üzenetek

hozzászólások


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

A termék jó, de kintről már nem igazán éri meg rendelni.

Itthon olcsóbban megrendelhető.

A tesztet köszi


shiftyhungar
(senior tag)
Blog

A szerző által megemlített kuponnal csontra ugyanannyira jön ki a linkelt oldalról, mint a leggyakoribb itthoni beszerzési helynek számító EUStock-ról, így ez ebben a formában (a kupon érvényességéig) nem állja meg a helyét. Bár az is igaz, hogy ha választani kéne, én is inkább a jól bevált magyar forrásból venném meg a kütyüt, csak a tisztán látás végett mondom.

A teszt nagyon jó lett, köszönjük! Sok olyan pontot megválaszolt ami nem volt nekem eddig tiszta. Valószínűleg megajándékozom magam egy ilyen ketyerével nemsokára, bár inkább a klasszik karórákat favorizálom, ez most kivételesen nagyon tetszik.

[ Szerkesztve ]


Victoryus
(PH! addikt)
Blog

Ezekkel a szíjakkal gagyi gyerekjátéknak néz ki. Fém szíjat lehet rá tenni? Edzéshez ok a műanyag, de edzésen kívül gáz. Nem bírja az úszást egy sportos kütyü... Mondjuk aki triatlonozik, akkor ne ilyet vegyen ezek szerint. Vacak kis 5-6e forintos Casio órámmal évekig úsztam, és még elemcsere után se ázott be, meg a mostani Casio edifice se.
Mondjuk futáshoz tekeréshez nem lenne rossz valami okos eszköz nekem se.
A teszt jó, részletes, köszi!


macilaci78
(Korrektor)

A jól bevált itthoni beszerzési hely szlovák. Csak hogy tiszta legyen.


wesder
(PH! nagyúr)
Blog

Igen, van hozzá rengeteg, nèzz szèt Ebay-n meg Ali-n.

IP67 - Az eszköz 1.5m-ig vagy 30p-ig vízálló.
IP68 - az eszköz víz alatt használható.

[ Szerkesztve ]


shiftyhungar
(senior tag)
Blog

Nem kioktatólag szándékoztam írni.
Nincs tapasztalatom a linkelt vásárlós oldallal, de feltételezem hogy a garanciáztatás egyszerűbb, ha a szlovákoktól veszed, lévén nekik van MO-i szerződött partnerük. A postaköltség vsz kisebb.


bloggiold
(tag)
Blog

,,A gyors zárral rögzített, 20 milliméteres, szabványos, cserélhető óraszíj"
Szabványos méretű, tehát cserélhető bármilyen másik szabványos méretű szíjra.

[ Szerkesztve ]


gyépés
(lelkes újonc)

Jó teszt, köszi. Egy dologgal nem értek csak egyet, azzal, amit a PPG technológiáról írsz. Szerintem nem a technológia miatt pontatlanabb a pulzusmérés, hanem mert nincs rendesen megcsinálva. Pont emiatt vettem én is sportórát, mert abban megbízható a pulzusmérés sport közben is, nem csak mikor a tv előtt ülök. :)
Nekem ilyenem van, a teszt elég alapos: https://www.dcrainmaker.com/2015/11/tomtom-spark-review.html
Sajnos a Mi Band 2 ment is a polcra, és emiatt nem tudtam más Xiaomi cuccot sem megvenni. Ezek inkább okos cuccok, mint sportolásra valóak.


dragonfx
(PH! nagyúr)
Blog

ez tényleg ennyi mindent tud?
futás,gyaloglás,lépés, alvás?
a mi band 2 ehhez képest fika akkor nem?


UnA
(Korrektor)
Blog

Hát ... ez a pulzusmérés mindig nagy vitatéma szokott lenni, mert vannak, akik csak a mellpántban hisznek - és vannak ugye a többiek :) Engem igazán nem érint, de már láttam erről véget nem érő fejtegetéseket.


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Mi Band 2 is tudja....

