üzenetek

hozzászólások


ubyegon2
(PH! nagyúr)
Blog

No végre még egy muzikalista blog! :C Ki is akartam próbálni, de Te nem tudhatod ezt még, így nekünk itthon még nem hiányzik:

valami miatt a képet nem tudtam berakni:
A YouTube Music szolgáltatás nem áll rendelkezésre a régiódban

Regisztrálj, hogy értesíthessünk, ha már megjelent a te országodban.

Na már engedi berakni:

[ Szerkesztve ]


kisvakond111
(tag)
Blog

Pont a múlthéten fizettem elő spotify-ra, ez egy kiforrott platform. Nem gondolom, hogy egyáltalán kipróbálom a Google szolgáltatását.


DjFlanker
(tag)

Tud olyat hogy szól a zene, vagyis a videó, de a háttérben? mert a sima YT app esetén számomra irtózatosan idegesítő hogy amint átváltanék mást csinálni, leáll a videólejátszás..


Viktor77
(Jómunkásember)

Ezért kell Youtube Vanced-et használni.


Dilikutya
(PH! félisten)

Soha nem értettem, miért jó videót futtatni a háttérben zenehallgatáshoz. Annyi jó egyéb szolgáltatás van, a Youtube nem erre való. Ezért tiltjuk mi is céges hálózaton, különben az összes félkegyelmű arról hallgatna zenét, és isten összes sávszélessége sem lenne elég.


Viktor77
(Jómunkásember)

Például mert vannak olyan otthon készült mixek, amik sehol máshol nem érhetőek el.


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

Igen, tud videót háttérben futtatni.


Dilikutya
(PH! félisten)

Zenére gondoltam. :) A mások zenéiből összekevert házi mix természetesen mehet a Youtube-ról. :)


Fred23
(PH! kedvence)

Igen, de akár be is lehet szerezni minden zenét, amit az ember hallgatni szeretne; mondjuk ehhez nem mindenkinek elég annyi GB szabad hely a mobilján, amennyije van.

Az biztos, hogy havi 9,99€-t tényleg nem ér meg.


Silenc3Hun
(őstag)
Blog

10€-ból kijön kéthavi Spotify, ami körbehugyozza a YT Musicot. Ráadásul ha valaki diák, még az 5€-t is felezheti, így már kb nincs konkurencia.

Én egyébként nem értem a Google-t (de amúgy a többi nagyot se). Van a guglinak a Play Music, a YT, a YT Red, most meg ez. De mondhatnám a chatklienseket is: Allo, Duo, Hangouts meg a többi. Minek???

de ha jól emlékszem, a FB-nek is van vagy 4 messengere. Megint csak: Minek?

[ Szerkesztve ]


Armagedown
(őstag)
Blog

Nekem jó a Youtube Vanced is :DD


Viktor77
(Jómunkásember)

A Play megszűnik. Ez lesz helyette.


Keem1
(PH! addikt)

De miért? Úgy értem, miért jobb valamit megszüntetni és egy másikat 0-ról elkezdeni (a cikk is pont ezt írja, kb.: notepad.exe "youtubemusic.cpp" -> A fájl nem létezik, létrehozzam? Igen...), mint mondjuk a meglévőt fejleszteni, jobbá tenni.... Ez az, amit nem fogok soha megérteni. Ehhez (Play Music) már csak kicsit kellett volna hozzátenni, a YTM nulláról felépítése helyett.


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

Mert a YT a világ legnagyobb zenemegosztója, ami stabilan mínuszos. Na ebből kellett (akartak) volna valamit összerakni, ami képes lesz leváltani az egyébként tök jó, csak népszerűtlen GPM-et. Potenciál van benne, de a jelenlegi megvalósítás inkább vicces mint forradalmi.


Dilikutya
(PH! félisten)

És ha simán átnevezik, meg kicsit grafikailag átdizájnolják a Play Music-ot?


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

Akkor most lenne egy kiforrott Spotify alternatívánk, de tudja franc miért, nem ez lett.


