[Re:] [y@g4n:] Agyserkentő, erőnlétjavító gyógynövények - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Agyturbina
(senior tag)
Blog

Szia van valamid arra is ha felejteni szeretnék?


doeeg
(senior tag)

Pálinka :D

(az írásról - bármennyire is nincs reflink és több gyártó több webáruháztól származó hivatkozásai) valahogy nekem az üvölt hogy reklám... :U


Met
(veterán)
Blog

Na, ebből látszik hogy nincs szükséged agyműködés serkentő szerekre :DDD


y@g4n
(csendes tag)
Blog

*feldolgozásra -> Meditáció!

@doeeg az alkohol méreg, és jó lenne ha ilyesmiért kaphatna az ember fia pénzt, de képzeld ez nem reklám! ha érdekel képet tudok a teáskannáról meg a reggel lefőtt teáról küldeni


Agyturbina
(senior tag)
Blog

Pedig annyi szep termeszetes alternativa van az alkoholra relaxacios celzattal, nem is ertem, azt miert nem reklamozzak.


y@g4n
(csendes tag)
Blog

Ki érti ezt! :N ?


Szevam
(aktív tag)
Blog

MEDITÁCÓ!

Ezt már egy másik topicban is érdeklődtem korábban, de konkrét választ nem kaptam.... Hogy kell? :D
Nem jutok odáig, hogy öszpontosítani tudjak, mindig minden zavar, nem tudok kizárni semmit. Ilyenben tudsz segíteni tanáccsal?

[ Szerkesztve ]


doeeg
(senior tag)

Elhiszem ám :) Attól még formailag nekem teljesen olyan (túl sok ilyet láttam már, itt a logouton is, semmi személyes :R ).

(#7) Szevam ha valaki, akkor én kijelenthetem hogy soha életemben abszolút nem hittem benne (nem is hinni kell), és biztos voltam benne, hogy rajtam "nem működik" a meditáció (ez utóbbi gondolatnak értelme sincs így utólag :) ), egyszerre vagyok ideges természetű, türelmetlen, nyughatatlan elméjű, (túl) szkeptikus, cinikus.

Feleségemet kísértem el első babánkkal egy szülésfelkészítő (némileg alternatív :DDD ) tanfolyamra, ahol vezetett meditációban volt részem (ráadásul csoportosan, el tudod képzelni hogy kuncogtam az elején, hogy persze - majd pont én fogok meditálni).

Mindössze egy dolgot kellett csinálom: "menni" a vezetőmmel. Összefoglalva a tapasztalatomat: nincs olyan, hogy valaki ne tudná csinálni, és leírhatatlan érzés. :K

Azóta sajnos nem tudtam részt venni vezetett meditáción (oh the irony hogy nincs időm... :N ), általában magamtól is sikerül kisebb-nagyobb sikereket elérni (csak keress rá a vezetett meditációra pl. youtubeon, legutóbb épp Netflixre is került fel egy komplett sorozat, aminek része), de még jobb ha találsz valaki(ke)t, akivel el tudod kezdeni.

[ Szerkesztve ]


y@g4n
(csendes tag)
Blog

PÜ ment!

@doeeg #8 en is tulreagaltam! :R

[ Szerkesztve ]


Agyturbina
(senior tag)
Blog

:DDD En nem az biztos :DDD


Szevam
(aktív tag)
Blog

:R

"Mindössze egy dolgot kellett csinálom: "menni" a vezetőmmel. "

Én 2x voltam jógán, ahol meditációt gyakoroltunk. Tényleg jó volt, komolyan pihentető. Egyedül sosem ment. Most arra gyúrok, hogy egyedül is menjen :K.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Fejben születik meg a jövő: elhatározod, hogy lenyugszol és előbb-utóbb sikerül. A meditáció célja, hogy ne azonosítsd magadat a testeddel, gondolataiddal, érzelmeiddel, körülményeiddel stb. A tanult dolgok ennek ugye ellentmondanak. Egyszerűbb gondolkodással tehát könnyebb meditálni.

y@g4n:
Aranygyökér tea? :)


Szevam
(aktív tag)
Blog

Egyszerűbb gondolkodással tehát könnyebb meditálni.

