapbol abbol a tenybol kiindulva, hogy olcso termeket vesz valaki, valoszinuleg azert teszi azt, mert vagy iskolazatlan, vagy nem kepes normalis munkat keresni, mivel butabb mint az atlag. Igy nem engedheti meg maganak a draggabat, valamijt eleg esze ahhoz sincs, hogy korbenezzen mashol.
Vagy csak nem ért hozzá és azt hiszi ennyiért is használható gépet kap, hiszen olyan szépen rá van írva minden, a gyereknek/unokának jó lesz játszani /sajnál rá több pénzt kiadni egyben.
Faterom diplomás, 30 évet volt szálodavezető, most meg franchise partner egy multinál, de az ilyen műszaki dolgokhoz tök hülye, de nem vallja be és ő is beleszalad ilyen csodákba ahelyett, hogy megkérdezne. 100eFt+ ruhákba jár, se nem buta, se nem csóró, csak nem ért hozzá ;)

[ Szerkesztve ]


Csupingo
(addikt)

Jó cikk lett, köszönjük! A mókus nagyon ütött! :DDD


energy4ever
(addikt)
Blog

Ezt nagyon korrektol leirtad! :K

"csak nem ért hozzá":
Az emberek nagy resze ilyenkor azt csinalja, hogy megveszi a legolcsobbat, hogy neki "biztos azis megfelel". A masik resze, pedig megveszi a legdragabbat, hogy "biztos jo legyen".


hunluki
(senior tag)

Én hamarabb vennék ehhez hasonlót mint használt üzletit.
Ha asztalon használod akkor jó dolog az üzleti, de én laptopot csak asztali mellé veszek másodlagosnak, az pedig

1. legyen passzív
2. bírja ameddig csak lehet
3. legyen könnyű
4. a teljesítmény meg... mehh, bírjon el 3-4 tabot egy böngészőben meg háttérben egy kis zenét aztán kalap.

Aminél nagyobb teljesítmény kell arra úgyis ott az asztali. Megvallom őszíntén nagyon keresek valami ilyesmi jó gépet ami az összes fenti igényt fedi de nem nagyon van, pedig nézelődök chromebook téren, budget laptop téren... a régi klasszikus netbook filozófia alapján kéne egy ilyesmi gép. Namajdegyer.

Amúgy cikkre visszatérve: Én is low end hw huszár vagyok, ha valamit lehet valamire használni akkor az dolgozni fog nálam :)
Intel atomos netbook (jó öreg N455) 2 giga rammal teljesen jó médiacenter/minecraft gyerekeknek/chrasplan-re hibátlanul üzemel kb 5-6 éve jóformán megállás nélkül (kivéve updatek ofc).

Aki meg szegény marinéniről azt feltételezi hogy a W10 nagyobb barát mint egy belőtt linux... hát well. Megkérdezem a szomszéd 80 éves nénit aki mintezik 2 éve nekem hála hogy tud-e gépezni még, a volt magyar tanáromat aki azóta is valamelyik ubuntu LTS-el tolja, nagymamámat aki szintén minten recepteket keres meg filmeket néz, vagy nagypapámat aki ugyanezen a gépen google maps-el utazza körbe a világot. Biztos mind nem tudják hogy ez milyen rossz nekik hogy nem windows van a gépükön :)

[ Szerkesztve ]


bazsi83vp
(senior tag)

Mint üzletit (is) használó user....

Szerintem az a kis gép tartalomfogyasztásra tökéletes. A tömege is kellően kicsi ahhoz, hogy ne legyen fárasztó a combon tartani és azért ha közbenézek a környezetemben, nem sok felnőtt szeretné úgy egyáltalán a komolyabb játékokat futtatni, nemhogy 60+ fps-sel.

A linux pedig... tartalomfogyasztásra ismét tökéletes. Anyum egyelőre egy Ubuntut kapott az A4-6210 laposra.


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Agyvérzést is kapnék, ha ilyen hardvert kellene használni..

Van egy J3455-os , az SSDvel használható, Intel NUC.

Sajnos ezek az Nxxxx Celeron/Pentium rettenetek elriasztani jó... Szórják a gyártók , a usert veszi és csodálkozik hogy egy telepítés is örökké tart

[ Szerkesztve ]


llax
(senior tag)

Nem lenne semmi baj a minimalista technikával, csak az ne "szubminimalista" legyen.

Az a RAM durván kevés. Csak böngészéshez is, amihez a többi komponens (beleértve az SSD-t) amúgy elég lenne.


thomasa
(senior tag)

Az átlag magyar felhasználó win függő, minden haverjának az van, tudja reszelgetni, ha akarja, "talál" rá programokat. Azonos platformon miatt, ha valami nyűgje van a rendszernek, bárki tud segíteni. Ez miatt adott a hardverigény is, mely lehet, hogy egy 40+ évesnek a korábbi tapasztalatok alapján elég, ha 2 perc alatt bootol a gép, de manapság a gyorsaság alapvető elvárás. Aztán másnak más a véleménye. Annyi mindenről lehet pro-kontra dolgokat felsorolni.


Noukoum
(addikt)

Látom már a használt üzeltis tábor megérkezett, már csak az olcsó konzumeresekre várunk. Máris hozom a popcornt. :D

üzenetek