Keem1
(PH! addikt)

Na, már látom, hogy én tettem fel rosszul a kérdést, de Tunyacsáp kiigazított :D


calvin76
(újonc)

Ezt honnan veszed? Egyelőre az a mondás, hogy párhuzamosan mennek a szolgáltatások.


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

Hosszabb folyamat lesz, de ez a jövőkép.


Viktor77
(Jómunkásember)

Pl. innen, de van még pár cikk.


calvin76
(újonc)

A cikk azért nem foglal egyértelműen állást, inkább megpróbálja kibogozni a google nyilatkozatokat, bár nem sok sikerrel:
"The Google spokesperson we spoke to didn’t give a definitive answer at the time. Instead, they reiterated that nothing will change for Google Play Music subscribers.While that now appears to not be the case, it also isn’t technically incorrect, as many users will be able to continue using Google Play Music for now, and its features will eventually be integrated into YouTube Music."

Amúgy az, hogy mi lesz a kimenet (szerintem) erősen régiófüggő is, én kb. 3 éve vagyok Google Play Music előfizető, de se Red, se reklámmentesség, köszönhetően a lokációnak.
Én úgy látom hasonló a helyzet mint a hangout-al ami vígan üzemel az "allo" mellett.


vicze1
(PH! nagyúr)

Pomntoan, még fogalmuk sincs, hogy mit csináljanak, egyszerűen semmi.
Valahogy próbálják kihasználni a YouTube márkanevet, de sehogy se sikerül egyelőre.

Ha meg is szűnik a Play Music az évek múlva lesz esetén teljesen beleolvad majd valami másba.


doeeg
(senior tag)
Blog

"Ugyanennyibe kerül a Spotify [...] is, és [...]sokkal kiforrottabb, kevésbé idegesítő szolgáltatás."

:U Az elmúlt három hétben a Spotify miatt megőszült hajszálaim száma jóval több mint az elmúlt három évben Spotifynak a prémiumért fizetett eurók (lassan forintok) száma.

Értem én hogy csak újraindítom a Spotify-t, újratelepítem, újraindítom a telefont, újratelepítem a telefont, veszek másik telefont, és már jó is lesz, de egy prémium szolgáltatás egy jónevű (??? :DDD ) alkalmazásnál egyszerűen nem így működik.

[ Szerkesztve ]


Apollyon
(Korrektor)

Szerencsére egyik ilyen szolgáltató sem tudja kielégíteni az én zenei ízlésemet, úgyhogy nem függök tőlük. :D De amúgy sem az én világom a stream, jobb szeretem ha offline is bármikor hozzáférek a médiámhoz.


vicze1
(PH! nagyúr)

Mindegyik szolgáltató, tudja offline tárolni, azt amit akarsz, ezt valahogy senki se képes felfogni. :U Internet kapcsolat kizárólak a licence ellenőrzéséhez kell naponta 1x, és ennyi. Ezenkívül bármikor hozzáférsz bármilyen zenéhez, 50GB becashelet zenét tartok lokálisan akár 10 készüléken, teljesen szinkronban minden másolgatás nélkül.
Ezen felül több szolgáltató is köztük Google is kínál feltöltési lehetőséget (50.000 szám teljesen ingyen), hogy a saját korábban megvásárolt zenéidet feltöltsd és használd, úgy ahogy az online tartalmakat.

Még 1x sem tapasztaltam semmilyen hátrányát a szolgáltatásnak, kizárólag az előnyeit.

[ Szerkesztve ]


Apollyon
(Korrektor)

Értem, hogy neked megfelel, de egyrészt nekem adatvédelmi aggályaim is vannak – ezzel a felhő témával főleg, meg ha naponta 1x kell hozzá net, akkor az bizony mégse teljesen offline; de amúgy is már ott bukott az egész, hogy nincsenek olyan zenéik, amik nekem kellenek. :U


Silenc3Hun
(őstag)
Blog

Spotifynál havonta egyszer kell bejelentkezni. Nyilván mindenki azt csinál amit akar, nekem le van mentve offlinera a teljes lejátszási listám, netközelben streamelek, egyébként meg az offline-t hallgatom. Semmi pénzért nem szenvednék már a letöltögetésse (filmek esetén ugyanez...)

