Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Revolit
(aktív tag)
Blog

Köszi, jó leírás.
Mivel tud többet az X3 mint az X1? Sehol sem találtam egy összehasonlítást.


Degeczi
(nagyúr)

Picit nagyon sok az a $70: az első példányt 42-ért, a másodikat $34-ért vettem a Joybuy-ról...
(ahol most is 39.6)
Ez így az áfahatár alatt van, attól sem kell tartani.


Revolit
(aktív tag)
Blog

Igen, árban van máshol is 40 eur környékén. Viszont 22euro a határ, afelett már áfa köteles. Ha magánszemély küldi, akkor 44 euro.


GreatL
(aktív tag)

Én kb. 13 ezer forintért vettem Kínából a feketét. Egy fej 2200 Ft és kettesével küldik. Telefonhoz nem csatlakoztattam, nem érdekel csak fogat mosni lehessen vele.

[ Szerkesztve ]


Degeczi
(nagyúr)

Nem teljesen így van!
Létezik uis egy további kitétel is, h ha a fizetendő adó 10 EUR alatt lenne, akkor azt elengedik = ez pedig a gyakorlatban 37 EUR-ra ($44 környéke) tolja ki az áfahatárt.
Így aztán a kínai oldalakon $40 környékén akciózott X3-ak még stabilan beleférnek.

[ Szerkesztve ]


Revolit
(aktív tag)
Blog

Aha, köszi

Kicsit utánajártam, X1 sokban nem különbözik, nem olyan fancy a külseje és más app van hozzá.
Viszont ha valaki sokallja érte ezt az összeget, fele ennyiért van SEAGO E5. A fej is fele ennyi hozzá. Nagyon nem jártam utána a különbségeknek.


micimacko
(aktív tag)

Most őszintén...miben jobb ez, mint egy 5000 Ft-os Oral-b?


Degeczi
(nagyúr)

Alaposabban tiszít: a sokkal nagyobb (kb. 5x akkora) frekvenciájú, erős rezgés azt eredményezi, h ott is föllazítja és eltávolítja a lepedéket, ahová a sörte be sem jutott, csak a folyadék

Ezeket hívják manapság "sonic" rendszerűeknek


Jhonny06
(addikt)
Blog

Anno kb. annyiért vettem az enyémet (Oral-B) és egy hulladék. Keveset bír az akksija, egyre gyengébb, ahogy merül, nincs semmilyen funkció rajta, de legalább még szarul is néz ki. +6 rugóért kapsz egy olyan fogfekét, ami baromi jól néz ki, sokáig bírja az akksija, rengeteg funkciója van és a kütyübuziknak is kedvez az alkalmazással.

[ Szerkesztve ]


bloggiold
(tag)
Blog

Megelőztél, kb. ugyanezt írtam volna én is.


Black&White
(őstag)
Blog

Én már a másodikat használom, az első kicsivel több, mint 1 évet bírt, aztán a nyomógomb megnyekkent (érintésre is váltotta a funkciókat) majd ugyanonnan beázott, így zárlatos lett.1 nap alatt lemerült.
A hiba azért nem egyedi, orosz fórumok, illetve YT is hoz rá találatot...
De mivel egy rakás pótfejem volt hozzá, illetve összességében azért elégedett voltam vele, rendeltem egy újat.~40$ volt kuponnal GB-ről.
A cikk jó, grat érte.
Adapterből itt találtok kedvezőbb árút:
LINK


Degeczi
(nagyúr)

Istenments adaptert használni, pláne fürdőszobában!
Életveszélyesek ezek a vackok...

3-400 Ft-ért veszel bármelyik villamossági boltban földeletlen EU-s dugót, pár perc alatt fölrakod a gyári helyére, kész.


Black&White
(őstag)
Blog

Mi a probléma a linkelt adapterrel?


Jhonny06
(addikt)
Blog

Dehogy életveszélyes..


Degeczi
(nagyúr)

Nem magával az adapterrel, hanem az összes szemétrevaló kínai/US dugóval!

Elhibázott, rossz konstrukció: a kis mérete miatt vékonyak a dugvillák, végig vékony fémlemezből (amiknek mechanikai tartása sincs, könnyen görbülnek, de ez hagyján, nem ez a fő baj), azonban mivel nem süllyesztettek az aljzatok vagy az ilyen adapterek, kihúzás során, vagy egyszerűen csak kilazult csatlakozón megérinthető a hálózati feszültség! Nem kell mondani, ez mivel járhat, plána fürdőszobában...

