Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


DeFranco
(nagyúr)
Blog

Köszönöm hogy megírtad ezt az útmutatót, nagyon részletes, és ha valakinek aktuális lesz a csere nagyon nagy segítség lesz.


Doki42
(senior tag)

Egyszerű de jó kis írás.. Hiánypótló, köszi.


sztojo
(csendes tag)

Egész jó, lett csak a fontossági sorrendet be kell tartani, ha ilyen szétszedős cikket írsz.

Pl.: mindjárt az elején az írod, hogy feszítsük fel az alsó keret, majd lefejtve megkapjuk a belső részt.
2x fénykép és utána írod csak, hogy ott van az ujjlenyomat olvasó kábele is.

Persze ez apróság, mert talán nem úgy áll neki az ember, hogy lepattant a fedél és nagy lendülettel félredobom.
De sajnos nagy az isten állatkertje. Elolvassa a szöveget, látja képet, kábelről meg nem írt senki csak fél oldallal később... És már jön is ide, hogy miattad cseszte el, mert nem az elején említetted az ujjlenyomat szenzor kábelét.

Ami viszont jó dolog volt, hogy említetted a rezgő motort, ami sok Youtube videóból kimarad.

Én is hasonlóan jártam egyébként az enyémmel. A magyarországi szerviz először azt mondta, hogy 20e-ért cserélik. Miután elküldtem nekik a telefont kiderítették, hogy mégsem cserélik...
Így hát szintén Ali-ról rendeltem a kijelzőt én is, kb 5-6e forintnak megfelelő összegért.
Arra kell figyelni, hogy van kerettel és keret nélkül is. Különbség, hogy a keret nélkülinél csak magát a kijelzőt kapod az érintő felülettel együtt.
Árban 2-3 dollár a különbség, így hát érdemes kerettel együtt rendelni. Sok szopástól kíméli meg magát az ember.
A mellékelt eszközök amiket a kijelző mellé csomagolnak elég gagyik voltak nálam. Gyakorlatilag szó szerint egyszer használatosak.
A legtöbb időt nálam, a fém hátlap leszedés vitte el. Kb. egy órát küzdöttem vele, mert nem mertem nagyon megfeszíteni. Maga a belső átszerelése kb 15 perc volt.


Ghoosty
(őstag)

Én már túl vagyok egy ilyen cserén, ezért meglepett az akkumulátor kiszedését milyen egyszerűnek írtad le. Vagy máshogy ragadt az enyém vagy nem tudom mi, de én is szépen húztam ki alóla a ragasztócsíkot, de idővel elszakadt és utána szívtam mire kijött. Persze megoldottam és tényleg nem volt egy óra a teljes művelet, még némi bénázással sem. (pl leesett a csavar és keresni kellett.:) )


GreatL
(aktív tag)

Kijelzőcsere... ha van bátorságunk Kínából rendelni akkor jöhet az új Xiaomi telefon is... nem sokkal drágább.


aelod
(veterán)

Csak ilyent már nem nagyon nem kapni...

A cikkért meg :R

[ Szerkesztve ]


ncc1701
(addikt)

Egy hőlégfúvó a ragasztásokkal sokat tud segíteni. Persze, okosan kell használni.


Adamis
(őstag)
Blog

Ha valaki nekiállna egy ilyen műveletnek, csak végigolvassa először, hogy mivel lesz dolga.. :DDD Amúgy ahol írom, hogy le kell hántani a burkolatot, alatta már ott a kép és újra alatta a leírás, hogy rögtön van egy kábel is. Ha valaki kitépi, meg is érdemli, mert nem jön az olyan könnyen ki a helyéről és azért rugós hajlítású, hogy ne szakadjon a kábel, ha nem muszáj. ;)
Ennek ellenére köszi az észrevételt, de aki ilyen szakbarbár, csak nem áll neki... :DDD :DDD :DDD

@Ghoosty: nem volt olyan nagy cucc leszedni. Persze nekem is beleszakadt a ragasztócsík, de kis feszítés és lassú mozgatás után elengedte. Tépni valóban nem szerencsés, mert akár az akksit is kettétörhetjük, ha jó erőben vagyunk. :Y

[ Szerkesztve ]


orion1025
(őstag)
Blog

Ez így "csalás", azt hittem csak magát az LCD panelt cseréled, az "szebb" móka, arról mindig szívesen nézek videót/olvasok leírást, de ez így csak egy alap öt perces csere. A Lenovo P70 fostartályomon már most lesz a harmadik ilyen csere, ennél is meg akarom javítani a részidőm ;]


szemy94
(aktív tag)

Alig 5k-ért kár szenvedni :D


hcl
(nagyúr)
Blog

Jó lett :) Mármint végre megint van szerelős cikk :)

Amúgy ez a könnyebbik út, mert nem kellett a komplett érintő+ LCD egységet kimelegíteni a telefonról, az sokkal macerásabb... Gondolom az akku is jobban szereti...

