[Re:] [zone:] Outlook signature deployment - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Stanlee
(senior tag)
Blog

koszi, igaz nalunk nem tudok ilyesmit beallitani, de nem rossz, ha automatizalt az alairas. Mindig herotom van, amikor egy kiallitas miatt uj vagy regi alairast kell kesziteni.


IO.sys
(senior tag)
Blog

Wow szuper! Nálunk nincs AD, lesz, de még nincs, viszont az egységes aláírás és a központi managelhetőség igény volt. Írtam egy ps scriptet, ami minden win login után lefut, kiolvassa az Exchangeről a felhasználó adatait és legenerálja a html-t, rtf-et és txt-t, amiket az Outlook aláírásként tart számon. Ezzel elértem, hogy egy telefonszámváltozás 1 rebootba kerüljön a felhasználónál.
A szépséghibája az, hogy minden gépindításkor bejelentkezik a script az Exchange-re admin accounttal (kulcsban tárolja a jelszót, de attól még csúnya), és minden bejelentkezéskor megtörténik minden gépről minden nap, az esetek 99,9999%-ában feleslegesen. De műxik. :DDD

Egyébként ha telepíthetővé teszed és varázslóba rendezed a beállításokat, simán eladhatod olcsóbban a konkurenciáknál, van rá igény.

[ Szerkesztve ]


marositech
(senior tag)
Blog

Kicsit bosszankodom, ezt a cikket miért nem tudom lementeni?

Megvan. :DDD

[ Szerkesztve ]


zone
(őstag)
Blog

Ennek a scriptnek annyi hibája van, hogy nem írja felül a létrehozott .htm fájlt, így ha a képeken kívül mást is változtatnának, akkor vagy egy újabb GP beállítás kell vagy egy teljesen új aláírás kitelepítése, esetleg megoldható a scripten belül. Ennek a beállításával és tesztelésével már nem volt kedvem tovább tökölni. :)

[ Szerkesztve ]


total90
(veterán)
Blog

... és az miért nem játszik, hogy a felhasználók megkapják az új aláírást és azt szépen Outlookba lementik, majd minden új E-Mail írásakor megjelenik? Vagy a "Signature"-ba lementeni és gyorsbillentyűre rakni.
Ez nekem ilyen ágyúval a verébre téma :DDD


Stanlee
(senior tag)
Blog

Nekem herotom van az oszi-teli idoszakban, amikor havonta 1-2 kiallitasra megy a ceg es mindig az eppen aktualisat kuldik meg, hogy rakjuk be, aztan meg vegyuk ki. Ha eppen uton vagyok akkor tobbnyire ahogy jott oyan gyorsan el is felejtem, torlom ezt a levelet, es igy nem "aktualis" az alairasom. Most ha erre van egy megoldas, akkor miert ne.


total90
(veterán)
Blog

Nekem nem esik nehezemre az a 2-3 klikk :P
Nálunk ez egyébként is necces lenne, mert kismillió részleg van és azon belül is van többféle funkcióban alkalmazott. Szóval az alapot mindenki kapja és utána az részlegtől függően az aktuális flyert.
Szerencsére az én pozíciómban ez nincs, vagy csak nagyon ritkán... de akiknek többször kell, azok sem panaszkodtak.


Stanlee
(senior tag)
Blog

Tudom, ez ilyen first world problem. Ez majdnem olyan, hogy az Avis azert nem veszi at automatikusan az ADAC oldalan foglalt autohoz az adatokat, mert valakinek az IT oldalon ezt meg kellene oldania, igy mindig egyenkent begepelgetik az adataimat, habar be vagyok regisztralva naluk es minden adatom friss. Evi egyszeri foglalaskor ez nem szamit, de nekem volt ugy hogy hetente 2 alkalommal is lement ez a procedura es a mai vilagban ha valami automatizalhato, akkor legyen automata. Nekem is meg az ugyintezonek is megtakarit par percet, eves szinten akar egy orat is.


zone
(őstag)
Blog

Már egyszer szét lett küldve, hogy az aláírást másolják ki az enyémből és hogy Message menu > Signature végül Ctrl+V. Csak át kellett volna írni az adatokat. Nem nagy cég, de kb. 20-30% képtelen volt rá, vagy nem foglalkozott vele.