Nem egy kategória a kettő, remélem feltűnt. :) Kb 3x drágább ez mint a Mi Band 2

[ Szerkesztve ]


gyépés
(lelkes újonc)

Hát ja, elég megosztó téma. Sajnos én nagyon utálom a mellkaspántot, kettő is porosodik már itthon valahol. Olyan érzésem van benne mindig, mintha nem tudnék rendesen levegőt venni, ezért kezdtem alternatívát keresni. És hát... nem sok van. Igazából a nagyobb gyártók sportóráiban van olyan szintű csuklós pulzusmérő, hogy az már stabilan eltalálja a megfelelö tartományt. De ilyen órából van kb. tíz a piacon, amik vállalhatóak. Nyilván arany árban. :) Viszont egyre több jelenik meg, remélem idővel elterjednek, és akkor ilyen egyszerűbb cuccok is jobban mérnek majd. Mindenesetre a PPG mérés fejlődik szerintem, több van benne, mint az a tesztelt cuccban látszott.

[ Szerkesztve ]


Jabby
(senior tag)

"Vásárlás előtt fontos az óra átmérőjének helyes megválasztása, általánosan elmondható, hogy a hölgyek számára a 39 mm-es vagy annál kisebb, míg a férfiaknak a 39-46 mm közötti tokméretű órák ajánlottak. A Huami Amazfit Bip mindkét nem számára ideális méretekkel rendelkezik."

Egyet értünk, nagyon fontos az óra átmérője!
Viszont a cikkből nem derült ki,l hogy a tesztelt Bip-nek mekkora az átmérője?
Talán 39 mm?

Számomra az sem egyértelmű, hogy ez a Bip miért Live?
Eddig csak Bip-ként találkoztam vele, a fórumon is két Bip-es topic van, napi hozzászólásokkal.


Tom5
(PH! addikt)
Blog

Ez most ugyanaz az óra v más? :F


wesder
(PH! nagyúr)
Blog

Tom5
Ugyan az.
Nem lett javítva az IP besorolás.

[ Szerkesztve ]


bloggiold
(tag)
Blog

,,Az óraszerkezet kiterjedése 39,4×34,1×9,5 milliméter," ebből ki lehet találni
Nem Live, Lite - a geekbuying ahonnan az órát rendeltem ezen a néven árulja (és más kínai webáruház is).


icemad
(PH! kedvence)
Blog

Köszönöm a tesztet, nagyon jó lett.
Azt nem találtam meg benne, hogy alkalmazásokat lehet rá telepíteni?
Van 2 Pebble órám, de ideje lenne már a cserének. Első blikkre hasonló cucc ez is, de gondolom kevesebbet tud.


wesder
(PH! nagyúr)
Blog

Most akkor IP 67 vagy IP68?


bloggiold
(tag)
Blog

Az előző két kérdésre
A sorok között olvasva:
Alkalmazásokat lehet rá telepíteni?" - ,,az egyedi, zárt rendszerrel rendelkező Bip-et" - nem lehet rá telepíteni

IP 67 vagy IP68? -,, Az IP68-as védelemnek köszönhetően fürdéskor vagy zuhanyzáskor is rajtam volt" (IP68)


Tapsi75
(őstag)

.

[ Szerkesztve ]


Th3Ac3
(fanatikus tag)
Blog

Az az érdekes helyzet van nálunk, hogy barátnőmet meggyőztem vegyen egy Bip-et, mivel én is szereztem egy Amazfit Pace 2-t. És nagyon meg van vele elégedve, teljesen jól méri az edzés adatokat, meg mindent. A Pace 2-ről nem készítesz esetleg tesztet? Mivel arról még nem nagyon találtam itthon semmit.


wesder
(PH! nagyúr)
Blog

Ez rendben van, de utána meg az IP67-nek megfelelő kritèriumokat írtad le.


Matada2.3
(PH! kedvence)
Blog

Készülök édesanyámnak venni, vagy egy Band 3-mat, vagy egy Bip-et. Neki az lenne a fontos, hogy kicsi legyen az eszköz és hogy tudja vele követni a futását/edzését. A kérdés az, hogy elég-e neki ebből a szempontból a Band? A Bip egyetlen előnye a felsoroltak alapján az, hogy a futást nem csak időben és távban tudja kimutatni, hanem helyszínt is jelez a beépített GPS-szel? (nagy a telefonja, ezért azt nem vinné edzeni)

[ Szerkesztve ]


bloggiold
(tag)
Blog

Plusz ,,Bizonyára nem kevés felhasználónak okoz bosszúságot más eszközöknél, hogy tűző napon szinte lehetetlen leolvasni a kijelzőt." A Band kijelzőjét kültéren futás közben nem látod...
+ időjárás, iránytű, magasságmérés, barométer...
wesder: IP68 továbbra is, ezek az egyébként tényleg IP67 kritériumok vannak megadva a gyári kis papírocskán a dobozban.