Boldogok a lelki szegények mert Övöké a Mennyek országa, mondja a Biblia.
Hehh ezen most elgondolkoztam :DDD


bkercso
(nagyúr)
Blog

Minden kultúrában a hit a dolgok alapja, amiből előállnak. A >15000 évre visszatekintő buddhista tanítás is ezt mondja (itt 9:19-től).

A másik, ami eszembe jut, hogy a mi kultúránkban a kitűzött célért erőfeszítéseket teszünk (a többiben is (kinek van kedve csatában meghalni?), de a mienkben ez szinte kizárólagos: a gyerekek ideját is szinte már teljesen kitöltetjük ilyesmikkel). Olyasmit teszünk kitartással, amihez nincs kedvünk. A szellemi folyamatokat azonban ez megakasztja vagy gonosz irányba viszi. A szellem (hit stb.) csak jókedvből működik, kényszerből nem.

[ Szerkesztve ]


y@g4n
(csendes tag)
Blog

Nem ismertem!
Jónak tűnik, kipróbálom majd.

@#14 Ez az egyik fő probléma, hogy ami kultúrát létrehoztunk abban azt nyomatják hogy semmi helye a lelki megvalósításnak, csak és kizárólag az anyag, a most jelen lévő érzéki élvezet stb. a fontos.


waccamár
(aktív tag)

szia! én ajánlom a headspace-t, ha tudsz angolul. Egy nagyon jó vezetett meditációs alkalmazás, többféle témára. Csináld végig az ingyenes "basic" programot, és már ott érezni fogod a hatását. Akár többször is megcsinálhatod.


Szevam
(aktív tag)
Blog

Utána nézek, köszönöm!


bkercso
(nagyúr)
Blog

Boldogok a lelki szegények mert Övöké a Mennyek országa
Egyébként ez szó szerint erre vonatkozik. Szerencsétlenül hat ma ez a régies fordítás; pontosabb, hogy boldogok a szívükben szomjazók (akiknek hiányuk van belül és ezért keresnek). Aki keres, az talál.

A zsidó és a keresztény vallás is elég szókimondóan és őszintén beszél a dolgokról, a valóság természetéről. Csak idő, amíg összeáll, mert erős a kontraszt az uralkodó világnézettel.

[ Szerkesztve ]


Szevam
(aktív tag)
Blog

Azt viszont tapasztalom, hogy ha valamit keresek, akkor nagyon "lassan" de az élet beledob olyan szituációkba amikben meglelem a választ. Csak ez az eltelt idő furcsa számomra...Minél fontosabb valami és minél jobban keresem rá a választ annál korábban jön ez a "szituáció" amiben választ kapok.

Ilyen pl hogy random emberek rámírnak PH-n :DDD.

[ Szerkesztve ]


Agyturbina
(senior tag)
Blog

Mennyire mások vagyunk, nekem valahogy fordítva van, amíg görcsösen kerestem az érzelmeimet addig semmi, amikor sikerült elengednem és egy pillanatra kikapcsolt az agy , máris sikerült :R


bkercso
(nagyúr)
Blog

Így "van", vagyis ezt tanítják mások is: az idő nem az emberek dolga, hanem Istené/Univerzumé/Akármié. Az alkalmas időben lesz meg, meg mindennek rendelt ideje van.

Barátom tegnap mesélte, hogy neki meg visszatérő élménye, hogy turistáskodik valami nagyvárosban, eszébe jut rég nem látott ismerőse, majd kicsivel később összefut vele.

Melyik Buds Spencer & Terrence Hill filmben volt, hogy "Vigyázz az elefántokra!" - "Milyen eleféntokra, látsz itt elefántot, nagyokos?", majd két sarokkal odébb jöttek keresztbe az elefántok?

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Akkro te is egyforma vagy: a kényszer leálítja a belső folyamatokat nálad is. Meglepne, ha másképp lenne.