@ncc1701 : Hajszárító is akár... :)

[ Szerkesztve ]


sztojo
(csendes tag)

Ez első ragasztócsíkot én is beletéptem.
A másodiknál már rájöttem, hogy a mellékelt kínai csavarhúzó szárára fel kell tekerni szép óvatosan mint a spagettit. Így egyben kijött :)


GreatL
(aktív tag)

Engem nem érdekel ez a szerelősdi különösebben.


Woodslave
(veterán)

GPS-használat miatti sárgulás a kijelző két szélén egy-egy csíkban ezt elmagyaráznád? Én nem ejtettem le, illetve ennyire nem, csak a sarkai töredeztek amíg nem vettem tokot, de a sárgulás az van. Mi köze ennek a GPS- használathoz?


Graphics
(félisten)
Blog

Akkor csak a hozzászólást gyűjtés a cél? :U

Ha valami nem érdekel, akkor nem írok alá... :DDD

5 ezer forint a kijelző, melyik új Xiaomi kerül ennyibe?

[ Szerkesztve ]


sowi
(őstag)

semmi, a ho hatasara a kijelzo es a digitizer kozott levo ragaszto kezd el sargulni, nem megfelelo anyaghasznalat sajnos, az acernel majdnem mindegyik z6oson jelentkezett pl.


orion1025
(őstag)
Blog

Nesze "nektek" kínai mocsadék ;] Az asszony is kínai Kszájomi moslékot vett magának, de az árából már vehetett volna normális telefont is, aminek nem csak hibái vannak. Mondhatja bárki azt, hogy ezek milyen jók, de azért vannak csúnyaságok. Gondolom a ragasztó is kínai loca glue, azért tud sárgulni, mert amiket én is ragasztgattam onnan származóval, szinte kivétel nélkül napfény hatására opálosodnak. És itt nem telefon kijelzőről beszélek első sorban, hanem házi barkácsokról.

[ Szerkesztve ]


DeFranco
(nagyúr)
Blog

samsungom és lg-m volt a sajomi előtt, de még mindig elmosolyodom ha előveszem a 4x-et hogy mennyivel ésszerűbb, kellemesebb mint az előbbiek, és nem mellesleg tele van pakolva sok kicsi kedves extrával, van infra, van méretes akku, kortársaihoz képest bőséges ram és tárhely, kompakt méret és tényleg ízléses külső.

nagyon sok kategóriatárs csak szeretne 4x lenni.

(flagshipekhez meg egy-másfél évvel későbbi modellekhez gondolom nem akarod hasonlítani)


orion1025
(őstag)
Blog

Van a családban 4x, fél év alatt meg is döglött az akkuja. Az Asszonynak 5Plus 64GB van, de egy komolytalan szerkezet, tele bugokkal meg egyéb nyalánkságokkal...


DeFranco
(nagyúr)
Blog

ezekkel kapcsolatban nem tudok mit nyilatkozni, fél év alatt döglő akkus 4x-ről most hallok először, a többi típust meg nem használtam.

amikor utoljára jártam a telefon topicjában (sokáig figyelemmel kisértem de mivel nincs bug nincs miért oda menni mostanában) 10-ből 9 user elégedett volt.

szerencsére széles a paletta, lehet venni komoly szerkezeteket is.


hcl
(nagyúr)
Blog

Engem érdekel azért csinálom, másnak meg a pénztárcáját szokta érdekelni.Kicsit óccóbb.

@DeFranco : Szoftveres dolgokat jó lenne, ha az OS-en meg lehetne oldani, mint számítógépeken, és akkor mindegy lenne, milyen telefonon fut neked a kellemesen használható felület.