Az EU-s (vagy pláne a még jobb UK) dugók normális méretűek, vastagok a villáik, ezért megoldották, h a földeletlen verzió villáinak csak a vége fém, alatta műanyag, így ott nem fordulhat elő áramütés.
(a földelt verzióknál pedig az aljzat mindig süllyesztett, ott így akadályozzák meg az érintést. Bár a régi házakat leszámítva amúgyis mindenütt süllyesztett, földelt aljzatok vannak)


Degeczi
(nagyúr)

De, az áramütés meglehetősen az...


bloggiold
(tag)
Blog

Nem hülyeségből írtam: ,,A töltőfej kínai szabvány, ezért ajánlott egy jó minőségű adapter beszerzése, amit adnak hozzá, azt ne használjuk! Jó szívvel ajánlom a földelt és földelés nélküli készülékekhez egyaránt alkalmas Skross univerzális utazóadaptert."


Black&White
(őstag)
Blog

Én még mindig nem értem mi a gond a linkelt adapterrel (nem, ez nem az a csoda, amit GB ad a kínai cuccokhoz és amire Degeczi is gondolhat) és szívesen el is engedném a témát, ha valaki leírná.


Degeczi
(nagyúr)

Minden adapterrel amin nem süllyesztett az aljzat (márpedig amiket láttam egyik sem volt az) veszélyes marad a kínai tápdugó.

Miközben pár száz Ft-ból többnyire pillanatok alatt megoldható a kérdés, nem kell adapterrel játszani (max akkor, ha magából a házból áll ki a dugó, így nem cserélhető le a dugó vagy a kábel)

A GB és más oldalak által ingyen mellékelt típus csak annyival rosszabb, h azon még a földelést sem kötötték be - de az ilyen, földeletlen eszköznél mint ez a fogkefe, tovább már nem ront (viszont nagy LFS annak az adapter gyártójának, mert a vevő éppen dughat bele földelést igénylő eszközt is, és ott már az is egy további veszélyforrás)

[ Szerkesztve ]


Solten
(őstag)
Blog

Nem tetszik a fej kialakitasa, a "hagyomanyos oval" sokkal esszerubb, mindenhova befer.


tupuk
(aktív tag)

Remélem nem köpök bele senki levesébe, de majd minden héten látok akciósat a gb-en 10 dolcsiért. Nyilván nem ez a márka, de egy két grammos műanyag darab rezegtetése nem űrtechnika. Pontgyűjtős marhaság meg hasonlók = mókusvakítás.
Nekem amúgy 2 éve oralb-m van, teljesen jó az is. Ezek az elektromos fogkefék nagyságrendekkel gyorsabban mozognak mint amire az emberi kéz képes szóval jók. Lehet növelni a rezgésszámot de ez is csak vakítás, az érdemi különbség a kézi és a gépi technika között van.


Murphy(O.o)
(senior tag)

Ezen hányas MIUI fut?


jézusom
(senior tag)

Most akkor ez ultrahangos fogkefe? Mi számît ultrahangosnak? A fej ultra frekvencián mozog, vagy tényleg valami hangot ad ki?


laleh
(addikt)
Blog

Telefonos app nagyon ütős hozzá.


Degeczi
(nagyúr)

Fogkefénél nagyon nem mindegy a gyártó, a $10 körül típusok hulladékok, pénzkidobás. Még az itthon kapható Lidis típus (ami egy $20 köüli kínai, átlagnál jobb minőségellenőrzéssel) is jóval gyengébb ennél.

Nem teljesen vakítás, könnyen találni videót, ekkora rezgésszámnál hogyan segít be már a folyadék is a tisztításba. Az persze más kérdés, h ettől nem okvetlenül jobb egy korrekt hagyományos típusnál, és valóban nincs semmiféle olyan ugrás, mint a kézi és gépi között - de különbség van, az nem vakítás.


Degeczi
(nagyúr)

Házi használatra aligha veszel ultrahangosat... csak a kínai weboldalak szokták gyakran így hívni a hasonló típusokat, "véletlenül" keverve a percet a másodperccel: másodpercenként kellene 20 ezer fölött rezegnie ahhoz, h annak lehessen nevezni, ezek percenként rezegnek 40-50 ezer körül, szóval csak olyan 800 Hz környékén. Ezek csak simán "szónikus" fogkefék.