Agyturbina
(senior tag)
Blog

Amikor Terence Hill Szuper hosse valtozik, es a piros szin ami elveszi a kepessegeit. :K


Agyturbina
(senior tag)
Blog

:F

Ezt most nem tudom hirtelen értelmezni :N

Azt akarod mondani, mindenki így működik?

Ezt nem tudtam, akkor nem is vagyok csodabogár :O

:R


y@g4n
(csendes tag)
Blog

A tapasztalásod, az elme játéka, elhiteti mindannyiunkkal hogy ő a kemény gyerek, hogy minden lehetséges ha eleget gondolkodunk rajta, csűrjük csavarjuk, majd ha ebbe néha belefárad és egy pillanatra nyugtot hagy akkor hirtelen "valahogy" megvan a megoldás.
Ezen tudatosítás a lényeg, észre kell venni a dilis elmét hogy a megvalósítás/rátalálás útjában szeretne állni.
(inkább az érzelmi részre illik ez, mérnöki dolgokban pl. muszáj az elme analizáló, szétdaraboló képességével élni, csak kell tudni korlátok között tartani)


bkercso
(nagyúr)
Blog

Kényszeredetten nem lehet megélni a pillanatot, a spontaneitást, az érzelmeket, a vágyaidat, csak a kétségeidet és a frusztrációt. Én ezt tapasztalom és látom másokon is, meg erről hallok/olvasok.
Amire vágysz, azon tudatosan dolgoznod kell, de utána el kell engedned a dolgot, mielőtt megvalósul.

Amúgy mindenki csodabogár, mert mindenkinek más "dolgai" vannak. Ha neked az érzelmekkel van gondod, akkor derítsd ki, milyen "alaphiedelem" áll az érzelmeidhez való viszonyulásod mögött! Nagyon régi meggyőződéseket keress! Ha gyerekkortól ez van, akkor gyerekkorit. Lehet, hogy egyetlen dolog, amit leszűrtél valamiből és azóta nem kérdőjelezted meg.

Az agy mindent hiedelmeken keresztül kezel. Ha szaladsz le a lépcsőn, elhiszed, hogy meg tudod csinálni, mert tapasztaltad már. Olyan erős a hited, hogy oda se kell figyelni, akár fórumozhatsz is közben.
Ha viszont hirtelen elkezdesz figyelni a mozdulataidra, kétséged támad, megbotlasz és akár el is eshetsz. Sportolók elveszíthetnek emiatt versenyt is. Nem véletlen mondják az élsportolók, hogy fejben még nagyobb munka a nyerés, mint testben.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Köszi, nagyon pontos!
Keresztényektől pl. azt tanultam, amikor az Isten csodatevő, cselekvő képességéről volt szó, hogy hogyan ne hátráltassuk Istent. Szinte végig erről volt szó. Nem olyan gondolatokról vagy liturgiákról, amik létrehozzák a vágyunkat, hanem a kétségről, okoskodásról és egyéb "falakról", az "elme magaslatairól". Pál apostol ilyen pontos fogalmakkal, egyszerűen nevén nevezve írta le, azóta meg a materialista vallásos emberek arról konferenciáznak, mit érthetett alatta...

[ Szerkesztve ]


Szevam
(aktív tag)
Blog

Nah, jól van akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok csodabogár (Agyturbina: ne bánkóggyá', jól van ez így).... Nálam is volt ilyen. Nekem meggyőződésem, hogy valami van azzal kapcsolatban, hogy ha valakire gondolok, akkor vagy találkozok vele, vagy látom (messziről). Ebből arra gondolok, hogy ha valaki esetleg rám gondol, vagy találkozok vele, úgy hogy már nem is emlékeztem rá rég óta akkor lehet hogy az Ő gondolatában jártam? :F :Y

Tetszik ez a topic. :DDD


Agyturbina
(senior tag)
Blog

En sejtem, de ugy vagyok vele, hogy ez igaz, akkor nagyobb bajban vagyok, mint valaha.
Mert a tabu egy olyan visszasagon alapul, amit tudat alatt ugy oldottam fel....Es itt kezdodik a problema.