Ma is az egyik vezető egy olyan levelemre válaszolva írt egy kérdést, amiben épp azt írtam le hogyan lehet a konferenciatelefonnal prezentálni a tévére Skype-on át. Három egyszerű lépés: a tárgyaló email címének felvétele Skype kontaktént, chat ablak megnyitása, asztal megosztása. Nem sikerült neki, mert USB kábellel akart hozzá csatlakozni. :W

[ Szerkesztve ]


IO.sys
(senior tag)
Blog

20-30% képtelen volt rá, vagy nem foglalkozott vele
Nálunk ez 90%, ráadásul elvárják, hogy én csináljam, mert én vagyok az informatikus. Felhasználói feladatokat, amiket emberként meg kéne tudni csinálni, beletöszkölik a beosztásomba, mert azért vagyok... Az a 13 szerver meg nem azért megy, mert azt csinálom, csak be van dugva és csak úgy megy biztos...! Párszor tartottam oktatást a hétköznapi alapokról (fájlméret, miért annyi, kiterjesztés, csatolmány mentés), erre a felnőtt emberek nekiálltak valamit játszani, akinek meg a legjobban szüksége lett volna a tudásra, vagy nem volt ott, vagy úgy nézett rám, mintha kvantummechanikáról beszélnék. És ők MINDEN NAP 8+ ÓRÁBAN a gép előtt ülve keresik a kenyerüket. Tragédia!

Az aláírás nálunk egyforma és ezen belül is minden patent kell legyen (beosztás, kontakt adatok), mert sok függ tőle, rendelet is szabályozza. Ha a felhasználókra várnék és nem automatizáltam volna, már nem dolgoznék ott. :DDD


nemlehet
(őstag)
Blog

Ez tipikus egyébként, a legtöbb "felnőtt" ember úgy ódzkodik a képzésektől mint az ördög a szentelt víztől. Akkor is ha az élete múlik rajta, minden tőle telhetőt elkövet, hogy nehogy hasznos legyen.

Ha a vezetés nem áll be mögéd úgy, hogy valós retorziói vannak a beleszarásnak akkor nem is érdemes próbálkozni. Amikor gyakornok voltam ott pl írt a főnökség mailt, volt benne egy határidő meg hol van hozzá a leírás, aztán aki nem állította át határidőre kapott egy megrovást és ugrott a negyedéves bónusz. Nem is nagyon volt aki szart bele, mert bizony sok múlt rajta.

Vicc, hogy 30-40 éves emberek akik elvileg értelmiségiek eljátszák, hogy egy k*rva aláírás beállítása az meghaladja a képességeiket....


IO.sys
(senior tag)
Blog

Nem áll be mögém, a közvetlen felettesem azt se tudja, mit csinálok. De ha valamiről tudomást szerez, belemagyaráz, megváltoztatja, ezzel összedöntve hetek szervezését. Azért pedig hálás lehetek, hogy tarthattam oktatást. Semmi hatásköröm nincs, amolyan informatikai segédmunkás minőségben vagyok üzemeltető a fél városban.

Amúgy páran fel szoktak hívni azzal a hibajelenséggel, hogy beállítják az aláírásukat (pl. beleírják rózsaszínnel a becenevüket, hogy "Ancsika") és nem mentődik el. Nem hát, mert másnapra felülíródik az automata beállítás által. :) És akkor hisztizik, külön helyre kell tegye az egyik vezető, hogy értse, nem a játszótéren van. Elég közel van a munkahelyem a tűzhöz, pont az hiányzik, hogy szétbarmolják, pláne becenevekkel. És ha megmondanám, hol dolgozok, meglepődnél.

Na ez már nagyon off:
Az értelmiségi az valami más. Emberek 2 diplomával nem tudnak hétköznapi kérdésekben értelmesen következtetni, deduktívan gondolkodni, emlékezni a kimondott szavukra, beszélgetés közben szemkontaktust teremteni, stb. De szaladjak ki a szerverszobából, mert hosszabbítót azt füttyszóra vigyek, az feladatkör! :DDD

[ Szerkesztve ]

üzenetek