[ Szerkesztve ]


wesder
(PH! nagyúr)
Blog

Akkor nem szóltam :R


dumper
(újonc)

Szia!

Meg tudnád írni, hogy futás közben milyen adatokat tud megjeleniteni az óra. Tudja-e mutatni, hogy hány perces kilométereket futok aktuálisan és átlagosan.
Köszönöm

[ Szerkesztve ]


dse
(lelkes újonc)

zenelejátszáskor mutatja a szám nevét?
léptetés, hangerőállítás?


bloggiold
(tag)
Blog

Futás ideje, sebessége, távolság, pulzus, szintkülönbség emelkedés magassága és hossza, a végén kis térképet is rajzol, hogy merre futottál. A Mi Fittben utána pluszban több adatot is megnézhetsz (képernyőmentéseken a tesztben látszik).
Zenelejátszásra nem alkalmas, zenét nem vezérli (de külön appal megoldható a zeneszámok közti lépegetés)

[ Szerkesztve ]


Victoryus
(PH! addikt)
Blog

Endomonoval együttműködik? Tehát elég lenne csak az óra futás közben, vagy mindenképpen vinni kell a telefont is?


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Az óra elég a futáshoz, Endomondo-t nem tudom megmondani, hogy együttműködik-e vele.

Itt az óra régebbi topicja: Endomondo témakörre ezt dobta ki: [link]

[ Szerkesztve ]


rhaala
(újonc)

Szia!
Az a kérdésem hogy naponta több alvási ciklust is tud-e rögzíteni? Sajnos a miband 2 emiatt nem vált be. Pl reggel aludtam 3 órát és délután 6-ot, de csak egyet mért.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

"Fontosnak tartom megjegyezni, hogy az alacsony áramfelvételű eszközöket, headseteket, aktivitásmérőket biztonságosan tölteni csak a számítógép USB portjáról, vagy külső akkumulátorról lehet."

És miért? Nem nagyon látom ebben a rációt.

MaCS


shiftyhungar
(senior tag)
Blog

Egy ilyen, alacsony feszültségű és kapacitású akkuval rendelkező eszköz töltésvezérlő elektronikája - valószínűleg - nincs felkészítve mondjuk egy gyorstöltő által hirtelen leadott 18W-os töltési teljesítményre. Kb. lökésszerű, nagy áramerősséget kap a pici akkumlátor, nem valószínű hogy hosszú távon túl jó hatással lesz rá. Élettartamra való tekintettel biztosan jobb a standard, mondjuk számítógép USB-n leadott 5V/1A töltés, ilyen kicsi feltöltendő kapacitásnál nincs szükség 9V/2A és hasonlóan nagy töltési teljesítményre, nem fog szignifikánsan csökkenni a töltési idő, ami amúgy sem nagy.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Pontosan ennek a miértje érdekelne, ugyanis nem sok értelmét látom, hacsak nem valami áramgenerátorral próbálunk tölteni -- ami pedig ugye nyilvánvalóan falrengető baromság.

A gyorstöltőket szerintem ne keverjük ide, mert azok valamennyi intelligenciával megáldott eszközök, amik kölcsönös szimpátia alapján a feszültséggel is játszanak, de annak, aki nem kéri, nem fognak 5 voltnál többet adni.
Van tehát egy stabil 5 voltos tápfeszültség, ami tud produkálni valamennyi áramot, amit a lehetőségeken belül a töltőelektronika határoz meg. Nem az áramforrás "tolja" az ampereket, hanem a fogyasztó enged át magán valamennyit.

Tehát vagy van valami furcsaság ezekben a töltőkben (ebben a minőségi kategóriában furcsállanám), vagy nem stimmel az alapmegállapítás. Mi lehet annak a forrása? Ír ilyet a használati útmutató?

MaCS


shiftyhungar
(senior tag)
Blog

Párom BT-s fülhallgatóján (szintén Xiaomi) teszteltük a dolgot, hogy mennyivel gyorsabb a gyorstöltős töltés a standardnál, és ahogy írtad, a szabályzás miatt nem volt érdemlegesen gyorsabb, tehát valahol van szabályzás. Sajnos arról nincs érdemleges infóm, hogy a kicsi akkumlátoros készülékeknél hol van az a korlát, ami miatt a 100-200 mAh-s akkukat sokáig kell tölteni, hiába tudnád papíron pár 10 perc alatt feltölteni őket. A háttérinfó nálam is hiányzik, saját tapasztalat alapján próbáltam eszmefuttatni.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat, de első sorban a cikkíró magyarázata érdekelne -- ha már ő írta le...