Mert nem sikerult erzelmi kotodest kialakitanom az anyammal, aminek igen egyszeru oka van, e akadalyozott a parkapcsolatban is, hiszen nem tudtam megbizni/kapcsolatot kialakitani a parommal. Erre jott alaki aki nagyon emlekeztet az anyamra(Viselkedes szempontjabol) es ezzel feloldja a gatlasaim. Ugyeezzel a lanyal, nem akarok kapcsolatot, mert tudom hova vezet..... Ugy latszik valaszthatok, melyik ujjamat harapjam.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Kérdezd meg tőle! Meg azt is, hogy szerinte, ha egyik gazella sem félne többé soha, hogy megeszi az oroszlán, akkor leszoknának-e az oroszlánok az elérhetetlen gazellákról. ;]

Amúgy szisztematikus, tudományos kísérletezés tárgya, hogy az ember megérzi-e, ha nézik vagy rápillantanak. És meglepőek az eredmények.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Ez sokaknak problémája. Nehezen tanulható felnőttként, ami kimaradt, és nem is pótolható teljesen, de attól még lehet benne fejlődni. Keress egy jó orvost, előbb-utóbb csak találsz. Neked kell megoldanod, de utat mutathat.

nem akarok kapcsolatot, mert tudom hova vezet
El kell kezdeni másképp tudni!
Valaki meg azt tudja, hogy a pénz mindig csak épp hogy elég és azért is keményen meg kell dolgoznia, és lám: igaza van. :)


y@g4n
(csendes tag)
Blog

Dívány xd, ez mondjuk teljesen oksa cikk.


rushty
(senior tag)

koffein :Y


totron
(senior tag)

általam tapasztalt
Csak remélni merem, hogy placebóhatás nem játszik bele a tapasztalásaidba (gyakori). Nem rosszmájúságból írom ezt, csak megesik, hogy a csoportnyomás elhalványítja az egyéni tapasztalást a valóság síkján, sajnos. A felvetés egyébiránt jó.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Nem hiszem, de jogos a meggondolás.
5-7 éves lehettem az elsőnél. Épp, hogy szerintem fordított hatás érvényesült és a csoportnyomás hiánya hatott.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Különben az agyat nem szabad rendszeresen serkentgetni (tulajdonképpen egyáltalán nem kell), és gyógynövényt sem szabad ok nélkül csak úgy fogyasztani.
Egészslgesen kell élni, sok feldolgozatlan növényt ennyi és mozogni, sokat. Ami egészségtelen, azzal nem mérgezni magad. Az agyat pedig arra használni, hogy minden percben tudatosan figyelj mindenre, ami az életeddel kapcsolatos, az információáradatot pedig kerülni. Ekkor nagyon jól működik magától is. :)


y@g4n
(csendes tag)
Blog

A folyamatossággal lehetnek problémák ezt elismerem, a feldolgozatlan (gondolom főtlen/sületlenre gondoltál) növényeket azonban nem tudja mindenki megemészteni.
Almát pl. ha megpárolom, sokkal sokkal jobban esik mint nyersen. Kaja témában az egyén testfelépítése, emésztése nagyon sokat számít.
Információáradatot internet skippelésen kívül elég nehéz kerülni szvsz, a tudatosságot nagyon adom.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Én azt olvastam, hogy a test az enzimháztartásának kb. harmadát kívülről veszi, egyészséges esetben. Nem tudom, a párolással mennyi enzim marad meg, illetve, hogy az egyéni eltérések mekkorák lehetnek. De energizáltabb a test, ha több az enzim, nyomelem, vitamin.

internet skippelés
A ránk nem ható dolgokat (ami puszta szórakozás vagy unaloműzés) kell is, különben elpazarlódik az idő. Az érdeklődés más dolog, hiszen az aktív és tudatos. :)

üzenetek