[ Szerkesztve ]


vicze1
(PH! nagyúr)

"adatvédelmi aggályaim is vannak"
Ez most ugye nem komoly? :U Ez a belekötök valamibe mert másba már nem tudok...
Ajánlom az internet lekapcsolást azonnal, és egy barlangba vonulást, esetleges nagy mennyiségű alufólia beszerzését.

Az 1 napot lehet eltúloztam mivel Google nem rakta bele az help-be így max. találgatni tudok, de valószínűleg 30-nap ahogy más tartalom szolgáltatóknál is.

Na még egyszer hogy talán(nyilván nem) megértessed. A Google Music ingyen, minden havi előfizetés nélkül 50000("up to 300MB per song") számot tárol neked a felhőben, úgy hogy azt töltesz fel, amit csak akarsz. -> "nincsenek olyan zenéik, amik nekem kellenek" = Hülyeség.

Tessék nyugodtan szenvedni a másolgatással és letöltögetéssel, mindenkinek szíve joga, senki se akadályoz, de hülyeségeket és HAMIS kifogásokat ne irkálja a stremmel szemben.


Apollyon
(Korrektor)

Akkor használd egészséggel. :)


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

Akkor képzeld el milyen lehet ez :)


DjFlanker
(tag)

A YT-n vannak interjúk, podcastok, meg olyan műsorok/adások ahol a kép nem, vagy marginálisan érdekes. Ekkor nekem igen jól jönne.


moleculez
(PH! addikt)
Blog

Igen nekem is van pár ilyen feliratkozásom, de maga az app nem jön be. Kaptam 3 hónap próbát ingyen, azt taposom, de ebből nem lesz előfizetés.... Nem használom annyit, viszont már hozzászoktam, hogy nincs reklám, az fájni fog.


L4D1K
(őstag)

"2018-ban nem lehet úgy megjelenni a piacon, hogy a szolgáltatásban nincs:
- Véletlen lejátszás
- Ismétlés
- Rendes ajánló algoritmus
- Modern UI
- Közösségi funkciók"

Ez az amikre pont nincs semmi szükség 😅

Ami kell: normális, letisztult desktop és mobil app, kereső, magas minőség. Nálam eddig Spotify volt, most váltja a TIDAL hifi. Ennél több nem kell. YT/Google halott.


calvin76
(újonc)

Kicsit erős halottnak nevezni a YT és a GPM-et. Tény, hogy sokkal kevesebben használják mint pl. a spotify-t, de kétlem, hogy a funkcionalitási hiányosságok miatt (nekem legalábbis nem hiányzik semmi), inkább marketing okai lehetnek.


-Skylake-
(őstag)

Hogy mi ?


-Skylake-
(őstag)

Milyen zeneket hallgatsz ?


L4D1K
(őstag)

Túloztam a halottal persze.

Illetve, tudom, hogy a felhasználók 99% még mindig ezt használja, ha pl buliban be kell tenni valamit. Valamint nem mindenkinek van otthon drága dac erősítő lánc, ami tényleg igényli a minőségi streamet.

A véletlen lejátszás, ismétlés funkció amúgy miért nem halt még ki? Legelső amit kikapcsolok.


vicze1
(PH! nagyúr)

"Közösségi funkciók" még soso, de nem árt főleg az előadónak jó ha tudja tartani a kapcsolatot a rajongókkal. Főleg kisebb előadóknál ez nagyon sokat jelenthet az előrelépésben.
A többi viszont 1000% alap funkció, "letisztult desktop és mobil app" = Modern UI. Ő itt a már nem létező Windows-ban használt Modern UI-ra gondol, legalábbis én így értelmezem, lehet hogy tévedek.
A véletlen lista generálása az általam hellgetott zenék alapján teljesen alap dolog, és tökön szúrnám magam ha nem lenne egy streaming szolgáltatásban. Ezzel egyetemben a értelmes ajánló is létszükséglet pont ezért. Ez GMP-ben kimagaslóan jobb mint bármi másban. Ismétlés meg elég nyilvánvaló, hogy miért kell.

