Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

Azt se gondoltuk anno, hogy szép színes default beállítások fel tudnak hozni egy kis nokedli disztrót a semmiből! 😁
Nekem amúgy tetszik a zöld-fekete alap.
No de majd meglátjuk....Unity is hogy feljött compiz skinből.....


brickm
(őstag)

"Mint, Manjaro, Ubuntu, Lubuntu, Xubuntu, Puppy, Slax,"

Ezeke csak az ikonok, meg a háttér más :D
tegyél rá Arch-ot, vagy Suse-t.

Arch linux alatt nem hátteret cseérlünk, hanem új ASCII képet írunk!

[ Szerkesztve ]


Frawly
(addikt)

A Manjaro nem Debian/Ubuntu, hanem Arch alapú, szóval nem csak az ikon más. Először majdnem azt írtam, hogy a Slax meg Slackware alapú, de most utánanézve az valóban Debian alap.

Az Arch az jó, de kezdőknek nem való, nekik jobb Arch alapnak elsőre a Manjaro. Suse helyett meg inkább Fedorát javaslok.

Nem csak disztrótól, hanem WM/DE-től is függ, ha fapados felületek nem csak ikonban, témában mások, hanem általában koncepcionálisan különböznek.


hcl
(félisten)
Blog

MInix biztosan többön :D
https://itsfoss.com/fact-intel-minix-case/


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Mondjuk látszik, hogy a hvg nem egy IT portál. ...a világ vezető operációs rendszere - az asztali operációs rendszerek között...

Meg ez itt:
"Érthető, ha jó páran párhuzamot vonnak a rossz emlékezetű Windows Vista és az októberi frissítés között." - a Vistának gépigény problémái voltak, nem keveset tesztelt, bugos frissítései. Elég nagy különbség.


Frawly
(addikt)

Igen, a Vistának a gépigénye volt nagy, mikor kijött, a legtöbb embernek világszerte még XP-hez való gépük volt akkoriban. Így eleinte csak a hardcore gamerek váltottak rá, akiknek kellett a Vista a DX10 miatt, vagy rendes 64 bites támogatást igényeltek. A géppark csak jó 2-3 évre rá nőtt fel a feladathoz, de addigra meg már kijövőben volt, vagy kijött a Win7.

Plusz Vistán eleinte a bugos driverek okoztak még érdekes dolgokat, főleg 64 biten. De idővel ez is elmúlt, ahogy lett rendes drivertámogatása.

Plusz a Win7 támogatásást meghosszabbították 2023-ra. Igaz 2020 után már csak a cégek kapnak majd ilyen spéci előfizetéses frissítéseket (mint most az XP), de biztos vagyok benne, hogy ezt majd magánfelhasználók is le fogják warezolni. Tehát lehet 2023-ig venni a határidőt, amíg használható lesz.

[ Szerkesztve ]


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Akkoriban gyakran kidobott a punkbuster CoD2 alatt sokunkat, mert felraktuk az akkor még béta Vista buildeket élesben. :) Akkoriban 64 bites procim volt már, egy kicsit gyorsabb volt a Vista x64, mint az XP SP3 32 bit.

Gondolom meg lehet majd hekkelni a W7 frissítéseit, hogy jöjjenek, mint ahogy meg lehet akkor is, ha Ryzenes vagy újabb Inteles géped van amivel hivatalosan nem kompatibilis.


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Attól függ milyen csatornán jön majd. Ha üzleti, akkor nem, XP-hez is a POSReady-t telepíti mindenki nem a business-t.
Majd meglátjuk, ha nem lesz POSReady jellegű opció lehet leakelni fog valaki cégtől, de éppen lehet még POSReady 2 is a vége, tekintve hogy azért a W7 is került embedded felhasználásra.


hcl
(félisten)
Blog

Ez jó hír. A virtuál hostomon a 10 szenved, 7 sokkal jobban megy. Még. :D


Frawly
(addikt)

XP-n bármilyen rendszerre feleszkábálhatók registry hackkel a POSReady frissítések. Nem kell hozzá külön POSReady Editiont telepíteni.

Szerintem ez Win7-nél is így lesz, maximum annál nem POSReadynek fogják hívni.