[ Szerkesztve ]


orion1025
(őstag)
Blog

Ha már Sámli, akkor inkább Hüvely, bár ott is akadnak érdekességek, pláne akku fronton. Nem vagyok alma párti, de inkább az kellene, mint egy kínai telefon.


sxxorp
(senior tag)

A cikkért köszi, egyszer jól jöhet, te meg trollkodj máshol a hüvelyedben egy almával.


polgi803
(őstag)

Aktuális köszönöm! :C


ncc1701
(addikt)

Csak, h tisztában legyünk a dolgokkal, volt htc-m, ami elkezdett sárgulni. Pedig a htc nem arról híres, h olcsó lenne.


DeFranco
(nagyúr)
Blog

vegyél akkor azt, nincs ezzel probléma, ettől még a tény tény marad, hogy nem kellő alappal kutyázod a xiaomit


Graphics
(félisten)
Blog

Múltkor a tápoknál is eleresztettél egy hasonlót mindenféle alap nélkül, abban se sok szakmaiságot véltem felfedezni...


Cyrin
(addikt)

Kellenek az ilyen cikkek.
Defy-n és MotoX-en is cseréltem kijelzőt.

Lehet sorra kerül a 4X-is.


Adamis
(őstag)
Blog

Nos, a sárgulás azért volt a kijelző két szélén, mert GPS-használat miatt túlmelegedett és a kijelzőn jelentkezett ennek a nyoma. Konkrétan mintha megsült volna kicsit. Ha színes a háttér, akkor nem feltűnő, de ahogy fehérre vált, rögtön látszik. Szóval egy kis esztétikai hiba volt csak, de a kijelzőtörés már túl ment az esztétikai ficamon.. :DDD :U


DraXoN
(őstag)
Blog

A kijelző minőségről mi a tapasztalat?
"mennyire" olyan mint a gyári volt? persze itt csak véleményt lehet most hallani, de érdekes lehet.

Anno Z3Cben cseréltem egy kijelzőt (ott keret nélkül) gyári drága volt, tulaj azt mondta "jó a kínai" ... 3 napot bírt vele és inkább rendeltünk hozzá gyárit :D ... tény.. nagyon durván "kék" volt az a kijelző és olyan forróra melegedett, hogy a ragasztást is elengedett miatta könnyen (nem kellett volna külön melegíteni a szétszedéshez).

[ Szerkesztve ]


hcl
(nagyúr)
Blog

Az azért durva. Lumiára fogtam 2db hibás érintőt, de ennyirerosszat még nem. Egyes utángyártott kijelzőkkel inkább a vastagságuk volt a bajom. Hogy nem OLED, csak IPS, az nem tűnik fel. Jellemzően az user is csak néz, amikor mondom neki, hogy nem olyanok a betekintési szögek, stb, aztse tudja, mi az.


T_chris
(addikt)
Blog

Tavaly az akku miatt vettem egy rommátört Lenovo Phab akármit (a legelsőt) egy sörért.
Azután egy projectemhez kellett volna egy olcsó tablet, így Ali barátunk küldött némi kavicsért egy kijelzőt*.
Na amit adtak ragasztót hozzá, az nem fogta meg a kijelzőt a törött keretben. Közeledett a zero day, hétvége volt, ennek úgyis mindegy, beragasztottam injekciós fecskendőbe töltött FBS-el, és pár Háború, és Békével lepréseltem.
Alsó részen egy gondolatnyit nehezebben érzékel a kijelző, de rendben van minden.

* Az elején simmel kipróbáltam, kicsörgött, rezgett, headset gombra indította a zenét, szóval az összehajtáson kívül nagy baja nem volt, csak az alsó hangszóró nem kívánt együttműködni a kívánalmaimmal.


DraXoN
(őstag)
Blog

a színe még hagyján lett volna, az azt mondta nem érdekes, de 3/4 fényerőn egy 5 perc után infra mérővel a képernyő leghidegebb pontja is 40fok felett volt, a képernyő alja meg alulról nyaldosta teljes fényerő esetén az 55C-t ... szó szerint égető érzés volt használni :DDD .. mondjuk tény, igencsak világos is volt a panel (a gyárinál is világosabb volt .. csak igen erősen kék tónusú is... legalacsonyabb fényerőn viszont a gyárival ellentétben kb semmit se lehetett látni rajta... érdekes volt a "fénytartomány managementje")
refundot legalább kaptunk a panaszra..