Illetve a cikkben nincs kiemelve, hogy a Youtube Music előfizetés az magában foglalja a Google Play Music-ot(tudom nem arról szól a cikk, de ugye együtt járnak), is oda vissza, de a Music csak pár országban elérhető. Youtube Music valami amit a Google próbál felépíteni, már évek óta, de iszonyat szerencsétlenkedés csak jelenleg. Ami tök értehertelen, vagy jogi vagy egyéb probléma van, de biztos, hogy a videók miatt valami nem kerek.
Maga az előfizetés nyilván nem a YT Music miatt, hanem a Play Music miatt éri meg, ami 1450Ft még mindig, családi 1950Ft (6fő).

[ Szerkesztve ]


L4D1K
(őstag)

Én valószínűleg régimodi vagyok akkor 😁.

Nem akarok visszajelzéseket küldeni, albumokat hallgatok, zavar ha nem a megszokott szám a következő. Tipikusan leülök, vagy kicsit messzebbről végighallgatom egyszerre. Viszont arra nagyon haklis vagyok, milyen minőségben szól.


Silenc3Hun
(őstag)
Blog

Arra, hogy tanulás, buszozás meg munka közben zenét hallgassak, nem kell Tidal meg profi cucc, bőven elég a Spoti meg a Xiaomi fülesem. Nem vagyok nagy zenerajongó, inkább csak a "valami szóljon" típusba tartozok.

Az ismétlés-veletlenszerű lejátszás-automatikus ajánlás durva lenne, ha nem lenne alap 2018-ban... A közösségi funkciókat viszont én is utálom, nem osztogatom meg mit hallgatok meg máséra se vagyok kíváncsi.

[ Szerkesztve ]


vicze1
(PH! nagyúr)

Az albumok hosszútávon kihalnak, csak mesterségesen tradíció miatt megmaradt ugyan olyan random listák. Tudom vannak koncepció albumok, amiket egybe érdemes hallgatni de az a kivétel nem a többség.

Zene jövője az instant kiadott egyből elérhető tartalom, aminek van jó és rossz oldala is, de általánosan a hallatónak és a tömegeknek jobb lesz.

A te zenehallgatási szokásod a kisebbségbe tartozik, ez el kell fogadni. Én is hallgatok végig albumokat, de általában ez pont a "random"(ízlésemhez válogatott és ajánlott) listákban talált új előadok esetén hallgatom meg a többi zenéjüket is. Így a random generált lejátszási lista a streaming legfontosabb eleme.

A szolgáltatások váltogatása meg nem éppen mindig a legjobb, mivel veszted a lejátszási listáid, és kínálat se ugyan az, hanem folyamatosan változik, így bele lehet futni kellemetlen esetbe ha valami hiányzik. Személy szerint ezért nem tudok mozdulni GMP-ről.
A minőség egy elég szubjektív dolog. FLAC már nem csak Tidal-on van, hanem Deezer és Qobuz is kínálja, Qobuz ráadásul 24bit-et is kínál, amit senki más(Hogy mennyi értelme van az egy más kérdés). Tidal-on egyedül az MQA-nak lenne értelme, de egyszerűen az nagyon ritka és kevés dolog található meg benne.

(#40) Silenc3Hun: "nem osztogatom meg mit hallgatok"
Pedig nagyon is hasznos ha hallok valami új érdekest és elküldöm az ismerősnek, mert tudom, hogy valószínűleg neki is tetszik, ahogy én is szívesen fogadok ajánlás olyantól aki ismeri mit hallgatok. Nyilván nem FB megosztásban kell gondolkodni, hanem sokkal kisebb egyszerűbb dolgokban.
Illetve a szociális rész nem csak ennyiből áll, de az is hozzá tartozik, hogy az alkalmazás szól vagy nem feltétlen tolakodó módon jelzi("bands near you play list"), hogy egy együttes a közelben jár és van koncertje. Amit szintén nagyon tudok értékelni. Ez is a szociális része a dolognak, és még sok más is lehet.


