Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


mrszitya
(senior tag)
Blog

Kézikönyvekből:

To charge the clock, use a charger for a mobile phone with a nominal output voltage
of 5 V, and an output current of 500 mA or higher.
(Xiaomi Global Community)

Ezután csatlakoztasd az USB végét pedig egy notebook/PC USB portjába, vagy egy USB hálózati töltőhöz. (Eustock)

Ahogy MaCS_70 kolléga utal rá, a sztenderd lítium akkumulátorok élettartamára a túltöltés van igazán rossz hatással. Pontosabban amit te is mutatsz a screenshoton, vagyis a teljes feltöltés után ha rajtafelejtjük az eszközt a töltőn - mondjuk egész éjszaka. Általában kellően ostoba a szoftver/firmware ahhoz, hogy ebben az esetben, amint leesik a töltöttség szintje 99%-ra, rögvest újraindul a töltési folyamat. Ezt ma már megfelelő app vagy magisk-modul segítségével (root jogosultság mellett), meg lehet gátolni számos androidos telefon esetében. Konkrétabban, azt lehet megoldani, hogy csak x% esést követően kezdeményezze újra a töltést a telefon. Persze ez az okosórák/karkötők esetében nem opció.

Viszont a Mi Band vagy az Amazfit BIP csak kb. 2-4 hetente igényel töltést, így az éjjel töltőn maradás sem feltétlen jelent gondot. Annál inkább a 2-5 órás kijelzőidejű telefonoknál, amiket naponta töltünk. Évi 12-24 töltés vs. 365 töltés...

Amire befolyása lehetne esetleg a hálózati töltőnek, az például a nagyobb hő vagy mondjuk a benne lévő védelem a feszültség-tüskék kezelésére. Egy jó minőségű gyári (vagy egy Tronsmart/Blitzwolf stb.) töltővel ezek sem jelenthetnek különösebb gondot.

[ Szerkesztve ]

üzenetek