Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Th3Ac3
(tag)
Blog

Az az érdekes helyzet van nálunk, hogy barátnőmet meggyőztem vegyen egy Bip-et, mivel én is szereztem egy Amazfit Pace 2-t. És nagyon meg van vele elégedve, teljesen jól méri az edzés adatokat, meg mindent. A Pace 2-ről nem készítesz esetleg tesztet? Mivel arról még nem nagyon találtam itthon semmit.


wesder
(veterán)
Blog

Ez rendben van, de utána meg az IP67-nek megfelelő kritèriumokat írtad le.


Matada2.3
(veterán)
Blog

Készülök édesanyámnak venni, vagy egy Band 3-mat, vagy egy Bip-et. Neki az lenne a fontos, hogy kicsi legyen az eszköz és hogy tudja vele követni a futását/edzését. A kérdés az, hogy elég-e neki ebből a szempontból a Band? A Bip egyetlen előnye a felsoroltak alapján az, hogy a futást nem csak időben és távban tudja kimutatni, hanem helyszínt is jelez a beépített GPS-szel? (nagy a telefonja, ezért azt nem vinné edzeni)

[ Szerkesztve ]


bloggiold
(tag)
Blog

Plusz ,,Bizonyára nem kevés felhasználónak okoz bosszúságot más eszközöknél, hogy tűző napon szinte lehetetlen leolvasni a kijelzőt." A Band kijelzőjét kültéren futás közben nem látod...
+ időjárás, iránytű, magasságmérés, barométer...
wesder: IP68 továbbra is, ezek az egyébként tényleg IP67 kritériumok vannak megadva a gyári kis papírocskán a dobozban.

[ Szerkesztve ]


wesder
(veterán)
Blog

Akkor nem szóltam :R


dumper
(csendes tag)

Szia!

Meg tudnád írni, hogy futás közben milyen adatokat tud megjeleniteni az óra. Tudja-e mutatni, hogy hány perces kilométereket futok aktuálisan és átlagosan.
Köszönöm

[ Szerkesztve ]


dse
(csendes tag)

zenelejátszáskor mutatja a szám nevét?
léptetés, hangerőállítás?


bloggiold
(tag)
Blog

Futás ideje, sebessége, távolság, pulzus, szintkülönbség emelkedés magassága és hossza, a végén kis térképet is rajzol, hogy merre futottál. A Mi Fittben utána pluszban több adatot is megnézhetsz (képernyőmentéseken a tesztben látszik).
Zenelejátszásra nem alkalmas, zenét nem vezérli (de külön appal megoldható a zeneszámok közti lépegetés)

[ Szerkesztve ]


Victoryus
(őstag)
Blog

Endomonoval együttműködik? Tehát elég lenne csak az óra futás közben, vagy mindenképpen vinni kell a telefont is?


Graphics
(félisten)
Blog

Az óra elég a futáshoz, Endomondo-t nem tudom megmondani, hogy együttműködik-e vele.

Itt az óra régebbi topicja: Endomondo témakörre ezt dobta ki: [link]

[ Szerkesztve ]


rhaala
(újonc)

Szia!
Az a kérdésem hogy naponta több alvási ciklust is tud-e rögzíteni? Sajnos a miband 2 emiatt nem vált be. Pl reggel aludtam 3 órát és délután 6-ot, de csak egyet mért.


MaCS_70
(veterán)

"Fontosnak tartom megjegyezni, hogy az alacsony áramfelvételű eszközöket, headseteket, aktivitásmérőket biztonságosan tölteni csak a számítógép USB portjáról, vagy külső akkumulátorról lehet."

És miért? Nem nagyon látom ebben a rációt.

MaCS


shiftyhungar
(senior tag)
Blog

Egy ilyen, alacsony feszültségű és kapacitású akkuval rendelkező eszköz töltésvezérlő elektronikája - valószínűleg - nincs felkészítve mondjuk egy gyorstöltő által hirtelen leadott 18W-os töltési teljesítményre. Kb. lökésszerű, nagy áramerősséget kap a pici akkumlátor, nem valószínű hogy hosszú távon túl jó hatással lesz rá. Élettartamra való tekintettel biztosan jobb a standard, mondjuk számítógép USB-n leadott 5V/1A töltés, ilyen kicsi feltöltendő kapacitásnál nincs szükség 9V/2A és hasonlóan nagy töltési teljesítményre, nem fog szignifikánsan csökkenni a töltési idő, ami amúgy sem nagy.