[ Szerkesztve ]


hcl
(nagyúr)
Blog

Ezt akartam mondani, ez szerintem hibás darab volt, megesik.


Adamis
(őstag)
Blog

Azt mondanám, hogy korrekt. Árához képest pláne! ;)


sati
(addikt)

Nekem is elszakadt az akksi alatt levo ragaszto :DD


Sethdobaloah
(senior tag)
Blog

nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen szuper olcsó kijelzők mellé kötelező használni fóliát, mert sokkal jobban karcolódnak mint az eredeti.


Bici
(nagyúr)

Bakker, kar hogy nem par hettel korabban olvastam ezt.

Nekem kb. 10 ezer Ft-nak megfelelo dollar volt a kijelzo+kozepso keret+hatlap. Utobbibol raadasul muanyagot kuldtek. :(


Graphics
(félisten)
Blog

Mindegyik hátlap műanyag, csak egy nagyon vékony fém borítású betét van benne.


Bici
(nagyúr)

Akkor az enyembol kimaradt ez a reteg. :D
Valami hamisitvany, de legalabb rugalmasabb lesz; nem tartja meg a gorbe format, ha raulnek. :d
Az mas kerdes, hogy emiatt megnott-e a SAR erteke a telonak. Majd ha par ev mulva hulyeseget beszelek, mert beleegett az agyamba a telo formaja, akkor tudjatok, hogy emiatt. :D

[ Szerkesztve ]


Dr. Romano
(veterán)
Blog

Nekem az Asus Zenfone Maxon volt ilyen sárgulás a bal felső sarokban. Azt hittem a panel döglődik...


Fred23
(veterán)

Köszi az írást, mondjuk számomra csak annyi haszna volt, hogy miatta rákerestem Alin, lenne -e alkatrész a mobilomhoz! :D Meglepett, hogy találtam egy csomót, komolyan nagyon meglepődtem, pedig egy HMD Nokia készülékről van szó. Az árak durvák, habár nálunk meg annál is brutálisabb összeggel számolhatnék.

[ Szerkesztve ]


Mr. Y
(aktív tag)
Blog

Kerettel még könnyebb dolgod van. Nálam rendszerint nem akarják azt a kis pluszt megfizetni a megrendelők, így kénytelen vagyok a képernyő eltávolításával, majd szakszerű felragasztásával is megszenvedni...


DraXoN
(őstag)
Blog

számolj fel érte plusz költséget, és majd kerettel kérik máskor :) ... vagy mond, hogy csak azzal van...

[ Szerkesztve ]


Mr. Y
(aktív tag)
Blog

Szoktam, arra is húzzák a szájukat. Noha lényegesen alacsonyabb áron dolgozunk így is, mint a konkurencia


hegezsolti
(csendes tag)

Én pl rendeltem 3x nem ilyen telóhoz... szerintem észrevehetően látszik halványabb , de annyi pénzért mit is vár az ember . A 3-ból egy volt rossz függőleges fehér csík végig .


szemy94
(aktív tag)

Én szenvedtem egy amúgy valószínűleg kuka XA1 szétszedésével aztán láttam, hogy kerettel kb plusz 500 ft... inkább azt rendeltem, bár ez családon belülre megy, 25-30k lenne itthon, 5 körül meglesz, neki meg fog felelni valószínűleg.


SZIGMA
(aktív tag)

Szia!

Ha a keretes és a keret nélküli kijelző árkülönbségét nem veszed ki tisztán a végén, akkor csak magaddal tolsz ki. A két javítás időigényének különbsége is számít.


Mr. Y
(aktív tag)
Blog

Nemrég nagyon megszívtam, mikor végre valaki kerettel rendelt kijelző cserét.
Huawei P20 Lite volt az alany. Mikor a teljes belsőséget átpakoltam és kapcsoltam volna be, akkor tűnt fel, hogy ebből kispórolták a gombokat. Körülbelül két milliméteres nyílásom volt, ahol be tudtam nyúlni a hajszál vékony, oldallapra felragasztott gombsort kipiszkálni. Ezzel meggyűlt a bajom rendesen.


sowi
(őstag)

snitzerrel szepen ala lehet nyulni es leszedni az ilyen gombsorokat

üzenetek