Donki Hóte
(addikt)

Hogy jön ez ide? A cikkben asztali számítógépek operációs rendszereiről volt :K


hcl
(félisten)
Blog

Ez is asztali számítógépeken fut... Core i-től mindenen (a prociban van, de előtte meg a chipsetben lakott...)
Olvasd el :) Ez volt a tavalyi Intel ME flaw nevű biztonsági para :D


Frawly
(addikt)

Szerintem az Intel ME azért használ MiniX-et, mert kicsi rendszer, elérhető a forráskódja, és a prociba nem tudnak akkora ROM területet tuszkolni, hogy sok gigás firmware mehessen rá. Így meg olyan egyszerű, kisebb OS-ek jönnek szóba, mint a MiniX, QNX, vagy hasonló.


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Én is ezt írtam le, csak kérdés, hogy lesz-e még egyszer ilyen egyszerű lehetőség.


hcl
(félisten)
Blog

Nem szerinted, hanem tényeg ezért :) Viszont nem csak a ME használja; az USB, PCIE, stb. vezérlő, proci mikrokód feltöltés, más egyéb is.
Inkább az volt a gond, hogy a ME viszont elérhető kintről is, és nem lehetett kilőni. És sebezhető is, mert nem updatelték sosem.
Régebben csak üzleti gépekben volt (Intel lapookn már láttam a 2000-es években is), de még sosem láttam, hogy bárki arra használta volna, amire való :D


Frawly
(addikt)

Egyes laptopok és lapok BIOS/UEFI-jében letiltható az Intel ME. Pl. a Latitude E5430 és a ThinkPad X220 esetében le le tudtam tiltani, azt írja, hogy nem megy. Azt nem tudom, hogy ezt hogy lehet ellenőrizni, hogy ténylegesen tiltva van-e.

Az biztos, hogy nem használja senki semmi normálisra. Cégeknek fejlesztették ki távfelügyeletre, de a cégek közül sem sok használja.

Egyébként lassan még az UEFI-k olyanok, hogy már beléjük férne egy komplett minimál Linux, nem is lennének MiniX-re szorulva.

(#915) quailstorm: ez elvileg most sem lehetőség, mert illegális wareznek minősül. De a MS nem ellenőrzi, így aki meghekkeli a registryt, az sikerrel telepíti a POSReady-frissítéseket. Az MS-nek nem is érdeke ezt lefogni, az XP-sek botnetbe kapcsolását nem akarják elősegíteni. Nagyon valószínű, hogy ez a jól bevált séma lesz a Win7 esetében is 2020 után.

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Az UEFI-be bele is fér, illetve nemrég az UEFI-ben is volt biztonsági lyuk :D
Meg jópár éve az Asus is adott ki Linuxos lapot, be lehetett bootolni egy Linuxot a ROM-ból.

Amúgy a ME-t konkrétan nagy cégeknél nem láttam, tényleg nagyon kevés használhatja.
Az AMT kikapcsolása, arra tényleg volt opció sok lapban, de ha vettél egy i-s procit, abban mindenképpen ott van - és mint kiderült, ha nem "aktív", akkor is volt vele gond biztonság terén.
Teljesen meg azért nem tudja kilőni az Intel, mert a prociba épített USB? PCIE, stb. vezérlőt konkrétan a Minix vezérli. Többen meghackelték, hogy ne fusson, de nem nagyon lehetett funkcióvesztés nélkül :)

A MS-nek meg annyira nem volt érdeke sosem a kalózkodás elleni fellépés, szóval nyilván nem fognak ugrálni, hogy ne tegye fel mindenki a patcheiket :) Mondjuk ez nem baj.

[ Szerkesztve ]


dredjudge84
(aktív tag)

Te lehet hogy agyoniskolazott vagy, de nagy paraszt is egyben apam!

Nekem 8 altalanosom van, de ettol fuggetlenul nem tartom magam hulyenek. En most vettem laptopot 124 000ft volt, egy lenovo ideapad 320. 4 magps amd fx, 4gb ddr4, 1tb hdd es 4gb dedikalt radeon 535dx. Mondtak az okosok, hogy huuu lenovo egy betegagy, gari utan vege, igy a zsanerok meg ugy az amd. En mindig olcso consumer gepet vettem es 4 evente cserelem oket, de akkor is ugy, hogy a regit eladom mert meg tokeletesen mukodik. Mas hasznalt szara nem kell, ki tudja mit muvelt vele az elozo tulaj. Amit en tovabbadtam az mind makulatlan gep volt.

[ Szerkesztve ]


domos
(senior tag)
Blog

4GB RAM és sima HDD? Nagy élmény lehet. ;)

üzenetek