Fogorvosok használnak valóban ultrahangos készüléket fogkő leszedésére.

[ Szerkesztve ]


Degeczi
(nagyúr)

Most nézem, h a cikkben is hibás: "a szónikus kefék pedig 12000-24000 Hz-es frekvencián dolgoznak" - nem, bőven 1000 Hz alatt van mind.


tupuk
(aktív tag)

De miért lenne "hulladék" egy 10 dolcsis kütyü? Az indoklást lefelejtetted.

A vakítást arra írtam hogy lehet "pontokat gyűjteni" a fogmosásért. Meg küld neked a kütyü "motivációs üzeneteket" :D Komolyan akinek ez számít, attól szerintem nyugodtan lehetne 120 dolcsit is kérni, megadná :D

Na közben rákerestem melyik reklámozzák nekem kb. két hetente akciózzák 10 dolcsiért, ez az: "Ócó kínai verzió".
Most épp 14 dolcsi, de mint mondtam aki tud várni pár napot az 10-ért viheti. Ennek is van 5 fajta fogmosási módja, tölthetős, vízálló, amit akarsz, tán zenél is. Itt 200 kommentelő van alatta nagyon tetszik nekik (persze biztos mind kamukomment) 4,87/5-re értékelték. Olyan nagy hulladék szerintem nem lehet...

Nekem egy oralb-m van 2 éve, az is tök jó. Az emberek a régi kézerővel működő fogkefékkel is képesek voltak szép tisztán és fehéren tartani a fogaikat (már aki figyelt rá). Ha tehát a kézinél eleve minimum egy nagyságrenddel gyorsabb gépi van, az már végképp bőven elég, fölösleges túlfejleszteni, illetve a pofitért lehet, de minek. Persze lehet zenélő mikrót is venni ami "motivációs üzeneteket" vetít a falra melegítés közben, meg luxusterepjáróval is lehet menni a sarki zöldségeshez, de minek.


Degeczi
(nagyúr)

Nem, írtam, h gyengébb... szó szerint: vacak, gyenge motor van bennük, össze sem lehet hasonlítani a Xiaomi-ba építettel.

A weboldalas értékeléseket egyrészt az ár figyelembevételével írják, másrészt gondolom nem újdonság, h a Gearbest erősen cenzúrázza ezeket. :(

Továbbá egy full noname fogkefe fejet meglehetősen necces annyira érzékeny helyen használni, mint a szád: a jó ég tudja, milyen műanyagokat használtak föl a gyártásához...


Jhonny06
(addikt)
Blog

Itt te vagy az, akinek indokolnia kéne. De nyugodtan rendeld meg a 14 dolláros verziót, majd használd néhány hónapig és írj róla egy átfogó tesztet. Addig ez csak süket duma.


tupuk
(aktív tag)

Hát érdemi konkrétumot most sem említettél, az hogy a "a jó ég tudja", az nem túl ütős érv.
Szerinted vacak, ennyi az érved.

[ Szerkesztve ]


Degeczi
(nagyúr)

Trollkodás helyett érdemi hozzászóláshoz először próbálj ki egy olcsó vackot, utána a (harmincpár USD-vel még mindig nem túl drága) Xiaomit, és nem lesz több kérdésed.


tupuk
(aktív tag)

Én indokoltam bőven, parasztvakítás a funkciók egy része, szükség sincs a turbónál is turbóbbra ha egyszer még a kézi megoldás is jó volt, és mutattam olcsóbb alternatívát is.
Egy elektromos fogkefe annyi, hogy egy pici kis motor rezegtet egy két grammos fejet. Ennyi. Nem űrtechnika, kizárt hogy egy kevésbé ismert gyártó nem tudná ezt megcsinálni a XXI. században. GB-en sok száz pozitív értékelést kap több hirdetőnél is. Ha van érdemi kritikád akkor állj elő vele, a süket duma egyelőre inkább rád vonatkozik.


tupuk
(aktív tag)

Tehát érved nincs csak a megbélyegzés, személyeskedés....


Degeczi
(nagyúr)

Nem, nem ennyi...

