Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


hunluki
(senior tag)

Én hamarabb vennék ehhez hasonlót mint használt üzletit.
Ha asztalon használod akkor jó dolog az üzleti, de én laptopot csak asztali mellé veszek másodlagosnak, az pedig

1. legyen passzív
2. bírja ameddig csak lehet
3. legyen könnyű
4. a teljesítmény meg... mehh, bírjon el 3-4 tabot egy böngészőben meg háttérben egy kis zenét aztán kalap.

Aminél nagyobb teljesítmény kell arra úgyis ott az asztali. Megvallom őszíntén nagyon keresek valami ilyesmi jó gépet ami az összes fenti igényt fedi de nem nagyon van, pedig nézelődök chromebook téren, budget laptop téren... a régi klasszikus netbook filozófia alapján kéne egy ilyesmi gép. Namajdegyer.

Amúgy cikkre visszatérve: Én is low end hw huszár vagyok, ha valamit lehet valamire használni akkor az dolgozni fog nálam :)
Intel atomos netbook (jó öreg N455) 2 giga rammal teljesen jó médiacenter/minecraft gyerekeknek/chrasplan-re hibátlanul üzemel kb 5-6 éve jóformán megállás nélkül (kivéve updatek ofc).

Aki meg szegény marinéniről azt feltételezi hogy a W10 nagyobb barát mint egy belőtt linux... hát well. Megkérdezem a szomszéd 80 éves nénit aki mintezik 2 éve nekem hála hogy tud-e gépezni még, a volt magyar tanáromat aki azóta is valamelyik ubuntu LTS-el tolja, nagymamámat aki szintén minten recepteket keres meg filmeket néz, vagy nagypapámat aki ugyanezen a gépen google maps-el utazza körbe a világot. Biztos mind nem tudják hogy ez milyen rossz nekik hogy nem windows van a gépükön :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek