Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


tupuk
(aktív tag)

Remélem nem köpök bele senki levesébe, de majd minden héten látok akciósat a gb-en 10 dolcsiért. Nyilván nem ez a márka, de egy két grammos műanyag darab rezegtetése nem űrtechnika. Pontgyűjtős marhaság meg hasonlók = mókusvakítás.
Nekem amúgy 2 éve oralb-m van, teljesen jó az is. Ezek az elektromos fogkefék nagyságrendekkel gyorsabban mozognak mint amire az emberi kéz képes szóval jók. Lehet növelni a rezgésszámot de ez is csak vakítás, az érdemi különbség a kézi és a gépi technika között van.


Murphy(O.o)
(senior tag)

Ezen hányas MIUI fut?


jézusom
(őstag)

Most akkor ez ultrahangos fogkefe? Mi számît ultrahangosnak? A fej ultra frekvencián mozog, vagy tényleg valami hangot ad ki?


laleh
(addikt)
Blog

Telefonos app nagyon ütős hozzá.


Degeczi
(nagyúr)

Fogkefénél nagyon nem mindegy a gyártó, a $10 körül típusok hulladékok, pénzkidobás. Még az itthon kapható Lidis típus (ami egy $20 köüli kínai, átlagnál jobb minőségellenőrzéssel) is jóval gyengébb ennél.

Nem teljesen vakítás, könnyen találni videót, ekkora rezgésszámnál hogyan segít be már a folyadék is a tisztításba. Az persze más kérdés, h ettől nem okvetlenül jobb egy korrekt hagyományos típusnál, és valóban nincs semmiféle olyan ugrás, mint a kézi és gépi között - de különbség van, az nem vakítás.


Degeczi
(nagyúr)

Házi használatra aligha veszel ultrahangosat... csak a kínai weboldalak szokták gyakran így hívni a hasonló típusokat, "véletlenül" keverve a percet a másodperccel: másodpercenként kellene 20 ezer fölött rezegnie ahhoz, h annak lehessen nevezni, ezek percenként rezegnek 40-50 ezer körül, szóval csak olyan 800 Hz környékén. Ezek csak simán "szónikus" fogkefék.

Fogorvosok használnak valóban ultrahangos készüléket fogkő leszedésére.

[ Szerkesztve ]


Degeczi
(nagyúr)

Most nézem, h a cikkben is hibás: "a szónikus kefék pedig 12000-24000 Hz-es frekvencián dolgoznak" - nem, bőven 1000 Hz alatt van mind.


tupuk
(aktív tag)

De miért lenne "hulladék" egy 10 dolcsis kütyü? Az indoklást lefelejtetted.

A vakítást arra írtam hogy lehet "pontokat gyűjteni" a fogmosásért. Meg küld neked a kütyü "motivációs üzeneteket" :D Komolyan akinek ez számít, attól szerintem nyugodtan lehetne 120 dolcsit is kérni, megadná :D

Na közben rákerestem melyik reklámozzák nekem kb. két hetente akciózzák 10 dolcsiért, ez az: "Ócó kínai verzió".
Most épp 14 dolcsi, de mint mondtam aki tud várni pár napot az 10-ért viheti. Ennek is van 5 fajta fogmosási módja, tölthetős, vízálló, amit akarsz, tán zenél is. Itt 200 kommentelő van alatta nagyon tetszik nekik (persze biztos mind kamukomment) 4,87/5-re értékelték. Olyan nagy hulladék szerintem nem lehet...

Nekem egy oralb-m van 2 éve, az is tök jó. Az emberek a régi kézerővel működő fogkefékkel is képesek voltak szép tisztán és fehéren tartani a fogaikat (már aki figyelt rá). Ha tehát a kézinél eleve minimum egy nagyságrenddel gyorsabb gépi van, az már végképp bőven elég, fölösleges túlfejleszteni, illetve a pofitért lehet, de minek. Persze lehet zenélő mikrót is venni ami "motivációs üzeneteket" vetít a falra melegítés közben, meg luxusterepjáróval is lehet menni a sarki zöldségeshez, de minek.


Degeczi
(nagyúr)

Nem, írtam, h gyengébb... szó szerint: vacak, gyenge motor van bennük, össze sem lehet hasonlítani a Xiaomi-ba építettel.

A weboldalas értékeléseket egyrészt az ár figyelembevételével írják, másrészt gondolom nem újdonság, h a Gearbest erősen cenzúrázza ezeket. :(

Továbbá egy full noname fogkefe fejet meglehetősen necces annyira érzékeny helyen használni, mint a szád: a jó ég tudja, milyen műanyagokat használtak föl a gyártásához...


Jhonny06
(addikt)
Blog

Itt te vagy az, akinek indokolnia kéne. De nyugodtan rendeld meg a 14 dolláros verziót, majd használd néhány hónapig és írj róla egy átfogó tesztet. Addig ez csak süket duma.


tupuk
(aktív tag)

Hát érdemi konkrétumot most sem említettél, az hogy a "a jó ég tudja", az nem túl ütős érv.
Szerinted vacak, ennyi az érved.

[ Szerkesztve ]


Degeczi
(nagyúr)

Trollkodás helyett érdemi hozzászóláshoz először próbálj ki egy olcsó vackot, utána a (harmincpár USD-vel még mindig nem túl drága) Xiaomit, és nem lesz több kérdésed.


tupuk
(aktív tag)

Én indokoltam bőven, parasztvakítás a funkciók egy része, szükség sincs a turbónál is turbóbbra ha egyszer még a kézi megoldás is jó volt, és mutattam olcsóbb alternatívát is.
Egy elektromos fogkefe annyi, hogy egy pici kis motor rezegtet egy két grammos fejet. Ennyi. Nem űrtechnika, kizárt hogy egy kevésbé ismert gyártó nem tudná ezt megcsinálni a XXI. században. GB-en sok száz pozitív értékelést kap több hirdetőnél is. Ha van érdemi kritikád akkor állj elő vele, a süket duma egyelőre inkább rád vonatkozik.


tupuk
(aktív tag)

Tehát érved nincs csak a megbélyegzés, személyeskedés....


Degeczi
(nagyúr)

Nem, nem ennyi...

Alább linkeltem, h noname kínai barátaink még egy ékegyszerű tápdugó adaptert is képesek elrontani, életveszélyesen kialakítani: semmi meglepő nincs abban, h az olcsó elektromos fogkeféik gyenge motort kapnak, a filléres fejek sörtéi durván levágott végűek (míg a Xiaomin lekerekítettek), az egész eszköz kialakítása elnagyolt, gyenge szigetelésű, nem tartós

Mégegyszer: gyakorlati tapasztalat (nem csak tőlem, itteni fórumokon sokan mások is írtak már róla), h sehol nincsen a Xiaomihez képest az eredmény egy olcsó fogkefét használva, míg magad a szóban forgó készüléket egyáltalán nem is ismerve trollkodsz itt... :(
Inkább máshol, ha lehet kérni!


Jhonny06
(addikt)
Blog

Az nem indoklás, hogy "parasztvakítás a funkciók egy része", ez a te - semmilyen tapasztalaton nem alapuló - állításod. Igen, egyszer a kézi megoldás is jó volt, mint a Flintstones-ban a lábbal hajtós autó, de 2018-ban élünk. Arról rengeteg tanulmány van, hogy sokkal hatékonyabb az elektromos fogfeke a hagyományosnál.


tupuk
(aktív tag)

Hűha, látom nagy troll vagy. Arra hivatkozva fikázol egy terméket hogy van olyan kínai cég amelyik hibás terméket gyárt. Na akkor a világon minden termék veszélyes hisz nincs olyan ország, amelyikben már ne gyártottak volna hibás terméket.

És akkor lássuk a TAPASZTATALTOT a terméket hirdető oldalakról:
1 példa: 200 pozitív komment, értékelés átlaga: 4,85/5.
2. példa: 360 pozitív komment, és 500 értékelés átlaga: 4,92/5.

Te pedig, ezt a szóban forgó terméket nem is ismerve ítélkezel teljesen látatlanban, a rengeteg pozitív értékelést levegőnek nézve.


tupuk
(aktív tag)

Aranyos hogy a válaszodból kiderül: el se olvastad amit írtam.
A parasztvakításra két konkrét példát is írtam (És akinek a fogmosással pontgyűjtés meg "motivációs üzenetek" nem parasztvakítás, az menjen a tévébe humorizálni), és azt is leírtam, kétszer is, hogy semmi bajom az elektromos fogkefével mint műfajjal.

Ha már belém akarsz rúgni valamiért, legalább a fáradtságot vedd arra, hogy elolvasd amit írtam, és arra válaszolj....


Degeczi
(nagyúr)

Hagyjuk, péntek délután különösen lefárasztó a mellébeszélésed... :((
(az égvilágon semmi köze egy durván cenzúrázott termékoldal beszámolóinak ahhoz, mennyivel jobb eredményt ad egyetlen kategóriával magasabb termékcsoport, amiről nincs semmilyen saját tapasztalatod - de mindezt magad is jól tudod, csak unalmadban szemeteled ezt a fórumot. Nekem elég, további jó szórakozást!)


ATM_automata
(őstag)
Blog

Hiánypótló írás, köszönet érte! :R

Egy kis észrevétel:
- iOS alatt van működő Soocas app, ami angol lokalizációs és remekül használható. Regisztrációt követően simán működött. Én nem erőltetném a Mi Home app-ot, mert ott tényleg tyúklábas minden...a saját appja működik, senki ne szívassa meg magát a Mi Homeba integrálással.

- A cikkben szívesen olvastam volna arról, hogy mi is lehet a helyes fogmosási mód, mert nekem még csak egyszer sikerült 90 pont fölötti értéket elérnem...lövésem sincs róla, hogy mit kell tenni a tökéletesebb fogmosás eléréséhez.

- Van egy bosszantó hiba az app-ban, még pedig az, hogy napi egy fogmosást jelent meg (legalábbis nekem) a historyban, hiába mosok többször fogat egy nap, azok a semmibe vesznek.

Én anno 40$ környékén vettem GB-ről, eu raktárból. Érdemes szétnézni, kupont keresni. Ennyiért ajándék és tényleg nagyon jó vele fogat mosni. Anno az OralB-t megvettem, de szinte alig használtam, ezt meg még akkor is viszem magammal, ha külföldre megyek. Nagyon jó cucc. :R

üzenetek