Alább linkeltem, h noname kínai barátaink még egy ékegyszerű tápdugó adaptert is képesek elrontani, életveszélyesen kialakítani: semmi meglepő nincs abban, h az olcsó elektromos fogkeféik gyenge motort kapnak, a filléres fejek sörtéi durván levágott végűek (míg a Xiaomin lekerekítettek), az egész eszköz kialakítása elnagyolt, gyenge szigetelésű, nem tartós

Mégegyszer: gyakorlati tapasztalat (nem csak tőlem, itteni fórumokon sokan mások is írtak már róla), h sehol nincsen a Xiaomihez képest az eredmény egy olcsó fogkefét használva, míg magad a szóban forgó készüléket egyáltalán nem is ismerve trollkodsz itt... :(
Inkább máshol, ha lehet kérni!


Jhonny06
(addikt)
Blog

Az nem indoklás, hogy "parasztvakítás a funkciók egy része", ez a te - semmilyen tapasztalaton nem alapuló - állításod. Igen, egyszer a kézi megoldás is jó volt, mint a Flintstones-ban a lábbal hajtós autó, de 2018-ban élünk. Arról rengeteg tanulmány van, hogy sokkal hatékonyabb az elektromos fogfeke a hagyományosnál.


tupuk
(aktív tag)

Hűha, látom nagy troll vagy. Arra hivatkozva fikázol egy terméket hogy van olyan kínai cég amelyik hibás terméket gyárt. Na akkor a világon minden termék veszélyes hisz nincs olyan ország, amelyikben már ne gyártottak volna hibás terméket.

És akkor lássuk a TAPASZTATALTOT a terméket hirdető oldalakról:
1 példa: 200 pozitív komment, értékelés átlaga: 4,85/5.
2. példa: 360 pozitív komment, és 500 értékelés átlaga: 4,92/5.

Te pedig, ezt a szóban forgó terméket nem is ismerve ítélkezel teljesen látatlanban, a rengeteg pozitív értékelést levegőnek nézve.


tupuk
(aktív tag)

Aranyos hogy a válaszodból kiderül: el se olvastad amit írtam.
A parasztvakításra két konkrét példát is írtam (És akinek a fogmosással pontgyűjtés meg "motivációs üzenetek" nem parasztvakítás, az menjen a tévébe humorizálni), és azt is leírtam, kétszer is, hogy semmi bajom az elektromos fogkefével mint műfajjal.

Ha már belém akarsz rúgni valamiért, legalább a fáradtságot vedd arra, hogy elolvasd amit írtam, és arra válaszolj....


Degeczi
(nagyúr)

Hagyjuk, péntek délután különösen lefárasztó a mellébeszélésed... :((
(az égvilágon semmi köze egy durván cenzúrázott termékoldal beszámolóinak ahhoz, mennyivel jobb eredményt ad egyetlen kategóriával magasabb termékcsoport, amiről nincs semmilyen saját tapasztalatod - de mindezt magad is jól tudod, csak unalmadban szemeteled ezt a fórumot. Nekem elég, további jó szórakozást!)


ATM_automata
(őstag)
Blog

Hiánypótló írás, köszönet érte! :R

Egy kis észrevétel:
- iOS alatt van működő Soocas app, ami angol lokalizációs és remekül használható. Regisztrációt követően simán működött. Én nem erőltetném a Mi Home app-ot, mert ott tényleg tyúklábas minden...a saját appja működik, senki ne szívassa meg magát a Mi Homeba integrálással.

- A cikkben szívesen olvastam volna arról, hogy mi is lehet a helyes fogmosási mód, mert nekem még csak egyszer sikerült 90 pont fölötti értéket elérnem...lövésem sincs róla, hogy mit kell tenni a tökéletesebb fogmosás eléréséhez.

- Van egy bosszantó hiba az app-ban, még pedig az, hogy napi egy fogmosást jelent meg (legalábbis nekem) a historyban, hiába mosok többször fogat egy nap, azok a semmibe vesznek.