MaCS


bloggiold
(tag)
Blog

Igen így van ahogyan azt (#33) shiftyhungar leírta. Több eszközt is láttam 1 év után akkumulátor hibával tönkremenni. Egyébként a felhasználói utasátsiban is benn van (...above 5V and 500mA). Nics időm megnézni, de ha jól emlékszem, akkor az ebben a tesztben a képeken látható 3 óra, egy mi band 2 és egy okos-lámpa papírjaiban is le van írva az általam ajánlott töltési mód. De Google barátunk is megmondja, ha rákeresel az alacsony áramfelvételű eszközök töltésére.

Kicsit más, de végre valahára az Asus mérnökei megerősítenek ebben, hogy ne így töltsd a telefonod, ez is állandó vitaforrás egyébként (ZenFone 5):

rhaala: a kérdést passzolom, mivel naponta csak egy alvási ciklus jön össze nekem

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Köszönöm!

Az, hogy a max. töltőfeszültség korlátozása jót tesz az akkunak (az ökölszabály szerint 3,92 volt fölött minden 0,1 volt felezi az élettartamot, aztán 4,2 voltnál ez felgyorsul) régi téma, mint ahogy az is, hogy töltőn hagyni az akkut s lrgjobb módszer annak kinyírására.

De ezt, hogy egy egyébként jó minőségű feszültségforrás, tehát a töltő primer oldala nagyobb teljesítménye mennyiben befolyásolná magát a töltést és venné fokozottan igánybe az akkut, számomra teljesen érthetetlen és abszurdnak, alapjaiban mond ellent a villamosságtani és elektronikai tanulmányaimnak. Egy jól működő töltő teljesen eltünteti a primer oldali problémákat, ez pedig, hogy 500 mA vagy 500 kA áll rendelkezésre, teljesen mindegy, ha elég az alacsonyabb érték. Olyan ez, mintha azt mndanánk, hogy ha kapacitásbővítést kérünk az ELMŰ-től az otthoni hálózatra, hamarabb romlik el a tévénk.

Ez persze nem jelent semmit, de két és fél éve töltöm az okosórámat (általban 80%-ra) nagyteljesítményű adapterről, és remekül érzi benne magát az akku.

Köszönettel: MaCS


Silenzio
(PH! addikt)
Blog

Az IP 68 NEM vízálló. Az a Pebbe (volt). Az, hogy a BIP-et nem ajánlják úszáshoz (benne van a brossúrában), és nincs is benne ilyen aktivitás, elég árulkodó. Ha valami csak egy ideig bírja már akkor is, ha 1.80-as vízben ácsorgok, az nem vízálló. Ez egy olyan tévedés, ami sok kütyü életébe kerül évente. :)

(#14) Tom5:

A Lite a BIP nemzetközi verziója. Egy ideig csak kínai nyelvű volt az óra, de most a telefonhoz kapcsolódva már képes nyelvet váltani. A Lite meg eleve angol volt.

Gondolataim: érdekes döntés volt ezt a cikket jó két héttel a Mobilarénás után kitenni. Kicsit fölösleges, bár nekem egyébként ez a cikk jobban bejött. Több volt benne a hasznos infó. A szíj nálam annyira hipoallergén kb., hogy két hét alatt széjjelrohadt tőle a bőröm. Mutassak fotót? :)

Az akkuidőtől sem vagyok hasra esve (az ígértekhez képest). Nekem nem kell egyedi számlap ahhoz, hogy merüljön mint állat. Tegnap csak 2 %-ot merült, máskor viszont nekilódul. A szokásaim közben nem változnak. Most 11%-on van 13 nap után. Félóránként mér pulzust, méri az alvásidőt. Más nagyon nincs. Nagyon sokat gyaloglok, de aktivitásmérést nem indítok rajta. Egyetlen kirándulás volt az elmúlt két hétben. 6 órás esemény 4 pihenővel és 20 km-es távval. Majdnem 25%-ot harapott az aksiba. Úgyhogy nem igazán értem.

Én szerencsés voltam, vidéki kiskerben vettem kisker garival, 20-ért.


mrszitya
(senior tag)
Blog

Kézikönyvekből:

To charge the clock, use a charger for a mobile phone with a nominal output voltage
of 5 V, and an output current of 500 mA or higher.
(Xiaomi Global Community)

Ezután csatlakoztasd az USB végét pedig egy notebook/PC USB portjába, vagy egy USB hálózati töltőhöz. (Eustock)

Ahogy MaCS_70 kolléga utal rá, a sztenderd lítium akkumulátorok élettartamára a túltöltés van igazán rossz hatással. Pontosabban amit te is mutatsz a screenshoton, vagyis a teljes feltöltés után ha rajtafelejtjük az eszközt a töltőn - mondjuk egész éjszaka. Általában kellően ostoba a szoftver/firmware ahhoz, hogy ebben az esetben, amint leesik a töltöttség szintje 99%-ra, rögvest újraindul a töltési folyamat. Ezt ma már megfelelő app vagy magisk-modul segítségével (root jogosultság mellett), meg lehet gátolni számos androidos telefon esetében. Konkrétabban, azt lehet megoldani, hogy csak x% esést követően kezdeményezze újra a töltést a telefon. Persze ez az okosórák/karkötők esetében nem opció.

Viszont a Mi Band vagy az Amazfit BIP csak kb. 2-4 hetente igényel töltést, így az éjjel töltőn maradás sem feltétlen jelent gondot. Annál inkább a 2-5 órás kijelzőidejű telefonoknál, amiket naponta töltünk. Évi 12-24 töltés vs. 365 töltés...

Amire befolyása lehetne esetleg a hálózati töltőnek, az például a nagyobb hő vagy mondjuk a benne lévő védelem a feszültség-tüskék kezelésére. Egy jó minőségű gyári (vagy egy Tronsmart/Blitzwolf stb.) töltővel ezek sem jelenthetnek különösebb gondot.

[ Szerkesztve ]


UnA
(Korrektor)
Blog

OFF: A logoutos cikkeket a tagok írják, vagyis nem sok tudomásuk van arról, hogy az újságírók mivel foglalkoznak pl. a Mobilarénánál. Ezen felül van egy plusz idő még a korrektúrázásra és a végleges rábólintásra is.


Tapsi75
(őstag)

kint a veletechen pont ezzel promozták az asus 5-öt
intelligens töltő vezérlő van benne tanulja a szokásaid ha egész éjjel rajta hagyod akkor a teló ezt megtanulja és úgy tölti hogy reggelre legyen 100%on az aksi


Silenzio
(PH! addikt)
Blog

Tudom, én írtam a Logoutra és a Gamepodra is anno.


fecus
(senior tag)

Az üzenetek visszanézhetők valahány darabig, vagy rögtön törlődnek ha továbblépek?


bloggiold
(tag)
Blog

Nem törlődnek, visszanézhetőek addig, amíg ki nem törlöd őket.


LogiDrot
(újonc)

Sziasztok!
Nem egészen világos az akuidő. Én kb 6-8 órás bicótúrákra használnám. Kitart-e egy nap a készülék. Igazából az érdekelne utólag, hogy merre jártam.
Köszönöm,
Kisbali


mrszitya
(senior tag)
Blog

Másfél hónapot tud papíron az óra! Ez a valóságban nyilván kevesebb lesz, de nem nagyságrendekkel. Nekem kicsit több, mint kettő hét alatt 41%-ot merült mindössze. (Ebben két, nagyjából 45 perces/1 órás futás során volt csak gps használat).

Egy hosszú túra nyilván jobban terheli az akksit, a gps nem tartozik az energiatakarékos modulok közé. Aggódni viszont nem kell, biztosan nem kell tölteni még ilyen hosszú túra után sem.


LogiDrot
(újonc)

Köszönöm!
Kisbali


LogiDrot
(újonc)

Hali!

Vettem egy Amazfit Bip Lite-ot. Kipróbáltam több napos bicótúrán. Egy nap kb 9-16h-ig tartó folyamatos tekerés során kb 30%-ot "fogyasztott". Szépen felvette a megtett utat. Automatikusan pause üzemmódba állt, pihenőkor.

Összehasonlítva a kerékpárkomputerek, telefonok adataival, nem sok eltérés mutatkozott.

Remek kis eszköz, jó vétel!

Üdv,

Kisbali


SimonJanos
(senior tag)

Ez igazából ua. mint https://prohardver.hu/tema/xiaomi_mi_band_3/friss.html ?!
Tehát (Xiaomi Huami) Amazfit Bip Lite =Amazfit Bip Lite > ment egy "hivatalos" teszt majd a Tiéd...? :U

[ Szerkesztve ]

üzenetek