L4D1K
(őstag)

Elfogadom amit írsz, viszont ami neked előny, mint a random stream, ajánlások és értésítések, mások listája, zenéid megosztasa appon belül, az számomra érdektelen, sőt irritáló. Nálam a tidal pl egy kényelmi megoldás foobar2000 helyett, még akkor is ha tudom, hogy előbbi jobban szól.


vicze1
(PH! nagyúr)

Jó de ezek a funkciók nem zavarják a felhasználásodat. Én se osztok meg semmit FB-n egyikről se, de ettől még max. nekem felesleges, másnak biztos nem az, és engem aztán nem zavar hogy ott van.


nonsen5e
(PH! kedvence)
Blog

Youtube-ról egy csomó olyan zenét is le tudok lejátszani, ami nincs fent a többi zeneszolgáltatón és/vagy régiózáras és csak nálunk nem érhető el.


UnA
(Korrektor)
Blog

"Az albumok hosszútávon kihalnak, csak mesterségesen tradíció miatt megmaradt ugyan olyan random listák."

Ez azért ebben a formában nem teljesen igaz, mert mindig vannak olyan előadók, akik esztétikai vagy kompozíciós szempontból raknak össze egy albumot.


Dilikutya
(PH! félisten)

Konkrétan nagyon sokan. És azért a rendes zeneszerző, saját maga eljátszó előadóknál többnyire nem az van mint az aktuális pop meg hip hop "sztároknál", hogy van a lemezről 5 maxi, aminek nyomatják a klipjét, meg szarrá játssza a rádió, de a maradék 5-6 akármennyi számot még az is átlépi, aki esetleg megvette a lemezt.


vicze1
(PH! nagyúr)

Második mondat... :U

Sokkal ritkábba az, ha van valós értelme akár a szám sorrendnek, akár az albumnak egészének.
Illetve nyilván az 1-1 szám sokkal emészthetőbb mint egy 40-60perces valami, így bár hallgatok 15-20perces számokat (az egy db szám) a koncepció és egyéb egybe albumokat inkább hanyagolom, mert nagyon ritkán van időm egyhuzamban végig hallgatni, és ezzel azért az emberek többsége is így van.


L4D1K
(őstag)

Lehet h műfajonként más egy album összetétele. Az általam hallgatott zenéknél egy szám általában 3-5 perc és a legtöbb szám vége megágyaz a következőnek. Számomra az albumoknak van koncepciója.

"Jó de ezek a funkciók nem zavarják a felhasználását". - Valóban nem zavarják, hiszen kikapcsolom őket. Viszont az alap gondolat, miszerint ezen funkció nélkül ma már nem lehet kiadni egy modern lejátszót, az én és egy szűk réteg esetében abszolút irreleváns. Nem zavar ha ott van de a hiányát sem venném észre.

[ Szerkesztve ]


Aweriot
(PH! kedvence)
Blog

az én és egy szűk réteg esetében

Nem te vagy a TA :)

[ Szerkesztve ]


lohn
(lelkes újonc)

"Maga az előfizetés nyilván nem a YT Music miatt, hanem a Play Music miatt éri meg, ami 1450Ft még mindig, családi 1950Ft (6fő)."

Ezt részleteznéd nekem, mert nem biztos, hogy értem. Jelenleg itt Ausztriában fizetek elo a Play Musicra havi 7,99 euróért. Azt tudom, hogy miután az osztrákoknál elérhetové tették, rá 1-2 hónapra otthon is aktiválták a szolgáltatást, ráadásul forintra átszámítva kicsit olcsóbban.

Eddig nem volt gondom, mert igazából csak én hallgattam, de nemrég beújítottam egy okoshangszórót a lakásba, amit az én fiókommal kötöttem össze. Így ha a kislányom otthon meg szeretné hallgatni a széjszéjszéj-t :) , akkor az én következo zeném leáll a munkahelyen. Most már tudom, hogy 10 eszközt lehet regisztrálni az elofizetéshez, de egyszerre csak 1 használhatja azt.

Utána is néztem a családi csomagnak, de az legközelebb a németeknél érheto el, és szerintem a Youtube Music miatt ki is várnak a további országbovítéssel.

Jól értem, hogy otthon a YT Music családi csomag csak 1950 Ft? (csak mert én azt itt plusz 7 €-ért tudnám upgrade-elni)

üzenetek