MaCS_70
(veterán)

Pontosan ennek a miértje érdekelne, ugyanis nem sok értelmét látom, hacsak nem valami áramgenerátorral próbálunk tölteni -- ami pedig ugye nyilvánvalóan falrengető baromság.

A gyorstöltőket szerintem ne keverjük ide, mert azok valamennyi intelligenciával megáldott eszközök, amik kölcsönös szimpátia alapján a feszültséggel is játszanak, de annak, aki nem kéri, nem fognak 5 voltnál többet adni.
Van tehát egy stabil 5 voltos tápfeszültség, ami tud produkálni valamennyi áramot, amit a lehetőségeken belül a töltőelektronika határoz meg. Nem az áramforrás "tolja" az ampereket, hanem a fogyasztó enged át magán valamennyit.

Tehát vagy van valami furcsaság ezekben a töltőkben (ebben a minőségi kategóriában furcsállanám), vagy nem stimmel az alapmegállapítás. Mi lehet annak a forrása? Ír ilyet a használati útmutató?

MaCS


shiftyhungar
(senior tag)
Blog

Párom BT-s fülhallgatóján (szintén Xiaomi) teszteltük a dolgot, hogy mennyivel gyorsabb a gyorstöltős töltés a standardnál, és ahogy írtad, a szabályzás miatt nem volt érdemlegesen gyorsabb, tehát valahol van szabályzás. Sajnos arról nincs érdemleges infóm, hogy a kicsi akkumlátoros készülékeknél hol van az a korlát, ami miatt a 100-200 mAh-s akkukat sokáig kell tölteni, hiába tudnád papíron pár 10 perc alatt feltölteni őket. A háttérinfó nálam is hiányzik, saját tapasztalat alapján próbáltam eszmefuttatni.


MaCS_70
(veterán)

Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat, de első sorban a cikkíró magyarázata érdekelne -- ha már ő írta le...

MaCS


bloggiold
(tag)
Blog

Igen így van ahogyan azt (#33) shiftyhungar leírta. Több eszközt is láttam 1 év után akkumulátor hibával tönkremenni. Egyébként a felhasználói utasátsiban is benn van (...above 5V and 500mA). Nics időm megnézni, de ha jól emlékszem, akkor az ebben a tesztben a képeken látható 3 óra, egy mi band 2 és egy okos-lámpa papírjaiban is le van írva az általam ajánlott töltési mód. De Google barátunk is megmondja, ha rákeresel az alacsony áramfelvételű eszközök töltésére.

Kicsit más, de végre valahára az Asus mérnökei megerősítenek ebben, hogy ne így töltsd a telefonod, ez is állandó vitaforrás egyébként (ZenFone 5):

rhaala: a kérdést passzolom, mivel naponta csak egy alvási ciklus jön össze nekem

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(veterán)

Köszönöm!

Az, hogy a max. töltőfeszültség korlátozása jót tesz az akkunak (az ökölszabály szerint 3,92 volt fölött minden 0,1 volt felezi az élettartamot, aztán 4,2 voltnál ez felgyorsul) régi téma, mint ahogy az is, hogy töltőn hagyni az akkut s lrgjobb módszer annak kinyírására.

De ezt, hogy egy egyébként jó minőségű feszültségforrás, tehát a töltő primer oldala nagyobb teljesítménye mennyiben befolyásolná magát a töltést és venné fokozottan igánybe az akkut, számomra teljesen érthetetlen és abszurdnak, alapjaiban mond ellent a villamosságtani és elektronikai tanulmányaimnak. Egy jól működő töltő teljesen eltünteti a primer oldali problémákat, ez pedig, hogy 500 mA vagy 500 kA áll rendelkezésre, teljesen mindegy, ha elég az alacsonyabb érték. Olyan ez, mintha azt mndanánk, hogy ha kapacitásbővítést kérünk az ELMŰ-től az otthoni hálózatra, hamarabb romlik el a tévénk.