Én anno 40$ környékén vettem GB-ről, eu raktárból. Érdemes szétnézni, kupont keresni. Ennyiért ajándék és tényleg nagyon jó vele fogat mosni. Anno az OralB-t megvettem, de szinte alig használtam, ezt meg még akkor is viszem magammal, ha külföldre megyek. Nagyon jó cucc. :R


bloggiold
(tag)
Blog

iOS esetén máshogy működnek a dolgok, így az applikáció is más. Mi Home nem az igazi a Soocas saját alkalmazása jobb. Nálunk mindkét fogkefe esetében megjelenik a statisztika mindkét Androidos telefonon a Soocas appban, de a Mi Homeban nem mindig, így azzal ne kinlódjunk az a javaslatom.
Nekem 92 pont szokott lenni általában. Nincs különleges fogmosási mód, csak az amit bármelyik fogorvos elmond ha megkérdezed. Nen szabad rányomni, amúgy meg ugyanúgy használd, mint a hagyományos fogkefét.


pomorski
(őstag)

A termék ezen cikk alapján nem nyerte el a tetszésemet.


Crytek
(veterán)
Blog

Ez a fehérítés elég bullshit nek hangzik. Fogat max a dentálhigiénikus fehérít és ő sem fogkefével..Tudom hogy valami szöveggel el kell adniuk de ez már a nevetséges szint. :DDD


Pumma
(veterán)

Igazad van, az olcsóbbak is ugyanazt tudják, csak például a nekem, meg sztem sokaknak teljesen felesleges mobilos alkalmazás nincs benne. Pl.: SARMOCARE v DIGOO, stb. Nekem utóbbi van 2 hónapja, és nagyon jó. Akkor még 7500Ft volt, 2+2 fejjel. Ugyanannyi rezgésszámot tud(31000), szintén Dupont fejek, stb. Ezek USB-n tölthetők, és nem kell ilyen gyenge adaptert se használni. Vicces, hogy nem eu csatlakozóval adják a Xiaomi-t. Nekem van egy Remington szónikus is, de az jóval drágább és csak 1 fejet adtak hozzá. Tapasztalatom szerint ez a DIGOO egy kicsivel jobb.


schawo
(titán)
Blog

Ez vagy Oclean?


NandoXXL
(senior tag)

Bírom amikor mindenki meg írja egymás seggét nyalva milyen jó ennyi pénzt kiadni érte, és egy márkáshoz képest olcsó.. Töredékért van már egyszerű elektromos márkás fogkefe, fogorvos ajánlásával. Semmi gond a termékkel, csak ne csináljatok már úgy mintha nem lenne a célra alkalmas olcsóbb eszköz. Itt már személyes extra csillámfaszpóni igények vannak :DDD


Eugene Roe
(senior tag)
Blog

Én most rendeltem a második ocleant :) nagyobb benne az akksi talán, meg áramvonalasabb :D

Akinek ígyproblémái vannak, annak jobb egy ilyen szónikus, mint egy sima 3500-5000 rpm-es rezgő. Páromnak a sima 6000 ft-es oralb volt és azzal ki tudta véreztetni úgy is, hogy nagyon koncentrált a helyes technikára. Ezzel viszont 1-2 hónap alatt elmút a vérzés, és tisztábbnak is érzi a fogait. +10k szerintem nem sok ezért, pláne, hogy oralb ugyanezért 45 ezret kér.

[ Szerkesztve ]


Pumma
(veterán)

:K Ez van, sokan alaptalanul azt hiszik, hogy a 3x drágább termék nagyon sokkal többet tud az alap funkciókat tekintve. Pedig a külső és a belső nagy része akár ugyanattól a gyártótól is származhat, vagy éppen az egész termék. Csak kicsit más külsővel, felirattal, és valami nagyon fontos applikációval[link]. Van itt sok túlárazott Philips, vagy a fogászatra szakosodott >Curaprox-tól a Hydrosonic, vagy a tisztán csak ultrahang módban is működő ;) Megasonex is.

Hasznos írás: Fogápolás és jótanácsok - nem fogorvostól! a témához.

[ Szerkesztve ]


Degeczi
(nagyúr)

Ez vaskos csúsztatás, hiszen ilyet senki nem állított!
(sőt, pont a fordítottját: eleve azzal kezdtem itt, h a cikkben említettnek nagyjából a fele a reális ár...)

Az valószínű, h más márkás termékek is lehetnek hasonlóan jók vmivel olcsóbban, de hogy a tizenpár dolláros belépőszint közel nem ilyen, az nem kérdéses. Tény, tapasztalat.


Degeczi
(nagyúr)

Egyszerűen annyi a magyarázat, h a Xiaominál ez belpiacra szánt termék, nem Kínán kívülre. Adaptert pedig valóban nem célszerű használni, pláne fürdőszobában.

üzenetek