Ez persze nem jelent semmit, de két és fél éve töltöm az okosórámat (általban 80%-ra) nagyteljesítményű adapterről, és remekül érzi benne magát az akku.

Köszönettel: MaCS


Silenzio
(addikt)
Blog

Az IP 68 NEM vízálló. Az a Pebbe (volt). Az, hogy a BIP-et nem ajánlják úszáshoz (benne van a brossúrában), és nincs is benne ilyen aktivitás, elég árulkodó. Ha valami csak egy ideig bírja már akkor is, ha 1.80-as vízben ácsorgok, az nem vízálló. Ez egy olyan tévedés, ami sok kütyü életébe kerül évente. :)

(#14) Tom5:

A Lite a BIP nemzetközi verziója. Egy ideig csak kínai nyelvű volt az óra, de most a telefonhoz kapcsolódva már képes nyelvet váltani. A Lite meg eleve angol volt.

Gondolataim: érdekes döntés volt ezt a cikket jó két héttel a Mobilarénás után kitenni. Kicsit fölösleges, bár nekem egyébként ez a cikk jobban bejött. Több volt benne a hasznos infó. A szíj nálam annyira hipoallergén kb., hogy két hét alatt széjjelrohadt tőle a bőröm. Mutassak fotót? :)

Az akkuidőtől sem vagyok hasra esve (az ígértekhez képest). Nekem nem kell egyedi számlap ahhoz, hogy merüljön mint állat. Tegnap csak 2 %-ot merült, máskor viszont nekilódul. A szokásaim közben nem változnak. Most 11%-on van 13 nap után. Félóránként mér pulzust, méri az alvásidőt. Más nagyon nincs. Nagyon sokat gyaloglok, de aktivitásmérést nem indítok rajta. Egyetlen kirándulás volt az elmúlt két hétben. 6 órás esemény 4 pihenővel és 20 km-es távval. Majdnem 25%-ot harapott az aksiba. Úgyhogy nem igazán értem.

Én szerencsés voltam, vidéki kiskerben vettem kisker garival, 20-ért.


mrszitya
(senior tag)
Blog

Kézikönyvekből:

To charge the clock, use a charger for a mobile phone with a nominal output voltage
of 5 V, and an output current of 500 mA or higher.
(Xiaomi Global Community)

Ezután csatlakoztasd az USB végét pedig egy notebook/PC USB portjába, vagy egy USB hálózati töltőhöz. (Eustock)

Ahogy MaCS_70 kolléga utal rá, a sztenderd lítium akkumulátorok élettartamára a túltöltés van igazán rossz hatással. Pontosabban amit te is mutatsz a screenshoton, vagyis a teljes feltöltés után ha rajtafelejtjük az eszközt a töltőn - mondjuk egész éjszaka. Általában kellően ostoba a szoftver/firmware ahhoz, hogy ebben az esetben, amint leesik a töltöttség szintje 99%-ra, rögvest újraindul a töltési folyamat. Ezt ma már megfelelő app vagy magisk-modul segítségével (root jogosultság mellett), meg lehet gátolni számos androidos telefon esetében. Konkrétabban, azt lehet megoldani, hogy csak x% esést követően kezdeményezze újra a töltést a telefon. Persze ez az okosórák/karkötők esetében nem opció.

Viszont a Mi Band vagy az Amazfit BIP csak kb. 2-4 hetente igényel töltést, így az éjjel töltőn maradás sem feltétlen jelent gondot. Annál inkább a 2-5 órás kijelzőidejű telefonoknál, amiket naponta töltünk. Évi 12-24 töltés vs. 365 töltés...

Amire befolyása lehetne esetleg a hálózati töltőnek, az például a nagyobb hő vagy mondjuk a benne lévő védelem a feszültség-tüskék kezelésére. Egy jó minőségű gyári (vagy egy Tronsmart/Blitzwolf stb.) töltővel ezek sem jelenthetnek különösebb gondot.

[ Szerkesztve ]

üzenetek